| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]() |
Arkadaşlar son zamanlarda dikkatinizi çektimi bilmiorum.Mesela 2005 de My number one Helena Paparizou 1.olmuştu ve müzikte aşırı Türk müziği özentiliği vardı.Ayrıca Akon adlı şarkıcının Ghetto it girişi ilk dinlediğimde Türk arabesk sandım ki bu şarkı Mtv de ilk 10 içinde 5 hafta kaldı.Son şarkılardan en beyenilenlerden Justin Timberlake in What Goes Around şarkısının da nakaratında ve başında Türk müziğini andıran şarkılar var ve bunlardan çok var... Peki sorum şu bu şarkıların hepsi en çok dinlenenler arasında... Niye bizim şarkıcılarımız Rober Hatemo gibi a a a a diye anırıp hayde diye argo bir dille şarkı söylüyor ve hiç bir böyle estetiği olmayan şarkılar dinliyoruz.Yani bu yabancı şarkılar çok mu iyi ona ben karar veremem iyisi de var kötüsü de ama Türk fazla yok yani sayarız anca Justin tüm dünya biliyor.Akon tüm dünya biliyor.Helena bütün dünya biliyor.Bizde kim var? Lütfen Tarkan demeyin Fox a sordular hatırlarsanız Tarkan tanınıyormu die hayır dedi Başka kim var? |
|
| | #2 |
| Stajyer Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.382
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:39 ![]() |
sertap erener bnce sevmem ama eurovizyonda adını birazda olsa uyurdu bnim fikrim bu paylaşımın için saol
|
|
| | #3 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.438
Forum Gücü: 126 Forum Puanı:39872 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | konuyla başlık arasında bir alaka yok. yabancıların bizim müziğimize benzer türde müzikler yapması bizim müziğimizin ilerlemiş veya gerilemiş olduğunu göstermez. bizim sanatçılarımızında illakide avrupa ve gelişmiş ülkelerde tanınması gerekmez .Ben pek dinlemem ama İbrahim Tatlıses İran ve civarındaki ülkelerde seviliyor ve dinleniyor. Çıkar için dersen kimse sevmediği birini para için veya başka bir şey için dinlemez o yüzden geriyi ileriyi müzik açısından değil ekonomi, kültür, sosyal hayat yada başka konularında değerlendirelim ![]() |
|
| | #4 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.097
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7342 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bi de o kullanılan müzikler yani bizim müziğimiz dediğin müzikler sadece bzim müziğimiz değil.örneğin yunanlarla müziklerimiz zaten çok benzio.zaten yüzyıllardır burda ortak bi kültür oluşturmuşuz yani bu bnm müziğim bu senin müziğin diye tartışmaya gerekyok kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu titrek sesinde umutların avuntusu bir mendil eski bir resim bulduğum tahta masasında bilmeden unuttuğu gözyasları doldurmus giderken boslugu |
|
| | #5 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 4.825
Forum Gücü: 261 Forum Puanı:99288 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
katılıyorum sana punk kültürlerimiz o kadar benziyorki birbirine ne olursa bnu bizim kültürümüz diyoruz......................... benzeyen müziklere gelirsek biz onlardan alıyoruz onlarda bizden alıyor bu olay bu kadar bana göre.................. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Olimbera (01-03-07) |
| | #6 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 2
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1 ![]() |
katılıyorum sana punk bravo haklısın
|
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |