| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Asistan ![]() |
M.Kemal Atatürk bilindiği üzre Modern Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu ve Tarihin en saygın İsimleri arasındadır.M.Kemal Atatürk düşündükleri ve yaptıkları itibariyle dünya üzerinde gelmiş geçmiş en iyi liderler arasındadır.Bu milliyetçi duygulardan uzak objektif bir iddiadir ve ispatlanmıştır.M.Kemal ; Bir milletin kaderini yeniden belirlemiş,öngörüşçü fikirleri ile Uluslararası arenada saygın bir isim haline gelmiştir.Bu günümüzde sürmektedir.Ve kendisi tüm dünya uluslarınca takdir edilmektedir.Bunun son örneği ise Washington'da gerçekleşmiştir. Amerikalı tarihçi ve psikiyatrist Prof. Arnold Ludwig, dünyanın çeşitli siyasi önderlerinin başarı ve önem derecelerini sınıflandıran 11 ölçeğe göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, 20’nci yüzyılın en büyük lideri olarak nitelendirdi. Ludwig’in verdiği bilgiye göre bu ölçeğin kriterleri, “sıfırdan ülke yaratmak, toprakları genişletmek, iktidarda kalınan süre, askeri başarı, sosyal tasarım gücü, ekonomik başarı, devlet adamlığı, ideoloji ortaya koyma, ahlaken örnek olma, siyasi miras ve ülkenin nüfusu” ölçütlerinden oluşuyor. Sıralamada ikinciliği, 30’ar puanla komünist Çin’in kurucusu Mao Zedung ve 2. Dünya Savaşı sırasındaki ABD başkanı Franklin Delano Roosevelt elde etti. Aynı ölçeğe göre, dağılan SSCB’nin son lideri Mihail Gorbaçov 24, İngiltere’nin efsanevi başbakanlarından Winston Churchill 22, Güney Afrikalı lider Nelson Mandela 20, eski ABD başkanı Bill Clinton da 15 puan topladı. Bu bağlamda sizler Dünyanın en büyük lideri olan M.Kemal Atatürk'ün gençleri ve izinde yürüyenler olarak ne şanslı olduğunuzun farkındasınızdır umarım. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? |
|
| Mesaja teşekkür eden: (22 Kişi) | мєяνє (20-05-08), αηтιкαριтαℓιѕт (25-07-08), agbar (28-05-08), And (20-05-08), Bay Önder (20-05-08), camekan (22-05-08), cCcKaNKuRTcCc (20-05-08), HeLL's AnGeL (20-05-08), Maçakızı (21-05-08), Marcus T.CICERO (20-05-08), MrTcN1905 (20-05-08), peris (06-08-08), RAMSES113 (20-05-08), SaKaRiN..! (20-05-08), saklap (20-05-08), Scнiивея (20-05-08), sfanky (27-05-08), Snorland (20-05-08), Tuğrul Bey (20-05-08), YaGMuR_CiNi (21-05-08), _deniz_ (22-05-08), _osiris_ (26-07-08) |
| | #2 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26777 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu gün haberlerde izledim ve gurur duydum; Atatürk -bence- yaşamış son büyük devlet adamıdır. çökmüş bir imparatoluğun küllerinden yeni bir devlet kurmak, hemde Anadolu gibi bir coğrafyada imkansız gibidir. çünkü Anadolunun önemini bilen işgal güçleri, çeiştli anlaşmalarla Türk yurdunu Türke dar etmeye çalışmıştır. ama Atatürk, ileri görüşlülüğü, içindeki dinmez vata sevgisi ve dünyada hiçbir millette olmayan özgürlük duygusu ile düşmanı "geldikleri gibi göndermiştir". bunun yanı sıra kurulan devleti muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak için o zamanın elverdiği imkanlarla yapılabilecek işlerin hepsini ömrü vefa ettiği müddetçe yapmıştır. kurulan fabrikalarla ve ilk yıllada uygulanan devletçi politikalarla devletin kalkınmasını sağlamıştır. uluslararası alanda kazandığı başarıları yazmıyorum bile. Atatürk her yönüyle takdire mazhar bir önderdir ve bu millet atasına manevi manada ulvi bir anlamı olan Gazi sıfatını vererek ona verdiği önemi bir kez daha göstermiştir. bir Atatürk daha gelmez bu dünyaya... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (20-05-08), мєяνє (20-05-08), And (20-05-08), MrTcN1905 (20-05-08), RAMSES113 (20-05-08), SaKaRiN..! (20-05-08), saklap (20-05-08), Scнiивея (20-05-08), YaGMuR_CiNi (21-05-08) |
| | #3 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.701
Forum Gücü: 83 Forum Puanı:34337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tüm büyük liderlerin elinin altında ordular,ihtiyaclarını karşılayacak ekonomi vardı ama Mustafa Kemal Atatürk bunların hiç birine sahip değildi en zor şartlarda örgütlenerek bir güneş gibi bümbüyük bir aydınlık yaratıp düşmanı püskürttü bu yüzden 20.yüzyılın kesinlikle en büyük lideri. Ayrıca mütevazılığı ile örnek alınıcak bir isim. Büyük Önder'in kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde yaşamaktan gurur duyuyorum.. Atam İzindeyiz... Ayrıca listede A.Hitler olması lazım Churcill kim oluyor... ![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (20-05-08), SaKaRiN..! (20-05-08), saklap (23-05-08), Tuğrul Bey (20-05-08), YaGMuR_CiNi (21-05-08) |
| | #4 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.134
Forum Gücü: 28 Forum Puanı:6126 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bugun ulu onder Atatürk hakkında basından geçmiş bir olay duydum sizinle paylasayım... Atatürk arkadaşlarıyla hiç oyun oynamazmış, ve bir gün arkadasları Atatürk ü birdir bir oynamak için cagırmıs, Atatürk ise ısrarlara dayanamayıp kabul etmiş... Atatürk geçmiş ve dimdik ayakta durmus, arkadasları eğilde oyun baslasın, üzerinden atlayacas demiş, Atatürk ise ben kimse için eğilmem boyle atlayabılıyorsanız atlayın demiş... Küçük bir cocukken bile , kimseye taviz vermemiş , kimsenin onunde eğilmemiş... Saygıyla sevgiyle bütün kalbimle anıyorum ulu önderimizi ve ilk başbuğumuzu... DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE..!! |
|
| | #5 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
başbuğ mu ? YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| | #6 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Mustafa Kemal Atatürk bazen bir asker, bazen bir siyasetçi, bazen bir diplomat, bazen bir bürokrat ve her zaman insan olan büyük bir dahiydi. Zaten bu özellikler olmasaydı bu büyük başarı kazanılamazdı. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (20-05-08), Virane (22-05-08) |
| | #7 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 351
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Keyfinizi bozmak istemem ama giris yazisina atifta bulunmak isterim: "M.Kemal Atatürk düşündükleri ve yaptıkları itibariyle dünya üzerinde gelmiş geçmiş en iyi liderler arasındadır.Bu milliyetçi duygulardan uzak objektif bir iddiadir ve ispatlanmıştır.M.Kemal ; Bir milletin kaderini yeniden belirlemiş,öngörüşçü fikirleri ile Uluslararası arenada saygın bir isim haline gelmiştir.Bu günümüzde sürmektedir.Ve kendisi tüm dünya uluslarınca takdir edilmektedir.Bunun son örneği ise Washington'da gerçekleşmiştir. Amerikalı tarihçi ve psikiyatrist Prof. Arnold Ludwig, dünyanın çeşitli siyasi önderlerinin başarı ve önem derecelerini sınıflandıran 11 ölçeğe göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, 20’nci yüzyılın en büyük lideri olarak nitelendirdi" Simdi bir tarihci kendi ölcülerine göre bir degerlendirme yapmis ve bu sonuca varmis. Yani bu subjektif bir sonuctur. Yüzlerce binlerce bircok ülkeden bilimadaminin ortaya koydugu bir degerlendirme yada milyonlarca insana sorulmus bir anketin sonucu degildir. Böyle bile olsa objektif olmaz. Birde deniyor ki, bu ispatlanmistir, nasil ve neyle ispatlanmis, bu da aciklansa iyi olur, bu bilimsel bir önermemidir ki, bilimsel bir yöntemle ispatlanmis olsun. Atatürk, Lenin yada bir baskasi da olsa bu tip degerlendirmelerde görüsüm aynidir, bunu da belirteyim. Ama tabi herkesin görüsüne saygi duymak gerekir. Konu YagmurYüreklim tarafından (20-05-08 Saat 13:26 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | hayal_ettim (20-05-08) |
| | #8 | |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Sen git kumda oyna, propaganda maduru. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (20-05-08), A.BuğrA (24-05-08), cCcKaNKuRTcCc (21-05-08), saklap (20-05-08), Scнiивея (20-05-08), Virane (22-05-08), _deniz_ (22-05-08) |
| | #9 | |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 394
Forum Gücü: 3 Forum Puanı:305 ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (20-05-08), cCcKaNKuRTcCc (21-05-08), Marcus T.CICERO (20-05-08), Scнiивея (20-05-08), Virane (22-05-08) |
| | #10 | |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26777 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (20-05-08), cCcKaNKuRTcCc (21-05-08), G-peyki (20-05-08), Marcus T.CICERO (20-05-08), saklap (21-05-08), Scнiивея (20-05-08), Virane (22-05-08), _deniz_ (22-05-08) |
| | #11 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 473
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:11475 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar doğal karşılayın , soğukkanlı olun.Kedi uzanamayacağı çiğere;Mumdar dermiş. Bazıları gururuyla, onuruyla , yaptıkları ile tarihe geçer ve arkasından kitleleri sürükler..Bunun en başta örneği bizim Milletimiz için M.Kemal ATATÜRK'DÜR.İsteyen istediğini söylesin hiçbir şey değişmeyecektir,bunlar kıskançlığın doğal sonuçlarıdır. Ona göre de dağlarda kaçak fareler gibi yaşayan , özgürlük diyerek insanların kanını emen bebek katilleri , misyonerler ve vatan hainleri en önde gelen liderlerdir.Ne de olsa kendilerini mücadeleci,savaşçı diye nitelendiriyorlar..Yazık hallerine,yazık. . Kimliksizler..! |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #12 | |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.846
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Forumda bu tür kişisel tartışmalara girmesek daha iyi olur... -------------------------------------------------------------------------- | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (20-05-08), YagmurYüreklim (20-05-08) |
| | #13 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.846
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır. Franklin ROOSEVELT (A.B.D.Başkanı, 10 Kasım 1938) Asker-devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi. Kendisi, Türkiye'nin, dünyanın en ileri memleketleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. Keza O, Türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını teşkil eden, kendine güvenme ve dayanma duygusunu vermiştir. General Mc ARTHUR Dünya sahnesinden tarihin en dikkatli, çekici adamlarından biri geçti. Chicago Tribune İnsanı teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır. O, tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir. Gladys Baker(Gazeteci) O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya uğraşan bir kahramandı. Prof.Walter L.WRIHT Jr. O, Türkiye'nin önceki kuşaklarından hiçbirine nasip olmayan özgürlük ve güven dolu bir hayat sağladı. Başarıları, Türkiye'nin Avrupa devleti olmasını sağladı, yakın doğunun tarihini değiştirdi. Times Gazetesi Savaşta Türkiye'yi kurtaran, Savaştan sonra da Türk Milletini yeniden dirilten Atatürk'ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de büyük kayıptır. Her sınıf halkın O'nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahraman ve modern Türkiye'nin Ata'sına değer bir görünümden başka bir şey değildir.(1938) Winston CHURCHILL İngiltere Başbakanı |
|
| Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (20-05-08), A.BuğrA (24-05-08), cCcKaNKuRTcCc (21-05-08), G-peyki (20-05-08), saklap (23-05-08), Scнiивея (20-05-08), Snorland (20-05-08), Virane (22-05-08) |
| | #14 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 45
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:508 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunun için bu tarz değerlendirmelere gerek yok, Dünya'ya karşı tek mücadele veren kişi ATATÜRK olduğu için 20. yy'ın değil, Dünya'nın var olduğundan beri en büyük kahramanı olmuştur. Zaten şuan nefes almamızı ATATÜRK'e borçlu olduğumuz halde ATATÜRK ilke ve inkilaplarına uymayanlar ve ülkemizi hala düşmanlardan arındıramadığımız için ANITKABİR'e gitmeye yüz bulamıyorum. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | saklap (21-05-08) |
| | #15 | |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.854
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:46819 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (20-05-08), agulasor (20-05-08), cCcKaNKuRTcCc (21-05-08), Marcus T.CICERO (20-05-08), RAMSES113 (23-05-08), saklap (21-05-08), Sevda_Nehri (22-05-08), Tuğrul Bey (20-05-08), _ŞizofreN_ (25-07-08) |
| | #16 | |||
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.232
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10055 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
QUOTE=intergestapo;1531184]senin ne haddine Atatürke karşı laf söylemek hain! yıllardır gelip geçen her lider Atatürk hakkında yorum bildirmiştir ve hepside Atatürkün muhteşem bir lider olduğuna yöneliktir. şu yazınıda kıskançlığına veriyorum.[/quote] Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN | |||
|
| | #17 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 351
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Öncelikle benim yazdigim yazinin bu denli tepki görmesini bir tek seye bagliyorum, bu da sizin düsünceye olan tahammülsüzlügünüzden ileri geliyor. Bu saldirgan tutumunuz altinda yatan psikoloji nedir, gercekten bu isin uzmanlarina sormak gerek. Benim yazdigimi bir tek Ramses113 isimli arkadas anlamis, kendisine tesekkür ediyorum ve kutluyorum. Benim yazdigim yazida Atatürk ün sahsiyetine yönelik bir övme, yerme veya elestiri yoktur. Sadece konunun anlatimi ile ilgili bir elestiri vardir. Sizler bunu bile anlayamayacak kadar psikolojik bir buhran icindesiniz, sizler adina ancak bir insan olarak üzüntü duyabilirim. Yazdiklarimi iyice okumanizi, anlamanizi ve daha sonra bana yaptiginiz hakaretlerden dolayi özür dilemenizi bekliyorum. BigBang isimli arkadasin yazdiklarina da cevap vermek isterim: Kusura bakma ama bu yorumuna da katilamayacagim. Diyelim ki atatürk hic varolmadi ve türkiye bir sömürü haline geldi. Sana tavsiyem, sömürü haline gelen devletleri dikkatlice incelemendir. Disaridan emperyalist güclerce sömürülen milletler dili ile kültürü ile taninirlar, sömürgeci anlayis bunlari incelemez, tersine desteklerde. Sömürücü anlayis, ülkenin kaynaklarini ve üretimini denetim altinda tutar, en temel yönü budur. Ve tarihte her sömürü ülkesi sonuc olarak bagimsiz olurlar (yani siyaseten bu statüyü alirlar, gercekte ne kadar bagimsiz olduklari elbette tartisilir). Yani sonsuza kadar bir sömürü sözkonusu degildir. Bu söylediklerimi sömürü devletleri tarihini okuyarak, ögrenerek onaylayabilirsin. Yok anamiz babamiz yunan olurdu, bilmem ne gibi seyler, tamamen resmi ideolojinin yani onun sahibi devletin demogojik uydurmalaridir. Birde demissinki, sen o zaman kürtce konusamazdin, bu da demogojik bir yaklasimdir, neden, cünkü birincisi benim sömürüyü destekleme, emperyalistlerden medet umma gibi bir durumum asla sözkonusu olamaz, yani bunlar gelecek, sömürecek ve ben bu sayede kürtce konusabilecegim tarzinda bir beklentim de yaklasimimda asla olmaz. Genel olrak konusuyorum, türk-kürt diye algilanmasin lütfen, kendi cikarlari icin basklarinin maglubiyetinden, sömürülmesinden, ezilmesinden ancak zayif, irkci ve fasist kisilikler medet umarlar. |
|