| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]() | Fıstıkçı Şahap
"hep şefkati seç" "paşa efe çok hasta" "hoşafı iç tası kapa" gibi alternatifleri bulunan, sert sessizleri(ç, f, h, k, p, s, ş, t) ezberletmeye yarayan birkaç söz öbeği olmasına rağmen ilkokulun vazgeçilmezi haline gelmiş kelime grubudur.. Türkçemin kötü olması sebebiyle uzun yıllar kimdir bu fıstıkçı diye düşünmeme sebebiyet vermiş cümleciktir.. Öğrendiğimde de pek bir numarası olmadığını farkedip üzüldüğümü itiraf etmeliyim.. bir tür "hasan 2 salak osman 4" olayıdır.. "son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir" karl marx ---- Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle; Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | CnRaLpEr (27-07-07), GönüLçeLen` (27-07-07), korach (11-12-06), Opeth (12-12-06), ToutatiS (11-12-06) |
| | #2 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 609
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:1619 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bunun bi benzeri elektronikte direnç renk kodları için kullanılır. Lise hocam öğretmişti. SoKaKTa SaYaMaM GiBi Aşık olan miskin olur, Hak yoluna teslim olur, Her ne dersen boyun tutar, Çare yok gönül yıkmaya YUNUSEMRE |
|
| | #3 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.716
Forum Gücü: 128 Forum Puanı:48003 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | üzerinde pek durmadığım bişey.. sorgulamadan ezberlemiştim şahsen (: mesela kimyadan bi şey: 8A grubu elementleri (soygazlar) He rgele Ne cip Ar sız Kr sını Xe sip Rn deledi 1A Grubu elementleri H aydarpaşa Li sesinin Na zlı K imyacısı Rb ianın Cs edi Fr latıldı bu gibi şeyleri de göz önünde bulundurursak fıstıkçı şahap amca, bey, efendi.. her neyse.. daha masum kalıyo.. ama her ne tür bi kısaltma olursa olsun, işe yarıyo (sınavlarda) (: ![]() |
|
| | #4 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.033
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:8929 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | --Görülüyor ki insanı deli edesi bir eğitim-öğretim tekniği. |
|
| | #5 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 331
Forum Gücü: 24 Forum Puanı:7034 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kel macit(q=m.c) isim fiil ekleri=anası mezar dikecekmiş(bir insanın annesi neden mezar diker???) işte eğitim sisteminin saçmalığı... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ToutatiS (16-12-06) |
| | #6 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 1
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:759 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
d=m/v dana eşittir manda bölü vak vak vardı bi de |
|
| | #7 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.115
Forum Gücü: 48 Forum Puanı:17546 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ben '' çift haseki paşa '' şeklini ezberlemiştim.. ayrıca bu tekniğe öğrenmede anlamlandırma diyoruz . kalıcı öğrenme tekniklerinin de başında gelir ki anlaşıldığı üzere etkili olmuş..bu tür tekerlemelerle bi çok şeyi uzun süreli bellekte tutabiliriz.. . . sustum.. |
|
| | #8 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.489
Forum Gücü: 59 Forum Puanı:21181 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Türkçe derslerinden sonra kim ulan bu şahap bi yüzünü göremedik dedirten olay ![]() . |
|
| | #9 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 495
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:6900 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | anası mezar dikecekmiş fıstıkçı şahap Q=m.c.delta t = macit en çok fen hocası yapardı kadın macit hasan osman diye anlattı bütün konuları ![]() defterleri karıştırsam kim bilr neler çıkar ama çok işe yaradığı kesin ![]() |
|
| | #10 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.928
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | çok işe yarar yöntemler şu atomlarla ilgili bi konu vardı bizde ona bir şey bulmuştuk kimya defterimi bulursam yazıcam ![]() fıstıkçı şahap'ın ayrı yeri vardır benim için çok sempatik bir kelime grubu ![]() türkçeyi hiç sevmezdim yardımcım olurdu düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |