Konu Seçenekleri
Eski 20-06-08, 21:40 Çevrimdışı   #1
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

KandemiR - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.626
Teşekkür etti: 278
RepForum Gücü: 19
Forum Puanı:5964
KandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ruhsal Durumum:
Gizli İlimler Kitabı

"Bu kitap 2 cilt halinde kalın bir kitap..Tamamen manevi inançlar ile ilgili kitap..(Kişiye göre değişir bu inançlar inanan da var inanmayan da ) "

"İçerik olarak;
Astroloji, büyü, şifa duaları, olmasını istediğiniz şeyler (şu duayı 1000 sefer okuyun şu olur gibisinden) v.s v.s bilgileri içeriyor.."

cilgin aarap der ki...
"bu gizli sayfalar babil yapılmadan önce eski inanışa tapan rahiplere aittir, ve kendi dillerinde yazılmıştır, fakat ben kendi ülkemin altin diline çevirdim ki herkes anlasın. ben bu yazıyı artık olmayan ur'un 7 efsanevi şehri bölgesinde dolaşırken karşılaştım, ve tanrılar arasında zamandan önce olan savaşlarını anlatıyordu.ve rahiplerin gördüğü korku ve çirkinlik burada anlatılıyor, ve onların nedenleri, ve onların doğaları, ve özleri, ve çizgilerin sayıları kutsaldı, ve kelimeler kutsaldı, ve şeytani kişiler için en iyi etkilemeydi.ve doğal olarak o kentin büyücüleri bunları parşömentlere, vazolara, veya havaya yazdılar, ve böylece tanrılar verilen sözün kelimelerini hatırlayabilecekler.
bu kelimelere kulak verin ve hatırlayın! çünkü hatırlamak en önemli ve en etkili büyüdür, geçmişi hatırlayabilen olmak ve gelecek olan şeyleri hatırlayabilen olmak aynıdır.ve bu yazıyı hazır olmayana göstermeyin, çılgınlık yaratır, insanda ve hayvanda...."

"papa tarafından yasaklanmış olan ve english museum da saklanan kitap.döneminde tüm hristiyan alemina yayılmış ve toplatılmıştır.alaister crowley tarafından da okunmuştur.basına sızan sayfalar mevcut.bir zamanlar fenomen adlı dergide yayınlanmıştı"

"bu kitapta ebced ve cifr hesapları ve çeşitli dualar mevcut...1990 yılında bir kısmını okumuştum...orada hafıza ile ilgili bir dua vardı...matematik bölümünde okuyan bir arkadaşım bunu uyguladı...3.gün harıl harıl kurtulmak için gerekli duayı aramıştıkda kurtarmıştı...bunların canlı şahitiyim...hiç tavsiye etmem...zira bazı istekleriniz sizin için hiç de hayırlı olmayabilir...hatta başınıza belki bir ömür boyu üstesinden gelemeyeceğiniz kadar şiddetli belalar gelebilir...ayrıca kitap sadece zenginlikle alakalı değil...akla gelebilecek bir çok şey var bu kitapta...birde ilimsiz olmaz burada yazılan...bir kere arabiyyat bilmeniz gerekiyor...ebced ve cifr de gerekli...bilmiyorsanız hiç boşuna uğraşmayın...."

''Bu kitap,eskinin yasaklanmış bir sanatı olan ölüçağırıcılıktan,büyücülüğe kadar temel bilgileri içerir.Ama yapılan her sanat için,karşıdan bir şeyler kaybedilir...Dİriltilen her insan için,yaşayan bir insan öldürür...''

"astroloji konusunda gerçekten yazılanlar denediğim herkeste %90 oranda başarıyla sonuçlandı.Bi aralar kişilere bakıp burcunu,hatta bazı gizli olaylarıda söyleme yetisine sahip olmuştum ama az daha sıyıracaktım"

"ben ilahiyatta okuyorum bu kitabın dagıtımı yasak kitap kitap 1800 lerde yazılmıştır bu kitap osmanlı zamanında bir çingene tarafından yazılmıştır 1950 lere kadar ne işe yaradıgı bilinmiyomuş ama bizden biri araştırmış bulmuş bulan kişi delirmiş bu 1988den itibaren kitap yasaklılar listesinde şansın veya kaderin kötü ise bu kitabı sahaftan bulup okursun bu kitabın bir örnegi istanbul ilahiyat fakültesinde var bizim profesör anlattı ben biraz ilgiliydim bu konularda sormuştum cinler minler hakkında bişeyler bana anlatırmısınız oda şu olyı anlattı bundan önce brda prf varmış bu kitabı okumuş ve ailecek delirmişler şuan halen erenköy ruh ve sinir hasatalıkları hast. yatıyormuş tavsiye etmem
isteyen arasın isteyen ist ilhayat fakültesinden araştırmak için kopyasını alsın."

Bu da kitap hakkında bilgi

gerçek bir büyü kitabı.
arabın kitabı, ölülerin çağrı kitabı, ölü isimlerin kitabı, çıldırtan kitap gibi birçok isim takılmış olan mistik bir kitap.
yazarının adı el hazret ya da el azif. şamlı bir arap kendisi.

bazılarına göre hiç var olmadığı , birileri tarafından insanları korkutmak için uydurulduğu ;
bazılarına göre ise var olduğu fakat yerini kimsenin bilmediği bir kitap.
yedi cilt ve 900 sayfanın üzerinde olduğu söyleniyor.
m.s. 700 yılında şam'da yazıldığı biliniyor.

yazar el hazret:
iskenderiye'den pencap'a kadar dolaşan.çok okuyan. onlarca dil konuşup öğrencilerine gezip dolaştığı yerleri anlatan. metodları heredot'u hatta bruno'yu anımsatan bir kişidir..

nostrodamus'un ünlü "yüzlükler" inin ilk iki dörtlüğünde anlattığı metodunun kaynağı uzmanlara göre necronomicon'dan alınmıştır.

kısacası necronomicon geleceği görmenin yollarını da anlatıyor. belki bu sayede nostradamus geleceği görebilmiştir.

el hazet'e "çılgın arap" da denirmiş bunun nedeni onun geleceği görmesi ve artık yaşadığı çağa uyum sağlayamaması gösteriliyor.yunanlı platonist filozof proclus (ms 410-485) , astronomi , felsefe , matematik , metafizik uzmanıydı ve kullandığı büyü yöntemleriyle heketa adlı mitolojik tanrıyı görebildiğini yazıyordu. proclus eski mısır ve kalde gizem öğretilerinden yararlanmıştı ve proclus'un yazılarının tamamen el hazret'in eline geçtiği ve necronomicon'da bunları da yazdığı söylenmekte.işin ilginç yanı hiçbir arap kaynağında necronomicon adı geçmiyor.araştırmacı tarihçi idris şah kitabı hindistan'da deobound mısır el azhar ve mekke'de kitabı araştırmış fakat başarılı olamamış. 1487 tarihli latince bir belgede dominikan rahip olaus wormius imzasıyla engizisyonun ölümcül ismi kara papaz torquenmada'nın ispanyol yahudilerine zulmederken;necronomicon'u ele geçirdiği ve italyanca'ya çevirttiği belirtiliyor.wormius'a göre kitap son derece tehlikeli ve okuyan insanı etkisi altına alıyor.içindeki bazı bölümlerin de tevrat'ın yaradılış bölümü'ndeki gizli şifreli bölümlerin açıklamaların bulunduğu ve bunları anlamanın sonucunda da insanı çıldırtacağı belirtiliyor.wormius , kitbın bir kopyasıonı ele geçirmiş olmalı ki spanheim başrahibi johann trithein'a yollamış.wormius kitap hakkında şöyle diyor "çeviriyi yaktım , bu tanrı'ya küfürdü , gerçekler çok fazla ortaya çıkıyordu insanlar buna hazır değiller daha çok zaman gerekiyor..." ama başka kaynaklar kitabın yok olmayıp vatikan'a yollandığını yazıyor.1586'da wormius'a ait kopya prag'da ortaya çıktı.ünlü ingiliz majisyeni ve büyücüsü dr.john dee ve asistanı edward kelly bu kez necronomicon'u ele geçirdiler.söylendiğine göre kelly ve dee "necronomancy" denen ölüleri kaldırma ayinlerine o zaman başladılar.ama bir bomba daha vardı kitabta simya yoluyla altın yapma yöntemleri de yazıyordu.dr. dee necronomicon'u ingilizce'ye çevirip manchester'de christ's college'e bıraktı.sonra büyük kolleksiyoncu.elias ashmole eliyle oxford'da bodleian library'de yer aldı.
şu anda british museum'da necronomicon'un bir kopyasının bulunduğu kayıtlarında yer alıyor.
peki bu kitabın içinde neler var?
tufan öncesiyle ilgili inanılmaz gerçekler var. el hazret kaybolmuş geçmişin içyüzünü anlatırken, tevrat'taki "yaradılış" bölümüyle , mitolojik kaynaklar arasında kesin benzerlikler vardır. tevrat bunları gizlemekte , bugüne kadar yapılan çeviriler aslında kutsal kitabtan çok farklıdır.geniş ayrıntılarla geçmişin ve dinlerin kaynağının içtüzü ve planlanması anlatılıyor. insan ırkı, düğnyadan önce başka bir yerde idi.buna başka kürelerden gelme deniyor. neo-platonist inançlara göre anlatılan dünya benzeri yıldızlarda kendilerine özgü yaşam formları bulunmaktadır.bu yaşam biçimleri kozmik hiyerarşinin evrim çizgisiyle belirlenir.
özel zamanların belirlenmesiyle ve özel semboller kullanılarak, eskilerle ilişki kurulabilir ve onlardan istenilen kozmik bilgiler alınabilir, o zaman geçmişe ve geleceğe hakim olmak mümkündür ama bu tehlikeli bir yoldur çünkü insan taşıyabileceği bilgiyi edinebilmeli ve bunun farkında olmalıdır.ve halk bunları bilmemelidir.
dünyayı zaman zaman pozitif zaman zaman negatif güç alanları etkisi altına almaktadır.bu güç alanı bilinçlidir ve şeytan tanımı aslında bu negatif güç alanı ile ilgilidir.fakat bu güç alanını besleyen gene insandır.
insan ırkını bu gezegende dölleyen güçler bizleri sürekli olarak gözlemektedir.eğer onların planını temelden bozacak bir eyleme giriştiğimiz anda, müdahale edeceklerdir ve bu müdahale eskilerin eskisi denen akılalmaz bir güç boyutunda gerçekleşecektir.
necronomicon'un bilinen kopyaları kayıp görünüyor.bazı kaynaklar adolf hitler'in okkült ilgisi sonucunda kitabın bir kopyasını ele geçirdiğini belirtiyorlar ama sonrası bilinen bir şey fühler'in sonu efsaneye göre necronomicon'dan yararlanmışa benzemiyor.dee'nin bodlein müzesindeki çevirisi 1934'den sonra yok oldu.belkide hitler'e giden kopya oydu.
british museum önceleri çalınmalardan söz ediyordu ama bunun doğru olmadığı anlaşıldı wormius baskısı oradaydı ama nedense kataloglardan silindi ve yeraltı depolarına kaldırıldı.hatta bir iddiaya göre değerli eşyalar klasmanına alınarak 1940'larda kraliyet mücevherleriyle beraber galler'de özel bir şatoya saklanmıştı.sonra tüm dünya kitaplıkları necronomicon ile ilgili kaynakları ve belki de kopyaları saklamak için söz birliği ettiler.necronomicon'un çıldırtması sanıldığı gibi değil bildiğimiz inandığımız herşeyi reddetmesi ve gerçeklerin çok farklı ve belki de çok acımasız olması yüzünden okuyanlar şoka giriyor

"ilk olarak bu kitaba ait bir çok söylence dolaştığını söyleyebilirim.bunlardan en korkunç olanı abdul alhazred'in yazdığı bu kitabı okumasından sonra çıldırarak ölmesi ve ardından sultan tarafından özel hazine odasındaki en gizli bölmede tutulmasıdır.
ardından başlayan haçlı seferleri esnasında kitabın hristiyan ordularının eline düştüğü ve papalık tarafından dili çözüldükten sonra yasaklandığı ve yine çok gizli bir yerde saklandığı tüm bu hikayelerin kesiştiği noktadır."

"arkadaşlar 60 ytl fiyatı var bu kitabın.. bi kere 60 ytl yi gidin temiz kalpli bi fakire verin bu kitabı alacağınıza... ben necronomiconu indirmiştin netten ve çevirmiştim.. necronomiconun iki kitabı var biri asıl kitap diğeri spell book.. necronomiconda büyüleri, ne işe yaradıklarını ve nasıl yapıldıklarını anlatmış ve bunları sakın yapmayın, çok tehlikeli, başınıza üç harflileri musallat edersiniz ve geri gönderemezsiniz diyor.. ayrıca içinde ölüleri dirilten büyüler varmış.. ama kitabın neredeyse her sayfasında bunları sakın yapmayın diye vurgulamış.. ama spell bookta bir sürü büyü vermiş. gece saat üçte uyanın, bilmem kaç tane mum yakın şu şu sözleri söyleyin şu işe yarayan ruh gelir diye 40 küsür büyü var.. bunların bazıları iyi bazıları kötü ruhlar.. mesela bir ruh var onu çağırdığında seni koruyormuş.. necronomiconda sakın deneme derken, spell bookta baya ayrıntıyla anlatmış al bunu yap der gibi.. bence saçma ama okuması zevkli gerçekten.. yani bilim kurgu roman gibi okursanız iyi.. "

1905'den Sonsuza Kadar

Üzülme Aslanım Avrupa Defteri Kapanmadı

Hedef : ŞükrüSaraçoğlu

Konu Seçenekleri