DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Siyaset Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 01-11-06, 08:02 Çevrimdışı   #1
Asistan

Reßellion - ait Avatar
Genel Mesajlar: 153
Teşekkür etti: 17
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:46
Reßellion Herkese mesafeli
Fransız mallarına en güzel tepki!

Sayın Bülent Akarcalı vatan gazetesinde yazdıklarını çok iyi bir şekilde dile getirmiştir. yazının özetini ve anafikrini size anlatacağım ve daha sonra yazıyı ileti olarak ekleyeceğim.
Konu, Fransız politikacılarının oy yoplamak uğruna senatodan geçirdiği ermeni yasasını protesto için ne yapabileceğimizdi. Bu konuda ekonomik değil edebi bir tepki daha güzel olur. Dilimizi işgal eden yabancı kelimelerin tutsağı olmuş durumdayız. Bunu kitap, gazete okuyan çoğu arkdaşımız bilir. Hatta bu mektubu(!) yazarken bile benim de birçok yabancı kelime kullandığımı fark edeceksiniz

ileti aşağıdadır;

Yozlaştırılan Türkçemiz yazım beklemediğim bir ilgi gördü. Her
birinin tam Türkçe karşılığı olduğu halde hangi anlayışla
limit=sınır, alternatif=seçenek, konsensüs=uzlaşı veya uzlaşma, full
yap=doldur, buton=düğme gibi çoğu Fransızca kökenli yüzlerce sözcük
neden kullanılır gerçekten anlıyamıyorum. Hele vahşi diye
tanımlayacağım korakor, düblikasyon gibi sözcükleri kullanmak
neredeyse Türkçe'ye tam bir ihanet. Korakor, futbol anlatan veya
yorumlayan yazarlarımızın yanlışlığı. Türkçesi vücut vücuda mücadele
demektir. Kor diye telaffuz ettikleri, vücut anlamına gelen corps
kelimesidir. Zamanında bu yaban ve yavan Fransızca sözcüğü kim
kullanıp dilimize sokmuşsa ve şimdi de kullanıyorsa dilini eşek
arısı soksun.

İş adamlarımızla gazetelerin ekonomi sayfaları yazarları el ele
vermiş ve bir yabani sözcüğü daha dilimize yerleştirmek için yarış
içine girmiş: Innovation. Hürriyet Gazetesi haber metinlerde
innovasyon diye yazarken, Ege Cansen, tek "n" ile inovasyon diye
yazıyor. Kullananlar dahi nasıl yazacakları konusunda fikir birliği
içinde değil. Axa-Oyak adlı ulusal şirketimiz verdiği ilanda
innovatif sözcüğünü kullanmakta! Belli ki ilan metnini ya bir
Fransız yönetici hazırlamış ya da çok fransızlaşmış bir Türk! Oysa
yenileşim, yenilikçi yaratıcılık gibi sözcüklerimiz bu yabani sözcük
yerine rahatça kullanılır ve anlamı, taşıdığı ifade çok daha kolay
akılda kalır. Düşüncelerimizi ancak ve ancak sahip olduğumuz sözcük
haznesi ve dil bilgimiz (imlâ, fiil çekimleri, dil kuram ve
kuralları) sayesinde ifade edebiliriz. Kökenini, yapısını bilmeden
papağan gibi sırf tekrarla kullanımına alıştığımız yabancı sözcükler
aslında güzel bir pilav içindeki taş taneleri gibidir.

1930'lu yıllarda Suriye'ye göç etmiş Türk aileleriyle yapılan
söyleşinin bir cümlesini saklamıştım. Aynen şöyle: 89 yaşındaki
Selahattin Efendi'nin duru Türkçesi'ni övünce yürek yakan bir cevap
alıyorum: "Vatandan uzak düştük. Seneler geçtikçe hasretimiz
derinleşti. Bir muhacir için dil vatan demektir. Türkçe konuştuğumda
çocukluğumda Balıkesir'de kaybettiğim anamın sesi geliyor
kulaklarıma. Köyümün mısırlarının kokusunu duyuyorum. Her şeyi
kaybettik evlat, tek dilimiz kaldı memleketten hatıra."

Değerli okurlarım, eğer Fransa'ya karşı bir tepki gösereceksek,
ithal Fransız ürünlerine hayır demekten fazla, çoğu Fransızca
kökenli yabancı kelimelere hayır diyelim. Gerçek tepkiyi dilimize
yani kendimize yani kişiliğimize, en değerli varlığımıza sahip
çıkarak gösterelim. Bu tepki kalıcı olur, yararlı olur, geleceği
teminat altına alır. Ben Fransız malı almıyorum demek kolaycılıktır.
Bugün geçerli olur, yarın unutulur gider. Oysa dilimize yer etmeye
başlayan Fransızca kökenli sözcükle hayır demek, kalıcı bir
tercihtir.
BÜLENT AKARCALI-VATAN GAZETESİ

KAYNAK:24\10\2006 VATAN GAZETESİ

İçi ölüm dolu bir kitabın sayfalarında kayboldum..
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
Hewall (03-11-06), KaGaN (08-11-06), kkramp (03-11-06), RedStreak (03-11-06), romantik_dj (03-11-06), sty58 (09-11-06), WorthLess (04-11-06)
Eski 03-11-06, 01:46 Çevrimdışı   #2
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 377
Teşekkür etti: 251
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:53
kkramp ara sıra gören oluyor
Ağzina Yüreğine Sağlik Ne Diyeyim Isterimki Bu Konuyu Uzatalim Ve Dilimizde Oynanan Oyunun Amacini Görelim
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
dreamlike (06-11-06), RedStreak (04-11-06)
Eski 03-11-06, 16:37 Çevrimdışı   #3
Asistan

Reßellion - ait Avatar
Alıntı:
kkramp´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ağzina Yüreğine Sağlik Ne Diyeyim Isterimki Bu Konuyu Uzatalim Ve Dilimizde Oynanan Oyunun Amacini Görelim
sevindirik oldum bi anlayışlı insan daha bence de tartışsak bu konuyu iyi olur. mesela ben başlatıyorum. v yerine w kullanılması çok yaygınlaştı. tamam internette uzun uzun yapmayacağım etmeyeceğim gibi yazmak zor oluyor onu anladık. peki w ne??? bebek yazacak arkadaş.. pepeq seni seviyorum yazacak... sefiom seni.. nedir bunlar ya iğrenç. yapıyom ediyom gibi şeylerde kullanılıyor bunları neden hesaba katmıyosun diyen biri çıkarsa cevabım baştan şudur: o şekilde sözcükleri kısaltmak katletmek değil söyleyiş özelliğidir.

kkramp (04-11-06), RedStreak (04-11-06)
Eski 03-11-06, 21:33 Çevrimdışı   #4
Dekan

romantik_dj - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.208
Teşekkür etti: 1.207
RepForum Gücü: 34
Forum Puanı:5938
romantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorromantik_dj Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Paylaşim Için Teşekkürler...
Mesaja teşekkür eden:
RedStreak (04-11-06)
Eski 04-11-06, 18:12 Çevrimdışı   #5
Asistan

Reßellion - ait Avatar
rica ederim.

Mesaja teşekkür eden:
RedStreak (04-11-06)
Eski 04-11-06, 18:14 Çevrimdışı   #6
Doçent

RedStreak - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.030
Teşekkür etti: 609
RepForum Gücü: 20
Forum Puanı:1619
RedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyorRedStreak çevresinde seviliyor
Bu konuda duyarlı insanlar görmek gerçekten sevindirici..

Aşık olan miskin olur, Hak yoluna teslim olur,

Her ne dersen boyun tutar, Çare yok gönül yıkmaya

YUNUSEMRE
Mesaja teşekkür eden:
kkramp (04-11-06)
Eski 04-11-06, 18:23 Çevrimdışı   #7
Asistan

Reßellion - ait Avatar
Alıntı:
redstreak´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu konuda duyarlı insanlar görmek gerçekten sevindirici..
bence de ama duyarlılığın yanında icraat da gerekiyo ben üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum kendi adıma konuşursam.

Mesaja teşekkür eden:
kkramp (04-11-06)
Eski 04-11-06, 19:03 Çevrimdışı   #8
Öğrenci

kadirli80 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 15
Teşekkür etti: 2
Forum Puanı:1
kadirli80 Herkese mesafeli
evet haklısınız bütün yabancı kelimeleri atıp sadece öz türkçemizi kullanalım.
Mesaja teşekkür eden:
kkramp (04-11-06)
Eski 04-11-06, 23:08 Çevrimdışı   #9
Cezalı Üye
Türk'çe 20.000kelimeymiş Fakat Biz 500 Kelimeyle Eğitim öğretim Yapiyormuşuz Oktay Sinan Oğlu'nun Yalancisiyim.bir örnek Hijyen Kelimesinin Tam Karşiliği Temizlik Ve Bilinçli Yapiliyor Bu çünkü Az Kelime Bilen Insanlar Dar Düşünür Buda üretkenliğini Kisirlaştirir .azinliklarin Millet Olabilmesi Için Bir Dil,ve Tarih Yapilmasi Gerekir Bu Ikiside Bugün Başimizda Beki Bir Milleti Asimla Etmek Için Ne Gerekir???.tabiki Milletin Dilini Bozmak Ve Ona Bildiği Tarihi Yanliş Göstermek..bu Teori Değil Başimizdaki Derttir
dreamlike (06-11-06), sty58 (09-11-06)
Eski 04-11-06, 23:22 Çevrimdışı   #10
Cezalı Üye
Sessiz Direniş Hareketi Başlamalı:

Tabii burada genel bir ilke var: Öyle veya böyle fethedilmiş, tepesine binilmiş bir ulus nasıl bir savaşıma yönelebilir? Kalelerine, ulusal kurumlarına, fabrikalarına, tersanelerine, limanlarına, topraklarına, ve de yabancı oyunlarına karşı bir ülkeyi koruması gereken "bağışıklık" dizgesine girilmiş bir ülkede sessiz ve akıllıca bir kurtuluş savaşına, onun için de önce bir direniş hareketine ihtiyaç vardır. Türkçe'nin yok edilmesi, halkımızın eğitimsiz, becerisiz ve düşünemez kılınması, ulusal kimlik ve egemenliğimizin elimizden alınması iç ve dış düşmanlarca dayatılıyorsa; ilk yapacağımız iş, her birimizin sessiz direniş hareketine başlaması, dolaylı yollardan Türkçe'mizi, ulusal kimlik ve kültürümüzü, dolayısıyla çocuklarımızın geleceğini koruma altına almamız olacaktır.

Öğrenim Ve Eğitimde Türkçe

Okullarda, evrenkentlerimizde (üniversitelerde) Türkçe ile eğitim ve bilim yasaklanıyorsa (adı henüz öyle olmasa bile, şimdiden fiilen öyle), her birimiz, öğrencimiz, velimiz, öğretim üyemiz sessiz direnişle el altından öğrenimini, öğretimini, Türkçe ile yapacak, yaptıracak. Öğretim üyeleri Türkçe ders kitapları yazacak, "sistem dışı" yayınlatacak, okutacak. Yabancı dil öğrenmek isteyenler; yazları, akşamları yabancı dil kurslarına gidin, yeteri kadar öğrenin. Unutmayalım, hepinizin mesleği tercümanlık, otellerde kabul memurluğu olacak değil ya. Ağırlığı, bir meslek, en azından geçer akça bir zanaat öğrenmeye verin. Herkes ciddi matematik (gerçek bilim dili bu; Tarzanca değil), bilgisayar yazılımcılığı öğrensin; üretici, yaratıcı, kendine güvenen onurlu gençler yetiştirelim. Uzun vâdede, tarihin derinliklerinden süregelen Avrasya Türk varlığının devamı ve hatta gittikçe güçlenerek yaşaması böylece teminat altına alınacaktır.

Oktay Sinanoğlu
PAYLAŞMAK İSTEDİM BU KONU ÇOK ÖNEMLİ BENCE
Mesaja teşekkür eden:
dreamlike (06-11-06)
Eski 05-11-06, 16:09 Çevrimdışı   #11
Asistan

Reßellion - ait Avatar
Alıntı:
Türk'çe 20.000kelimeymiş Fakat Biz 500 Kelimeyle Eğitim öğretim Yapiyormuşuz Oktay Sinan Oğlu'nun Yalancisiyim.bir örnek Hijyen Kelimesinin Tam Karşiliği Temizlik Ve Bilinçli Yapiliyor Bu çünkü Az Kelime Bilen Insanlar Dar Düşünür Buda üretkenliğini Kisirlaştirir .azinliklarin Millet Olabilmesi Için Bir Dil,ve Tarih Yapilmasi Gerekir Bu Ikiside Bugün Başimizda Beki Bir Milleti Asimla Etmek Için Ne Gerekir???.tabiki Milletin Dilini Bozmak Ve Ona Bildiği Tarihi Yanliş Göstermek..bu Teori Değil Başimizdaki Derttir
çok haklısın. zaten orta asya günlerinden beri bu böyle değil mi? gördüğüm kadarıyla o zamanlarda dilini başarıyla koruyabilen Asya hun hükümdarı Mete Han'dı. Adam benliklerini kaybetmemek için Çin'e yerleşmekten vazgeçmiş. Bizim ise yaptığımıza bir bakın ,iki kelimeden biri yabancı kökenli.çok yazık.

Mesaja teşekkür eden:
kkramp (06-11-06)
Eski 05-11-06, 16:13 Çevrimdışı   #12
Asistan

Reßellion - ait Avatar
Alıntı:
Sessiz Direniş Hareketi Başlamalı:

Tabii burada genel bir ilke var: Öyle veya böyle fethedilmiş, tepesine binilmiş bir ulus nasıl bir savaşıma yönelebilir? Kalelerine, ulusal kurumlarına, fabrikalarına, tersanelerine, limanlarına, topraklarına, ve de yabancı oyunlarına karşı bir ülkeyi koruması gereken "bağışıklık" dizgesine girilmiş bir ülkede sessiz ve akıllıca bir kurtuluş savaşına, onun için de önce bir direniş hareketine ihtiyaç vardır. Türkçe'nin yok edilmesi, halkımızın eğitimsiz, becerisiz ve düşünemez kılınması, ulusal kimlik ve egemenliğimizin elimizden alınması iç ve dış düşmanlarca dayatılıyorsa; ilk yapacağımız iş, her birimizin sessiz direniş hareketine başlaması, dolaylı yollardan Türkçe'mizi, ulusal kimlik ve kültürümüzü, dolayısıyla çocuklarımızın geleceğini koruma altına almamız olacaktır.

Öğrenim Ve Eğitimde Türkçe

Okullarda, evrenkentlerimizde (üniversitelerde) Türkçe ile eğitim ve bilim yasaklanıyorsa (adı henüz öyle olmasa bile, şimdiden fiilen öyle), her birimiz, öğrencimiz, velimiz, öğretim üyemiz sessiz direnişle el altından öğrenimini, öğretimini, Türkçe ile yapacak, yaptıracak. Öğretim üyeleri Türkçe ders kitapları yazacak, "sistem dışı" yayınlatacak, okutacak. Yabancı dil öğrenmek isteyenler; yazları, akşamları yabancı dil kurslarına gidin, yeteri kadar öğrenin. Unutmayalım, hepinizin mesleği tercümanlık, otellerde kabul memurluğu olacak değil ya. Ağırlığı, bir meslek, en azından geçer akça bir zanaat öğrenmeye verin. Herkes ciddi matematik (gerçek bilim dili bu; Tarzanca değil), bilgisayar yazılımcılığı öğrensin; üretici, yaratıcı, kendine güvenen onurlu gençler yetiştirelim. Uzun vâdede, tarihin derinliklerinden süregelen Avrasya Türk varlığının devamı ve hatta gittikçe güçlenerek yaşaması böylece teminat altına alınacaktır.

Oktay Sinanoğlu
PAYLAŞMAK İSTEDİM BU KONU ÇOK ÖNEMLİ BENCE
biliyorum bu kitabı. her kitabı bir başka adamın. böyle zeka görmedim (Atatürk hariç).

Mesaja teşekkür eden:
kkramp (06-11-06)
Eski 05-11-06, 18:49 Çevrimdışı   #13
Doçent

İnCi ÇiÇéKi - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.403
Teşekkür etti: 1.807
RepForum Gücü: 71
Forum Puanı:26603
İnCi ÇiÇéKi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazİnCi ÇiÇéKi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazİnCi ÇiÇéKi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazİnCi ÇiÇéKi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazİnCi ÇiÇéKi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazİnCi ÇiÇéKi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazİnCi ÇiÇéKi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazİnCi ÇiÇéKi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazİnCi ÇiÇéKi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazİnCi ÇiÇéKi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazİnCi ÇiÇéKi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:

- "Ölüm bile olsa, 'biz' hiç ayrılmasak.. " (: -

[ArKaNtoS & T-Mac & İnCi ÇiÇéKi ]

Anti-Aşk

Aşk=Yalan&Acı
Mesaja teşekkür eden:
kkramp (06-11-06)
Eski 06-11-06, 03:10 Çevrimdışı   #14
Cezalı Üye
Türkçeye tuzaklar \ "İşyerlerine Yabancı İsim Verilmesi Yasaklanmalı "
Şair yazar yavuz bülent bakiler, işyerlerinde yabancı isimlerin yasaklanması gerektiğini söyledi.
Bakiler, osmaniye'de yayın yapan radyo 80'in düzenlediği programda,"Türkçe ye kurulan tuzaklar " konulu bir konferans verdi. Belediye çamlık sosyal tesislerindeki konferansta konuşan yavuz bülent bakiler, Türkçe'ye kurulan tuzakları anlattı. Türk dilinin sadeleştirilmesi için arapça ve farsça bütün kelimeler gibi " şey " kelimesinin de yasaklandığını,"sebep " yerine " neden","adam " yerine " kişi " kelimesi getirilerek garipliklere düşüldüğünü, her Türkçe kelimenin farklı anlamı olduğunu, bunun da Türk dilini zenginleştirdiğini kaydetti.
Bir milletin var olması için " Dil ve din " mefhumların önemine de değinen bakiler,"Türk dilini yozlaştırmaya devam ediyorlar. Anne ve babaların konuştuğu Türkçe ile çocukların Türkçesi arasında çok fark var. Çocuklarımız Türk edebiyatını anlamaz oldu. Çok az kelimeyle konuşuyoruz. Öz Türkçe sözlüğü diye, 3250 kelimelik saçma bir sözlük koydular. Bu dilimize en büyük hakarettir. Türkçede kullanılabilir 85 bin kelime var."Dedi. Az okuduğumuza da dikkat çeken bakiler şunları söyledi:"Yeni nesil Mehmet akif'i, sait faik'i, reşat Nuri'yi dahi anlamaz oldu. Özellikle " avrupalılaşmak " adı altında başlayan Türk dilinin tamamen yabancılaşmasına sebep oldu. Çok meşgul olan(! )Milletvekilleri, Belediye kanununa sadece ‘işyerlerine Türkçe'den başka isim konması yasaktır'diye 6 kelimeden oluşan bir cümle ekleyecekler."
22.03.2004.
Osmaniye

ARKADAŞLAR DİKKATİNİZİ 85 RAKAMINA ..BU ADAM YAVUZ BÜLENT BAKİLER SADECE EVİNDE 8 BİN KİTABI OLAN TÜRKÇE AŞIĞI OLAN BİR İNSAN BEN NİCK Mİ SIRF BU YÜZDEN DİNLEDİĞİM MÜZİĞİN YERLİ GURUPLARINDAN OLAN KRAMP OLARAK SEÇTİM BENİMKİSİ KÜÇÜK BİR ADIM.
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
dreamlike (06-11-06), KaGaN (08-11-06), Reßellion (06-11-06)
Eski 06-11-06, 12:25 Çevrimdışı   #15
Asistan

Reßellion - ait Avatar
Alıntı:
Türkçeye tuzaklar \ "İşyerlerine Yabancı İsim Verilmesi Yasaklanmalı "
Şair yazar yavuz bülent bakiler, işyerlerinde yabancı isimlerin yasaklanması gerektiğini söyledi.
Bakiler, osmaniye'de yayın yapan radyo 80'in düzenlediği programda,"Türkçe ye kurulan tuzaklar " konulu bir konferans verdi. Belediye çamlık sosyal tesislerindeki konferansta konuşan yavuz bülent bakiler, Türkçe'ye kurulan tuzakları anlattı. Türk dilinin sadeleştirilmesi için arapça ve farsça bütün kelimeler gibi " şey " kelimesinin de yasaklandığını,"sebep " yerine " neden","adam " yerine " kişi " kelimesi getirilerek garipliklere düşüldüğünü, her Türkçe kelimenin farklı anlamı olduğunu, bunun da Türk dilini zenginleştirdiğini kaydetti.
Bir milletin var olması için " Dil ve din " mefhumların önemine de değinen bakiler,"Türk dilini yozlaştırmaya devam ediyorlar. Anne ve babaların konuştuğu Türkçe ile çocukların Türkçesi arasında çok fark var. Çocuklarımız Türk edebiyatını anlamaz oldu. Çok az kelimeyle konuşuyoruz. Öz Türkçe sözlüğü diye, 3250 kelimelik saçma bir sözlük koydular. Bu dilimize en büyük hakarettir. Türkçede kullanılabilir 85 bin kelime var."Dedi. Az okuduğumuza da dikkat çeken bakiler şunları söyledi:"Yeni nesil Mehmet akif'i, sait faik'i, reşat Nuri'yi dahi anlamaz oldu. Özellikle " avrupalılaşmak " adı altında başlayan Türk dilinin tamamen yabancılaşmasına sebep oldu. Çok meşgul olan(! )Milletvekilleri, Belediye kanununa sadece ‘işyerlerine Türkçe'den başka isim konması yasaktır'diye 6 kelimeden oluşan bir cümle ekleyecekler."
22.03.2004.
Osmaniye

ARKADAŞLAR DİKKATİNİZİ 85 RAKAMINA ..BU ADAM YAVUZ BÜLENT BAKİLER SADECE EVİNDE 8 BİN KİTABI OLAN TÜRKÇE AŞIĞI OLAN BİR İNSAN BEN NİCK Mİ SIRF BU YÜZDEN DİNLEDİĞİM MÜZİĞİN YERLİ GURUPLARINDAN OLAN KRAMP OLARAK SEÇTİM BENİMKİSİ KÜÇÜK BİR ADIM.
tebrik ederim darısı bilmeyen duymayan daha doğrusu duymak ve bilmek istemeyenlerin başına. iş yeri isimlerinin Türkçe yapılmaya çalıştığını duymuştum hatta işin ucunda para ödülü vardı. ne yazık ki yine para. insan içinden geldiği için, bir katkım olsun diye değil de para kazanabilmek için yapıyor böyle şeyleri. keşke hiç yapmasaydı. en azından alçalmamış olurdu bana kalırsa.

Mesaja teşekkür eden:
kkramp (08-11-06)
Eski 08-11-06, 13:16 Çevrimdışı   #16
Cezalı Üye
Biryerden Ama Nerden Neresinden ????
Eski 08-11-06, 15:19 Çevrimdışı   #17
Asistan

Reßellion - ait Avatar
güzel bir soru işe kendinden başla yeter yapacak pek fazla birşey yok. toplumun değişmesi demek bireyin değişmesi demek.

Mesaja teşekkür eden:
kkramp (08-11-06)
Eski 08-11-06, 15:57 Çevrimdışı   #18
Asistan

KaGaN - ait Avatar
Genel Mesajlar: 184
Teşekkür etti: 211
RepForum Gücü: 10
Forum Puanı:1544
KaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuş
öncelikle kendimizden başalamak gerek. bazı bilimsel terimler dışında günlük hayatta kullandığımız kelimerimizi özenerek seçmemiz gerekir.
Reßelliona konuyu gündeme taşıdığı için ve KKrampa katkılarından dolayı teşekkürler....

No İngilizce, evet Türkçe..!
======
Haksızlığı Hak Zanneden Adamlara Karşı Hak Dava Etmek Bir Nevi Haksızlıktır, Hakka Karşı Hürmetsizliktir. Ben Bu Hürmetsizliği İrtikab Etmek İstemem.
Mesaja teşekkür eden:
kkramp (09-11-06)
Eski 08-11-06, 15:58 Çevrimdışı   #19
Cezalı Üye
Sana Katiliyorum.bizim En Büyük Eksikliğimiz Sivil Toplum Kuruluşlarinda örgütlenemiyoruz Bu Yüzden Tepkilerimiz Birey Aşamasindan Millet Aşamasina Gelemiyor
Eski 09-11-06, 16:14 Çevrimdışı   #20
Cezalı Üye
Alıntı:
KaGaN´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
öncelikle kendimizden başalamak gerek. bazı bilimsel terimler dışında günlük hayatta kullandığımız kelimerimizi özenerek seçmemiz gerekir.
Reßelliona konuyu gündeme taşıdığı için ve KKrampa katkılarından dolayı teşekkürler....
ben sana teşekkür ederim yorumunla katkından dolayı

Konu Seçenekleri