| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | Eşcinsel'lik hakkındaki Yorumlarınız (Lütfen 1.sayfayı okuyun) Bu konuyu acarken Cok düşündüm ama şuda yatsınmayacak kadar bir gercek Eşcinsellik günümüz toplumlarında olgunlukla karsılanıyor bunun içinde siz forum arkadaslarımında yorumunu almak istedim,konuyu kısa paragralarda özetledim gibi farklı yorumları ve bakış acılarını bekliyorum... Neden bazı insanların eşcinsel olduğu, çok sorulan, çok tartışılan bir konu. Farklı kesimlerden insanlar, genetiği, ailenin yetiştirme biçimini, şu ya da bu yaşam olayını sorumlu tutma eğilimi gösteriyor. Bilimsel anlamda bugün için, bu soruya verilebilecek en dürüst yanıt, 'henüz bilmiyoruz'dur. Heteroseksüelliğin ya da biseksüelliğin de neden olduğunu henüz bilmiyoruz. Bilimsel olarak nedenini bilmediğimiz,kesin bir neden sonuç ilişkisi kurulamayan daha birçok durum var. Buna rağmen, toplumun insanların cinselliğini standartlaştırma eğilimi nedeniyle, neredeyse yalnızca eşcinselliğin nedeni konuşulur. Bu dışlamanın, "normal" dışı saymanın açık bir dışa vurumudur. GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | ∂ĩяєŋ¢ (31-01-08), -misspasha- (22-02-08), aydan (01-02-08), RAMSES113 (02-02-08), YaGMuR_CiNi (01-02-08) |
| | #2 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 682
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2665 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın Arkadaşım, Böyle bir konuyu açmadaki yürekliliğinizden ötürü sizi tebrik ederim.. KORKMA ONDAN BUNDAN NE ÖLÜMDEN NE HAYATTAN !... |
|
| | #3 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.928
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Konuyu açtığın için teşekkürler. Tartışılması gereken bir konu bence. Bu bir hastalık benim gözümde ve son derece doğal algılanması gereken birşey. Sonuçta insanın kendi iradesi bu eğilimleri gerçekleştirmedeki araçtır. Ve insanın hakim olmakda zorlandığı şeylerden bir taneside iradedir. Herkesin kendi özgür seçimidir bu. Bende hoş karşılamıyorum ancak olmuşla, ölmüşe çare yok derler düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| | #4 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.988
Forum Gücü: 97 Forum Puanı:40219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dünyanın yarısı bayan yarısı bay her yarım elmanın bir eşi daha var. Çürükler arada olmuyor değil tabi ama şiddetle reddediyorum bu durumu tamamiyle hasta ruh halinde olan insanlar böyle davranırlar.. ![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Virane (03-02-08) |
| | #5 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 265
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:471 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Böyle birşeyi reddebilirsiniz ama saygı duymalısınız en azından hor görülmemeli,farklı davranılmamalı,onları toplumdan soyutlamaya neden olunmamalıdır Ne Açlık, Ne de Aç Gözlülük... Çok mu imkansız? ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | DREWFOSTER (02-02-08), saroth (17-02-08), seLLuk@ (18-02-08), tragonya (19-02-08), troçki (01-02-08) |
| | #6 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 6.507
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | eşcinsellik tamamen hislerle ilgili bir durumdur ..öyle hasalıkla falan da alakası yoktur ..toplumun size dayattığı korkular yüzünden bu durumları hastalık olarak görmek asıl hastalığın ta kendisidir bence şişedeki balık ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (10 Kişi) | Gıskın (01-02-08), mls1917 (04-02-08), mvovh (04-02-08), pavel (21-02-08), saroth (17-02-08), seLLuk@ (18-02-08), tragonya (19-02-08), Warmonger (18-02-08), weekend warrior (01-02-08), YaGMuR_CiNi (01-02-08) |
| | #7 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 3.374
Forum Gücü: 230 Forum Puanı:99882 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Eşcinselliğe Tıbbi olarak bakarsam bir hekim adayı olarak kesinlikle bir rahatsızlık degildir sadece askerlikte cinsel sapıklık diye komikce bir neden'le tabir ediliyor oysaki heteroseksüel birisi karşı cinse sadizm ile davranıp öldürüp katledebiliyorsa oda sapıklıktır,ki eşcinsel yaşamlarda boyle bir sapkınlık yoktur heteroseksüellere nazaran ayrıca; eşcinsellerin yaşamı bir çok yönden heteroseksüel kişilerin yaşamına benzer. Ancak yaşadıkları farklılık ve karşılaştıkları olumsuz tutumlar bu kişilere yaşam döngüsü boyunca özel gelişimsel ödevler yükler. Örneğin çocukluk ve ergenlik süresince kendini farklı hisseden ve aynı cinsten birine duyduğu çekimi farkeden gençlerin, farklılıklarını anlamaları ve eşcinselliklerini başkalarına açığa vurma süreciyle ifade etmeye başlamaları gerekecektir... GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM Konu DR_CoCoRiCo tarafından (01-02-08 Saat 15:22 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #8 |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | heterosexsüelliğin doğru olduğunu kim kantlayabilir ki ?..dediğim gibi hislerle alakalı bir şey ..insan hemcinslerinden de hoşlanabilir ..ya da cinselliği tamamen yadsıyarak reddebilir ..ama hiçbir zaman şu doru bu yanlış diyemez !!derse de doğru olarak kabul edilebilecek bir yargı değildir benim için .. şişedeki balık ![]() |
|
| | #9 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 163
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:1668 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benim tüylerimi diken diken eden bişey açıkçası lezbiyenlik neysede gay ler çok kötü miydemi bulandırıyo.allah kimseyi yolundan saptırmasın.
|
|
| | #10 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 3.374
Forum Gücü: 230 Forum Puanı:99882 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yahu anlamıyorum işte lezbiyenlik neysede Gay'ler içimi bulandırıyor demen ciddiden taraflı bir cumle ben sadece eşcinsellik adına paylasımı sordum gayler için farklı bir konu acardım... Birde şu var erkekler lezbiyen'lerden hoşlanır neden cunku onlar bayan ama lezbiyenlerde eşcinseldir. Gay'lik ve Lezbiyenligi ayırmanın bir anlamı yok bence ... GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #11 | |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
neden lezbiyenler olabilir de erkek eşcinseller olmasın ki ?..ben de tam tersini söyleyip erkeklerin birbiriyle olan ilişkilerini daha hoş bulabilirim ..bu bir sapkınlık ya da hastalık değildir ..hislerle ilgili..hatta anlık değişebilecek bir şey ..bugün bir kadınla sevişmek isteyip ,yarın bir erkeğe teslim edebilirim belki kendimi !!ya da hiç ilişkiye girmem ..bu benim hasta olduğumu göstermez ..tam tersine sağlıklı düşünebildiğimi gösterir şişedeki balık ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | DREWFOSTER (02-02-08), saroth (17-02-08) |
| | #12 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 3.112
Forum Gücü: 89 Forum Puanı:36862 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | eşcinselliği bir hastalık olarak tanımlamak yanlış olur...bir tercih meselesidir.. insanlar karakterlerinin yaşam şekillerinin toplumun etkisinde kalırlar ..böyle bir tercih yapıp hem cinsleriyle ilişkiye girmek toplumun değer yargılarına başkaldırmak bir hastalık değil bir cesaret işidir... toplum olarak bu yüzden yapmamız gereken onları yok saymak ve dışlamak değil birlikte yaşamayı öğrenme olmalı... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #13 |
![]() O Şimdi Asker
Teşekkür etti: 3.677
Forum Gücü: 234 Forum Puanı:95373 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Eşcinsellik bi hastalıkmış yaa hangi hastalıkta "insan" cinsel veya diğer duygularını tatmin ederki, Bırakın onu madem bu bi hastalık Eşcinseller bundan neden rahatsız değil ?? Bence Cinsel Dürtülerin cozutmasından başka bişi değil... Açıkcası Terçih meselesi ama Karşı cins insanı yeterince Mutlu ediyor zaten ![]() Bir şehri tam kalbinden Beyninden Vurup gitmek Var aklımda... (Tüm Askerlerimize bol bol dua edin)... Kış Uykusu Moduna Hazırlık... |
|
| | #14 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.234
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7320 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
semai dinlerde hoş karşılanmayan.... psikolojik açıdan da oluşumu oldukca karmaşık olan.... normal dışı tercih ve davranıştır...... bu tür kişilerin hoş karşılanmasından yanayım ki zaten !!!hiç kimsenin başkasını yargılama;cezalandırma;istediği forma sokma hakkı yoktur!!! David Smith --------------------------------------------------------------------------------------------------- "Zamanımı gerçekten boşa harcadım." Jeffrey Dahmer "my pain is self choosen" |
|
| | #15 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.464
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:14511 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Gerçekten çok önemli bir konu eşcinsellerin çoğu hatta %99,9 'u işcinselliğinin doğuştan olduğunu savunuyorlar.. öyle bile olsa bunun tedavisi mümkün. bence bu yola başvursunlar olmadı devam |
|
| | #16 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.462
Forum Gücü: 221 Forum Puanı:93162 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Pavel çok guzel açiklamis.. Dini açidan bakildiginda islam kesinlikle yasaklar bu durumu.. Hz. Lut doneminde escinsellerin ta$ olduguna inanilir mesela..Bildigim kadariyla diger dinlerde de durum ayni.. Bence bu hastalik filan degil , tamamen kisinin kendi tercihidir ve buna saygi duyulmalidir.. Benim çok sevdigim 5 yillik dostum da escinsel.. Kendi tercihidir saygi duyarim ..yadirgamak , kuçuk gormek yanlis olur .. Konu YaGMuR_CiNi tarafından (01-02-08 Saat 19:57 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #17 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 682
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2665 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1960 lı yıllara kadar Uluslararası Psikiyatri Toplulukları escinselliği bir hastalık olarak tanımlıyorlardı..Aralarından bazı doktorlar ise bunun böyle olmadığını savunuyorlardı. 1980 li yıllarda ise bu tanım değiştirilerek artık eşcinselliğin bir hastalık yada sapkınlık değil, bir cinsel yönelim tercihi olduğu tüm doktor ve tıp toplulukları tarafından kabul edildi.. Günümüzde halen kendi kişisel ve ahlaksal değer yargılarını işi ile karıştırıp bu insanları aklı sıra tedavi etmeye çalışan doktorlar olsa bile, genel olarak tıp alanında kabul gören durum şudur ; kişi her yönden (fiziksel ve ruhsal olarak) muayene edilir ve akıl sağlığı yerinde ise, örneğin ameliyat ile cinsiyet değiştirmesine izin verilir.. Burada sorun tıbbi yada fiziksel zorluklardan çok sosyolojik ve toplumsaldır..Toplum bu tarz yaşayan insanları hem kabul etmekte bir şekilde, hem de red etmektedir..Nasıl mı? Kamyonunun teybine taktığı Bülent Ersoy kasedini zevkle dinleyip içlenen bir takım insan müsveddeleri, yolda izde gördükleri travesti yada transseksüllerle önce ilişkiye girip, sonra da kamyondan atıp ezerek öldürmek suretiyle kendi akıllarınca temizlik yapmaktadırlar..Farkında mıdır acaba kendisi de bir eşcinseldir..Ve oracıkta öldürdüğü insan değil aslında kendi suçluluk duygusu ve yok etmek istediği cinsel kimliğidir..Ve bu adamların hemen hepsi evli ve çoluk çocuk sahibidir.. Toplumsal yaşamdaki bu çarpıklık, eşcinsel olan insanların başına da kabak gibi patlamaktadır..Kimse fuhuş yapmak istemez, kimse dayak yemek öldürülmek istemez..Eşcinsel deyince herkesin aklına Beyoğlunun arka sokaklarında fuhuş yapan insanlar geliyor nedense..Oysa onlar sadece buzdağının görünen kısmıdır..Toplumun içinde tırnak içinde 'normal' yaşam sürdürürmüş gibi görünen ama aslında cinsel yönelimlerini bastıran yada kaçak göçek yaşayan pek çok insan var.. Neyin normal, neyin anormal olduğu ve kime göre bu durumun değiştiği ise ayrı bir tartışma konusu sanırım.. KORKMA ONDAN BUNDAN NE ÖLÜMDEN NE HAYATTAN !... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | saroth (17-02-08) |
| | #18 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 472
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bi tür hastalık bence, kötü bi hastalık Hürriyet Hepimize Yetmiyor , Hürriyet Hepimize Yetebilir ! SAVAŞSIZ BİR DÜNYA !!! Matem Müjdeleyen Kanlı Baykuşun, Ocağına İncir Dikilir Bir Gün . . . |
|
| | #19 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 219
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:2952 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bence bu hormonların çalışmasıyla da ilgili bir durum ama daha çok kişinin ruh hali ve tercihine kalmış bir olay. Bence kesinlikle saygıyla yaklaşılmalı. Bir insan illa karşı cinsle birlikte olacak diye bir kânun yok sonuçta. Eşcinsellik belki garip ya da iğrenç görünebilir ama bence asıl bu nedenle karşısındaki insanı küçük görmek ya da alaya almak aptallıktır. Tek yapabileceğim kendim olmak-artık o da her kimse.. ![]() |
|
| | #20 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.360
Forum Gücü: 110 Forum Puanı:41008 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence bunun öyle içgüdülerle falan ilgisi yok...Tamamen karşıyım.
Bana göre ticanilik, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur. antisemitist Konu J.Mengele tarafından (02-02-08 Saat 22:36 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | saklap (03-02-08) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |