DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Siyaset Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 16-11-06, 21:26 Çevrimdışı   #1
Öğretim üyesi

ÇöÇan - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.083
Teşekkür etti: 907
RepForum Gücü: 17
Forum Puanı:3711
ÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biri
isaret Eşi türbanlı subay kurmay olamayacak!

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda, subayların harp akademilerine kabulünde "eşlerin tutum ve davranışlarının" da etkili olduğu hükmünü içeren madde, CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında tartışmalara neden oldu

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bu maddenin yıllardır uygulandığını söyledi.

TBMM milli Eğitim Komisyonu'nda CHP ve AKP milletvekilleri arasında yaşanan tartışmaya karşın kabul edilen düzenlemeye göre, subayların harp akademilerine kabulünde "eşlerin tutum ve davranışları" da etkili olacak. Buna göre, eşi türbanlı olanlara kurmaylık yolu kapanmış olacak.
Harp Akademileri Komutanlığı'nın görevlerine, komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimini ekleyen yasa tasarısı TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarı, Harp Akademileri Komutanlığı'na bağlı olan Askeri Bilimler Araştırma Merkezi Başkanlığı'nın, 2003 yılında kurulan enstitülerin araştırma geliştirme faaliyetlerindeki etkinliğinin artırılması amacıyla, Harp Akademileri Komutanlığı'na bağlı olmaktan çıkarılıp, enstitülerin bünyesine alınmasını öngörüyor. Komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimine, kurmay subaylar hariç kaynak gözetmeksizin tüm subaylar, TSK Personel Yasası gereğince astsubaylıktan subay olanlardan en az 4 yıl süreli fakülte ve yüksekokul bitirenler ile sözleşmeli subaylardan muvazzaf subaylığa geçenler katılabilecek. Personele, komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimi uzaktan eğitim final sınavına katılması için ilk müracaat hakkının başladığı yıldan itibaren birbirini takip eden 5 sınav hakkı verilecek. Genelkurmay Başkanlığı tarafından kuvvet komutanlıklarının, Jandarma Genel Komutanlığı'nın ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda, her yıl için sınıflara tahsis edilen kontenjan miktarı kadar subay, yüz yüze eğitime ayrılacak. Sıralı üç sicil amirinden en az ikisi tarafından kendisi veya eşinin tutum ve davranışlarından dolayı Akademiye girmeye layık görülmeyip, hakkında olumlu nitelik belgesi verilmeyen subaylar, Kuvvet Harp Akademilerine ve komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimine alınmayacak. Komutanlık ve karargah subaylığı öğreniminin eğitim ve öğretim süresi, uzaktan eğitim 20, yüz yüze eğitim 20 olmak üzere iki aşamada toplam 40 hafta olacak. Kuvvet Harp Akademilerinden çıkarılma ve çıkmaya ilişkin esaslar, komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimi için de geçerli sayılacak. Komutanlık ve karargah subaylığı öğreniminden çıkarılma kararları, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca onaylandıktan sonra kesinleşecek. Kendi istekleriyle Kuvvet Harp Akademileri ile komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimine devam etmek istemeyenler, yazılı başvuruları üzerine Harp Akademileri ile ilişkileri kesilecek.

TÜRBAN TARTIŞMASI
Tasarının görüşmeleri sırasında CHP'li ve AKP'li üyeler arasında tartışma da yaşandı. Tasarının, subayların harp akademilerine kabulünde "eşlerin tutum ve davranışlarının" da etkili olduğu hükmünü içeren maddeye itiraz eden AKP Manisa Milletvekili İsmail Bilen, bu maddenin cezaların şahsiliği ilkesine aykırı olduğunu belirterek, bir insannın, "eşinin tutumu ve davranışı" gibi muğlak bir ifade ile cezalandırılamayacağını söyledi. "O zaman kardeşleri ve akrabaları da ekleyelim" diyen Bilen, bu tutum ve davranışların neler olduğunun açıkça sıralanması gerektiğini söyledi.
CHP Ankara Milletvekili İsmail Değerli ise söz konusu düzenlemeyi savunurken, TSK'da eş ve ailenin tutumunun önemine işaret etti. Değerli, maddeye itiraz eden Bilen'in amacını bildiğini dile getirirken, "Açıkça söyleyin. Türbanı kastediyorsunuz. Kafanızda bu var" dedi. Bilen de eşinin başının açık olduğunu kaydederken, "Eşimin başı kapalı olsaydı bile bundan utanmazdım. Sayın Değerli sizi kınıyorum" diye konuştu.

MADDE YILLARDIR UYGULANIYOR
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, söz konusu maddenin yıllardır uygulandığını ve eski yasalarda da bulunduğuna işaret etti. Ceza yasalarıyla disiplin yasalarının birbirine karıştırılmaması gerektiğini dile getiren Gönül, Ceza hukukunun herkesi, disiplin hukukun ise belli bir camiayı ilgilendirdiğini söyledi. Gönül, TSK'ya girenlerin şartlarını kabul etmiş sayılacaklarını vurguladı. Bakan Gönül, sadece TSK'da değil, Emniyet ve Dışişleri mensupları için de "eşlerin tutum ve davranışının" etkili olduğunu kaydederken, örnek olarak yabancı eşle evlenme yasağını gösterdi.
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
nurislam (20-11-06), Şems (20-11-06)
Eski 19-11-06, 12:51 Çevrimdışı   #2
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 794
Teşekkür etti: 719
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:-12
nurislam Gören görmemezlikten geliyor
O türban diye çırpınanlar halka eziyet edenleri ancak Allaha havale ediyoruz ne diyelim ki bunlara insanlıktan nasiplerini almamış bunlar.Nasıl sayın Cumhurbaşkanımız laik olmak adam olmaktır diyor (laiklik 1937 de anayasaya geldi demekki bundan önce gelen devlet adamları ''adam değilmiş'' ben demiyorum sayın sezer diyor)
askeriye de aynen bu kafada.Hala kendi örümcek beyinlerini aşamayanlar herkesi kendileri gibi sanıyolar.Bu halk çoktan aştı böyle şeyleri.Yarın çankayaya çıkacak türbanlı bir eş bakalım o zaman ne yapacaklar çok merak ediyorum ancak kuyruklarını bacaklarına sıkıştırıp geri dönerler başka da bir şey gelmez ellerinden.
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
ÇöÇan (19-11-06), HasbiHalen (30-12-06), Şems (20-11-06)
Eski 19-11-06, 19:55 Çevrimdışı   #3
Öğretim üyesi

ÇöÇan - ait Avatar
ÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biri
Arkadaşım fikirlerin için teşekkür ederim .. senin yazdıklarını devamlı okuyorum ,takip ediyorum ama cevapta yazmak istemiyorum başkalarına malzeme çıkarmamak için..okumaya da devam edicem ...Gelelim konuya .. Bu haberi duyunca gerçekten çok şaşırdım önceden hep birilerinden duyuyordum ve inanasım gelmiyodu ..ancak böyle bir uygulamanın var olduğunu ve devam ettiğini duyunca gerçekten şok oldum bu kadarıda olmaz dünyada böyle bir olayın eşi benzeri yok .. ne istiyolar bu insanlardan ..? nedir dertleri..? CHP'nin partisinden bir milletinvekilli kendi milletinden kişiler için çıkıyor dolaylı olarak açıklama yapıyor türban (onların irtica sıfatına soktuğu kişiler) terorden daha tehlikelidir diye..Nasıl zihniyettir nasıl vicdandır akıla mantığa nasıl sığar anlamıyorum..!Bu adamlar Kurtuluş savaşında bombaları taşırken canını veren türbanlı analarımızı unuttular ,Bu vatanın Allah Allah sesleriylen kazanıldığını unuttular.. bu adamlar çanakkalede ,Milli mücadelede yer alan türbanlı ,türbansız ,inançlı ,inançsız bütün insanların beraberliğiyle ve Atatürkünde içinde bulunduğu önderliğiyle bu cumhuriyetin kurulduğunu unuttular..Bu halkın içindeki (türbanlı) insanları yani halkın içinden gelenlerin vergileriylen yapılan okullarına ,devlet binalarına vs. yerlere almayorlar ..bırakın kişinin kendisini devlet görevinde olacakların bile karısına çoluğuna çocuğuna karışmaya başladılar yakında sokaklara bile çıkartmıcak pozisyona getirmek için uğraşıyolar..Sonra kendini Atatürkçü ,çağdaş ,laik olarak tanımlayan insanlar şunu söylüyor .. ''benimde annem kapalı ama türbanlıların okullara ,devlet binalarına vs yerlere girmesine karşıyım kısacası din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalı'' diyorlar .. Yahu Allah aşkına elinizi şu vicdanınıza koyunda birazcık düşünün..Kim istemez Annesi sırf türbanlı kendi seçtiği dini yaşıyor diye iyi eğitim almasını yada kim istemez bu millete faydalı bir insan olmasını ,öğretmen olup geleceğin gençlerini yetiştirmesini ,doktor olup hastaların derdine şifa olmasını buna benzer şeylerin olmasını kim istemez .. işte bizim içimizde böle insanlar var ve bu insanlar kendilerini çağdaş,Atatürkçü ve laik olarak görüyorlar..Bravo demokrasi ,bravo TÜRKİYE

Konu ÇöÇan tarafından (19-11-06 Saat 20:00 ) de değiştirilmiştir..
nurislam (19-11-06), romantik_dj (19-11-06), ubudiyet (05-12-06)
Eski 19-11-06, 20:09 Çevrimdışı   #4
Cezalı Üye
Sevgili Kardeşim bunlar bizim kanayan yaralarımız bu insanların hiç biri türk değiller ben onlara türk sıfatını yakıştırmıyorum çünkü bizim soyumuz böyle bir soy değil eğer onlar türk ise ben türklüğümü reddediyorum onlarla aynı soydan olmak istemiyorum millete ne zamandan beri bu işkenceleri devam ediyor chp tarihin karanlıklarına gömülecek az kaldı son demlerini yaşıyorlar bir avuç solcu sayesinde bu sorunlar da zamanla çözülecek inşallah.AKP daha 15 yıl başımızda kimse kuşkulanmasın cumhurbaşkanıda çıktıktan sonra bu sorunlar bir bir çözülecek ama zamanla bikereden olmuyor öyle bir işlemişlerki ülkenin damarlarına söküp atmak zaman alıyor eğer milliyetçilikse milletini en çok sevenler bizleriz eğer ülke menfaatiyse ülkemize canımız feda dinimizle namusumuzla önce bu ülkeyi rahatça yaşanabilecek bir hale getireceğiz sonrada dünyanın sayılı devletleri arasına sokacağız bu vatan hainleri yüzünden millet birbirini yemekten ülke ileri gidemiyor şu kangren uzuvları kesip bir köşeye atacağız merak etme Allah yar ve yardıcımız olsun
HasbiHalen (30-12-06), ubudiyet (05-12-06), Şems (20-11-06)
Eski 19-11-06, 23:19 Çevrimdışı   #5
Stajyer

WarGasm - ait Avatar
Genel Mesajlar: 30
Teşekkür etti: 47
Forum Puanı:610
WarGasm ara sıra gören oluyorWarGasm ara sıra gören oluyorWarGasm ara sıra gören oluyorWarGasm ara sıra gören oluyorWarGasm ara sıra gören oluyorWarGasm ara sıra gören oluyor
Ataturk zamaninda cekilen fotograflarda hic turbanli insan gormuyoruz... Onlar musluman degillermiydi ? turban denilen olay saptirmalar ve siyaset. normal bas ortusune kimse birsey solemiyor. Bence mantikli...

[move=left]"God be with you"
If there's a God, than why has let me diE ?[/move]
Eski 19-11-06, 23:28 Çevrimdışı   #6
Öğretim üyesi

ÇöÇan - ait Avatar
Atatürk zamanında bırak çekilen fotoğrafları video görüntülerini bile trt kanalında belgeselde görmüştüm..türbanlı yada başörtülü hiç farketmez sonuçta onlarında kendine göre inançları var ..inşallah onlarıda bulurumda hepinizle paylaşmış olurum..! hiçkimseyi ben sınıf ,inanç ayrımında göstermedim sadece aralarında o türden insanlarında olduğunu söyledim..turbanla gençlerimiz kadınlarımız okullara devlet kurumlarına giremiyorlarda bas örtüsü takanlar girebiliyormu yani bunumu söylemek istiyosun..! mantıklı olan ne..senin gördüğün mantık nerede ..? lütfen bana bunların cevabını verin tartışalım... yanlışım varsa ben bileyim..mantıkla anlaşılabilecek haklılık var ise ben o haklının yanındayım sadece kendi bildiklerimle değil..!

Konu ÇöÇan tarafından (20-11-06 Saat 00:00 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden:
nurislam (20-11-06)
Eski 19-11-06, 23:39 Çevrimdışı   #7
Dekan

romantik_dj - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.208
Teşekkür etti: 1.207
RepForum Gücü: 34
Forum Puanı:5938
romantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Türban Bir Insanin Dini Inançlariysa Eğer %99 Halki Müslüman Olan Bi Toplumdaysak Türban Serbest Olmali...yoksa Bu Iç Savaştan Başka Bişey Değilldir...
ÇöÇan (20-11-06), nurislam (20-11-06), Şems (20-11-06)
Eski 20-11-06, 00:50 Çevrimdışı   #8
Cezalı Üye
Alıntı:
WarGasm´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ataturk zamaninda cekilen fotograflarda hic turbanli insan gormuyoruz... Onlar musluman degillermiydi ? turban denilen olay saptirmalar ve siyaset. normal bas ortusune kimse birsey solemiyor. Bence mantikli...
Atatürk'ün eşi türbanlı ve çarşaflıdır bir defa fotograflarda da çok vardır sen görmemişsin.Türban ve baş örtüsü ayrımını yapanlar bu yasağı getirenlerdir böyle bir ayrım yoktur normalde türban ne baş örtüsü ne nasıl ayrılıyor birbirinden ikisinin de amacı dinin emri olan şeyi yapmaktır başkalarının siyasete alet etmesi falan bizi ilgilendirmez bu bir dini emirdir ve hiç bir kul dini emiri yasaklama hakkına sahip değildir kimse Allah'tan büyük değil.
Ayrıca yasağın kamu alanıyla bir alakası da kalmadı artık çünkü diyelim kamu personelinin uyması gereken kurallar var kravat takmak zorunda mesela peki o kamu kuruluşuna gelen insan kravat takmak zorunda mı hayır.
Peki baş örtüsü kamusal alanda yasak diyorlar çalışana yasaklıyorlar ki bu bile yanlış olamsına rağmen kamusal alana işi dolayısıyla gelen normal halka da yasak bu baş örtüsü tıpkı öğrencilerin durumu gibi bu bir kamu alanında görevli olan öğretmenlerdir öğrenci görevli sayılmaz peki öğrenci niye uyar bu kanunlara dışardan çocuğunu ziyarete gleen aileler kampüse baş örtsüyle giremezler neden neden neden !!!!! binlerce nedenler hep saçmalık hep zorbalık hep çelişki eşin baş örtülüyse hele bir de cemaat dersanesinden filan geçmişsen gitti askerlik bak bakalım ne yapıyorlar orda sana bu mu adalet bu mu demokrasi bu laiklik bu mu din devlet ayrılığı baştan aşağı saçmalık yazık günah ya...
Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
ÇöÇan (20-11-06), HasbiHalen (30-12-06), romantik_dj (20-11-06), ubudiyet (05-12-06), Şems (20-11-06)

Konu Seçenekleri