| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() O Şimdi Asker | Epiktetos 55-135 yılları arasında yaşamış filozof ve ahlakçıdır. Romalı filozof, köle iken efendisi bunun "bacağındaki prangayı sıkılaştırayım ki kaçmayasın" demiş, bu da "zaten kaçmam, sıkılaştırırsanız prangayı bacağımı kırarsınız" demiş, efendisi de bacağını kırmış elemanın; burada epiktetos bir versiyona göre "demedim mi?" demiş, bir versiyona göre de hiç yakınmamış, efendisi "neden yakınmıyorsun?" diye sorunca, "bacak zaten kırıldı, üzülmenin yararı olmaz." mealinde bir şey demiş. kendini kontrol etmenin önemliliğini, başımıza gelen birçok kötülüğün olaylara yanlış bakış açımızdan geldiğini, gerçekte üzülmeye değer bir şey olmadığını falan savunmuş... Bir çok güzel sözleri var(mış yeni keşfettiğim bi filozof...) Bazıları ; "sen istedikten sonra karga bile uğur getirir sana" “ilk önce kendine ne olacağını sor, sonra ne yapmak gerekiyorsa yap." "alışkanlıklar zıt alışkanlıklarla önlenir." - bana "ben sana zarar verebilirim, tekme atabilirim" dersen bil ki insana değil, eşek ve ata uygun bir özellikle övünüyorsun. "Sadece eğitimli olanlar özgürdür." "senin huzursuzluğun başkalarıyla değil, kendi kendinle bağdaşamadığın içindir.." ![]() Bir şehri tam kalbinden Beyninden Vurup gitmek Var aklımda... (Tüm Askerlerimize bol bol dua edin)... Konu Sadness tarafından (08-11-07 Saat 13:48 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #2 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.557
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6707 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"bildiğini sandığın bir şeyi asla öğrenemezsin"sözünün sahibi güzel filozof,yurdum insanı.. anadoluda şöyle derler : epiktetos bir deli oğlan David Smith --------------------------------------------------------------------------------------------------- "Zamanımı gerçekten boşa harcadım." Jeffrey Dahmer "my pain is self choosen" |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |