Konu Seçenekleri
Eski 19-04-08, 17:12 Çevrimiçi   #1

S.mod denetleyicisi

Smyrna - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.258
Teşekkür etti: 2.701
RepForum Gücü: 214
Forum Puanı:85874
Smyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Döküman Eğitim mi ? Öğretim mi?

Eğitim mi ? Öğretim mi?

İlk bakışta eğitimle öğretim arasında bir fark yok gibi görünebilir oysa bu iki kelimenin ifade etiği anlam ve süreçler birbirnden çok farklıdır
Eğitim genel anlamda;bireyin davranışlarında,kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak ,istenilen yönde değişime meydana getirme sürecidir.Bu tanımda dikkat çeken öğelere bakınca şunları görmek mümkündür.Eğitim,bir anlık durum yada olay değil öncelikle bir süreçtir.Bu süreçte bireyin davranışlarını istenilen yönde değiştirilmesi hedeflenmektedir.Davranışlarda değişme meydana getirme istenilmekte ve bu hedefe ulaşmada araç olarak bireyin yaşantısını kullanmaktadır.
Eğitim bir uzun süreçtir.
Eğitim sürecinde, bireyin davranışlarının istenilen yönde değiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Davranışlarındaki değişme kasıtlı olarak gerçekleştirilmektedir.
Eğitim sürecinde bireyin kendi yaşantıları esastır.
Öğretim ise;bir kimseye ,bir konuda bilgi ve beceri kazandırmaktadır.Öğretme faaliyetlerinin önceden hazırlanmış bir program çerçevesinde amaçlı, planlı, düzenli ve kontrollü olarak yapıldığı yerler okullardır.Okullarda yapılan öğretme faaliyetleri ise , öğretim olarak adlandırılmaktadır.
bireyin hayat boyu süren eğitiminin okulda, planlı ve programlı olarak yürütülen kısmı bireyin öğretimini oluşturur. Öğretim, öğrenmenin gerçekleşmesi ve bireyde istenen davranışların gelişmesi için uygulanan süreçlerin tümüdür.Dahada açarsak Öğretim, öğrenmeyi kolaylaştıracak etkinlikleri düzenleme, gerekli araç ve gereçleri sağlama ve rehberlikte bulunma eylemidir.”İnsanların diğer insanlarla ve çevreleriyle etkileşimlerinin maddi ve manevi ürünlerine kültür dendiği dikkate alınırsa, insanın, çevresiyle etkileşimi sonucunda kültürlenmeye uğradığı söylenebilir. Çevresiyle etkileşerek öğrendiklerini , diğer insanlara da öğretmeye kalkışan kimse ise, belli bir amaca yönelik olarak o insanları kültürlemeye çalışıyor demektir. ”İnsanların diğer insanları belli bir maksatla kültürlemelerine yada kasıtlı kültürleme sürecine ise eğitim denilmektedir.”
Günümüzde eğitimin sağlıklı olabilmesi için, insan duyarlılığının eğitimi, bedenin ve mantıksal zekanın eğitimi kadar önemlidir.
Okul öncesindeki ve temel eğitim çağındaki çocuk, öğrenme potansiyeli en yüksek olan varlıktır.
Çevresindeki tüm yetişkinleri model olarak alır.
Ve insan duyarlılığının eğitimi için yani “özgür, kendisini ifade edebilen, kendini tanıyan, sorumluluk sahibi olan, görev bilinci gelişmiş, özgüveni yüksek, özsaygılı bireyler yetiştirmek için” akademik bilgiyi yüklemeden önce o insanı tüm yönleri ile tanımalıyız.
Sözün özü Eğitim olmadan Öğretim Olmaz.
Eğitim Yaşamın Kendisidir.............
Mesaja teşekkür eden:
Disorder (19-04-08)

Tags
2008, bilgi, egitim, kişisel gelişim, smyrna, yazı

Konu Seçenekleri