Konu Seçenekleri
Eski 13-01-07, 17:25 Çevrimdışı   #1

S.mod denetleyicisi

Smyrna - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.438
Teşekkür etti: 2.819
RepForum Gücü: 231
Forum Puanı:93590
Smyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Döküman Fizik Dersine Nasıl Çalışılır?

FİZİK DERSİNİN İÇERİĞİ

Fizik dersi, Fen grubu dersleri içerisinde yer alan, bireylerin sayısal kapasitelerini kullanmalarını gerektiren, yorum ağırlıklı bir derstir.
Vektör kavramını, sayısal bazı işlemleri hatta yorum yeteneğini de içerdiğinden bir çok dersten faydalanır ve bir çok derse ışık tutar.
Vektör, kuvvet, moment, ağırlık merkezi, basit makineler, kütle- öz kütle, sıvıların statiği, sıcaklık ve genleşme, hareket, enerji, elektrostatik, elektrik akımı ve optik ÖSS’de çıkan belli başlı fizik konularıdır.
Yanlış bir önyargı sonucu öğrenciler tarafından branş dersleri içerisinde en zor olarak algılanan derslerden birisi fiziktir. Başarısızlığın temel nedeni de budur. Fizik dersini de diğer dersler gibi algılamak gerekir.
Bazı basit temel esaslar yerine getirildikten sonra öğrenilmesi kolay ve zevkli bir derstir.

FİZİK DERSİNE ÇALIŞMA

A) Derste
Fizik dersini derste anlamak başarmak için ön koşuldur. Derste öğretmenin yaptığı açıklama ve verdiği örnekler çok dikkatli takip edilmeli, bütün ayrıntılar dikkate alınmalıdır. Sorular, çözümler, grafikler ve çizimler hatasız bir şekilde deftere geçirilmelidir. Öğretmen konuyu anlatırken veya örnek sorular çözerken anlaşılmayan bölümler vakit kaybedilmeden sorulmalı ve öğrenilmelidir. İşlenecek konuları daha rahat anlamak ve takip etmek için muhakkak derslere hazır gelinmelidir.

B) Bireysel Çalışmalarda
Fizik dersinde başarılı olabilmek için ders sonrası düzenli ve programlı tekrar zorunludur. Konu ile ilgili temel kavramlar iyi öğrenilmelidir. Anlaşılamayan kavram, tanım ve alt başlıklar, derslerde tutulmuş notlar günlük tekrarlarda gözden geçirilmeli, örnek sorularla öğrenme pekiştirilmelidir.
Geçmiş yıllara ait sorular çözülmeli, MEB müfredatını esas alan fizik kitabı temel kaynak olmak şartı ile eldeki yardımcı ders kitapları, ders notları soru bankları gibi dokümanların hepsinden faydalanmak gerekir.
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
10cu (19-03-07), IgI (16-02-07), red (13-01-07)
Eski 06-02-07, 11:25 Çevrimdışı   #2
Asistan

F a T J o E - ait Avatar
Genel Mesajlar: 225
Teşekkür etti: 42
RepForum Gücü: 7
Forum Puanı:80
F a T J o E ara sıra gören oluyor
Teşekkürler...

Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın..

Zenci mahallesinde solaryumcu...
Eski 08-02-07, 13:02 Çevrimdışı   #3
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.790
Teşekkür etti: 2.649
RepForum Gücü: 39
Forum Puanı:12641
KartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmış
Ya arkadaşlar, fizik dersini oynayarak çalışın ya..
gerisi geliyo.. Mesela bi yerlerden tartı bulun.. yada bi radyo parçalayın..
Aynalarla oynayın.. Hepsi akılda kalan deneyler oluyo oyunlarınızın. Sonra Quantumu filan kendiliğinden çözüyonuz. Merak etmeyin ben öyle yaptım şimdi odtü son sınıfım

Başar Demirsoy.
Eski 08-02-07, 13:10 Çevrimdışı   #4
Yard. Doçent
Kemalistler

PsicoManiaCc - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.405
Teşekkür etti: 500
RepForum Gücü: 19
Forum Puanı:3653
PsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biri
Alıntı:
KartofeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ya arkadaşlar, fizik dersini oynayarak çalışın ya..
gerisi geliyo.. Mesela bi yerlerden tartı bulun.. yada bi radyo parçalayın..
Aynalarla oynayın.. Hepsi akılda kalan deneyler oluyo oyunlarınızın. Sonra Quantumu filan kendiliğinden çözüyonuz. Merak etmeyin ben öyle yaptım şimdi odtü son sınıfım
kesinlikle aslında herkesin öğrenme metodu farklıdır kimi yazarak kimi çizerek ki,mi dinleyerek kimide görerek öğrenir.

bende senin gbii yapıyorum eğer elimde yoksa bile animasyonlar sayaseinde kavrıyorum konuyu çook rahat anlıyorum o şekilde

!!GamE IS OveR!!
Eski 10-01-08, 14:34 Çevrimdışı   #5
Yard. Doçent
Kemalistler

HANNİBAL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.558
Teşekkür etti: 3.233
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:7320
HANNİBAL yememiş içmemiş konu açmışHANNİBAL yememiş içmemiş konu açmışHANNİBAL yememiş içmemiş konu açmışHANNİBAL yememiş içmemiş konu açmışHANNİBAL yememiş içmemiş konu açmışHANNİBAL yememiş içmemiş konu açmışHANNİBAL yememiş içmemiş konu açmışHANNİBAL yememiş içmemiş konu açmışHANNİBAL yememiş içmemiş konu açmışHANNİBAL yememiş içmemiş konu açmışHANNİBAL yememiş içmemiş konu açmış
vektörleri bile yapamıyorum birincinin başlangıcı sonuncunun bitişine gelirse sıfır oluyor biliyorum...
ben her vektör çalışmaya çalıştığımda hangisi başlangıç hangisi bitiş anlamıyorum!hep sıfır çıkıyor!
nefret ediyorum!

"İnsanlar kurtçuklara benzer. Küçük, kör ve değersiz."
David Smith
---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Zamanımı gerçekten boşa harcadım."
Jeffrey Dahmer
"my pain is self choosen"

Tags
smyrna

Konu Seçenekleri