| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Stajyer Kemalistler ![]() | *Tüm dünyada ödemeli telefon görüşmeleri en çok babalar gününde gerçekleşir. *Herkes kulak zarı patlayınca kulak hiç duymaz sanar ama aslında "kulak az duyar". *James Bond, İtalya’da “Bay Kiss-Kiss-Bang-Bang” olarak bilinir. *Hristiyanların yılda en az bir kez günah çıkartması XIII. yüzyılın başlarında Latran konsilinde alınan bir kararla zorunlu kılınmıştır. *Eskimo dilinde kar yağışındaki değişiklikleri tarif edebilmek için yirmiden fazla farklı sözcük kullanılır. *Yaygın inanışın aksine, vahşi alanların en çok görüldüğü bölge Afrika değildir. Afrika kıtasının %28'i vahşi bölgelerden oluşurken, Kuzey Amerika'da bu oran %38'dir. *Oran olarak dünyanın atmosferi, elmanın kabuğundan daha incedir. *Telefonu icat eden Alexander Graham Bell, karısı ve annesiyle hiçbir zaman telefonda konuşamadı. Çünkü ikiside doğuştan sağırdı. * Utandığınız zaman karın astarınız da kızarır. *Japon kültüründe 9 ve 4 sayıları uğurlu kabul edilir. Pek çok ülkede ise uğursuzluğu ile tanınan 13 sayısı, İtalya'da uğurlu bir sayıdır. *ABD nin Illionis eyaletinde anadilin İngilizce olduğunu söylemek yasaktır. Çünkü bu eyalet sınırları içerisinde anadil "Amerikanca" olarak kabul edilmiştir. *Yapıştırmak için kullandığımız bantlar, buz dolabında bekletildikten sonra kullanılırlarsa daha uzun süre dayanırlar. *Dünya Snooker şampiyonu Joe Davis’in sadece bir gözü iyi görmekteydi. *Paris’in bazı bölgelerinde köpekler için sifonlu tuvaletler vardır. *Kanada'nın Kanata kasabasında kapıları ve pencereleri pembe renge boymak yasal bir zorunluluktur. *İskoçya'da kapınızı çalıp sizden “tuvaletinizi kullanmak isteyen birini” içeri almak hukuki bir zorunluluktur. *Indiana'da evde içki içmek yasaktır. *Gine'de evli bir kadını baştan çıkaran erkeğin ceza olarak el veya ayak parmaklarından biri kesilir. Daha sonra bu kesilen parça ilişkiye giren kadına yedirilir. *Amerika, Ohio’da avlanma ruhsatı olmadan fare yakalamak yasaktır. *İsveç yasalarına göre ülke sınırları içinde, bir foka burnun üzerinde top durdurmayı öğretmek yasaktır. *Hong Kong da aldatılan kadının kocasını herhangi bir alet kullanmadan, elleriyle öldürmesine yasalar tarafından izin verilmiştir. Kocasının sevgilisini ise, istediği şekilde ve istediği aleti kullanarak öldürme hakkına sahiptir. *Amerika, Kentucky’de arka cebinizde dondurma taşımak yasaktır. *Yunanistan yasalarına göre bir sürücü kötü giyimli ya da yeterince temiz değilse ehliyetine polis tarafından el konulabilir. *New Jersey 'de çorbayı höpürdeterek içmek suçtur. *İngiltere'de kadınların toplu taşım araçlarında çikolata yemesi yasaktır. * Texsas'da şehrin sokaklarında yalın ayak yürüyebilmek için 5 dolarlık bir ehliyet almak gerekir. *En uzun uçak kaçırma eylemi, tam 40 gün sürmüştür. *Amerika’nın Virjinya eyaleti yasalarına göre ev içinde küvet bulundurmak yasaktır. *Singapur'da metroda sakız çiğnemenin hapis cezası vardır. Karl Marx |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #2 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 432
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:4478 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne enteresan şeyler var
|
|
| | #3 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 226
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:1456 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ilginç...!!!
|
|
| | #4 |
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1 ![]() |
way bee çok acayip
|
|
| | #5 | |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.928
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37561 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
duşakabin hariç düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | anti_kontrol (23-06-07) |
| | #6 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 422
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:836 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ilginç, saol
|
|
| | #7 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 5.467
Forum Gücü: 36 Forum Puanı:3077 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acaip şeyler var ya
|
|
| | #8 |
| Yard. Doçent Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 314
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:1622 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Texsas'da şehrin sokaklarında yalın ayak yürüyebilmek için 5 dolarlık bir ehliyet almak gerekir. *En uzun uçak kaçırma eylemi, tam 40 gün sürmüştür. *Amerika’nın Virjinya eyaleti yasalarına göre ev içinde küvet bulundurmak yasaktır. *Singapur'da metroda sakız çiğnemenin hapis cezası vardır. ![]() |
|
| | #9 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 201
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:529 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ilginç..
|
|
| | #10 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 729
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:6852 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ne kadar saçma yasalar var ya .. |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |