| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent Genç Kuvvet ![]() | E-dana Üyelerinin Otobiyografileri Arkadaşlar ßu Sayfamızda Üyelerimizin Kendi Biyografilerini yazmalarını istiyoruz.. ßu Sayede diğer üyelerle olan ortak yanlarımızı daha kolay bulur, geçmişteki ödüllerine ve yaşamış oldukları hüzünlerine ortak oluruz.. Her zaman siyaset adamlarının, iş adamlarının, futbolcuların, sanatçıların v.s. biyografilerini okuyorsunuz.. Artık biraz da sizin biyografiniz okunsun ![]() HTML Code: Ben otobiyografiden anlamam ki:secret incelikleri nedir? kuralları nedir? diye soran arkadaşlar kendilerini fazla kasmasınlar.. Otobiyografi nedir? Otobiyografinin amacı ve teknikleri nelerdir? Bireyin kendisi yani hayatı ile ilgili yazılı olarak bilgi vermesine dayanan bir tekniktir. Otobiyografide amaç: bireyin davranışlarının gerisinde bulunan ihtiyaçları ve tutumları tespit etmektir. Hayatının belirli zamanlarında ki kendi önem vurgusudur otobiyografinin tekniği. Bu anlatım sırasında olaylara karşı tutumunu, bunların oluşmasında rol oynayan geçmiş olaylara ve kişilere verdiği önemi yansıtmaktadır. Kişinin başkaları tarafından nasıl göründüğünden çok, onun kendisini nasıl gördüğünün önemli olduğunu belirtir. Şahıslara otobiyografi yazdırılırken iki türlü yol takip edilebilir: 1.Kontrolsüz otobiyografi: Kişinin kendisi hakkında her konuda istediğini serbestçe yazabilmesidir. 2) Kontrollü otobiyografi: Kişinin belli bir konu etrafında örneğin aile özgeçmişi ve ilgileri hakkında serbestçe yazabilmesidir. Otobiyografi yazarken kişiler kendilerine aşağıda bulunan soruları yönlendirmelidirler -Kendinizi nasıl tanımlarsınız? -Size göre olumlu yada olumsuz olan yönleriniz nelerdir? -Sizi devamlı tedirgin eden sorunlarınız nelerdir? -Hayatınızda etkisi altında kaldığınız olaylar nelerdir? -İlgilendiğiniz konular nelerdir? -Ailenizin ve arkadaşlarınızın size nasıl davranmasını istersiniz? -Geçmişinizle ilgili neler söyleyebilirsiniz? -Geleceğe ilişkin planlarınız nelerdir? Resmen hayatınızı anlatacaksınız yaani Hadi kolay gelsin. ![]() . Kural Koymuşlar Sanki Kaleciler Gol Atamaz Diye.. Ama Ne Zaman Rakipleri Geçip, golümü atıp, ne zaman gol diye sevinip koşmaya başlasam "kahpe hayat" ofsayt bayrağını sallar arkamdan.!! ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi) | нѕуη (02-11-08), ஐBe@utYஐ (02-11-08), artis (02-11-08), biTsEdE_giTsEk (02-11-08), CiiqOlatAa (03-11-08), eQinoX (03-11-08), filamingo (31-12-08), TuaNNa (31-12-08), Virane (02-11-08) |
| | #2 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.641
Forum Gücü: 59 Forum Puanı:22372 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmm guzel konu ama hemen yorum yazılacak bir konu değil azacak oldugum kendim bile olsam üzerinde calışma yapmalıyım hatta iilk once yazmalımıyım yazmamalımıyım die düşünerek başlamalıyım ![]() Sanırım Yazacam kısa ve öz Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.621
Forum Gücü: 195 Forum Puanı:79961 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Daa ben beni tam anlamadan, size nasil anlatacagim diyecegim cok alisildik bir söz olacak. monoton hayatim var benim, benden is cikmaz galiba. |
|
| | #4 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.417
Forum Gücü: 52 Forum Puanı:20037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | benim hayatımdan film cekilse gişe rekorları kırar bazıları biliyor ama çok çok çok azını . . . . yokuz artık elele kayboluyoruz sizlere hayırlı paylaşımlar.. A.E.O . |
|
| | #5 |
| Yard. Doçent Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 354
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7175 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | alın size örnek :)) peşimden gelin rezil etmeyin beni :D Mesut Demiratar (1988) 1988 yılında İstanbul'da doğdum. Şu anda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gördes Meslek Yüksekokulu Muhasebe bölümünde öğrenim görmekteyim. Okul yaşamına; yani ilköğretime 1995 yılında, lise dönemine ise, 2003'te İstanbul - Esenler İbrahim Turhan Lisesi'nde Başladım.. Kökeni Rize olan dedem Mevlüt Ali Demiratar'ın Samsun'a yerleşmesiyle, Samsun ilini memleketimiz olarak benimsemiş olduk. Yaklaşık 23 yıl önce babam Ali Rıza Demiratar'ın İstanbul'a yerleşmesiyle de burda ikametgah etmeye başladık.. İlk öğrenimime İstanbul - Esenler de bulunan eski bir okulda; Ressam Şevket Dağ İlköğretim Okulu'nda başladım. Burda bir yıl öğrenim gördükten sonra ikinci yılımı ve kalan ilköğrenimimi, o yıllarda yeni açılan Öz-de-bir İlköğretim okulu'nda devam ettirdim.. Hayatım boyunca daha ilkokul 1 de farkedilen karakalem resim çizme becerimle anıldım. 4.sınıf sonunda karnemi almadan köye ziyarete gidişim ve teyzemden karnemi almasını istemem de bu olaya komik bi kanıttır öğretmenimi tanımayan teyzeme; öğretmenimi çizdiğim karakalem çalışmamı yollamamla teyzem karnemi alabilmiş Hem de daha 4.sınıfta 6.sınıftan 7.sınıfa kadar bu becerimi farkeden Resim Öğretmenim Mehmet Şah Maltaş ın bana ücretsiz verdiği resim kurslarıyla; ortaokul sonunda İstanbul Kadıköy'de bulunan Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin beceri sınavına girdim. Kazanmama ramen ailemin isteğiyle gidemedim.. Bu süreçten sonra da resim çizmeyi sadece hobi olarak benimsedim.. 2005 yılında bir zamanlar Nihat Kahveci'nin de forma giydiği Esenlerspor da futbol oynamaya başladım.. 2006'da Bayrampaşa Teraziderespor'a geçtim ve 3 yıl burda oynadım.. Mevkim herkezinde tahmin ettiği gibi kalecilik Öğrenim gördüğüm Manisa'nın Gördes İlçesininin Tek futbol Takımı Gördes Belediyesi, Teraziderespor'da bulunan lisansımı 1750 ytl veremediği için alamaması nedeniyle futbola ara vermek zorunda kaldım.. Şimdilerde futbolu Celal Bayar Üniversitesi Futbol Takımı'nda sürdürüyorum ![]() Ünlü Akrabalarım ![]() Selin Demiratar
Selim Demiratar Kavak Yelleri (Kamereman) Ertan Aktepe Eski Samsunsporlu şimdi ünyesporlu futbolcu . Kural Koymuşlar Sanki Kaleciler Gol Atamaz Diye.. Ama Ne Zaman Rakipleri Geçip, golümü atıp, ne zaman gol diye sevinip koşmaya başlasam "kahpe hayat" ofsayt bayrağını sallar arkamdan.!! ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (12 Kişi) | нѕуη (02-11-08), ஐBe@utYஐ (02-11-08), alaskalı_eren (03-11-08), And (02-11-08), artis (02-11-08), CiiqOlatAa (03-11-08), CSKN (03-11-08), DüşüM (03-11-08), HeLL's AnGeL (02-11-08), storm_fatih (02-11-08), Tweety (02-11-08), YaGMuR_CiNi (02-11-08) |
| | #6 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.737
Forum Gücü: 203 Forum Puanı:87999 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | -Kendinizi nasıl tanımlarsınız? -Size göre olumlu yada olumsuz olan yönleriniz nelerdir? -Sizi devamlı tedirgin eden sorunlarınız nelerdir? -Hayatınızda etkisi altında kaldığınız olaylar nelerdir? -İlgilendiğiniz konular nelerdir? -Ailenizin ve arkadaşlarınızın size nasıl davranmasını istersiniz? -Geçmişinizle ilgili neler söyleyebilirsiniz? -Geleceğe ilişkin planlarınız nelerdir? - ben kendimi pek tanımlayamam ama çevredekilere göre tanımlarsak gezenti , uyuşuk ve asalak (: - olumsuz : çok para yerim , çabuk sinirlenirim , bencilim ve birazda unutkanım (: olumlu : çok kültürlüyümdür , çok gezerim (: - hayata karşı çok sorumsuz olmam .. elimde değil ama çok ve çok sorumsuzum (: - küçüklükte bana araba çarpmıştı , ayağım 6 ay alçı içerisindeydi. birde balkondan düşmüştüm (: o zamanda 4 ay kolum alçılıydı :p - futbol , bilgisayar ve yeni yeni satranç öğrenmeye çalışıyorum (: - şu anda davrandıkarı gibi olabilir (: hepsini çok seviiiyooooruumm . (: - boş .. boşa geçmiş zaman .. evrende yer kaplamaktan başka bir işe yaramam . - yokki .. valla oldumu bilmem ama sorularınıza cevap verdim işte ![]() anladım ki ben daha bu listeye daha çok şeyler eklemeyiyim (: . . . ![]() . . . |
|
| | #7 | |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 4.526
Forum Gücü: 123 Forum Puanı:48316 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
: ... nefesini yüzümde tutuyorum, gülüşünü aklımda. morarmış yüzlerini, ısıttım kaç gece - ısıtıyorum. içimdesin ! - büyütüyorum seni. ... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | HeLL's AnGeL (03-11-08) |
| | #8 |
![]() ![]() Bölümünde uzman
Teşekkür etti: 2.392
Forum Gücü: 83 Forum Puanı:32478 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Konu Tanışma Alanına Taşındı. Daha Uygun Olur FİNALLERdeyim !! (5-16 Ocak) [3/8] ![]() > Pozitif Olana Dek Negatifim ! |
|
| | #9 |
| Yard. Doçent Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 354
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7175 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ahmet .... [HeLL's AnGeL] (1989) 1989 yılında İstanbul'da doğdu. Şu anda Fast Food'culukla uğraşıyor. Hayatı boyunca çevresindeki insanlar tarafından hep "boş adam" olarak tanımlansa da; Ahmet'e göre bunun tek sebebi dünya işlerini umursamamakla ilgili birşeydir.. Ahmet'in hayat felsefesi; hayatındaki zorlukları gülüp geçerek atlatmaktır.. Ona göre bu felsefi düşünce; çok iyi bir düşüncedir fakat, kendisi için kötü sonuçlar da doğurabilmektedir.. Umursamadan tutumsuz davranarak çok para harcamak ve unutkanlık gibi... Genel olarak etrafındakilere "Bize Ahmet'i anlatır mısın?" diye sorsak bize söyleyecekleri şudur: -Boş adamdır ama.. -..Onun kadar sevecen ve.. -..Onun kadar masumane birine rastlamadık ![]() Sözde boş adamlılığının yanısıra, bir de "talihsiz"dir.. Onun bşına gelenler çiğ tavuğun başına bile gelmemiştir.. Balokndan düşüp kolunu kırması ve geçirdiği trafik kazası gibi talihsizlikleri vardır.. Bize göre ise olumlu yanları; Öncülük ve macera ruhludur. Girişkendir. Adam yönetebilir ve iyi bir yöneticidir. Sınırlamalardan nefret eder. Dürüsttür ve her lafa verilcek bir cevabı vardır. Olumsuz yanları ise; Öncülüğü ve girişkenliği bazen fazla abartır ve işi alaycılığa vurur. Sabırsızdır, kolay sinirlenir ve sinirlendiğinde sakinleştirmek zordur. Bunların dışında sosyal etkinlik olarak futbol ve satranç oynamanın yanı sıra, bilgisayar ve internete de düşkündür. Ailesiyle ve arkadaşlarıyla geçimsizliği yoktur.. Etrafındakilerle iyi geçinir ve kimseyle bi sorunu yoktur.. Ahmet; özgürlüğüne fazla düşkün olduğu için bi müddet paraşütçülüğe de merak salmıştır ![]() Ahmet, Okul hayatına 1996 yılında Kuleli İlköğretim Okulu'nda başlamıştır ve lise öğrenimini Zeytinburnu Anadolu Teknik Lisesi'nde tamamlamıştır. Biyografi: Araştırmacı Paylaşımcı: Mesut Demiratar (¢нιℓανєят) . Kural Koymuşlar Sanki Kaleciler Gol Atamaz Diye.. Ama Ne Zaman Rakipleri Geçip, golümü atıp, ne zaman gol diye sevinip koşmaya başlasam "kahpe hayat" ofsayt bayrağını sallar arkamdan.!! ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (23-12-08) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |