| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Cezalı Üye | Ebu Cehil de Laikti
Müşrik kelimesi ne demek Ebu Cehil müşrikti Ebu Bekir Mümindi peki ne farkı vardı bunların? İkisi de Allah’ın varlığını kabul ediyordu ancak Ebu Cehil şunu kabul etmiyordu tamam Allah var yaratmış her şeyi ancak bizim saltanatımıza karışmasın demiştir işte farkı budur.Evet demek ki mümin olmak için Allah’ı tanıdım demek yetmiyor O’nun kanunlarını da benimsemek zorundasın.Bir kimse dese ki yaratan Allah olsun ama yöneten biz olalım Allah dünyaya ve devlete karışmasın derse bu adam müşrik olur.Yaratan Allah olsun ama din işleri devlete dünyaya karışmasın derse bu adam müşrik olur.İşte Ebu Cehil bundan dolayı müşrik oldu.Buna nerden mi karar veriyoruz işte Kuran önümüzde Ankebut Suresi:” Allah diyoki Ey Resulum sen Ebu Cehil ve adamlarına gökleri ve yeri kim yarattı diye sorsaydın sana Allah yarattı diyeceklerdi” kim diyor bunu Allah diyor o halde Ebu Cehil Allah’ı inkar ediyor mu etmiyor.Peki niye müşrik bu adam çünkü aynen şöyle düşünüyordu Kuran diyor bunu:Ebu Cehilin fikri bu evet Allah yaratsın her şeyi yaratmış ancak bizim dünyadaki saltanatımıza karışmasın yöneten biz olalım diyordu.Allah bundan dolayı bu adamlara pislik necis diyor.Peki böyle düşünen adamlar bizim ülkemizde var mı?Evet işte laikliktir.Bu pisliği kaldırıp atmak lazım laikliği kaldırmak lazım.Bugünkü lugatta Kuranı Kerime göre bugünkü müşrikin tanımı laik insandır.Laik insan ne diyor evet ben Allah’ı kabul ediyorum ancak Allah benim işime karışmasın benim yönetimime karışmasın ben şeriatı istemem Allah’ın hükümlerini istemem diyor 14 asır geride kalmış bu kurallar Allah yaratmadan anlar yönetimden anlamaz diyor laikler.Peki noldu Ebu Cehil de bu yüzden müşrik oldu işte ne farkları kaldı. Allah’ı kabul etmekle mümin olunmaz O’nun kurallarını benimsemekle mümin olunur.Şeytan da laikti Ebu Cehil de laikti.Ne demek bu şeytan Allah’ın varlığını kabul etmiyor mu ediyor Allah’a iman ediyor zamanında diğer meleklerle Rabbine itaat ediyor.Peki sonra ne oldu Allah Hz.Adem’i yarattı ve secde edin dediğinde sadece şeytan etmedi niye etmedi Allah’ın yönetimini kabul etmedi hayır sen yanlış bir şey söylüyorsun ben Ademden daha üstünüm ona secde etmem dedi ve Allah’ın emrine karşı geldi.Laiklikten farkı nedir bunun.Allah’ı kabul ediyor hakkatları Kuranı kabul ediyor Peygamberi kabul ediyor ibadette ediyor Rabbine ama Allah’ın emrine karşı geliyor hayır ben biliyorum doğrusunu sen bilmiyorsun diyor ve şeytan da müşrik oluyor. Onun için laiklik kalkmadıkça temiz toplum olmayacaktır.Ne kadar pis iş varsa inanç bozukluğundan laiklikten geliyor.Allah’ın koyduğu hükmü şeriatı kabul etmeyen ben karşıyım diyen kafir olmuştur müşrik olmuştur Allah aşkına bunu anlatalım bilinçlendirelim insanlarımızı bilmiyorlar bir şey körü körüne saplanıyorlar bugün müşrikliğin adına laiklik denir.Ben Allah’ın varlığını kabul ederim ancak ben O’nun koyduğu hükümleri kabul etmem o kurallar bizi bağlamaz benim kurallarım Allah’ın kurallarından önce gelir diyen ilk kimdir bu dünyada Şeytandır.Bu nedenle laikliğin bu toplumdan kaldırılması lazım bizim sahibimiz Allahtır kitabımız Kuranı Kerimdir kimseden korkumuz yoktur şefaatçimiz Muhammed Mustafa SAV dir. kimseye kapılmış değiliz kimseye satılmış değiliz kimse bizi itham edemez elimizde Kuran var.Bir insanın müşrik olmasının sebebi Allah’ı inkar etmek değil şeriatı Allah’ın koyduğu kuralları inkar etmektir ve sonu ebedi cehennemdir. Şimdi soruyorum hesap günü var bu günde Allah dünyadaki yaşayışımızın hesabını isteyecek bizden peki bizim hayatımızın hayatını isterken kendi kitabı olan Kurana göre mi hesabını isteyecek laikliğe göre mi elbette Kurana göre o halde laiklik hiçbir müslümanı ilgilendirmez bizi bağlayan hesap vereceğimiz kitap Allah’ın kitabıdır onun bunun ilkesini tanımıyoruz. Laikliği savunan gafil zavallı sen neye göre hesap vereceksin neye göre hesap vereceksin neye göre tartılacaksın ahirette… ( Alıntı: Timurtaş Hoca Cami Vaazı 1993 İstanbul ) Konu cahil tarafından (28-01-07 Saat 02:48 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #2 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.668
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:5012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Allah Allah yaa senle şimdi yıllar önce kabul edilen ve ATAMIN hayatı boyunca çalıştığı uğraştığı laikliğimi tartışcam yaa laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması senin gibi düşünen din hocamız vardı onada azının payını çok güzel verdim artık laikliği tartışamıyor...tamam sen ne güzel açıklamışsın Allah'ın varlığını kabul edipte yönetilişe karışmamasını istemek yada isteyen diyim müşrik oluyoo demi... hiç bir zaman dinle devlet yönetilmez...hadi diyelim yönetiliyoo nasıl olur biliyon mu iran gibi olur,sizde galiba irana benzemeye çalışıyorsunuz haa rahat batıyoo galibaa öylemii AKP nin yaptığı laikliğe aykırı şuna bak bütün aşırı dinciler, gericiler AKP ye oy verioo nie tabikide rahat batıyoo insanların dini duygularını kandırıp oyları cebe indiriyoo sona gel keyfim gel bana değmeyen bin yıl yaşasın hesabı varmı bee böyle hayat yok kardeşim böyle bir hayat yok sen türkiye sınırlarında laikliği atatürk devrimlerini kabul edeceksin SEVE SEVE OLMAZSA S......S..... olur... |
|
| | #3 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 367
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:179 ![]() ![]() |
Azrailkoray senin seve seve olmazsa söve söve küfürlerinden bıktık usandık bilmediklerini bu çirkin kelimelerle bastırmaya çalışmanda umrumuzda deyil laikliği atatürkle bir anmana ancak şunu diyebilirim laiklik hangi tarihte kabul edilmiştir araştır cumhuriyetten kaç sene sonra (yada atatürk mü kabul etti bi tarih yaz aydınlanalım monuya gelelim evet iman edip iman ettiğin şeyin kurallarını kabul etmemek hangi konu için olursa olsun aynı kapıya çıkar oda müşriklik. cevabından düşüncelerini pek anlayamadım kusura bakma lütfen şu iki şıktan birini işaretlermisin a.evet bizi Allah cc. yarattı kur-an onun sözüdür ve içinde ne yazıyorsa haktır gerçektir hepsine iman ettim b.evet bizi Allah cc. yarattı ama bu zamanda artık bazı şeylerin hükmü kalmadı mesela artık kamusal alan denen bir kavram var o zamanlar yoktu Allah bilemezdi böyle kavramları bilseydi kur-an da kamusal alanla ilgili ayet te koyardı artık akıl ve bilim çağındayız Allah. cc kanunlarının bir çoğu yada bir kısmı hükmünü yitirmiştir bunun için Allah ve Kur-an ahiret hayatına karışmalı dünya işlerine karışmamalı lütfen sana hangisi daha yakınsa onu bizimle paylaş. ayrıca biz ne iranız ne de irancı daha iyiyiz ve dahada iyi olacağız elhamdulillah |
|
| | #4 |
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:5012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bak şimdi ben kur'a'nı hiç okumadım ben senindediklerinin kabulu için en azından okumam lazım...bu soruna okuduğum zaman ne zaman olur o zaman kendi kendime cevap veririm.... şimdi gelelim asıl meseleye bak şimdi osmanlı döneminde din ve devlet işleri bir arada yönetiliyordu Atatürk cumhuriyeti kurduğu zaman tabi doğal olarak mantıklısı olan CHP ninde bayrağında olan 6 ok laiklik,devletcilik,milliyetçilik,halkçılık,cumhur iyetçilik ve inkılapçılık...şimdi gelelim 2.sine siz diyorsunuz ki herşey dinle yönetilir din olmadan olmaz peki neden hep devlet yönetimi olarak düşünüyorsunuz bunu bir futbol takımı oda yönetiliyor demi başkabları as başkanları var demi bununda yönetimi dinlemi olcak söylermisin |
|
| | #5 | |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 500
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:3653 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
ayrıca ATATÜRK ün baş harfi büyük yazılır Laikliğin Kabulu:(1928-1937) "Devletin dini İslam dinidir." maddesinin kaldırılmasını, Cumhurbaşkanı - Milletvekili yeminindeki dini ifadelerin çıkarılmasını, dini kararların TBMM'nce uygulanacağı maddesinin iptalini, seçme yaşınınn 18'den 22'ye çıkarılmasını, kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasını Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir.(1930) Laiklik, asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın geliþmesi imkanını temin etmiştir.(1930) Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanýnýn emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düþünüþe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmaya çalışıyor,kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz.(1926) Lâik devlet anlayısı, din ve vicdan hürriyetini korur. Anayasamız bunu "Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir." diyerek teminat altına alınmıştı. 5 Şubat 1937'de Anayasa'nýn ikinci maddesinde laiklik ilkesine yer verilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Laik bir Devlet olduğunun yazılması , Laiklik Devrimi tamamlanmış oldu !!GamE IS OveR!! ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | savasdost (28-01-07) |
| | #6 | |
| Doçent Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.515
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
neden mi? ben şeye takıldım konu ile alakasız ama chp nin misyonuna yada en azından senin tarif ettiğin şekline...Chp özünden laikliği savunuyor ama ben onlar da niye hic özgür düşünce göremiyorum? 301.madeye karşı çıkan adamlar ) şaka gibi bi yandan özgür düşünce diyecen öte yandan yooo kalsın olmaz diyecen peh... Düşünüyorum ama cevap bulamıyorum? Konuya gelince + İrana karşıyım ben Onlarda dini kıSmen sömürüyor... Son olarak Laikliğin tek bir anlamı olmasına rağmen herkes işine gelen tarafı ile yorumluyor oda ayrı bir tartışma konusu...Yahu Ülkemiz Çok karışık... Arşı geç,ferşi atla,sidreyi aş, Gör ne var maverada ibrethiz. Konu HaRuKa tarafından (28-01-07 Saat 18:42 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| | #7 |
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:5012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | evet bu ülkede özgür düşünce vardır ama belli kurallar içinde ben senin hakkında kötü şeyler söylesem küfür etsem olu mu ?düşünce özgürlüğü var haa var ama bazı kurallar çerçevesi içinde önce akıllı olcak konuşanllar lafları söyleyenler ok bu açıklama yeterlidir umarım... |
|
| | #8 |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tek bi'şey Allah aşkınna Su söylediğini sen yeterli buluyor musun? Pardonda özgür düşünce zaten kısıtlanmamış hür düşünce demek?Eğer kısıtlama getiriliyor ise Sınırlama var ise o zaman adı niye özgür düşünce oluyor? :S buda Chp ile çelişmiyor mu? Ya o madde kabul edilince Atatürke küfür mü edilecek? Sence kim buna cesaret edebilir? Buna inanmayın yahu... küfür edecek akadar acizleşene çirkinleşen birir zaten kanunu beklemez direk eder..yahu azıcık mantık. Ve birazda düşünün bence Arşı geç,ferşi atla,sidreyi aş, Gör ne var maverada ibrethiz. Konu HaRuKa tarafından (28-01-07 Saat 19:21 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #9 |
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:5012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | peki senin dediğine göre sen tam özgür düşünce olsun peki olusa ne olur hiç düşündün mü?tamam bazı konularda düşüncelerini özgürce söyleye bilir ama iş hakaret etmeye giderse bunun özgürlüğü kalmaz artık yasalar ne gerekiyorsa yapar o zaman yanin bununda özgür düşünceyi kısıtladığı söylenemez |
|
| | #10 |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yahu ne alaka? Dediğin gibi zaten ülkemizde yasalar var... Ülkemizde normal bir insana bile haksıze yere veya haklı yere küfür ettğin zaman bile yargılanıyorSun? ee sorun ne o zaman...Bu ülkede yasalar kanunlar var kimse kolay kolay çiğneyemez bence Chp nin çok saçma bir düşüncesinden ibaret değil..Buna cocuklar bile inanmaz..Sırf muhalefet olacam diyede muhalefet olunmaz ki canım tanıdığım solcu arkidişlerim bile gülüyor yahu Chp ye komedi.Adamların öne sürdüğü sebebe bak ) Arşı geç,ferşi atla,sidreyi aş, Gör ne var maverada ibrethiz. |
|
| | #11 | |
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:5012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #12 | |
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:5012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
ya senin düşüncelerin bunlar bir şey diyemem olayda başka yerlere doğru gidiyor zaten kapatalım... | |
|
| | #13 |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bencede..KapanSın zaten konu ile ne alaka ise oda ayrı bi konuya neyse..herkese iyi akşamlar... Arşı geç,ferşi atla,sidreyi aş, Gör ne var maverada ibrethiz. |
|
| | #14 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 47
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:143 ![]() ![]() |
Cahil Neden dinle siyaseti bir birine karistiriyorsun? Neden islami kendi görüslerine alet ediyorsun? Yorumlarin bir cogu yanlis. seytan ALLAH a isyan etti , kibire kapildi, ben SENIN topraktan yarattigina boyun egmem cünkü O topraktan ben atesten yaratildim ben Ondan üstünüm dedi,. ordaki secdede boyun egdirmek nefsine esir düsmemek üstünlük taslamamak adina ALLAH karsisinda tüm kullarin esit oldugunu vurgulamak adina idi. Bos gururu kibiri yok etmek icindi.o iblis ise kibire kapildi ALLAH in yarattigi insandan kendini üstün gördü ve secde etmedi Ona asi oldu.ALLAH kibire kapilanlari baskasini kücük görenleri sevmedigi icin onu katindan kovdu ve simdi kalkmis o laikti diyorsun,sadece cok komik ve aci laiklik bumu? Bazi düsüncelerinde gercekten sacmalamissin,insanlari böyle siniflandirma, islamiyet cok güzel bir dindir kimse kendi düsüncelerini din bu diye göstermesin. Ama laikligi sevmeyebilirsin bunuda düsüncen olarak aciklarsan o ayri konudur. Konu mavi_element tarafından (28-01-07 Saat 19:42 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #15 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 280
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:51 ![]() |
Dediğinin ne farkı var Şeytan da Allah'ın kanunlarını benimsemiyor laik de Allah'ın kanunlarını benimsemiyor.Bunun adına kibir de diyebiliriz güzel bir açıdan gelmişsin evet insan neden benim kanunlarım Allah'ın kanunlarından önce gelir de bu kibirden de olabilir kendi saltanatına halel gelecek diye de olabilir bu nedenle savunuyorum bu düşüncemi laikim diyen ve şeriatı reddediyorum bizim kanunlarımıza Allah karışamaz siyasete Allah karışamaz demek müşrikliktir.Ne demek buya siyasete dini karıştırma ne demek Allah devlet yönetiminden anlamıyor mu haşa O nun kanunları bu işte yetersiz mi kalıyor siz mi biliyorsunuz en doğrusunu... Şeytan da laikti Ebu Cehil de laikti ve müşriklerdir laikliği savunan da şeriatı kabul etmem diyen de siyasette din Allah olmaz diyen de Allah'ın kanunlarını reddetmiş olur bu işin lamı cimi yumuşağı yoktur müslümansan her şeyi kabul etmek ZORUNDASIN değilsen değilsindir oh ne güzel iş ben müslümanım ama şu işte Allah'ın dediği değil benim dediklerim olsun siyasette yönetimde din olmasın Allah karışmasın e daha nerde kaldı senin müslümanlığın Enel Hak (ben Tanrıyım) de çık işin içinden yok böyle bir şey eğer ahirette bedi bir mutluluk istiyorsanız Allah rızası istiyorsanız önce Onun kurallarına muhalefet etmeyeceksiniz siyaseti bizden soyutmuş gibi gösterip de din siyasete karışmaz diyemezsini bunu diyen de savunan da Ebu Cehilden farkı yoktur... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | emrowski (28-01-07) |
| | #16 |
| Stajyer ![]()
CAHIL Ankebut suresinde ebu cehil ismi gecen bir ayette yok,bulamadim. O ismin gectigi öyle bahsettigin ayetin numarasini yazarsan iyi olur. |
|
| | #17 |
| Stajyer ![]()
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:143 ![]() ![]() | Mantikla düsününce her sey insanlik icindir.
Cahil Bildigin konulardada konusuyorsun bilmediklerindede. ALLAH bana ortak kosmayin dememismi?kanunlar yapilirken yasada öyle biseymi var? ALLAH hirsizligi yasak etmemismi? ALLAH Kul hakkini yasaklamismi? ALLAH adaleti emretmemismi? yasalarda inanc özgürlükleri vardir.( ALLAH ta dinde zorlama yoktur der) isteseydim ben herkesi ayni dinden yapar herkesi zorla inandirirdim, bunu ben yapmiyorum sizlerde yapmayin demis demi? Insan haklarinda zaten inanc özgürlügü maddesi vardir. insanin inancina karismiyor, (fakat uygulamiyan ülkeleri elestirebiliriz) kanunlardada ALLAH in kanunune paralel yasaklar var. Eger yasalar tam isletilir insanlarin koydugu yasalar insanlar icin olursa, zaten icinde temel hak ve özgürlükler vardir icinde, ve temeline bakarsak Dinlerin insanlara gelis amaclarindan biri, YARADANI tanitmak,Dünyayi ahireti anlatmak hesap gününün olacagini ,sinava gönderildigini haber vermek, hemde bir digeri, insanlara toplum icinde yasarkenki kurallari anlatmak göstermek icindir. Gercekten bunlar tam isletilirse ALLAH in istedikleri ile paralel gider. (sadece kurallar tam isliyormu ona bakabiliriz) Insanlar inandiklari gibi yasar, adaletli olur,calma cirpma kalkar, cok fakir ,ve ezilen insan olmaz.inanc özgürlügü tam olarak benimsenir. ALLAH dinlerin özünde bunlardan farkli bisey istemiyor zaten. Ama bunlardan islemiyen yada aksi bisey olursa ona karsi olabiliriz,onu elestirebiliriz. yoksa niye illa Kuran in yazdigi gibi yasada yazmiyor, ALLAH in istedigi kul sekli yönetici sekli acik, eger buna uyuluyorsa nerde yazarsa yazsin dogrudur.uyulmuyorsa o elestirilir. Bunun icinde simdi kalkip ya laiksiniz müsrik, ya degilsiniz müslüman diye konusamazsin. Bunlar yapilirkende isteyen inandigi sekilde yasar namazinida kilar orucunuda tutar, bunu yasa halinemi getirmekmi lazim? (ha bunlari uygulamada zorluklar varsa oda tartismaya acilir,ama bunun adida laiklik demek müsrikliktir diye koyulamaz ) Konu mavi_element tarafından (28-01-07 Saat 20:32 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #18 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 280
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:51 ![]() |
Sen buraya istersen anayasının hepsini yaz tüm insan haklarını yaz Kuran bunların özüdür Kuranda Allah'ın hükümlerinde tüm bu kurallardan fazlası daha güzeli daha hoşgörülüsü vardır ama eksiği yoktur.Bu nedenle kendini yorma fazla verdiğim ayette Ebu Cehil ismi geçmese de Allah bazı ayetlerde isim yerine İnanmayanlar onlar inkarcılar müşrikler gibi ifadeler kullanır o devrin müşrikleri inanmayanları da Ebu Cehil ve yandaşları olduğu için meallerde Ebu Cehil diye yorumlanır yani öküz altında buzağı arama sana bir sürü ayet örneği verebilirm bununla ilgili hiç sorun değil ama Kuranın özü de mantığı da bellidir
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | emrowski (28-01-07) |
| | #19 | |
| Stajyer ![]()
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:143 ![]() ![]() | Alıntı:
1 Ayette gecmiyen kelimeyi gecmis gibi söyleme! 2 Benim yazdiklarimda ALLAH in istedigi yasarken insanlardan beklediklerini zaten kurallarla veya bir takim yasalarla insanlarda benimsiyor 3 ALLAH in diger kul olarak bekledikleride insanin direk kendini ilgilendiren seyler oruc tutmak namaz kilmak,gibi, bunlarida devlet yapmaz zaten,bunun icin inanc özgürlügü olan bir sistemin olmasi yeterli. Ayrica sana bir sürü ayet gösterebilirim dediklerinin icinde siz yasa yapamazsiniz,siz sistem kuramazsiniz yok, sadece dediklerime uyun bilmediklerinizi ögrenmek icin size rehber gönderdim diyor. Burada islamiyeti anlatacaksan dogru anlat,kendi düsünceni anlatacaksan onuda dogruca acikca ortaya koy sadece laik sistem dediler diye,kimseyi ne müsrik nede müslüman ilan etmek hakkina sahip degilsin. Konu mavi_element tarafından (29-01-07 Saat 00:22 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| | #20 |
| Stajyer ![]()
Ayrica senin buldugun ayetler de inanmiyanlar inkarcilar demis, dogru her devirde vardir bunlar, sadece senin yönlendirdigin iste laikligi savunanlar müsrikler yada laik demek müsrik demek !! iste bu yanlis,sen buldugun eksigi söyliyebilirsin, hepimizin memnun olmadigi seyler var elestirdikleri seyler var,ama sanki bu kuranda laiklik müsriklik iste ayeti diyede Ayeti alet edemezsin. o sadece senin düsüncen. Her buldugunu getirip buraya iste din gibi gösterme,ve bu sistemi begenen yasiyan milyonlarca inancli insan var.simdi sen öyle dedin diye müsrikmi olacaklar? gercekten dinin temel kurallarini ögren,ancak o zaman gercekle yanlisi bir birinden ayirabilirsin. Konu mavi_element tarafından (29-01-07 Saat 00:21 ) de değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |