| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi | FİZİK DERSİNİN İÇERİĞİ Fizik dersi, Fen grubu dersleri içerisinde yer alan, bireylerin sayısal kapasitelerini kullanmalarını gerektiren, yorum ağırlıklı bir derstir. Vektör kavramını, sayısal bazı işlemleri hatta yorum yeteneğini de içerdiğinden bir çok dersten faydalanır ve bir çok derse ışık tutar. Vektör, kuvvet, moment, ağırlık merkezi, basit makineler, kütle- öz kütle, sıvıların statiği, sıcaklık ve genleşme, hareket, enerji, elektrostatik, elektrik akımı ve optik ÖSS’de çıkan belli başlı fizik konularıdır. Yanlış bir önyargı sonucu öğrenciler tarafından branş dersleri içerisinde en zor olarak algılanan derslerden birisi fiziktir. Başarısızlığın temel nedeni de budur. Fizik dersini de diğer dersler gibi algılamak gerekir. Bazı basit temel esaslar yerine getirildikten sonra öğrenilmesi kolay ve zevkli bir derstir. FİZİK DERSİNE ÇALIŞMA A) Derste Fizik dersini derste anlamak başarmak için ön koşuldur. Derste öğretmenin yaptığı açıklama ve verdiği örnekler çok dikkatli takip edilmeli, bütün ayrıntılar dikkate alınmalıdır. Sorular, çözümler, grafikler ve çizimler hatasız bir şekilde deftere geçirilmelidir. Öğretmen konuyu anlatırken veya örnek sorular çözerken anlaşılmayan bölümler vakit kaybedilmeden sorulmalı ve öğrenilmelidir. İşlenecek konuları daha rahat anlamak ve takip etmek için muhakkak derslere hazır gelinmelidir. B) Bireysel Çalışmalarda Fizik dersinde başarılı olabilmek için ders sonrası düzenli ve programlı tekrar zorunludur. Konu ile ilgili temel kavramlar iyi öğrenilmelidir. Anlaşılamayan kavram, tanım ve alt başlıklar, derslerde tutulmuş notlar günlük tekrarlarda gözden geçirilmeli, örnek sorularla öğrenme pekiştirilmelidir. Geçmiş yıllara ait sorular çözülmeli, MEB müfredatını esas alan fizik kitabı temel kaynak olmak şartı ile eldeki yardımcı ders kitapları, ders notları soru bankları gibi dokümanların hepsinden faydalanmak gerekir. |
|
| | #2 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 42
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:80 ![]() | Teşekkürler... Zenci mahallesinde solaryumcu... |
|
| | #3 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 39 Forum Puanı:12641 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ya arkadaşlar, fizik dersini oynayarak çalışın ya.. gerisi geliyo.. Mesela bi yerlerden tartı bulun.. yada bi radyo parçalayın.. Aynalarla oynayın.. Hepsi akılda kalan deneyler oluyo oyunlarınızın. Sonra Quantumu filan kendiliğinden çözüyonuz. Merak etmeyin ben öyle yaptım şimdi odtü son sınıfım |
|
| | #4 | |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 500
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:3653 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
bende senin gbii yapıyorum eğer elimde yoksa bile animasyonlar sayaseinde kavrıyorum konuyu çook rahat anlıyorum o şekilde !!GamE IS OveR!! ![]() | |
|
| | #5 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.233
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7320 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | vektörleri bile yapamıyorum birincinin başlangıcı sonuncunun bitişine gelirse sıfır oluyor biliyorum... ben her vektör çalışmaya çalıştığımda hangisi başlangıç hangisi bitiş anlamıyorum!hep sıfır çıkıyor! nefret ediyorum! David Smith --------------------------------------------------------------------------------------------------- "Zamanımı gerçekten boşa harcadım." Jeffrey Dahmer "my pain is self choosen" |
|
![]() |
| Tags |
| smyrna |
| Konu Seçenekleri | |
| |