| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Dininizi siz mi seçtiniz??? | |||
| Dinimi seçerken araştırdım, diğer dinleri de inceledim. Sonuçta da kendi dinimde karar kıldım. | | 51 | 43,59% |
| Ben araştırma yapmadım. Bizim ailede böyle gelir. | | 66 | 56,41% |
| Oylayanlar: 117. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Stajyer ![]() |
Arkadaşlar öğrenmek istediğim sadece dininizi seçerken (hangi dine inandığınız farketmez...) bir araştırma yapıp ona göre mi dininizi seçtiniz yoksa "bizim aileden böyle geliyo, ben de ondan bu dine inanıyorum" mu diyosunuz??? Lütfen "İslam Dini son din, Hak din..", "Diğer dinler günümüze gelene kadar bozuldu.." gibi yorumlar yazmayın bunları ben de biliyorum, merak ettiğim araştırma yapanların olup olmadığı... Ben bir araştırma yapmadım, aileden böyle geliyo. Tabi ki dinim hakkında okudum ama araştırma şeklinde değil, genel konular temel bilgiler... Ya siz??? |
|
| | #2 |
![]() ![]() Bölümünde uzman
Teşekkür etti: 4.173
Forum Gücü: 68 Forum Puanı:18444 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abi insan başındaki dinini beğenmediği zaman değiştiriyor ama deüğiştirmeyenler araştırmış olanlardır
![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #3 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.081
Forum Gücü: 36 Forum Puanı:11314 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim inancıma göre Her insan müslüman doğar sonradan inanç değiştirir.Ailemden ve çevremden öğrendim İslamiyeti.Allaha şükür müslüman bir annem ve babam var.Hristiyan yada ateist olsalardı bende onlar gibi olurdum..Diğer dinleri araştırmadım.Ama İslamiyet bütün sorularıma cevap verdi.Bende İslamiyete sarıldım
... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (10 Kişi) | -misspasha- (24-08-07), aSi..ReBeLLiouS (22-10-08), DR_GoKiSsS (15-10-07), GamzeL.im (27-10-08), J.Mengele (03-12-07), mg-rapper (24-08-07), RAMSES113 (24-08-07), serkankeles (25-08-07), SerseriKursun (24-08-07), »Cαηیµ« (05-01-08) |
| | #4 |
| Asistan Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 126
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:141 ![]() ![]() |
bu sorunun başka bir cevabı daha var.Bildiğim kadarıyla söyliyim.Biz doğmadan önce Secde mi ediyomuşuz öyle bişey tam olarak bilmiyorum.Secde ettiğimiz için de biz müslüman bi ailede doğuyormuşuz.bilen arkadaşlar mutlaka yazacaktır.Bu mesajı onlara hatırlatma olarak yazdım.Söyleyecek olsalar bile... Ayrıca müslüman doğmama rağmen.Bunla kalmadım,bir yandan dinime inanırken bir yandanda diğer dinleri araştırdım.hristiyan sohbetlerine bile katıldım ama bana benim doğrularım daha uygun geldi ve.....dinimde devam ettim Allaha şükür DeLabra Konu mg-rapper tarafından (24-08-07 Saat 12:21 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | ℓєαяѕιση (24-08-07), serkankeles (25-08-07) |
| | #5 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.846
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din kişinin hak ve hürriyetine bağlı olan birşeydir. Ben doğdugumda müslümandım zaten. Annem ve Babam şükürler olsun ki müslümanlar. İnsan belli yaşlara gelince zaten ister istemez araştırmak istiyor merak ediyor. Ama ne kadar araştırsa da İslam dini öyle yüce bir dinki insanın tüm sorunlarına cevap niteliği taşıyor. Ben O'na bir adım atınca O bana 2 adım atıyor. Allah'ım beni saptırma!
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | ℓєαяѕιση (24-08-07), farukuzam (23-10-07), mg-rapper (24-08-07), serkankeles (25-08-07), _Okyanus_ (24-08-07) |
| | #6 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.401
Forum Gücü: 175 Forum Puanı:70592 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Aslinda bu ankette bir eksik var oda Diger veya yorum secenegi .Ben dinimi secerken Aileden bana gecti yani Ailem müslüman oldugu icin Elhamdulillah bende müslümanim (zaten her insan müslüman dogar denir.) Yasimin yettigi zaman diliminde ise, diger dinlerede yakindan bakmaya calistim (Musevilik haric) Samimiyetle söylüyorum, en gerekci din Islam olarak gözüktü. Tabiki her dine saygimiz sonsuzdur lakin bana tanrinin bir oglu olup bunu insan gibi tanri ya kiyasla basit varliklarin oglunu carmaga gerebilmeleri mantiksiz geldi. Ayrica daha kendine bile faydasi olmuyan putlar ki insan darbesiyle dahi yikilabilirler ne kadar benden üstün olabilir di ? Cogu seye az cok kafa yordum (Mytolojilere bile). ve ya Islami sececektim yada dinsizligi. Islami secmem ise mantigimi zorluyan bir olayla gerceklesti ozaman gercekten inandim. Saygilar "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #7 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 852
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:17132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Valla benim seçme gibi bir şansım olmadı.Kendimi bildim bileli müslümanım.Eğer araştırma imkanım olsa idi en başta yine büyük ihtimalle İslam dinini seçerdim.(Yanlış anlaşılmasın halimden memnunum ve Elhamdülillah Müslümanım) Yok imza falan!!! |
|
| | #8 |
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:17132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ayrica anketi açan arkadaşımızı tebrik ediyorum.Güzel,güzelden ziyade anlamlı bir anket olmuş Yok imza falan!!! |
|
| Mesaja teşekkür eden: | serkankeles (25-08-07) |
| | #9 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.630
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6647 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | benim dinim matematik kadar akılcı bir din seçme imkanı oluşsaydı yine onu seçerdim. Diğer dinleri detaylı biçimde araştırma ihtiyacı hissetmedim hiç ama o insanların yerine kendime koydum hep,hiç bir zaman önyargıyla yaklaşmadım.Edindiğim bilgiler de inancımı değiştirtmedi çok şükür. zamansız yorumsuz sessiz ... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | serkankeles (25-08-07), _Okyanus_ (25-08-07) |
| | #10 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 57
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:161 ![]() ![]() | tabii ki biz seçmedik ama halimizden de memnunuz |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | seda (29-08-07), serkankeles (25-08-07) |
| | #11 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 9.881
Forum Gücü: 137 Forum Puanı:49559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bana öyle bir sans verilmedi.. ama cocuguma öyle bir sans taniycam.. cünkü icine dogulan bir din inanc yaratmaktan cikyior bana göre.. sadece bir varolan düzenin devami oluyor.. kötü birsey mi bu ? hayir degil! ama oladabilyior.. yinede dinimden , bulundugum inanc kültüründen ve kendime göre yorumlardigim felsefeden cok mutluyum ki hala din denilen bir olgu nun icersindeyim.. mantigimi din le birlestirmedigim sürece ... Kollarından boşluğu fırlat soluk aldığımız uzaya; Belki kuşlar daha derin bir uçuşla duyar genişleyen havayı ... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #12 | |
| Asistan Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 126
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:141 ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #13 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.479
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:5999 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
seçmek zorunda olduğumuz şey din ve en mükemmeline ailem sayesinde ulaştım elhamdülillah.çocuğuma böyle bir şans versemde o da doğru yolu bulacakltır inşallah.Allah kimseyi şaşırtmasın....
|
|
| | #14 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 3.099
Forum Gücü: 28 Forum Puanı:8143 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Öyle bir şans verilmedi maalesef genel Türk aile yapısı böyle ..! Sonuçta düşünmüş olmam bu konuyu sonra araştırmam sonucu kendi doğrumu buldum ..! Belki bir gün... |
|
| | #15 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kendime geldiğim yıllar itibariyle büyük bir memnuniyetle söylüyorum ki Evet |
|
| | #16 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 2.117
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:4494 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
din seçme şansı insanların elindedir.Nufus kağıdında islam yazıyor diye müslüman olmak zorunda değilsin aklın var düşüncen var nefsin ve adaletin var..Sadece kendine özgü bir olgu oldugunu unutmadan arastırıp istediğini seçmelisin.Ben öyle yaptım.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | RAMSES113 (25-08-07), serkankeles (25-08-07) |
| | #17 |
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:17132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yanlış anlama reşat,sadece meraktan soruyorum bu soruyu.Müslümanmısın,ya da hangi dine mensupsun? Yok imza falan!!! |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | гєรรђ๏t (27-08-07), serkankeles (25-08-07) |
| | #18 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.481
Forum Gücü: 56 Forum Puanı:20466 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hayır ben seçmedim belki ailem başka bir dine mensup olsaydı ben de o dinden olacaktım her çocuk müslüman doğar yetiştiği ortam ve aileye gore baska dine inanır iyiki de müslümanım dinim benim tüm sorularıma yanıt oluyor : ) ![]() . |
|
| | #19 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 5.405
Forum Gücü: 33 Forum Puanı:2939 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben bu şıklara cevap vermiyorum çunku şuklar saçma islam dini veya dinler aileden gelmez yuce bir varllık tarafından tebliğ edilir dinimden çok memnunum hatta şunu diyebilecek kadar tum dunya musluman olsa ama gerçek anlamda o zaman dunya daha yaşanır bir hal alırdı tabi bu benim duşuncem sadece herkesin kararına saygılıyız bizim dinimiz bunu gerektiriyo çunku
HAYAT BUYSA USTU KALSIN... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | serkankeles (26-08-07) |
| | #20 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 221
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:5088 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Wallah ben müslümanım hemde doğuştan ve kendim seçtim...Ama bende nüfus cüzdanında İslam yazılmaısna karşıyım sonuçta herkezin kendi düşüncesi... Böcek olmayı kabullenenler, ezilince şikayet etmemelidirler. İnsanların yaptığı sahteparalar kadar paraların yaptığı sahte insanlar vardır. Gecenin Kara Pelerini Herkesi Aynı Şekilde Örter. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | serkankeles (26-08-07) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |