| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Stajyer ![]() |
Bir üniversite profesörü öğrencilerine su soruyu >sorar; >-'Var olan her şeyi Tanrı mı yarattı?' > >Cesur bir öğrenci ayağa kalkar ve yanıtlar. >-'Evet her şeyi Tanrı yarattı!' > >Profesör sorusunu yineler ve öğrenci yine 'evet >efendim ' diye yanıtlar. Profesör devam eder; > >-'Eğer her şeyi yaratan Tanrı ise ve şeytan var >olduğuna göre şeytani da Tanrı yaratmış olur ve >çalışmalarımızda uyguladığımız 'Kesinleştirme' >prensibine göre de Tanrı şeytandır. > >Öğrenci böyle bir önerme karsısında şaşırır ve yerine >oturur.Profesör ise öğrencilerine bir kez daha >Tanrı'nın içindeki kaderin bir efsane olduğunu >kanıtlamaktan ötürü oldukça mutludur.Bu arada bir >öğrenci ayağa kalkar ve >-Bir soru sorabilir miyim profesör? der. Profesör de >sorabileceğini söyler. Öğrenci 'Soğuk var mıdır? diye >sorar. > >Profesör; >-'Nasıl bir soru bu böyle,tabii ki vardır ' diye >yanıtlar. 'Sen hiç soğuktan üşümedin mi?' > >Öğrenci ; >-'Aslında, fizik yasalarına göre soğuk yoktur. >yasamda/realitede biz soğuğu sıcaklığın yokluğu olarak >düşünürüz.Herkes veya nesneler o enerji oradaysa veya >bir şekilde enerji iletiyorsa onu >deneyimler.Örneğin,Absolute 0 (-460 derece F) >sıcaklığın kesin yokluğudur (hiç olmadığı >seviyedir).Tüm maddelerin bu seviyede reaksiyon verme >özellikleri bozulur ve değişir.Soğuk yoktur,o >yalnızca sıcaklığın yokluğunda duyumsadıklarımızı >tarif etmek için yarattığımız bir kelimedir' der ve >devam eder, > >- Profesör, karanlık var mıdır? > >Profesör yanıtlar : 'Tabii ki vardır'. > >Öğrenci : >-'Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim.Çünkü,Karanlık >ta yoktur. Yasamda/realitede karanlık ışığın >yokluğudur.Biz ışık üzerinde çalışabiliriz ama >karanlığı çalışamayız.Gerçekte,biz Newton'un >prizmasını kullanarak beyaz ışığı kırar ve renklerin >çeşitli dalga uzunlukları üzerinde çalışabiliriz. Ama >karanlığı ölçemeyiz.Bir basit ışık isini karanlık bir >mekanı aydınlatarak karanlığı kirmiş olur yani >karanlığı geçersiz kılar. Siz belli bir mekanın / >uzayın ne kadar karanlık olduğundan nasıl emin >olursunuz? Işığın miktarını ölçersiniz! Bu doğrudur >degil mi? Karanlık insanlık tarafından , ışığın >olmadığı yer/mekan için kullanılan bir kelimedir. > >Son olarak öğrenci profesöre gene sorar; >-'Efendim şeytan var mıdır? > >Bu kez profesör pek emin olmamakla birlikte yanıtlar; >-'Tabii ki, açıkladığım gibi, biz onu her gün ,her >yerde onu görürüz. Şeytan/kötülük bir kişinin başka >bir kişiye her gün sergilediği insaniyetsizliğinin bir >örneğidir.O , dünyadaki islenmiş tüm suçlarda,şiddette >yer alır.Bunların tümü şeytanin kendisinden başka bir >şey de değildir.' der. > >Öğrenci devam eder; >-'Şeytan yoktur efendim.Yani o kendi başına yoktur. >Şeytan basit olarak Tanrının yokluğudur.O aynen >karanlık ve soğuk ta olduğu gibi insanin tanrının >yokluğunu tarif etmek üzere yarattığı bir kelimeden >ibarettir.Tanrı şeytani yaratmadı. Şeytan/kötülük >insanin tanrısal sevgiyi yüreğinde duyumsamadığı >zaman deneyimlediklerinin bir sonucudur.O aynen >sıcaklığın olmadığı yere gelen soğuk ya da ışığın >olmadığı yere gelen karanlık gibidir. > >Profesör yerine oturur. > >Genç öğrencinin adı Albert EINSTEIN'dır |
|
| | #2 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 221
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:1321 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hikaye güzel ama albert einstein'la ne alakası var.
|
|
| | #3 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 72
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:89 ![]() |
einsteinin kuvvetli bir tanrı inancı oldugunu biliyordum. bunu cok guzel anlatan bir hikaye.... |
|
| | #4 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 11
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:119 ![]() ![]() |
bu arada daha yeni okuduğum bir bilğiyi de sizlerle paylaşmak istedim bu bilğiyi sabah gazetesinden edindim Einstein karısını 6 kez aldatmız heheheh bu arada robertos tşkler!!!!!!
|
|
| | #5 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 2
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:5 ![]() |
einstainde akıllıymış yani ![]() :wlayt koptum dediğine ya
Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum Yolumun karanlığa saplanan noktasında Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum. NECİP FAZIL KISAKÜREK |
|
| | #6 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 5
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:37 ![]() |
adam fizikçi hepsi zeki olur zaten ben 6 dan fazlada vardır belki diye düşünüyorum |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |