Konu Seçenekleri
Eski 10-12-06, 04:59 Çevrimdışı   #1
Profesör
Düşünürler grubu

XaNDeR - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.476
Teşekkür etti: 327
RepForum Gücü: 94
Forum Puanı:35555
XaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Fıstıkçı Şahap

"hep şefkati seç"
"paşa efe çok hasta"
"hoşafı iç tası kapa"

gibi alternatifleri bulunan, sert sessizleri(ç, f, h, k, p, s, ş, t) ezberletmeye yarayan birkaç söz öbeği olmasına rağmen ilkokulun vazgeçilmezi haline gelmiş kelime grubudur.. Türkçemin kötü olması sebebiyle uzun yıllar kimdir bu fıstıkçı diye düşünmeme sebebiyet vermiş cümleciktir.. Öğrendiğimde de pek bir numarası olmadığını farkedip üzüldüğümü itiraf etmeliyim..

bir tür "hasan 2 salak osman 4" olayıdır..

Johnny Cash & June Carter Cash - Time's A Wasting

"son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir"
karl marx

----

Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle;
Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle

Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
CnRaLpEr (27-07-07), GönüLçeLen` (27-07-07), korach (11-12-06), Opeth (12-12-06), ToutatiS (11-12-06)
Eski 10-12-06, 05:25 Çevrimdışı   #2
Doçent

RedStreak - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.030
Teşekkür etti: 609
RepForum Gücü: 20
Forum Puanı:1619
RedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyor
Bunun bi benzeri elektronikte direnç renk kodları için kullanılır. Lise hocam öğretmişti.

SoKaKTa SaYaMaM GiBi

Aşık olan miskin olur, Hak yoluna teslim olur,

Her ne dersen boyun tutar, Çare yok gönül yıkmaya

YUNUSEMRE
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
CnRaLpEr (27-07-07), ToutatiS (11-12-06)
Eski 10-12-06, 23:27 Çevrimdışı   #3
Rektör

Tonks - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.447
Teşekkür etti: 2.716
RepForum Gücü: 128
Forum Puanı:48003
Tonks tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTonks tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTonks tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTonks tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTonks tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTonks tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTonks tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTonks tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTonks tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTonks tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTonks tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:

üzerinde pek durmadığım bişey.. sorgulamadan ezberlemiştim şahsen (:

mesela kimyadan bi şey:

8A grubu elementleri (soygazlar)

He rgele
Ne cip
Ar sız
Kr sını
Xe sip
Rn deledi

1A Grubu elementleri

H aydarpaşa
Li sesinin
Na zlı
K imyacısı
Rb ianın
Cs edi
Fr latıldı

bu gibi şeyleri de göz önünde bulundurursak fıstıkçı şahap amca, bey, efendi.. her neyse.. daha masum kalıyo..

ama her ne tür bi kısaltma olursa olsun, işe yarıyo (sınavlarda) (:

Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
MrTcN1905 (27-07-07), ToutatiS (11-12-06)
Eski 11-12-06, 00:10 Çevrimdışı   #4
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 3.043
Teşekkür etti: 1.033
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:8929
ToutatiS buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaToutatiS buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaToutatiS buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaToutatiS buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaToutatiS buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaToutatiS buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaToutatiS buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaToutatiS buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaToutatiS buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaToutatiS buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaToutatiS buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
--Görülüyor ki insanı deli edesi bir eğitim-öğretim tekniği.
Eski 11-12-06, 13:36 Çevrimdışı   #5
Öğretim üyesi

korach - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.030
Teşekkür etti: 331
RepForum Gücü: 24
Forum Puanı:7034
korach yememiş içmemiş konu açmışkorach yememiş içmemiş konu açmışkorach yememiş içmemiş konu açmışkorach yememiş içmemiş konu açmışkorach yememiş içmemiş konu açmışkorach yememiş içmemiş konu açmışkorach yememiş içmemiş konu açmışkorach yememiş içmemiş konu açmışkorach yememiş içmemiş konu açmışkorach yememiş içmemiş konu açmışkorach yememiş içmemiş konu açmış
kel macit(q=m.c)
isim fiil ekleri=anası mezar dikecekmiş(bir insanın annesi neden mezar diker???)
işte eğitim sisteminin saçmalığı...

Mesaja teşekkür eden:
ToutatiS (16-12-06)
Eski 27-07-07, 00:17 Çevrimdışı   #6
Stajyer

Disorder85 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 108
Teşekkür etti: 1
RepForum Gücü: 7
Forum Puanı:759
Disorder85 ara sıra gören oluyorDisorder85 ara sıra gören oluyorDisorder85 ara sıra gören oluyorDisorder85 ara sıra gören oluyorDisorder85 ara sıra gören oluyorDisorder85 ara sıra gören oluyorDisorder85 ara sıra gören oluyor
d=m/v

dana eşittir manda bölü vak vak vardı bi de
Eski 27-07-07, 00:29 Çevrimdışı   #7
Doçent
Düşünürler grubu
Genel Mesajlar: 2.606
Teşekkür etti: 3.115
RepForum Gücü: 48
Forum Puanı:17546
tuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaztuanaa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
ben '' çift haseki paşa '' şeklini ezberlemiştim..

ayrıca bu tekniğe öğrenmede anlamlandırma diyoruz . kalıcı öğrenme tekniklerinin de başında gelir ki anlaşıldığı üzere etkili olmuş..bu tür tekerlemelerle bi çok şeyi uzun süreli bellekte tutabiliriz..

.
.
.

sustum..
Eski 27-07-07, 01:22 Çevrimdışı   #8
Profesör
Düşünürler grubu

aLadea - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.618
Teşekkür etti: 1.489
RepForum Gücü: 59
Forum Puanı:21181
aLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Türkçe derslerinden sonra kim ulan bu şahap bi yüzünü göremedik dedirten olay

.

.
Eski 27-07-07, 03:07 Çevrimdışı   #9
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

acemi - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.460
Teşekkür etti: 495
RepForum Gücü: 21
Forum Puanı:6900
acemi Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoracemi Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoracemi Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoracemi Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoracemi Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoracemi Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoracemi Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoracemi Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoracemi Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoracemi Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoracemi Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
anası mezar dikecekmiş

fıstıkçı şahap

Q=m.c.delta t = macit

en çok fen hocası yapardı kadın macit hasan osman diye anlattı bütün konuları

defterleri karıştırsam kim bilr neler çıkar

ama çok işe yaradığı kesin

Eski 27-07-07, 03:10 Çevrimdışı   #10
Rektör
Kemalistler

∂ĩяєŋ¢ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.192
Teşekkür etti: 3.928
RepForum Gücü: 107
Forum Puanı:37561
∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
çok işe yarar yöntemler şu atomlarla ilgili bi konu vardı bizde ona bir şey bulmuştuk kimya defterimi bulursam yazıcam

fıstıkçı şahap'ın ayrı yeri vardır benim için çok sempatik bir kelime grubu

türkçeyi hiç sevmezdim yardımcım olurdu

düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (:

Konu Seçenekleri