Konu Seçenekleri
Eski 05-08-06, 03:17 Çevrimdışı   #1
Profesör

cicibici - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.440
Teşekkür etti: 54
RepForum Gücü: 28
Forum Puanı:3867
cicibici Forumda Saygin ve popüler biricicibici Forumda Saygin ve popüler biricicibici Forumda Saygin ve popüler biricicibici Forumda Saygin ve popüler biricicibici Forumda Saygin ve popüler biricicibici Forumda Saygin ve popüler biricicibici Forumda Saygin ve popüler biricicibici Forumda Saygin ve popüler biricicibici Forumda Saygin ve popüler biricicibici Forumda Saygin ve popüler biricicibici Forumda Saygin ve popüler biri
E-Mail Sahtekarlığına Düşmeyin

Alıntı:
>>
>>>
>>>Subject: FW: 3 onemli mesaj
>>>
>>>
>>> >
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>> MESAJ 1-
>>> >>>USA'dan 1 konteyner dolusu "tekerlekli sandalye" geldi ve talebe
>>> >>>bagli olarak dagitim yapilacak. Cevrenizde tekerlekli sandalye
>>> >>>ihtiyaci olan ve temin sansi bulunmayan kisiler var ise LUTFEN ACILEN
>>> >>>BILDIRIN!Altunizade Kulubu olarak temin edip kendilerine ucretsiz
>>> >>>olarak verilecektir..
>>> >>>Erol AYVACIKLI
>>> >>>NGM Uluslararasi Tas.Tic.Ltd.Sti .
>>> >>>Kosuyolu-Istanbul
>>> >>>Tel: 0216 326 41 66
>>> >>>Fax: 0216 326 33 53
>>> >>>E-posta: o.yigidim@mynet.com.tr <mailto:o.yigidim@mynet.com.tr>
>>> >>>o.yigidim@mynet.com.tr <mailto:o.yigidim@mynet.com.tr>
Alıntı:
>>> MESAJ 2-
>>> >>>Turkan SABANCI isimli tam donanimli bir okul var, gormeyen cocuklar
>>>icin.
>>> >>>Hatta aralarinda zeka yonunden kusurlu ama egitilebilir.
>>> >>>Ancak gormeyen cok sayida cocuk da var. Istenirse, yatili bolumu de
>>>var.
>>> >>>Ama ogrenci sayisi kapasitesinin altindaymis...
>>> >>>Yer: Uskudar
>>> >>>Tel: 0-216-310 49 12
>>> >>>Mudur: Feyzullah GULER
Alıntı:
>>> MESAJ 3 -
>>> >>>Veysel VARDAL Gorme Engelliler Ilkogretim Okulu.
>>> >>>Yer: Sariyer
>>> >>>Tel: 0-212-201 12 92
>>> >>>Mudur: Muzaffer TEN
>>> >>>Bu okullar ogrenci azligindan kapanma tehlikesi icinde.
>>> >>>Oysa kimbilir,bu imkanlara muhtac kac cocugumuz var cevremizde.
>>> >>>Bize dusen gorev, bu cocuklarimizi bulup bu imkani onlara ulastirmak.
>>> >>>LUTFEN BU MESAJI CEVRENIZDEKI HERKESE ULASTIRIN, BELKI BIR COCUGUN
>>> >>>EGITILMESINE, YA DA TEKERLEKLI SANDALYE IHTIYACI OLAN BIRISINE
>>> >>>FAYDAMIZ DOKUNUR.
Alıntı:
>>> >>>Bu mesaj ve ekleri, mesajda gonderildigi belirtilen kisi/kisilere
>>> >>>ozeldir ve gizlidir. Bu mesajin muhatabi olmamaniza ragmen tarafiniza
>>> >>>ulasmis olmasi halinde mesaj iceriginin gizliligi ve bu gizlilik
>>> >>>yukumlulugune uyulmasi zorunlulugu tarafiniz icin de soz konusudur.
>>> >>>Mesaj ve eklerinde yer alan bilgilerin dogrulugu ve guncelligi
>>> >>>konusunda gonderenin ya da sirketimizin herhangi bir sorumlulugu
>>> >>>bulunmamaktadir. Sirketimiz mesajin ve bilgilerinin size degisiklige
>>> >>>ugrayarak veya gec ulasmasindan, butunlugunun ve gizliliginin
>>> >>>korunamamasindan, virus icermesinden ve bilgisayar sisteminize
>>> >>>verebilecegi herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.
Forumumuzdan yakın bir arkadaşın tamamen iyi niyetle gönderdiği bu mail spam mail için iyi bir örnek olduğu için tüm E-Dana.Com Camiasını uyarmak amacı ile değerlendirmek istiyorum. Sizden bir mail'i başkalarına ulaştırmanızı isteyen tüm mail'lerin yaklaşık olarak 99999/100000 adedi gerçek dışıdır ve amacı sizin ve sizin e-mail gönderdiğiniz herkesin faal durumda olan mail adreslerini ele geçirmek ve bu adresleri reklam amaçlı çalışan çeşitli aracı kurumlara ulaştırarak bu işten para kazanmaktır. Bu işin bir yönü, bir de politik içeriği var, çocuklara şefkat ve dostluk elini uzatan ABD konteynırı meselesinde olduğu gibi.
Bu mail'i şu kadar kişiye ulaştırırsanız bilmem kaç adet isteğiniz yerine gelecektir türü asgari zekalara hitap eden mail'ler bu işin bir yoludur. Avrupa ve ABD'de çok büyük başarı elde eden bu yol bizim gibi Asya ülkelerinde pek başarılı olamamakta ancak reklam ve piyasa işinde tecrübeli bu kişiler insanımızın acıma ve merhamet duygusunu değerlendirerek istedikleri sonuca gene de ulaşabilmekteler.
Herkes emin olsun ki Türkiye'de dağıtılacak tekerlekli sandalye ya da engelli okullarında boş yer olduğu zaman bunun hangi kurumlar aracılığı ile yapılacağı bellidir, yeterli miktarda talep beklemektedir ve boşluklar hemen doldurulur. ABD çocuklara tekerlekli sandalye göndermez, o çocuklara bomba gönderir ve öldürür. Hasbelkader ABD gönderse sanırım onurlu Türk çocukları alıp o sandalyeleri kullanmaz.Aşağıdaki telefon numaralarını arayıp meselenin gerçek olup olmadığını kontrol ettim, beklediğim gibi sonuçlandı. Bu da tuzak mail'lerden biri. Bugün itibarı ile muhtemelen 4-5 yüz bin kişinin bilgisayarına inecek ve 4-5 yüz bin faal e-mail adresi zincirleme hareket ettiği için ilgili dalaveracıların eline ulaşacak. ABD'nin ne kadar yardımsever ve çocuk dostu olduğu intibası da bu işin bir başka tarafı.
Lütfen, size gelen bu tür mail'lerin hiçbirine itibar etmeyin. Çok ama çok acil bir durum ise doğruluğunu kontrol edin. Gerçi çok zor durumda olan bir çocuk için acil kan arama e-mail'ine kendi telefonlarını koyup kendilerini arayanlara telefonda ağlayan ve ama hastaneye kan vermeye gidenlerin ilgili kişi ve hastaya ulaşamadığı örnekleri de çok iyi biliyoruz.
Sonuç olarak, zincir mail'ler tuzak mail'lerdir. Uzak durunuz.

Dip Not: hotmail paralı olucakmış bu mesajı su kadar kişiye yollarsan seninki ücretsiz gibi tuzaklara kanmayın eğer olucaksaki olucak o zaman başka sohbet araçları kullanırız ... hotmail kullanma zorunluluğumuz yok
Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi)
delkray (08-04-07), Dharma (08-04-07), Galiyev (21-06-07), katharsis (15-10-07), KINALI_BEBEK (11-04-07), machine (09-07-08)
Eski 05-08-06, 03:26 Çevrimdışı   #2

ares - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.685
Teşekkür etti: 771
RepForum Gücü: 500
Forum Puanı:48968
ares tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazares tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazares tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazares tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazares tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazares tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazares tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazares tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazares tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazares tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazares tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Uyarı için teşekkürler cicibici. Gelen maillerin hiçbirisini yollamadım ama nerdeyse hergün böyle bir mail geliyor

Eski 22-08-06, 21:35 Çevrimdışı   #3
Asistan
Antikapitalistler

Dü$_SoKaGI - ait Avatar
Genel Mesajlar: 327
Teşekkür etti: 8
RepForum Gücü: 9
Forum Puanı:602
Dü$_SoKaGI ara sıra gören oluyorDü$_SoKaGI ara sıra gören oluyorDü$_SoKaGI ara sıra gören oluyorDü$_SoKaGI ara sıra gören oluyorDü$_SoKaGI ara sıra gören oluyorDü$_SoKaGI ara sıra gören oluyor
eevt banada geliyor ama kanmiyorum pek.kananlar da ya cikarsa gibi sacma umutlarla avunuyor.peki biz bunlarin reklam olup olmadigini nerden bilecegiz.yani actiktan sornada is isten gecmis olcak.mesela arkadas gönderiyor aciyorsun bakiyorsun yine o maillerden.ve is isden geciyor.

Ah ZaMaN Ahhhhh
Eski 22-08-06, 21:49 Çevrimdışı   #4
Profesör

ArnoldeR - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.048
Teşekkür etti: 96
RepForum Gücü: 24
Forum Puanı:2386
ArnoldeR çevresinde seviliyorArnoldeR çevresinde seviliyorArnoldeR çevresinde seviliyorArnoldeR çevresinde seviliyorArnoldeR çevresinde seviliyorArnoldeR çevresinde seviliyorArnoldeR çevresinde seviliyorArnoldeR çevresinde seviliyorArnoldeR çevresinde seviliyorArnoldeR çevresinde seviliyorArnoldeR çevresinde seviliyor
açıklama için saol cicibici, çok saçma geliyo böyle şeyler

............ELVEDA..........
Eski 25-08-06, 22:00 Çevrimdışı   #5
Öğretim üyesi
Genç Kuvvet

r@d b@ron - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.010
Teşekkür etti: 213
RepForum Gücü: 11
Forum Puanı:1301
r@d b@ron üç beş tanıdığı olmuşr@d b@ron üç beş tanıdığı olmuşr@d b@ron üç beş tanıdığı olmuşr@d b@ron üç beş tanıdığı olmuşr@d b@ron üç beş tanıdığı olmuşr@d b@ron üç beş tanıdığı olmuşr@d b@ron üç beş tanıdığı olmuşr@d b@ron üç beş tanıdığı olmuşr@d b@ron üç beş tanıdığı olmuşr@d b@ron üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
ya bana bu mailleri amcam atıyodu en sonunda benim msn gitti bende yeni mailimi amcama vermedim ki sağlıklı olsun

gittin ve bittin

allah rızası için bi bakın

ve işte en sonunda GK RADYO
Eski 25-08-06, 22:10 Çevrimdışı   #6
Doçent

NighT_BluE - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.346
Teşekkür etti: 984
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:7288
NighT_BluE yememiş içmemiş konu açmışNighT_BluE yememiş içmemiş konu açmışNighT_BluE yememiş içmemiş konu açmışNighT_BluE yememiş içmemiş konu açmışNighT_BluE yememiş içmemiş konu açmışNighT_BluE yememiş içmemiş konu açmışNighT_BluE yememiş içmemiş konu açmışNighT_BluE yememiş içmemiş konu açmışNighT_BluE yememiş içmemiş konu açmışNighT_BluE yememiş içmemiş konu açmışNighT_BluE yememiş içmemiş konu açmış
uyarı için teşekkürler Cici
Eski 25-08-06, 23:43 Çevrimdışı   #7
Doçent

COURAGEUX - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.669
Teşekkür etti: 450
RepForum Gücü: 27
Forum Puanı:6096
COURAGEUX Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorCOURAGEUX Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorCOURAGEUX Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorCOURAGEUX Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorCOURAGEUX Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorCOURAGEUX Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorCOURAGEUX Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorCOURAGEUX Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorCOURAGEUX Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorCOURAGEUX Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorCOURAGEUX Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ödüller:
Teşekkürler cicibici banada nerdeyse hergün geiyo bunlardan ama yollamıyorum kimseye ..

Eski 26-08-06, 04:20 Çevrimdışı   #8

Forumda uzman

hakancem - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.179
Teşekkür etti: 2.991
RepForum Gücü: 91
Forum Puanı:28945
hakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazhakancem tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
uyari icin tskl kardesim

Unutursun için yana yana
Unutursun ölüm sana bana
Zaman basıp kanayan yarana
Unutursun, unutursun..
Eski 26-08-06, 11:06 Çevrimdışı   #9
Yard. Doçent

RoMeO - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.337
Teşekkür etti: 803
RepForum Gücü: 16
Forum Puanı:2758
RoMeO çevresinde seviliyorRoMeO çevresinde seviliyorRoMeO çevresinde seviliyorRoMeO çevresinde seviliyorRoMeO çevresinde seviliyorRoMeO çevresinde seviliyorRoMeO çevresinde seviliyorRoMeO çevresinde seviliyorRoMeO çevresinde seviliyorRoMeO çevresinde seviliyorRoMeO çevresinde seviliyor
Ruhsal Durumum:
tşkler cicibici de bn bıktım bu spam maillerden ztn yaa bunlardan kurtulma yolu var mı acaba gelmesini önlemek gibi?

DöndüM
Eski 08-04-07, 14:49 Çevrimdışı   #10
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 3.516
Teşekkür etti: 5.335
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:31527
delkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazdelkray tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
Uyarın için gerçekten teşekkürler...
Eski 08-04-07, 15:31 Çevrimdışı   #11
Muhabir
Sanatkârlar grubu

ForgeR~Emo - ait Avatar
Genel Mesajlar: 967
Teşekkür etti: 388
RepForum Gücü: 18
Forum Puanı:4468
ForgeR~Emo Forumda Saygin ve popüler biriForgeR~Emo Forumda Saygin ve popüler biriForgeR~Emo Forumda Saygin ve popüler biriForgeR~Emo Forumda Saygin ve popüler biriForgeR~Emo Forumda Saygin ve popüler biriForgeR~Emo Forumda Saygin ve popüler biriForgeR~Emo Forumda Saygin ve popüler biriForgeR~Emo Forumda Saygin ve popüler biriForgeR~Emo Forumda Saygin ve popüler biriForgeR~Emo Forumda Saygin ve popüler biriForgeR~Emo Forumda Saygin ve popüler biri
Ruhsal Durumum:
en baştaki mesaj şimdi geldi bilio musunuz sahtekarlar işte ne olucak uyarın için çok teşekkürler!!

Gone with the sin my baby and beautiful u r.
So , gone with the sin my darlingg..
Eski 08-04-07, 18:19 Çevrimdışı   #12
Öğretim üyesi
Genel Mesajlar: 805
Teşekkür etti: 247
RepForum Gücü: 9
Forum Puanı:371
cash_mowing ara sıra gören oluyorcash_mowing ara sıra gören oluyorcash_mowing ara sıra gören oluyorcash_mowing ara sıra gören oluyor
uyarın ıcın tes. edeım
Eski 11-04-07, 17:55 Çevrimdışı   #13
Rektör

wolf_57 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.640
Teşekkür etti: 5.405
RepForum Gücü: 33
Forum Puanı:2939
wolf_57 çevresinde seviliyorwolf_57 çevresinde seviliyorwolf_57 çevresinde seviliyorwolf_57 çevresinde seviliyorwolf_57 çevresinde seviliyorwolf_57 çevresinde seviliyorwolf_57 çevresinde seviliyorwolf_57 çevresinde seviliyorwolf_57 çevresinde seviliyorwolf_57 çevresinde seviliyorwolf_57 çevresinde seviliyor
bilgi için teşekkurler dikkat etmye çalışacağım
Eski 10-08-07, 20:06 Çevrimdışı   #14
Doçent
Düşünürler grubu
Genel Mesajlar: 3.283
Teşekkür etti: 852
RepForum Gücü: 49
Forum Puanı:17132
A.BuğrA tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazA.BuğrA tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazA.BuğrA tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazA.BuğrA tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazA.BuğrA tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazA.BuğrA tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazA.BuğrA tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazA.BuğrA tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazA.BuğrA tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazA.BuğrA tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazA.BuğrA tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
hotmail ile ilgili olarak söylediğin şey bana gelmişti geçenm sene fakat tanımadığım kimselerden mail aldım mı okumuyorum bile.Sağol cicicbici

Yok imza falan!!!

Konu Seçenekleri