| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Kemalistler ![]() | Genelkurmay'dan Laiklik muhtırası!!!! Ankara'da tüm dengeler yerle bir oldu!!!
Genelkurmay çok sert bir açıklama yaptı!!! "Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumdadır. Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur." GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI: Türkiye Cumhuriyeti devletinin, başta laiklik olmak üzere, temel değerlerini aşındırmak için bitmez tükenmez bir çaba içinde olan bir kısım çevrelerin, bu gayretlerini son dönemde artırdıkları müşahede edilmektedir. Uygun ortamlarda ilgili makamların, sürekli dikkatine sunulmakta olan bu faaliyetler; temel değerlerin sorgulanarak yeniden tanımlanması isteklerinden, devletimizin bağımsızlığı ile ulusumuzun birlik ve beraberliğinin simgesi olan milli bayramlarımıza alternatif kutlamalar tertip etmeye kadar değişen geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Bu faaliyetlere girişenler, halkımızın kutsal dini duygularını istismar etmekten çekinmemekte, devlete açık bir meydan okumaya dönüşen bu çabaları din kisvesi arkasına saklayarak, asıl amaçlarını gizlemeye çalışmaktadırlar. Özellikle kadınların ve küçük çocukların bu tür faaliyetlerde ön plana çıkarılması, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı yürütülen yıkıcı ve bölücü eylemlerle şaşırtıcı bir benzerlik taşımaktadır. Bu bağlamda; Ankara'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ile aynı günde kuran okuma yarışması tertiplenmiş, ancak duyarlı medya ve kamuoyu baskıları sonucu bu faaliyet iptal edilmiştir. 22 Nisan 2007 tarihinde Şanlıurfa'da; Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır illerinden gelen bazı grupların da katılımı ile, o saatte yataklarında olması gereken ve yaşları ile uygun olmayan çağ dışı kıyafetler giydirilmiş küçük kız çocuklarından oluşan bir koroya ilahiler okutulmuş, bu sırada Atatürk resimleri ve Türk bayraklarının indirilmesine teşebbüs edilerek geceyi tertipleyenlerin gerçek amaç ve niyetleri açıkça ortaya konulmuştur. Ayrıca, Ankara'nın Altındağ ilçesinde "Kutlu Doğum Şöleni" için ilçede bulunan tüm okul müdürlerine katılım emri verildiği, Denizli'de İl Müftülüğü ile bir siyasi partinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte ilköğretim okulu öğrencilerinin başları kapalı olarak ilahiler söylediği, Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde dört cami bulunmasına rağmen, Atatürk İlköğretim Okulunda kadınlara yönelik vaaz ve dini söyleşi yapıldığı yolunda haberler de kaygıyla izlenmiştir. Okullarda kutlanacak etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili yönergelerinde belirtilmiştir. Ancak, bu tür kutlamaların yönerge dışı talimatlarla yerine getirildiği tespit edilmiş ve Genelkurmay Başkanlığınca yetkili kurumlar bilgilendirilmesine rağmen herhangi bir önleyici tedbir alınmadığı gözlenmiştir. Anılan faaliyetlerin önemli bir kısmının bu tür olaylara müdahale etmesi ve engel olması gereken mülki makamların müsaadesi ile ve bilgisi dahilinde yapılmış olması meseleyi daha da vahim hale getirmektedir. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Cumhuriyet karşıtı olan ve devletimizin temel niteliklerini aşındırmaktan başka amaç taşımayan bu irticai anlayış, son günlerdeki bazı gelişmeler ve söylemlerden de cesaret almakta ve faaliyetlerinin kapsamını genişletmektedir. Bölgemizdeki gelişmeler, din ile oynamanın ve inancın siyasi bir söyleme ve amaca alet edilmesinin yol açabileceği felaketlerin ibret alınması gereken örnekleri ile doludur. Kutsal bir inancın üzerine yüklenmeye çalışılan siyasi bir söylem veya ideolojinin inancı ortadan kaldırarak, başka bir şeye dönüştüğü, ülkemizde ve ülke dışında görülebilmektedir. Malatya'da ortaya çıkan olayın bunun çarpıcı bir örneği olduğu ifade edilebilir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin çağdaş bir demokrasi olarak, huzur ve istikrar içinde yaşamasının tek şartının, devletin Anayasamızda belirlenmiş olan temel niteliklerine sahip çıkmaktan geçtiği şüphesizdir. Bu tür davranış ve uygulamaların, Sn. Genelkurmay Başkanı'nın 12 Nisan 2007 tarihinde yaptığı basın toplantısında ifade ettiği "Cumhuriyet rejimine sözde değil özde bağlı olmak ve bunu davranışlarına yansıtmak" ilkesi ile tamamen çeliştiği ve Anayasanın temel nitelikleri ile hükümlerini ihlal ettiği açık bir gerçektir. Son günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumdadır. Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir. Özetle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün, "Ne mutlu Türküm diyene!" anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu niteliklerin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş olan açık görevleri eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığını muhafaza etmektedir ve bu kararlılığa olan bağlılığı ile inancı kesindir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (20 Kişi) | гєรรђ๏t (28-04-07), Arda (30-04-07), baris71 (29-04-07), CnRaLpEr (28-04-07), delkray (28-04-07), DoĞuŞ (28-04-07), eQinoX (29-04-07), EyLüLsu (28-04-07), karahindiba (28-04-07), KartofeL (28-04-07), lovemetal (28-04-07), Marcus T.CICERO (28-04-07), Opeth (28-04-07), Proserpina (28-04-07), rebelugur (08-05-07), roza (29-04-07), sawasuar (28-04-07), solεil (28-04-07), tragonya (28-04-07), unfortunate (28-04-07) |
| | #2 |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 6.507
Forum Gücü: 319 Forum Puanı:146879 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bu resmen muhtura 'dır .Bu yazıyı anlamak isteyenler için tabiki.herseyden önce bu duruma gelmemizin bir sebebi vardır..bu yazıyıda sebepleri düşünerek algılarsak sanırım hak vereceğiz...laik cumhuriyetimize yönelik yapılan bir saldırının, ve cumhurbaşkanlığına kadar uzanan bir irticai teorinin karşılığıdır bu yazı...o yüzden tek söyleceğim şey bunun devamında yaşanacaklardan sorumlu olanlar hiçde gözlerini kırpmayacaklar... opeth ailesi - e-opeth =opeth![]() Yaşadıklarını kar sanma yanına... Yaşadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa Sevdiğin kadardır ömrün... Can YÜCEL |
|
| | #3 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.228
Forum Gücü: 224 Forum Puanı:91132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Güvendiklerimiz noktayı koydu. |
|
| | #4 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 4.339
Forum Gücü: 75 Forum Puanı:29267 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ATATÜRK'ÜN TÜRK GENÇLİĞİNE SESLENİŞİ (Yeni Türkçe) Ey Türk Gençliği! Birinci ödevin; Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini, sonsuzluğa değin korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin biricik temeli budur. Bu temel, senin en değerli güven kaynağıdır. Gelecekte de, yurt içinde ve dışında, seni bu kaynaktan yoksun etmek isteyen kötücüller bulunacaktır. Bir gün, bağımsızlığını ve cumhuriyetini savunmak zorunda kalırsan; ödeve atılmak için, içinde bulunacağın durumun olanaklarını ve koşullarını düşünmeyeceksin! Bu olanaklar ve koşullar çok elverişsiz olabilir. Bağımsızlığına ve cumhuriyetine kıymak isteyecek düşmanlar, bütün dünyada benzeri görülmedik bir utku kazanmış olabilirler. Zorla ve aldatıcı düzenlerle sevgili yurdunun bütün kaleleri alınmış, bütün gemilikleri ele geçirilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve yurdun her köşesine düşman girmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acıklı ve korkunç olmak üzere, yurdunda, iş başında bulunanlar, aymazlık ve sapkınlık içinde olabilirler. Üstelik, hainlik de yapabilirler. Daha kötüsü, iş başında bulunan kişiler, kendi çıkarlarını, yurduna girmiş olan düşmanların siyasal erekleriyle birleştirebilirler. Ulus, yoksulluk ve sıkıntı içinde ezgin ve bitkin düşmüş olabilir. Ey Türk geleceğinin gençliği! İşte, bu ortam ve koşullar içinde bile ödevin, Türk bağımsızlığını ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Bunun için gereken güç, damarlarındaki soylu kanda vardır! Söylev' den 20 Ekim 1927 Burda HERŞEY Açık ve Net Anlatılıyor. Atam Daha o Yıllardan Neler Olacağını Biliyor. ne kadar enteresan dimi? |
|
| Mesaja teşekkür eden: (14 Kişi) |
| | #5 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.421
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:3224 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Umarım olaylar daha çok büyümeden birşeyler anlaşılır ve demokrasimiz zarar görmez. Genelkurmay kendine düşen görevin ilk kısmını icra etti umarım daha fazlasına gerek kalmaz ![]() |
|
| | #6 |
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 34 Forum Puanı:10328 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
enteresan..
. . . hep yalnız ben... |
|
| | #7 |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 224 Forum Puanı:91132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
|
| | #8 |
Forum Gücü: 75 Forum Puanı:29267 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İranın Kardeşi olan Tayyip'in Türkiyesi...... (bazılarının Rüyası) Buna Asla İzin Veremeyiz. Cumhuriyet Yönetimi Dünya Üzerindeki en iyi Yönetimdir. Ne Mutlu Türk'üm Diyene Kardeşim. War mı Ötesi???? Sabah Karşıyaka B. Üçoktan Çıktım Dolmuş son duraklarına Kadar Yürüdüm. Ksk çarşıdan geçtim otobüs Duraklarına Gittim. Her binanın Balkonları Türk Bayrakları ile donatılmıştı..... O kadar Grurlandım ki anlatamam.... Seçimlerde Tayyip İzmiri alamassak kazandım demiyeceğim die bi yorum yapmıştı.(bergama ve buca hariç o da belediye başkanları adayları yüzünden) nitekim kazanamadı da. Ve sonrası Gavur İzmir Dedi. Neden? -Bence IZMIR TURKİYENİN EN LAİK EN MODERN VE EN BİLİNÇLİ İNSANLARIN YAŞADIĞI ŞEHİR!!!! Bunu O da Çok iyi biliyor.... neyse TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK sloganını atıyor we susuyorum.... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (10 Kişi) | Arda (30-04-07), CnRaLpEr (28-04-07), crahman-ksk (08-05-07), delkray (28-04-07), KartofeL (28-04-07), MissCrow (28-04-07), Proserpina (28-04-07), roza (29-04-07), solεil (28-04-07), ucakla (28-04-07) |
| | #10 |
Forum Gücü: 75 Forum Puanı:29267 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kusura Bakmayın Arkadaşlar Çok Özür Diliyorum Yanlış Bişi Yazdıysam. Ama Bu tarz Şeyler Beni Çok Etkiliyor. Benim İçin Çok Ama Çooook Hassas Şeyler Bunlar. Ben Cumhuriyet Çocuguyum Bu zamana Kadar İçime Attıklarım Bunlar... Herkesten Tekrar Özür.... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #11 |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 224 Forum Puanı:91132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | emrowski Muhtıranın hedefindeki kişilerden birisi gib duruyorsun . Afallamış bir halin var. Panik yapma Genelkurmayımız halledecek. Onlarıda - Senin gibileride |
|
| | #12 | |
Teşekkür etti: 1.668
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:5012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
gerçekten Atamız öyle büyük ve ulu bir önderki adeta geleceği görerek sanki bunları yazmış... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | crahman-ksk (08-05-07), delkray (28-04-07), MissCrow (28-04-07), Opeth (28-04-07), solεil (28-04-07), unfortunate (28-04-07) |
| | #13 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.548
Forum Gücü: 52 Forum Puanı:17537 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Günlerdir beklediğim bir açıklamaydı... Genelkurmay ilk defa bu denli sert ve vurguları özellikle Türk Düşmanlığı Ve Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne Değinen bir açıklama yaptı okuduğum ve bildiğim kadarıyla...T.S.K daha ne kadar sabredicek diye bekliyordu birçok aydın köşe yazarı.Her ne kadar dün televizyonlarda ve bu sabah gazetelerde beklenmedik bir açıklama olarak karşılanıp enterasan diye nitelendirilmiş olsada bilenler biliyordu işte T.S.K bunu bu aralar yapıcaktı... Çokta iyi oldu... пьяный '' Ölüm Bize Tutsak Biz Sevdana Karşıyakam '' |
|
| | #14 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bu ülkenin kutsal değerlerine saldırmaya çalışanlar bedelini kanıyla öder! |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | delkray (28-04-07), unfortunate (29-04-07) |
| | #15 |
![]()
Teşekkür etti: 18.829
Forum Gücü: 219 Forum Puanı:90338 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bahsettiğimiz olay çözüm değil,sorunu tamamiyle ortadan kaldırmaktır ki ikisi birbirinden çok farklıdır! Bu ülke bugünleri yaşamamalıydı ama madem yaşadı gereği neyse o olacak,bu kadar gürültüyü kaldıramazdı kulaklar! Hadi ben ekmek parçasıydım, sen niye yemeden bıraktın? Doğruymuş dedikleri he: arkandan ağladım. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | unfortunate (29-04-07) |
| | #16 |
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 34 Forum Puanı:10328 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ne tersin... birakın bu ayakları yaa. bunlara kafa yorup birbirimizi yiyeceğimize işimize bakmadığımız için biyerlere gelemedik.. bi laaklık tutturulmus gidiyoruz.. 5 vakit yerine sadece cumaya giden birsini hazmedemiolar.. hanımının başına bakıp değe biçiolar.. sonra uuu ortalık hep yeşillendi çığırtkanlığı yapıonuz.. pirakin bu işleri yaw. iyiki esas halk meydana dökülmüo ses çıkarmıo.. yoksa hep yeriz birbirimizi..
. . . hep yalnız ben... |
|
| | #17 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.414
Forum Gücü: 147 Forum Puanı:58829 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
solcularla sağcılar sonu olmayan bir uçuruma itilmiştir halk sandıkta gerçeği gösterecektir bu bir darbe dir bu bir 1960 dönemedir bu anti demokratik harekettir genelkurmaya halkı vurmuştur sağcıları vurmuştur halk ülke ve tarih bunu unutmuyacaktır bu tarih e 1960 1972 vs. darbe dönemleri gibi tarihe kara bi leke olarak geçecektir ve artık solcularla sağcılar bence birleşemezler uçuruma sürüklendik hayırlı uğurlu olsun kahrolsun anti demokratik hareketler bu benim ve diğer sağcılar için belki adnan menderesin asılması gibidir bunu destekliyenler artık bundan sonra darbede bize bu oldu yok bu oldu demesinler saygı bitmiştir bu na benzer bir yazı 1989 da gelmiştir bu nedemektir boşuna biz sağcılar oyatmayalım bizi istemiyorlar oyumuzu saymıyorlar demektir genelkurmay = chp midir ?
![]() Müslüman öne eğik başın Filistin ağlıyor Her gün hayvan değil insan ölüyor Her gün hayvan değil çocuk ölüyor Müslüman sen baktıkça biri daha ölüyor!! 1 Ocak 2008 Konu ~sebofan_memo~ tarafından (28-04-07 Saat 12:12 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #18 |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 6.507
Forum Gücü: 319 Forum Puanı:146879 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |