| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Stajyer ![]() | Evrim teorisimi yaradılışmı? Ben evrim teorisi diyorum karşı çıkanlarada şunu soruyorum?Hayvanlar insanlardan farklımı ? Onların evrimleşmesi normalmi |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) | el che (04-02-07), Unfaithful (17-01-07) |
| | #2 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.647
Forum Gücü: 122 Forum Puanı:47969 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rica etsem bu evrim teorisi ve yaradilisi aciklarmisin herkes bilmeyebilir aciklamasinida yazki herkes ona göre fikrini yazsin simdiden tesekkürler
Daha söylenmedi aşkın son şarkısı Daha silinmedi hasretler Canımı dişime takıp Sevdim deliler gibi Sustum... ölüler gibi Senden vazgeçmeden ölürüm belki Aşkın son şarkısı olurum belki Dudaklarından at beni |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Death_Knight (22-01-07) |
| | #3 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.432
Forum Gücü: 124 Forum Puanı:39306 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tabiki yaradılış. Evrim teorisini ortaya atan Charles Darvin zaten toplum tarafından dışlanmış birisiydi ve bu ortaya attığı bütün fikirlerini dikkat çekmek amacıyla uydurdu, benim görüşüm darvin bu teoriyi bizim kabul ettiğimiz ilk insan Hz Adem dir insanoğlu Hz Adem ve Hz Havva dan gelmektedir. görüşünü yıkmak ve kendini bilim dünyasına kabul ettirmek amacıyla bu saçma teoriyi ortaya atmıştır. Bu teori bizim kafamızı karıştırmamalıdır.
![]() |
|
| | #4 | |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 719
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:-12 ![]() | Alıntı:
Ben kendi fikirlerimi söyleyeyim: Evrim teorsini insanın atası olarak maymunu gösterir ve insan oğlu maymunun evrimleşmesiyle ortaya çıkmıştır diyor.Peki şu anda hala bulunan maymunlar evrimleşmeyi unuttular mı! sadece eski maymunlar evrimleşti de biz olduksa bu evrimleşmenin tüm maymunlar için olması gerekirdi isteğe bağlı bir şey mi bu yoksa biri desin hadi ben bi evrimleşeyim diğeri de yok ben maymunluktan memnunum mu diyor?... İnsanı hayvandan ayıran en önemli fark beyni yani düşünebilmesidir.Peki beyin hangi hayvandan evrimleşerek bu haline gelmiş olabilir.Bu özellikte bir hayvan var mı acaba yani insan gibi düşünebilen.Eğer cevap yine maymunsa şu anki maymunlar neden düşünemiyor buda mı isteğe bağlı bir durum?... Önce kendi teorinizi ortaya atın ve kanıtlayın ve yukardaki iki sorumu ispatlayın bize ona göre cevaplarımızı verelim... Konu nurislam tarafından (17-01-07 Saat 22:04 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| | #5 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.909
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:8608 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ya en basit ispat söleyim mi size bundan milyonlarca yıl evvelki hayvanlar halinden memnun deildi evrimleşti şimdi bu hayvanlar herşeyi normal mi karşılıyo da evrimleşmio şimdiki maymunun milyonlarca yıl evvelki atasından ne farkı var nie evrimleşmeye çalışmıo..?
En Kötü Şey : Yalnızlık En Feci Şey : Ölüm En Güzel Şey : Aşk En Zalim Şey : İntikam En Soğuk Kelime : Hayır En Sıcak Şey : Arkadaşlık En Acı Şey : Unutulmak |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) |
| | #6 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 32
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:104 ![]() ![]() |
Öncelikle evrim teorisi Darvinle başlamamıştır.Darwin sadece ortadaki fikirleri sistematikleştirmiştir. Tabi ki kendisi de gözlemlerde bulunmuş teoriyi şekillendirmede büyük katkıları olmuştur. Yani o evrim düşüncesini değil de evrim kuramını ortaya koymuştur. Evrimden bilimsel anlamda ilk söz eden Thales olmuştur.(M.Ö 6. yy) ona göre tüm canlılık denizden geliyordu. Her şeyin özünde su vardı. Onu izleyen Anaximander her canlının özünün balık olduğunu daha sonra karaya çıktığını ve diğer canlılar dönüştüğünü öne sürdü. Aynı dönemde Heraklitos doğal seleksiyon benzeri bir çatışmadan söz etmiştir. Daha sonra ise Aristo sahneye çıkmıştır. Ona göre canlılar en ilkel düzeyde kendiliğinden oluşmuştur, doğanın ihtiyacına göre organlar oluşmuştur. Evrimsel gelişmeyle türler oluşmuştur. Ve Aristo ilk olarak canlıları sınıflandırmıştır.Lamarck, evrim konusunda kapsamlı ve tutalı ilk kuramı oluşturan kişidir. Evrim teorisini sadece insanların evrimi olarak değerlendirmiyorum. Belki maymun belkide farklı bitür ama insanların ve diğer canlıların ekosistem için de metobolizmalarının ve ruhlarının değişime uğradığı bi gerçektir. Bana tüm canlıların aynı anda yaratıldığı (buna insanlar dahil) , fiziksel ve ruhsal anlamda yaratılıştan bu güne bi evrim sürecinden geçmediği fikri ters geliyor.Bu evrim sürecinin hala devam ettiğine inanıyorum. Çıkarılan fosillere bakıldığında,üç toynaklı atlar,fillerin ataları mamutlar daha biçok örnek var.Şu an Karedenizin ısınmasından dolayı balıkların boylarının kısaldığı tesbit edildi bence bu bir evrim sürecidir. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | baris71 (04-02-07) |
| | #7 |
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:8608 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sen evrimden bahsetmek yerine canlının kendi içerisinde farklılaşmasına değiniyorsun balıklar kısalmıştır fakat bir balık başka bir tür balığa dönüşmemiştir ki. ya evrim varsa bir balık bir kuşa dönüşebilir olması gerekmio mu yoksa ben en uç noktayı mı düşünüorum? ikincisi 3 toynaklı at diosun ki bu radyasyon ve doğuştan gelen arnormalliklerden doğan farklılıklar olarak günümüzde de var.
En Kötü Şey : Yalnızlık En Feci Şey : Ölüm En Güzel Şey : Aşk En Zalim Şey : İntikam En Soğuk Kelime : Hayır En Sıcak Şey : Arkadaşlık En Acı Şey : Unutulmak |
|
| Mesaja teşekkür eden: | emrowski (18-01-07) |
| | #8 |
| Stajyer ![]()
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:104 ![]() ![]() |
Canlıların kendi içerisindeki farklılıklar diyosun bu küçük bir zaman diliminde böyle ama bunu milyonlarca yıla yaydığında bu farklılaşma ve gelişim evrim teorisini doğuruyor.Bu ekosistemle ilgili . Metobolizmanın içinde bulunduğu ortama uyum sağlaması.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | KartofeL (02-02-07) |
| | #9 |
bence hiçbir canlının elinde böle bir güç yok yani olsaydı bir çok insan kanatlanmıştı..
|
| | #10 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.479
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:5999 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ya kardeş sen gerçekten bu söylediklerine inanıyomusun.yoksa geyik olsun düşündürelim,tartışalımmı diye söylüyorsun??
|
|
| | #11 |
| Stajyer ![]()
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:104 ![]() ![]() | Ya niye geyik yapayım bu konu Aristodan beri tartışılan bi konu ve hala da tartışılıyo Baksana insanlar müze bile açıyo.Bu basit bi konu değil yerinde olsam bu konuyu farklı boyutlarda araştırırdım.Bi takım bilimsel gerçekler var ortada ve ben bunun dini inkar etmek olduğuna inanmıyorum.
|
|
| | #12 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evrim teorisi ne insanlarda ne de hayvanlarda mümkün olan br şey değildir. tanrı insanları ve hayvanları daha ilk saniyeden itibaren ayrı birer prototip olarak yaratmıştır. insanlara akıl verip olaylar karşısında çözüm üretmelerini sağlarken, kısacası bilgiyi arayıp bulmasını amaçlamıştır, hayvanlara da sadece yaşamaları ve bu döngüyü ve dengeyi devam ettirmeleri için gerekli bilgileri ilk günlerinden itibaren onlara kodlamıştır. örnek kunduzlar: kunduzların yaptığı baraj teklonojisi, su seviyesi altından yapılan yuva girişleri, yuvadakli havalandırma ve çıkış kanalları vs. yani bunlar şu an için modern bilimin yeni yeni bulduğu kavramlarken, bu hayvanlar içgüdü kabul edilemeyecek bir donanımla bu bilgilere doğdukları ilk andan itibarten sahiptirler. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | ÇöÇan (22-01-07), Dr.No (03-02-07), emrowski (18-01-07), mavi_element (03-02-07), nurislam (18-01-07) |
| | #13 | |
| Stajyer ![]()
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:104 ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #14 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 719
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:-12 ![]() |
Evrimi kabul etmek dini reddetmek olmaz demişsin de Kuranda ilk insanın Hz.Adem olduğu topraktan yaratıldığı anlatılıyor.Diğer insanlar da Hz.Adem ve HZ.Havvadan türemiştir diye geçiyor.O zaman Kuranı reddetmemiz lazım evrim teorisini kabul etmek için.İkisinden birini seçmek gerekiyo ikisi bir arada olmaz. Ayrıca bedenin doğaya uyumu adaptasyon falan filan gitmiş böyle peki ruh nasıl evrimleşir? Böyle bişey mümkünmüdür insandaki ruhla diğer varlıklardaki ruhun uzaktan yakından bir alakası yok...? |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #15 | |
| Stajyer ![]()
| |
|
| | #16 | |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 33 Forum Puanı:10328 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
İnsanın yaradılışı konusunda A'raf 10; "Andolsun sizi yeryüzünde yerleştirdik. Ve sizin için orada birçok geçim imkanı yarattık". 11; "sizi önce yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere 'Adem'e secde edin' dedik.” Hicr 25; "Gerçekten biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş balçıktan yarattık". 27 . . . hep yalnız ben... | |
|
| | #18 | |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
bir tane hafıza kartınız var. buraya bilgiyi kopyalamışsınız ve bu hafıza kartını küçük tırnağından kitlemişsiniz. yani buraya artık yeni veri girme şansınız yok. ama mevcut diyelim mp3'ü istediğinz kadar dinlersiniz. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | mavi_element (03-02-07) |
| | #19 | |
| Stajyer ![]()
| |
|
| | #20 |
| Doçent Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 1.181
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:4142 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkdasım senın atan maymunmuydu yane bana göre değil |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |