| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Huzur Pınarı ![]() | ![]() Sumatra'da evlenen erkekler, kız evine gidiyor. Bu adada erkek, kadının soyadını alıyor ve karısı tarafından sokağa atılan erkekler için 'sığınma odaları' bulunuyor İslâm coğrafyasındaki kadın gerçeğini 'Duvarların Arkasında' adlı belgeselle gözler önüne seren Ayşe Böhürler, Endonezya'nın Sumatra adasında bu kez kadınların değil, erkeklerin 'kadın egemen' düzende yaşadıkları mağduriyetlere tanık olduğunu söyledi. Endonezya'nın, 250 milyon nüfusuyla dünyanın en büyük İslam ülkesi olduğunu hatırlatan Böhürler, “Burada erkek egemen kültür hissedilmiyor. Kadınlar her yerde ve her görevde, sıradan ve rahatlar” dedi. Endonezya'nın İslam'la en erken tanışan Batı Sumarta adasının çok farklı bir yapıda olduğunu belirten Böhürler, Minankabau kültürünün egemen olduğu bu bölgede kadının erkeğe hakim olduğunu kaydetti. Böhürler'in anlattığına göre, burada isim, soy, kadından geçiyor, bütün miras kadına kalıyor. Evliliği kadın tarafı teklif ediyor ve mehri kadın ödü-yor; erkek, kızın evine gidiyor. KAYNANALARINDAN YAKINIYORLAR Böhürler, dünyanın pekçok ülkesinde kadınların sürdürdüğü hayat tarzının, Batı Sumatra'da erkeklere nasıl yansıtıldığını şöyle anlattı: “Evden kovuldukları zaman hiçbir sosyal güvencesi olmayan erkekler için camilerde sığınma odaları bulunuyor. Sürekli kaynanalarından dert yanan erkekler, evin de hizmetçisi. Karısı tarafından boşanan erkek ortada kalıyor ve acınası bir hale düşüyor. Karısı ölen erkek ise çoğu zaman sokakta kalıyor ![]() Güzel Kadın.... GÜZEL GÖZLÜ . GÜZEL GÜLÜŞLÜ YARİM..... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #2 |
![]()
Teşekkür etti: 18.859
Forum Gücü: 221 Forum Puanı:91063 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kötü be Hadi ben ekmek parçasıydım, sen niye yemeden bıraktın? Doğruymuş dedikleri he: arkandan ağladım. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Kayıp_Şair (15-08-07) |
| | #3 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 1.727
Forum Gücü: 14 Forum Puanı:2709 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hahah ben sevgilimle orda evlencem ![]() bizim eve gelin gelsin de gosteriyim ona dunyanin kac bucak oldugunu ![]() ayy gelin de pek cirkinmis aman |
|
| | #4 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.550
Forum Gücü: 71 Forum Puanı:22971 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | anaamm ben oraya gidiyorum . ...hayat zoR...aMa ben kahRaManıM... |
|
| | #5 | |
![]()
Teşekkür etti: 18.859
Forum Gücü: 221 Forum Puanı:91063 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadi ben ekmek parçasıydım, sen niye yemeden bıraktın? Doğruymuş dedikleri he: arkandan ağladım. | |
|
| | #6 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 1.727
Forum Gücü: 14 Forum Puanı:2709 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Proserpina (15-08-07), whiterose (15-08-07) |
| | #7 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 10
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:1259 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yok kardeşim kalsım kaynanana evine gitmek aman amannnn |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |