| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Antikapitalistler ![]() | Gebze'de İki Lisede Öğrencilere Kuran-ı Kerim Dağıtıldı Gebze'de İki Lisede Öğrencilere Kuran-ı Kerim Dağıtıldı "Bilimsel, çağdaş, laik ve demokratik eğitimden yanayız. Bunun dışında alınacak tavır ve davranışlar toplumda kutuplaşmalara yol açabileceği gibi; farklı düşünen bireylerin baskı görmesine neden olur." Dağıtılan Kuran-ı Kerim'i "okuyan ve anlayan" öğrencilere ücretsiz dersane vaat ediliyor. Eğitim-Sen uygulamanın farklı düşünenlere baskı uygulanmasına neden olacağını söylüyor. BİA Haber Merkezi - Kocaeli 11 Nisan 2008, Cuma Aktan USLU Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Gebze’de iki lisede Kuran-ı Kerim dağıtılmasına karşı çıktı. Eğitim-Sen'e faksla durumu bildiren velilere göre dağıtımın yapıldığı Atatürk Lisesi'nde öğrencilere, öğretmenleri "Bu kitapları alan kişi şayet okumazsanız hakkını helal etmeyecek" dedi. "Uygulamayı yürütenler değil, şikayet edenler cezalandırılıyor" İddialara göre 3 Nisan'da yatılı eğitim verilen Atatürk Lisesi’nde, 8 Nisan'da Cumhuriyet Lisesi’nde Kuran-ı Kerim dağıtıldı. Okullarda Kuran-ı Kerim dağıtılmasına Eğitim-Sen Gebze Şubesi yönetimi yazılı basın açıklaması ile tepki gösterdi. "Çağdaş ve laik eğitim istiyoruz" başlığıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Gebze’de geçen yıllarda lise önlerinde, çevrede tanınmayan kişilerce ücretsiz dağıtılan Harun Yahya takma adlı Adnan Oktar’ın bilim dışı yayınları, şimdi günümüzde okullarda Din Kültürü öğretmenleri eliyle sınıflarda dağıtılıyor. Okuyup iyi anlayanların özel dershanelere ücretsiz kayıt yaptırılacağı söyleniliyor. Bu durumları yetkililere açıkladığımızda bu işi yapanların sorgulanması yerine, bizler sorgulanıyoruz. Aynı yerlerde mağdur duruma düşen veya bize haber getiren üyelerimiz ise ilçe içerisinde bir okuldan başka bir okula sürgün ediliyorlar." (AU/GG) ![]() saat çok geçti,kafamız bir hoştu son vapura yetişemedik yollar boştu ama belki düştü doya doya gülüşemedik |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | Begonya (15-04-08), linqin_parq (13-04-08), mls1917 (15-04-08), serpil. . . (16-04-08), tragonya (15-04-08), troçki (14-04-08) |
| | #2 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.359
Forum Gücü: 110 Forum Puanı:41008 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aman aman kuran dağıtmışlar... Falakaya mı yatıralım asalım mı?
Bana göre ticanilik, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur. antisemitist |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #3 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.275
Forum Gücü: 32 Forum Puanı:11213 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nıye bu kadar rahatsız olunuyorkı kurandan,
"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | -misspasha- (21-04-08), Begonya (15-04-08), Marcus T.CICERO (14-04-08), Sevda_Nehri (15-04-08), İzmarit (14-04-08) |
| | #4 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 2.825
Forum Gücü: 231 Forum Puanı:93590 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Eğer haber ve içerisindeki tüm bilgiler doğru ise; Konunun 2 detayı var. 1. Okulda öğretmenler tarafından Kuran'ı Kerim ve/veya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında olmayan yayınların dağıtılması. 2. Bu konuda, bu uygulamaya karşı diğer bazı öğretmenlerin ve/veya öğrenci velilerin cezalandırılması. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #5 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.950
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:31215 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bikere eğitimde eşitlik ilkesine aykırı. kuranı bilenlere beleş dersane bilmeyenler gavurmu? sonra laik eğitime aykırı. dini hükümler için bir din dersi var, içeriği ne olursa olsun. daha sonra diğer öğrenciler üzerinde baskı unsuru oluşuturur. kinini kustuğun mahalle baskısı budur. eğer bir kuran dağıtılacaksa devlet dağıtır. öğretecekse devlet öğretir. yok kabul etmem diyen varsa ailesi yapar bu işi. İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Bir taş at. Bir yumruk yükselt. Şehitleri an. Hakikati söyle. Tarihine sahip çık. Bir slogan at. Hainlerle hesaplaş... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Sodir (14-04-08) |
| | #6 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 4.339
Forum Gücü: 75 Forum Puanı:29267 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
okul gibi eğitime hizmet eden bir yerde din ve ahlak dersleri wardır.... bu tür provakasyon içeren çalışmlar tamamen kasıtlı yapılmıştır....
|
|
| | #7 | |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.275
Forum Gücü: 32 Forum Puanı:11213 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | İzmarit (14-04-08) |
| | #8 |
Teşekkür etti: 2.950
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:31215 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adnan oktar kitaplarının mebe bağlı bir ilk okulda ne işi var? o kişiye bağlı cemaat adamları devleti içten içe kanser gibi sarıyor. ilk yazımda belirttiğim fırsat eşitliği ilkesi dersane meselesinde her öğrenci için uygulanmıyor.
İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Bir taş at. Bir yumruk yükselt. Şehitleri an. Hakikati söyle. Tarihine sahip çık. Bir slogan at. Hainlerle hesaplaş... |
|
| | #9 |
Teşekkür etti: 2.510
Forum Gücü: 116 Forum Puanı:45438 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bi sakıncası yoq ama belirli ögrencilere isteyenlere verilseydi daha yerinde daha makbul olurdu bide ben müslümanım diyen her kişinin evinde olması gerekir. Fakat yinede kurallara aykırı okulda dagıtacağına ders aralarında gizli dagıtlısa daha güzel olur. Böyle olaylar provakasyon amaçlı oluyor yani dini bazı şeylere alet eden şahıslar yapıyor. O adam provakasyon amacıylayapıyosa bunu millete duyaranda aynı amaçla çalışyor benim gözümde çünkü eger böyle bir yanlış yapılmıışsa bunu duyurmayın şimdi halktan bazılarıda diycek hele bak müslüman ülkede Kurana karşılar işte bunu dagıtan ne kadar suçluysa dagıttını duyuranda o kadar suçludur... Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) "Kudüs İşgal Altındayken Ben Nasıl Gülerim!!!" (Selahaddin-i Eyyübi) Kristallnacht |
|
| | #10 | |
| Stajyer Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 8
Forum Gücü: 3 Forum Puanı:105 ![]() ![]() | Alıntı:
Eeeeee ... Yani Bostan ıssı kakıyıp, der ne yersin kozumu" **********Yunus Emre************ | |
|
| | #11 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 39
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:2931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Gönül ister ki Manasını okusalarda inançlarına çeki düzen verseler. Ama kimden bekliyorsun 2000 in gençlerinde mi ? İnanan neye inandığını bilmeksizin tutucu İnanmayan modaya uymuş misali kuru gürültülü bir fikirde... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Virane (15-04-08) |
| | #12 |
| Yard. Doçent Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 821
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:19167 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Rahatsız oluşumuz kurandan kaynaklanmıyor ideolaojilerinden kaynaklanıyor haberde üstünde durulan nokta kuran-ı kerim değildir ideolojidir. O yaşlardaki çocukların kendi istekleri dışında yönlendirilmemeleri gerekir.. "Bizi aptal sananların dikkatine çok kötü giydiririz Kalıp üstünüze oturmazsa dert etmeyin Bir beden büyüğünü veririz" |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #13 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 39
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:2931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Çocuklar her zaman aklı başında yönlendirmelere muhtaçdırlar. İdeolojinin islam olduğu ve muhtemelen bir hacı hocanın dizleri dibine itilmeye çalışıldığı açık bu berbat bir durum pek tabi ama okumaya sevk uyanışı doğurur inancındayım. |
|
| | #14 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kuran dağıtmalarından ne zarar gelir anlamıyorum. İnsanlara Ankara'da, Kızılay meydanında bedava incil dağıtılır, ona laik düzen diye karşı çıkılmazda buna mı karşı çıkılır? Dağıtılsın ki, insanlar dinini yönlendirmeden uzak biçimde kavrasın. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi) | J.Mengele (14-04-08), Sevda_Nehri (15-04-08), st4n (15-04-08), Virane (15-04-08), Yσкє∂!¢! (14-04-08), YaGMuR_CiNi (14-04-08), İzmarit (14-04-08) |
| | #15 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.626
Forum Gücü: 96 Forum Puanı:43705 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bunda kötü olan ne var anlamadım adamlar incili el kitabı şeklinde bastırıp dagıtıyorlar dinleri yayılsın diye ve bunu müslüman ülkelerde yapıyolar ben şshit oldum buna müslüman çocuklara ncil dagıtılar ve bu gazatecilerin toplumsal birliklerin oldugu bi ortamdı ama buna tepki vereni görmedim görememde heralde burda bahsedilen vaatler birileri bizi başka yerlere çekmek için çok vaatlerde bulunuyor peki onlara niye sesiniz çıkmıyor Kuran dagıtılmış diye ülke bir birine girmiş olan ne birileri çocuklarının dinini Allah`ını kitabını ögrenmesini istiyor yanlış bu degilmi dinimizi çocuklara ögretmemiz Sen yoksun diye susuyor bu şehir Derdime derman olmuyor geceler Bir şiir yazıyorum gözlerindeki ışığa Bin şiir yakıyorum yokluğunun karanlığında H&F |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Marcus T.CICERO (14-04-08) |
| | #16 | ||
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 100
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:588 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Haber tamamen saçmalamış. Aslında saçmalamamış, bilinçli bir provakasyon söz konusu. Yıllardan beri Kur'an dağıtılır. Hatta çevremde çoğu insan bir telefon ederek Kur'an sahibi oldular, karşılıksız. Ben hayatımda dersane vaadiyle Kur'anı okutmaya kalkanı görmedim. Akıl var mantık var. Bu haberi yapanların işgüzarlığıdır. Bunu haberin yapısına bakarak rahatlıkla anlayabiliriz. Hemen bakalım; Birinci paragrafta; Alıntı:
Alıntı:
Bu dağıtma olayı doğrudur, her zaman vardı. Daha 3-4 sene önce milyonlarca Kur'an ı Kerim dağıtıldı, herkez biliyordu. Harun Yahyanın kitaplarının dağıtıldığıda aşikardır, gizli birşey değil. Daha yeni çıkardığı kitaplarından birini avrupada birçok okula ve profesöre gönderdiği birçok yerde yazılı bilgidir. Ama dersahane vadiyle okutulmaya çalışılması yalan. Kim kime ücretsiz dersahane vermiş, verir. Bırakın bunları. Bu tür haberlere halkın karnı tok. Az görmedi yalan haberleri ve darbe çığırtkanlıklarını. İsterseniz buraya yüzlerce bu tür yalan haberi ve doğrusunu sereyim... | ||
|
| | #17 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.183
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:16005 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
incil dagıtılsa gene böyle konusurmuydunuz yoksa malatyadaki gibi onların kafalarınımı keserdiniz?
seve... omedya mına |
|
| | #18 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.359
Forum Gücü: 110 Forum Puanı:41008 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Müslüman ülkede kuran dağıtmaktan bahsediyoruz... İncil dağıtsalar tabiki karşı çıkarım...
Bana göre ticanilik, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur. antisemitist |
|
| Mesaja teşekkür eden: | st4n (15-04-08) |
| | #19 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 6.369
Forum Gücü: 180 Forum Puanı:73149 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dunya capinda buyuk suç islemizler hemen idam edin bunlari provokatorlerden biktik artik Bismillâhirrahmânirrâhîm. Kul yâ eyyühelkâfirûne, Lâ a'büdü mâ ta'büdun velâentüm âbidûne mâ a'büd. Vela ene âbidûne mâabedtüm. Velâentüm âbidûne mâabüd Leküm dînüküm ve liyedîn. Kâfirun Suresi ![]() |
|
| | #20 | |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.183
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:16005 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() kimse buna bişi diyemez o zaman... onlarda orada islamiyeti yaymaya calısan müslümanları yakalayıp kafalarını kessinler o zaman seve... omedya mına | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | нѕуη (14-04-08) |