| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Gençlerde Alkol ve Madde | |||
| Sigara | | 9 | 36,00% |
| Alkol | | 11 | 44,00% |
| Kokain | | 3 | 12,00% |
| Esrar | | 4 | 16,00% |
| Eroin, magrin | | 3 | 12,00% |
| Ecstasy | | 1 | 4,00% |
| Amfetamin | | 1 | 4,00% |
| LSD | | 2 | 8,00% |
| Tiner, bali, aerosol, benzin gibi uçucu maddeler | | 1 | 4,00% |
| Diğer | | 2 | 8,00% |
| Hiçbiri (Bağımlılığım yok) | | 11 | 44,00% |
| Çok Seçenekli Anket. Oylayanlar: 25. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Gençlerde Alkol ve Madde Alıntı:
Madde bağımlılığı; Herhangi bir madde (sigara, alkol,kokain vb.) bağımlısı olanlarınız kesinlikle vardır."Benim en iyi dostum içkim sigaram" derdi rahmetli bir şarkısında. (: madde bağımlıları için böyle şeyler daha sıkça söylenir nedense! Peki nasıl bağımlılık yapar, uzak durmak için neler yapılabilir,bağımlılıktan nasıl vazgeçilebilir "sigarayı bırak" demek çok kolaydır (: bırakabilmek için neler yapılabilir? gerçekten bırakanlar nasıl bırakmışlardır? Bu konuda deneyimi olanlar varmıdır? var ise söyleyebilecek bir şeyleri varmıdır? Buyrun... . . | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi) | ∂ĩяєŋ¢ (01-08-07), Hasbihal (14-09-07), karahindiba (02-08-07), MiSsCaT (25-09-07), Proserpina (14-09-07), roza (16-09-07), SecReT_G!RL (01-08-07), tuanaa (01-08-07) |
| | #2 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.928
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | daha yaşım küçük ama küçükde olsak büyük bireylerde olsak madde bağımlılığı kötü uyuşturucu bali gibi maddeler değilde alkol ve sigarayı denedim...Hani bunlar zevk ve denemek için yapılır ya sigaradan hiç bir zevk almadım ama alkolü arada bir kullanıyorum.Aralarında en kötüsü ise uyuşturucu ona bulaşınca kurtulmak çok zor.Ve vücuda zararlarıda çok büyük.Allah madde bağımlılarını kurtarsın demekten başka yapıcak pek birşey yok.Birde onları uyarmaktan başka... İnşallah bir gün gelirde alkolüde bırakırım düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| Mesaja teşekkür eden: | And (01-08-07) |
| | #3 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.882
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5687 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sürekli sigara we alkol kullanan bir insanım şıklardakilerin bir cogunuda kullandım zamanında!ama bunalr insana hiçbir ii getirisi olmayan seyler cewremdeki cogu arkdasım madde bagımlısı we acınacak haldeler!ii ki bıramısım bende!! trde ortalama oalrak uyusturucu kullanımı artık 12 li 11 li yaslara düşmüştür!umarım bunun önüne gecilir!!! |
|
| Mesaja teşekkür eden: | roza (16-09-07) |
| | #4 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.630
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6647 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | gÖz göre göre vucuduma yararı olmayan bir maddeyi alıştırmaya karşıyım.Bağımlı olmak tabiri bile üzücü kimsenin kullanmasını istemem.Ne alkol ne sigara ne de diğerleri.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ~sebofan_memo~ (14-09-07) |
| | #5 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.390
Forum Gücü: 166 Forum Puanı:75086 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ben çok endişeleniyorum üzülüyorum 21 yaşında bir genç olarak rahatlıkla kötü bir alışkanlığım olmadığını yazıyorum herşey ailede bitiyor bence... Umarım gençlerimiz özentiyle başlayan alışkanlıklardan vazgeçer. Aileyede çok iş düşüyor dikkatli olmak lazım |6| ' Artık özel bir cehenneme koydular beni Kimse duyamaz, kimse bilemez, |
|
| Mesaja teşekkür eden: | And (02-08-07) |
| | #6 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 214
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:1701 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
17 yaşındayım ve her gece sahilde arklarla içiyoruz biraz türü şeyler gitar kızlar ve bira aslında kulağa çok hoş geliyor ama öyle değil gerçeği
|
|
| | #8 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.489
Forum Gücü: 59 Forum Puanı:21181 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | böyle şeyler sadece zarar veriyor sigarası,alkolü,hapı alkol denedim denemedim diyemem ama bir daha ağzıma dahi sürmem çünkü zararlarını biliyorum ve bilinçlendim bu konuda umarım bu konularda derdi olanlar hepsi bırakır ![]() . |
|
| | #9 |
| Öğretim üyesi Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 230
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:1082 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sigara sevmem(artık muhalefetlikten midir nedir bu yaşta herkes özenir ama ben hiç sevmiyom) ![]() nargilenin müptelasıyım ![]() alkol de yılın belli dönemlerinde patlama yapıyo sürekli kullanmam. Gözlerinden düştüm, yerlerde yuvarlandım Belki o final aşkının kadehlerinde yudumlandım Belki de bir son dakika fotoğrafı olup Duvarlarına asıldım Gerçek olan tek şey vardı Hüzünlü bir öyküde Yanlış bir adrese postalanmıştım ben |
|
| | #10 |
![]()
Teşekkür etti: 18.827
Forum Gücü: 219 Forum Puanı:90338 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Magrin, LSD, Amfetamin, Ecstasy nedir bunlar ya ![]() Sigara içtim çok uzun zaman, hala içiyorum arada bir ama paket almıyorum. Uyuşturucu en büyük korkularımdan. Hadi ben ekmek parçasıydım, sen niye yemeden bıraktın? Doğruymuş dedikleri he: arkandan ağladım. |
|
| | #11 |
| Yard. Doçent Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 236
Forum Gücü: 27 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tam da beni anlatmışsın.Ben de kendimi anlatayım. ![]() Sigaraya 15 yaşında başladım.ÖSS'ye hazırlanırken.Kimse özendirmedi.Aldım bi paket içmeye başladım.Şu an 19 yaşındayım.5 ay önce sigarayı tamamen bıraktım.İkinci denememdi.İlk denememde 10 gün hiç içmemiş,sonra tekrar başlamıştım.Etrafımda da var bırakmaya çalışan nikotin bandı bile kullanan vardı.Ama onların hiçbiri fayda etmedi.Valla şimdi tavsiye etsem ne tür bir tavsiye edeceğimi bilmiyorum.Ama bahane üretin onu bırakmak adına aptalca da olsa.Benim bahanem benden başka kimsenin beynime hükmedemeyeceğiydi.Sigara keyif vermez,beynine hükmeder.Bazıları da ilk yakılan sigara dışındaki diğer içişlerden keyif alınmadığını söyler.Olabilir.Ama bırakma aşaması sancılıdır.Özellikle sinir-stres çok yapar.Zaten 1 ayı atlatırsanız bırakmamanız için hiçbir neden kalmaz.Çünkü o süre içinde sigaranın tadını unutursunuz.Normal bir insan farklı birşey hissetmez.Ama sigara içip de bırakan insan gerçekten hayattan daha fazla keyif almaya başlar.Bırakacaksanız hedefinizi kendiniz koyun.Kimseyle ortak hareket etmeyin.Arkadaş çevremin %90'ı içerken bıraktım.Övünmek için söylemiyorum tabi bunu.Sadece bunlar içerken ben nasıl bırakırım düşüncesine kafanızda yer vermeyin.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Alkol için birşey demeyeceğim.Arada bir demlenin ama alkolik de olmayın. ![]() Alkol deyince aklıma geldi.Çok alkollü olduğum gecenin ertesi gününde sigarayı bıraktım.Çok fazla içtiğinizi düşündüğünüz bir günün ardı bırakmak için uygun olabilir. Bu arada seçeneklerde de ne arasan var.Zorla günaha sokacaksınız milleti. Konu Pitekantropus tarafından (14-09-07 Saat 21:56 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #12 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 544
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1641 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alkol kullanmıyorum. Sigara kullanıyorum. Bırakma çalışmalarım hala devam ediyor. 3 ay bıraktım tekrardan başladım. Bazen başlama süresi anlık olabiliyor ve kurtulması aylar alabiliyor. Hiç kimsenin başlamamasını umut ederim. Sigara dedikleri şey kızılderililerin amerikalılara barış çubuğu diye uzattıkları şeydir. Türkiye sigara kullanımında uç noktalarda. Bayanlara oranla erkekler daha çok içiyor. Diğer ülkelerle yarışıyoruz resmen. Sigaranın içindeki nikotini solunum yoluyla değil de direk damardan verilse insan ölür. Osmanlıya giriş sebebide yanlış anlamadan ibaretti. Sağlığa iyi geliyor diye girdi malesef. Sonra hangi padişah hatırlamıyorum tam olarak 4. Murat olabilir yasakladı. Yasağa uyulmaması sonucu kaldırmak zorunda kaldı. Bireyin bu tür maddeleri kullanıp kullanmamasında ailenin rolü büyük. Yardım almadan bırakanların oranı yaklaşık %5 gibi birşey. Ama gerçekten bırakmayı isteyen kişi bırakabilir.
|
|
| | #13 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 852
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:17132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 15 yasındayım ve hiç bir şekilde özentim yok.Olmayacakta. Sigara,alkol,uyuşturucu iğrenç geliyor bana ne bileyim.Yanımda biri sigara içse uzaklaşıyorum.İnşallah hayatımın geri kalanındada içmeyeceğim.. Yok imza falan!!! |
|
| | #14 | |
Forum Gücü: 27 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #15 | |||
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 92
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:2110 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne sigara ne alkol veya dierleri hiçbirini kullanmıyorum ama babam sayesinde eminimki sigarayı kullanıo gibiyim :S:S
konu hakkında yorum yapamıcam DİNİMİZİN BİR İNANCIDIR ALLAH'A FEDADIR...! | |||
| ||||
| | #16 |
Forum Gücü: 27 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Valla dediğin doğru içmeyenler kendini içmiyor zannetmesin.Bi anket doldurduk bu Dr.Mehmet Öz mü ne onunkiydi galiba.Sigara içtiğim dönem sigara ömrümden 2 yıl alıyordu.Ev arkadaşım da içiyordu.Abim içmiyordu ama o da pasif içicilikten 1.5 yıl yemişti.Dumandan kaçın. |
|
| | #17 |
| Öğretim üyesi Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 230
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:1082 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bişe diycem ankete göre forumumuzda 3 tane esrar bağımlısı var Gözlerinden düştüm, yerlerde yuvarlandım Belki o final aşkının kadehlerinde yudumlandım Belki de bir son dakika fotoğrafı olup Duvarlarına asıldım Gerçek olan tek şey vardı Hüzünlü bir öyküde Yanlış bir adrese postalanmıştım ben |
|
| | #19 |
| Doçent Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 1.194
Forum Gücü: 24 Forum Puanı:5273 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hiçbiri yok ama alayini tıkladım Biz Horon Kadar Karadeniz Zeybek Kadar Egeyiz Karşılama kadar Trakyalıyız Halay Kadar Bar Kadar Semah kadar Doğuluyuz Güneydoğuluyuz Anadoluyuz BİZ BÜYÜK TÜRK MİLLETİYİZ..! |
|
| | #20 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 934
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:6427 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Parası olupta hayırlı işlerde ailesine ve baskalarına yardımcı olanlarda var!! ![]() Konu BaD SouL tarafından (16-09-07 Saat 11:45 ) de değiştirilmiştir.. Sebep: YANLIS YAZILMIS |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |