| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Stajyer ![]() | Gazeteci Vedat Yenerer in Yazisi.....
GAZETECI VEDAT YENERER'IN YAZISI..... > Petrol yoksa çikartma ruhsati neden vermiyorsunuz ?!.. > > Degerli okurlar, >geçenlerde Türkiye-Suriye sinirinda uydu verilerine > >göre petrol >denizi > oldugu iddiasini yazmistim. Yazi sonrasinda Silopi de madencilik yapan >Besir Yilmaz aradi. > Yazacaklarimi >lütfen iyi okuyun!... > Besir Yilmaz telefonda .. "Vedat >bey, gelin Silopi' de Cudi eteklerine >sizi götüreyim de petrolü kendi >gözünüzle görün!.."diyerek feryat ediyordu. > "Nasil >yani!.." diye sordugumda anlatmaya basladi.. "Biz aileden madenciyiz. > Irak sinirinda yaklasik 300 km ya >da bir baska deyisle yaklasik 150 >milyon > >ton asfaltit madeni >buldum.. > Bu madeni bir süre resmi olarak >islettikten sonra devlet 1978 yilinda kamulastiriyoruz" diyerek el koydu. > >Rezervin de 50 milyon ton oldugu iddia edildi. Madem asfaltit rezervi > >az, >neden el koyuyorsunuz. > Dünyanin neresine >giderseniz gidin asfaltit maddesi bulunan her yerin altinda petrol >vardir.Silopi 'nin alti da petrol denizidir. > Yaz aylarinda >etraftaki ocaklardan resmen petrol akar ve Hezil çayina > >karisir. Gelin görün! > Sadece petrol degil, >burada çok zengin uranyum Ve nikel madeni de var" >"Nereden >biliyorsunuz?" > "Türkiye'deki analizlere güvenmedigim için madenin her tarafindan >örnekleralarak Almanya'ya bizzat götürdüm ve analiz yaptirdim. > Raporlari gönderdim >size (Sonuçlar elimde Yatagan ve Tunçbilek''e göre iki > >misli >rakamlar var) > dünyanin en önemli uranyum madenlerinden >birisi buradadir ve aktif haldedir.. > Besir Yilmaz'in >anlatacak o kadar çok seyi var ki makineli tüfek gibi art arda siraliyor. > Ben de zaman zaman araya girip soru >soruyorum-Petrol oldugunu nereden >biliyorsunuz? > "Bu >bölgede Ingilizler 1967-87de petrol aramislar.Açilan kuyulardan gökyüzüne >dogru 100 metre kadar petrol fiskirmis. > Ardindan kapatmislar ve betonlamislar. > > > Benim madenimin >yaninda da bu kuyudan var ve vanasini >gelin >birlikte > >açalim, > eger beton ve civa basip >tikamadilarsa bakalim ne kadar petrol >fiskiracak. > >Dönemin köylüleri arasinda hâlâ yasayan görgü taniklari var ve petrolün 100 >metre kadar fiskirdigini görenler var. > >"Besir Yilmaz konustukça pür dikkat dinlemeye devam ediyorum.." Vedat > >bey, > >asfaltit maddesi olan > her yerde >petrol >vardir. Eger petrol yoksa bana neden petrol çikartma ruhsati vermiyorlar? > Musul ve Kerkük' ün rakimi 80-100 metre civarindadir. > Cudi Dagi'ndaki petrolümüz resmen >Irak'a dogru akiyor ve basta >Ingilizler ve ABD bunu >biliyor.." > Besir Yilmaz bugünlerde Silopi' ye bile zor gider hale gelmis. >Devlet >kamulastirilacak diye el >koydugu madeni simdi > Turgay Ciner'in sahibi oldugu Park >Holding'e devretmis. Durum böyle >olunca, > Yilmaz da dava >üstüne dava açmis ve yürütmeyi durdurma karari > >aldirmis. > Eger tekrar el konulursa AIHM''ye >basvuracakmis. Kisacasi madeninin pesini birakmiyor ama artik bölgedeki > asiret agalari da onun pesini birakmaz hale getirilmis.. > Bütün dava tutanaklari elimde okudukça dehsete kapiliyorum. > > Simdi siki >durun... Besir Yilmaz Basbakan Tayyip Erdogan' a bu > durum üzerine basvurmus ve dilekçe >vermis dilekçede aynen söyle >yaziyor.. > >"Bürokrasi ve çeteler milletin hak ve hukukunu aramaktan bezdirmistir. >Televizyonda ve basindaki konusmalarinizda "hortumcu çetelerin ve >bürokrasinin üstüne gidilecektir" diyorsunuz > >Millet buna çok seviniyor..25 yildir gasp edilen madenimiz çete ve >bürokratlarin, anayasa, kanunlar ve insan haklari > >hiçe sayilarak ihale yolu ile peskes çekiliyor.Allah'a ve sizin yüksek >adaletinize siginiyorum." > Besir Yilmaz devlet >tarafindan el konulan mallarini ve bunun karsiliginda > >devletin >verdigi parayi yaziya eklemis.. > > > 1- 35 km yol >yaptim. > 2- 500 bin ton hazir çikarilmis >kömürüm var. > 3- 3,5 >milyon metreküp hafriyat >yapilmis. > 4- Mazot tanklari. > > 5- Dinamit >ambari. > 6- Kantar ve kantar >binasi. > > Resmi >olarak bana ait olan ve vergisini ödedigi madenimde Bugüne kadar yaptigim >isler > vehalen bulunan demirbas ve çikarilmis maden içinde 5.800.800 TL. (Buna >resmen gasp ve devlet terörü >denir!) > Besir Yilmaz Basbakan Erdogan'a yazdigi dilekçede devam ediyor. "Bu para >halen bankada duruyor. > >Buna ragmen Türkiye Kömür Isletmeleri ihaleyi adamlarina >ve >hortumculara > >peskes çekiyor" > Besir Yilmaz' in >bu basvurusuna Basbakan Erdogan bugüne kadar cevap > >vermemis. > Besir Yilmaz'dan al ve ABD baglantili sirketlere ver. Uranyum konusu da >bir baska skandal. > Güneydogu resmen petrol denizi üzerinde ve Türkiye ABD >Firmalarinin pesinde "bize petrol bul" >diye > yalvariyor... Iddialar devam ediyor:. 6 mühendisin kafalari kesildi.TPIK >diye Türkiye Petrolleri'nin kurdugu bir > kurum yurt disina petrol arama islerine giriyor ve bugüne kadar milyar >dolar zarar ediyor. > Besir >Yilmaz diyor ki: "Kimin hain kimin isbirlikçi oldugunu anlamak çok kolay! > Eger bölgede petrol yok ise neden >bana petrol çikartma ruhsati >verilmiyor. > Ruhsat verin >800 metreden petrolü çikartmazsam ben bu ülkeyi terk ederim. > MTA yillar önce sondaj yapti 480 metrede su bulundu ve ardindan delici >aletin ucu kirildigi için sondaja > > son verildi.Herkes bilir sudan sonra petrol gelir. >Biz yerli teknoloji >ile 1200 metreye kadar > sondaj >yapabiliriz kimseye ihtiyacimiz yok. Izni versinler siz görün petrol nasil > fiskiracak.. > " Bu >görüsmemizden bir gün sonra Besir Yilmaz tekrar aradi ve Soma'da görevli >bir mühendis ile görüsmemi isteyerek > telefon numarasini verdi. Adini burada yazmak istemiyor. > Mühendis ile görüsmemde daha da >çarpici gerçekler çikti ortaya. > > > > Alti ay kadar önce Cudi >daglari eteklerinde bulanan 6 insan iskeletinin ne > >oldugunu >bilip bilmedigimi sordu. > Ben de "bilmiyorum" dedim. >Mühendis ekledi "Bu iskeletler 18 yil önce Cudi Dagi'nda kaybolan >6 Türk petrol > mühendisinin iskeletleri. Kafalari kesilerek >öldürülmüs.." Dondum >kaldim.Ne diyeyim. > >Kendisi de mühendis oldugu için yalan söylemiyordur diye >düsündüm..Ardindan devam etti.. > "Vedat bey >Türkiye maden bakimindan dünyanin en zengin ülkesi. > >Siz >Ödemis > >yakinlarindaki Bozdag'in > dünyanin en >büyük altin rezervi olan daglarindan biri oldugunu biliyor > >musunuz? > Ama bu madenleri kimse çikaramaz. Hatta bu konunun üzerine giden >gazeteciler öldürüldü. > Ugur Mumcu >ve Çetin Emeç'in öldürülmeden kisa bir süre önce bu madenler > >üzerine gittigini biliyorsunuz her halde..." > >Ilgiyle dinledim. O kadar çarpici seyler anlatti ki, yazmaya sayfalar >yetmez. > Iddialarin hepsinin belgeli >oldugunu söyleyen bu mühendis,gazete ve >televizyon kanallarinda >hiçbir gazetecinin > bu yönde bir haber yapamadigini >ve milletin resmen uyutuldugunu >örneklerle anlatti. Besir >Yilmaz'a son sözüm > " Bana anlattiklarinizi Genelkurmay''a >anlatiniz mi?"oldu. Aldigim >cevap > >da aynen >söyle.. > >" Vedat bey her seyi belgeleriyle birlikte bir kaç kez askeri büyüklerimize >anlattim ama bugüne kadar bir > arpa boyu ilerleme kaydedemedik!".. >Ne diyeyim, bu milleti > >korumaya > >yemin > etmis olanlar >utansin!.. Son sözüm: "AB ve ABD , PKK''yi bosu bosuna > özellikle bu bölgede >güçlendirip milletin basina bela etmedi. > >Bölgeye > gelecek baris ortami Türkiye''yi >ekonomik olarak uçuracak >gelismelere > >gebedir!.." ilgili olacagini düsündügünüz herkese > >yollayin...önemli!! > > > > VATANINI >MILLETINI SEVEN BU YAZIYI HERKESE GONDERSIN > > >Türker >AKARAS >Şube Müdürü > >T.C. Başbakanlık >Dış Ticaret >Müsteşarlığı >Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezi >06510 Emek-ANKARA |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |