| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | Gelmiş Geçmiş En İyi Replikler Gelmiş Geçmiş En İyi Replikler Hollywood'da yaşayan 1500 sinemacı, aktör ve film eleştirmeninin oylamasıyla 'gelmiş geçmiş en iiyi film repliği' seçildi. Bir numarada 1939 yapımı klasik "Rüzgar Gibi Geçti"de Clark Gable'ın Vivien Leigh'ye söylediği "Kısaca hayatım, umurumda bile değil" cümlesi yer alıyor. ![]() Marlon Brando ise iki repliğiyle ikinci vce üç numarada yer aldı. Efsane oyuncunun "Baba" filmindeki "Ona öyle bir teklif yapacağım ki reddedemeyecek" repliği ikinci olurken, "On the Waterfront"daki "Ben de yarışmacı olabilirdim" üçüncü sıraya yerleşti. ![]() Judy Garland'ın "Oz Büyücüsü"ndeki "Toto, içimde artık Kansas'ta olmadığımız gibi bir duygu var" repliği dördüncü oldu. Beş numarada ise "Casablanca"da Humprey Bogart'ın Ingrid Bergman'a söylediği "İşte burda durmuş sana bakıyorum yavrum" var. 100 replikli listede "Rüzgar Gibi Geçti"den iki cümle daha yer alıyor: Leigh'nin "Her şey biryana, yarın başka bir gündür (No 31) ve "Tanrı Şahidim olsun ki bir daha acıkmayacağım" (No 59). İlk 10 6. "Go ahead, make my day," (Clint Eastwood-Sudden Impact) 7. "Tamam, Mr DeMille, Yakın çekim için hazırım" (Gloria Swanson- Sunset Bulvarı) 8. "Güç seninle olsun" (Harrison Ford-Star Wars) 9. "Kemerlerinizi bağlayınız. Biraz çalkantılı bir gece olacak" (Bette Davis-All About Eve) 10. "Benimle mi konuşuyorsun?" (Robert De Niro-Taxi Driver) Altı ayrı replikle başı çeken "Casablanca" daki ünlü "Sanırım bu güzel bir dostluğun başlangıcı" (No 20)veya "Çal, Sam. As Time Goes By'ı çal" cümleleri de (No 28) kuşkusuz atlanılmamış. " Kim ne derse desin, sözcükler ve düşünceler dünyayı değiştirebilir. " |
|
| | #2 |
| Yard. Doçent Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 821
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:19167 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güç seninle olsun (: star wars efsanesinin unutulmaz repliği gerçekten. "Bizi aptal sananların dikkatine çok kötü giydiririz Kalıp üstünüze oturmazsa dert etmeyin Bir beden büyüğünü veririz" |
|
| | #3 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.950
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:31215 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Çal, Sam. As Time Goes By'ı çal" filmi hiç izlemedim ama çok hoşuma gidiyor. İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Bir taş at. Bir yumruk yükselt. Şehitleri an. Hakikati söyle. Tarihine sahip çık. Bir slogan at. Hainlerle hesaplaş... |
|
| | #4 |
| Stajyer Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 8
Forum Gücü: 3 Forum Puanı:105 ![]() ![]() |
Beni en etkileyen Replik Yurttaş Kane filmindeki Charles Foster Kane in ölmeden önce söylediği " Rosebud" (Gül tomurcuğu ) olmuştur... Çünkü bu gerçek mutluluğun Para ,şan ,şöhret te değil ,belki küçücük bir kar kızağında ve en çok ta sevgide olduğunu Dank diye altını kocaman çizen bir sözcüktü... Bostan ıssı kakıyıp, der ne yersin kozumu" **********Yunus Emre************ |
|
| | #5 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.078
Forum Gücü: 122 Forum Puanı:53551 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler Birisine Verdiğiniz Değeri Göstermenin En Güzel Yolu Ona Vakit Ayırmaktır... |
|
| | #6 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Why do you lay these troubles on an already troubled mind? Yüzüklerin Efendisinde Grima'nın söylediği bir replik. |
|
| | #7 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.200
Forum Gücü: 48 Forum Puanı:21842 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir Aşk Hikayesi Aşk asla üzgün olduğunu söylemek zorunda kalmamaktır. Bazen Bir İçki Şişesi; Yaşam Destek Ünitesi.. Sorma Neden? Niçin? Herşey Yalnızlıktan.. |
|
| | #8 | |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 1.517
Forum Gücü: 73 Forum Puanı:22613 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #9 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.836
Forum Gücü: 76 Forum Puanı:31936 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "Benimle mi konuşuyorsun?" (Robert De Niro-Taxi Driver) Konunun ismini görünce bu vardır kesin dedim. İlk 9 da göremedim, yazacam dedim 10 da varmış. Az yapmadım bu repliği, komaya giriyordum her seferinde. "You talking to me?" ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: | yεsiL (10-05-08) |
| | #10 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 327
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:35555 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benim aklıma en çok kazınmış replik amerikan güzeli filminden "bugün geri kalan hayatımın ilk günü" "son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir" karl marx ---- Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle; Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle ![]() |
|
| | #11 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 9.940
Forum Gücü: 138 Forum Puanı:50215 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "Kemerlerinizi bağlayınız. Biraz çalkantılı bir gece olacak" (Bette Davis-All About Eve) süper evet! "Benimle mi konuşuyorsun?" (Robert De Niro-Taxi Driver) heleki de niro nun yüz ifadesi ile anlam kazanmis bir replik.. sahane.. kuzularin sessizliginde ki "i enjoyed his liver with a wine glass of chianti and some fava beans" akilda kalmiycak gibi degildi. yada terminatör ün "asta la vista, baby" si Kollarından boşluğu fırlat soluk aldığımız uzaya; Belki kuşlar daha derin bir uçuşla duyar genişleyen havayı ... Konu yεsiL tarafından (10-05-08 Saat 14:16 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | apinchoflove (10-05-08) |
| | #12 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 2.508
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:24347 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bir de " dostum senin tek sorunun o nalet beyaz k.çının kafandan büyük olması" vardı [IMG]http://img256.imageshack.us/img256/3854/banev5.jpg [/IMG] |
|
| Mesaja teşekkür eden: | apinchoflove (10-05-08) |
| | #13 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 171
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:2883 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "with insomnia, nothing is real. everything is far away. everything is a copy of a copy of a copy..." fight club. |
|
| | #15 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.836
Forum Gücü: 76 Forum Puanı:31936 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bu arada aklıma geldi de Alf dizisindeki, 'Why? I didn't breaked'ı es geçmemek lazım |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |