| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 | |||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Eş Seçimi Her zaman genel konular olacak değil ya ne kadar kritik bir soru ve bir karar değil mi?Alıntı:
ve bir görüş.. ![]() Alıntı:
Peki konunun içinde yer alan " Bekarlık Sultanlık mıdır?" Alıntı:
Gelelim antitezine; "Bekarlık rezilliktir" Bu konuyu da erkek ve kadın açısından incelersek Alıntı:
"Erkekler için bekarlık rezilliktir" antitezine gelince Alıntı:
![]() | |||||
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) |
| | #2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 5.254
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:103264 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yanlış konu açmışım galiba, hiç bir üyemizin böyle bir konu hakkında yorumu ve görüşü yokmuş!buradan kaldıralım da yer işgal etmesin bari (: |
|
| | #3 |
| Grup Lideri Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 4.238
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:32486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | benim bildigim bunlar.... 1- Eşine karşı her zaman, güzel huylu olmalı. Allahü teâlâ iyi huylu olanları sever, huysuzları sevmez. Eşini incitmek haramdır. Ona karşı her zaman, yumuşak davranmalı. Eve gelince selam verip hâl ve hatırını sormalı, şakalaşmalı. Eşi ile oynamak sevaptır. Sıkıntısını, düşmanlarını, borçlarını söyleyerek onu üzmemeli. Üzüntülü ise, onu çok sevdiğini, söyleyip halini sormalı, tatlı şeyler söylemeli. Bir hadis-i şerif meali: (Müslümanların en iyisi, en faydalısı, eşine karşı iyi ve faydalı olandır.) 2- Yapması zor olan şeyleri bile inşallah yaparım diye söz vererek gönlünü almalı. Çünkü o, kendisine alışmış olan dostu, dert ortağı, yemeklerini yapan, çocuklarını yetiştiren fedakâr eşidir. 3- Çocuk terbiyesinde, ona yardımcı olmalı. Bebek, gece gündüz ağlayıp anasına hiç rahat vermeyen, onu insafsızca üzen bir alacaklıdır. O halde, ona yardım edene, Allahü teâlâ yardım eder. 4- Ona, gücü yetiyorsa o şehirde âdet olan elbisenin, ziynetlerin en kıymetlisini almalı. Sokağa çıkarken, bunları da örtmeli, yabancıya göstermemeli. Helalinden en iyi gıdalar almalı. Yemeği yalnız yememeli. Çoluk çocukla yemek sevaptır. Eve nafaka alırken kısmamalı, israf da etmemeli. Çoluk çocuğa verilen paranın sevabı, sadaka sevabından daha çoktur. Nafaka temin edemeyenin evlenmesi haramdır. 5- Eşi ile iyi geçinmeli. Onu azarlamamalı, yüksek sesle konuşmamalı. Mala ve namusa hıyanet etmeyen kadınları dövmek değil, onları hiçbir suretle üzmek caiz değildir. Dünya işlerindeki kusuru için, dövmek şöyle dursun, acı, sert bile söylememelidir. Kadınların kalbleri ince ve nazik olduğundan, birbirlerini çekemeyenleri çoktur. Bu bakımdan, bilhassa yeni evliler, uyanık olmalı, ana, kız kardeş ve başka kadınların, eşini çekiştirmelerine aldanmamalı, böyle şeyler söylenmesine fırsat vermemeli. Böyle sözlere uyarak eşini incitmekten sakınmalı. Anası ve kız kardeşleri için eşinin söylediklerine karşı da uyanık olmalı. Anaya eziyet edilmesine fırsat vermemeli. Anasına, kendisi, eşi ve çocukları, muhakkak saygı göstermeli. Ana babaya, kayın valide ve kayın pedere saygı, hizmet edilmesi birinci vazife olmalı. Büyüklerin rızasını, duasını almaya çalışmalı, hayır dualarını, büyük kazanç bilmeli. 6- Huysuzluğunu yumuşak karşılamalı. Onunla iyi geçinmeye çalışmalı. Akıllı eşler, birbirini üzmez. Hayat arkadaşını üzmek, ahmaklık alametidir. Huysuz kimsenin eşi, devamlı üzülerek sinirleri bozulur. Sinir hastası olur. Böylece çeşitli hastalıklar meydana gelir. Eşi hasta olan kimse, perişan olmuş demektir. Eşinin hizmet ve yardımlarından mahrum kalmıştır. Ömrü, onun dertlerine çare aramakla geçer. Bütün bu sıkıntılara kendi huysuzluğu sebep olmuştur. Ne yazık ki bu pişmanlığının faydası olmaz. O halde; eşine yapacağı huysuzluğun zararı kendine olur. Ona karşı, hep güler yüzlü, tatlı dilli olmaya çalışmalı! 7- Huyu değişirse, suçu kendinde bulup, ben iyi olsaydım, o da böyle olmazdı, demeli. 8- O kızınca, susmalı. Böylece, pişman olup, özür dileyebilir. İyilikleri görülünce Allaha şükretmeli ve ona dua etmeli. Öyle davranmalı ki, eşim beni çok seviyor intibaını vermeli. 9- Günah olmayan kusurlarını görmemeli. Günahlardan vazgeçmesini, namaza, oruca ve gusle devam etmesini tatlı ve yumuşak sözlerle anlatmalı. Kıymetli şeyler alacağını söz vererek ibadetleri yaptırmalı, günahlarını önlemeli. Ayıplarını, sırlarını, herkesten gizlemeli. Kur'an okumasını ve ilmihalini öğretmeli. Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını okumalı. 10- Ona, hep hayır dua etmeli. Çünkü, o, evinin bekçisi, aşçısı, terzisi, yoldaşı ve hayat arkadaşıdır. ![]() Güzel Kadın.... GÜZEL GÖZLÜ . GÜZEL GÜLÜŞLÜ YARİM..... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #4 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.080
Forum Gücü: 122 Forum Puanı:53551 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir bekar olarak ne diyebilirim ki ..Evlilik kısmet işidir..Burada konuşmam hayalciliğe girer kendi adıma..Doğru yada yanlış "O" insan karşınıza çıktığında yapacak pek fazla birşey yoktur.. Birisine Verdiğiniz Değeri Göstermenin En Güzel Yolu Ona Vakit Ayırmaktır... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | And (12-11-07) |
| | #5 |
![]()
Teşekkür etti: 18.859
Forum Gücü: 221 Forum Puanı:91063 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Niye kızıyosun görmedik ![]() Evlilik çok düşünülüp verilmesi gereken bir karar.Risk asla bitmiyor ve genele baktığımda 30 yaşından önce verilmiş kararlar hezimetle sonuçlanıyor. Bekarlık sultanlık değil elbette ama belli bir yaşa kadar küçük bir hanedanlık sayılabilir Hadi ben ekmek parçasıydım, sen niye yemeden bıraktın? Doğruymuş dedikleri he: arkandan ağladım. |
|
| | #6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 5.254
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:103264 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Neyse (: madem ilgileniyoruz.. kalsın bari (: |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Proserpina (12-11-07) |
| | #7 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 2.834
Forum Gücü: 233 Forum Puanı:94761 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu konuda tek bildiğim söz şudur : " Büyük lokma ye, büyük laf etme." O yüzden ben susma hakkını koruyacağım ama yorumları okuması zevkli olacağa benzer. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | delkray (13-11-07) |
| | #8 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 4.286
Forum Gücü: 81 Forum Puanı:23618 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
smyrna'ya katılıorum
![]() |
|
| | #9 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.097
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7342 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bence evlenmek bütün büyüyü bozar ve zamanla sürekli dipdibe yaşamaktan dolayı aşk biter .. çok güzel giden bi birlikteliğin evlilikle sonuçlanması gerekmez.. kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu titrek sesinde umutların avuntusu bir mendil eski bir resim bulduğum tahta masasında bilmeden unuttuğu gözyasları doldurmus giderken boslugu |
|
| | #10 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 6.507
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | öncelikle şu var ki ,bence evliliğin birçok nedeni vadır .. , genel olarak psikolojik nedenler ve toplumsal nedenler olarak ayırabiliriz sanırım .. evlilik seven taraf için her zaman köleliği gerktirir ..zaten aşk bir köleliktir ..iyi insan ise kendini sömürten insandır !! bazıları rahatça yapamadığı ve yapmakta zorlandığı işleri yola koymak için evlenir ..örneğin erkeklerin çoğu ,temizik derdinden , yemek yapma derdinden ,bulaşık derdinden kurtulmak için , ve yasallaşmış seksi rahatça yapabilmek için evlenir !! birçok kadının da evlenmekteki amacı , toplumun onu kabulüdür ..etrafındakilerin beklentileri ve çevresinde gördükleri onu şekillendirir ..yaptıklarını doğru ya da yanlış olarak sorgulamaz !!herkes evleniyor , herkes gelinlik giyiyor ? demek ki ben de bunları yapmalıyım mecburiyetinde hisseder kendini .. ve yine birçok kadın ve erkeğin hayattaki yegane amacı , büyüyüp evlenmek , çocuk yapmak ve hayatındaki görevi bitirmektir !!babadan kalma bir yaşantı olsa gerek bu !!benim hiçbir zaman taraftarı olmadığım bir hayat !!sıradan , tekdüze bir hayat !!bu hayatlarda insanlar kendi yaşamları hakkında kararları kendileri vermezler !!onların hayatları toplumun kurallarınca şekillenir !!kendi hayatları yoktur !!sadece sistemin birer parçalarıdırlar !! evliliği ve çocuk sahibi olmayı kutsallaştıran bu sistem , aslında insanların arasındaki bölünmeyi ve yabancılaştırmayı nasıl da körüklüyor !!insanlar çekirdek aile kavramına bölünüyorlar !!!aileden olmayana düşman olabiliyorlar !!topluluklar bu şekilde küçüldükçe , insanlar arsındaki yabancılık ve düşmanlık da o orantıda artar !! bekarlığın sultanlığı sadece ekonomik kaygıların olmadığı bir hayatta gerçektir !!onun dışında yalnızlık hiçbir zaman sultanlık olamaz !!bu illaki evlilikle olacak bir şey değil !!herhangi biriyle de birlikte yaşayabilir insan ..evlenmek o kadar da gerekli değil !! evliliği bu derece şart koşan sistem bu isteğini yerine koymak için ,namus kavramını ortaya atarak kadının üzerine bir namus yükü atmıştır !!! evlilik , kentsel ve kırsal bölgelerde de farklılık göstermektedir !!bu da epey uzun şekilde tartışılması gereken bir konu elbette ..ama şimdi çok fazla şey yazamayacağım ..sadece bir örnek veryim .. van gürpınar ilçesinde merkeze bağlı bir köyde ..bir kadın baskılara dayanamayarak kendini asar ...yıllardır eşi tarafından çocuk ile ilgili sorunları vardır ...oysaki yedi adet çocuğu vardır ..o kadının kendisini asmasına neden olan şey ise , kocasının beklediği erkek çocuğudur !!....yedi çocuğu da kızdır çünkü !! şişedeki balık ![]() Konu troçki tarafından (12-11-07 Saat 17:46 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #11 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 3.112
Forum Gücü: 89 Forum Puanı:36862 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kendine eş şeçmek kolayda ömür boyu sana yol arkadaşlığı yapacak ve iyisiyle kötüsüyle paylaşımını sürdürebilecek bir yaren şeçmek.... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | BigBang (13-11-07) |
| | #12 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 5.335
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:31527 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bu bana hep uzak görünmüş , hiç aklımdan geçmeyen , bir düşüncedir. tabi ki insanlar beraber olacağı insanı seçme özgürlüğüne , kendilerine mutlu ve umutlu kılacak bireyleri isteme özgürlüğüne sahiptirler. atacağı adımlar uzun bir zamanı etkileyeceği ve seçtiği yol tamamen kendini etkileyeceği için acaba en doğrusu ne olur? evet bu sorular bana şimdilik çok uzak |
|
| | #13 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 1.104
Forum Gücü: 65 Forum Puanı:25347 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Seviyorsam, Anlaşabiliyorsam, sorun yok zaten eşimi seçmişim demektir....
Öğüdüm dinlersen, anlamı budur. En yakın dostundan bile sakın sen seni...! Vazifesini tam yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazaretin devası ne ilacın şifası deva getirmiş.. Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır. |
|
| | #14 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 772
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:4406 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | çok zor bi karar.kafa dengini bulmak gerek.sonuçta uzun bi zamanı birlikte geçiriceksin.ölçüp biçip tartıp sonunda da yanlış karar verme ihtimalide var.Allah yardımcımız olsun |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |