| |
| |
| Notices |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]() | Fotoğrafların Boyutunu Ayarlama (Resimli Anlatım) Bu bölüme çalışma yapmaya başlayan tüm üyelerin zorlandığı konu bu olsa gerek "fotoğraf boyutlarını ayarlayamamak". En iyi görünüş için çalışmaları 600x600 olarak hazırlayıp eklemek gerekiyor. Bunu real Draw programında nasıl yapabileceğinizi resimli şekilde anlatıyorum. Real draw indirmek için tıkla Real Drawı açıp ilk olarak boyut ayarımızı yapıyoruz. Resimlerde gösterildiği gibi Elinizdeki sürüm Türkçe değilse verdiğim linkten Türkçesini kurabilirsiniz. Yada General Settings'e girip with ve hight ayarlarını 600x600 yapıp tamam yada "ok" tıklıyoruz. *Resimlerin orjinal boyutu için tıklamanız gerekiyor. ![]() ![]() Bu işlemi yaptıktan sonra yeni döküman açıyoruz. Yeni gelen sayfanın 600x600 olduğunu göreceksiniz. Sonra çalışmak istediğiniz resmi, alttaki resimde kırmızı daire ile işaretlediğim butona tıklayınca çıkacak olan menüden seçiyoruz anlatımımda seçtiğim fotonun 764x402 olduğu görünüyor. ![]() Fotoyu seçip tamam dedikten sonra açılan yeni sayfaya tıklıyoruz ve resmimiz ekrana geliyor. Çalışma sayfasının 100%'ü göründüğünden daire içerisine aldığım yerden görüntüyü %80 yada daha aşşağı bir boyuta getirin. Ben %60'ta çalışmayı tercih ediyorum alanın tamamını görebildiğim için. Bunu yaptığınızda çalışma alanından büyük olan kısımların kesik çizgilerle gösterildiğini farkedeceksiniz. ![]() Fotomuzu kenarlardan değilde köşelerden çekerek çalışma yapabilecek boyuta ve düzene gelecek gibi ayarlıyoruz. Köşeden çekme sebebimiz fotonun oranlarını bozmamak. ![]() İstediğimiz ayarı yaptıktan sonra kaydet yada farklı kaydetle jpeg formatında kaydediyoruz.Ben 00 olarak kaydettim. ![]() Bu işlemleri yaptıktan sonra çalışmamıza başlayabiliriz. Kırmızı 1 ile işaretlediğim yerden aç diyerek kaydettiğimiz fotoyu seçiyoruz ve çalışmamıza başlıyoruz. Boyutunda artık 600x600 olduğunu göreceksiniz. ![]() Hadi bakalım güzel çalışmalarınızı bekliyoruz ![]() ![]() Sen hayatımın tek parıltısı Sen meleklerin en kırmızısı Son nefesine dek benim olurmusun? Yada ölene dek benle kalırmısın ? Beni büyüleyen tek şey var.. Oda suratındaki cennetin eşsiz ışıltısı |
|
| | #2 |
![]() ![]() Bölümünde uzman
Teşekkür etti: 2.061
Forum Gücü: 57 Forum Puanı:22646 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben hep 500x500 yapıodumm вέDέLLi мυтLυLυкLaя «'3 *** ZamanSız GeLdim Kendimé YanıLGı T/adında… Ve YanGın oLdum Kentimin YaLınSızLıĞına YanıLdıĞım YanımLa . . |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Snorland (04-12-08) |
| | #3 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.643
Forum Gücü: 59 Forum Puanı:22372 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prog u indirmekle başlıyoruz dime hocam ![]() Tamma hocam ya ne kızıyosun Alla Allaaa ![]() Hocam prog u verdiğpin linkten mi indirecez ? ![]() Paylaşım için teşekkur ederim hocam Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| | #4 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 9.698
Forum Gücü: 279 Forum Puanı:125360 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bu gerekli bir açıklamaydı abi saol ellerin dert görmesin..
|
|
| | #5 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 314
Forum Gücü: 40 Forum Puanı:16022 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | cok sagol anlatim icin , ben farkli yoldan yapiyordum, isteyen bunu da kullana bilir. belki yardimi olur diye ekliyim dedim (: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Resimleri daha net görebilmek icin bilgisayariniza kaydedin. ![]() Mutluluk oyununa geç kalan ölü kuşlarla geldim |
|
| | #6 | |
![]() ![]() Bölümünde uzman
Teşekkür etti: 2.061
Forum Gücü: 57 Forum Puanı:22646 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
sen yaptiğina göre вέDέLLi мυтLυLυкLaя «'3 *** ZamanSız GeLdim Kendimé YanıLGı T/adında… Ve YanGın oLdum Kentimin YaLınSızLıĞına YanıLdıĞım YanımLa . . | |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |