DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Siyaset Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 17-12-06, 12:54 Çevrimdışı   #1
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 794
Teşekkür etti: 719
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:-12
nurislam Gören görmemezlikten geliyor
Gizli İslam Ordusu Deşifre OLdu!

'Gizli İslam ordusu' deşifre oldu
Cumhuriyet gazetesi başyazarı İlhan Selçuk, 'Dinci gazete' olarak nitelendirdiği dört gazetenin satış ağından yola çıkarak, 'İslamcı devrim' yapacak muazzam örgütü deşifre etti!
02 Eylül 2006

Muhafazakar kesime hitap eden gazetelerin abone satışlarının yüksekliğine gösterilen tepkiler ve eleştirilerin dozu her geçen gün biraz daha farklılık arz ediyor. Dün Hürriyyet'ten Tufan Türenç konuyu yeniden ısıttı.

Ve ısıtılan konuyu değerlendiren İlhan Selçuk, dağıtım ağını imalı bir şekilde 'devrim yapacak örgüt üyeleri' olmakla itham etti ve "dinciler işini biliyorlar, hedeflerine doğru yürüyorlar" dedi.

İşte İlhan Selçuk'un köşe yazısı:

İLHAN SELÇUK
Dördüncü Kuvvet?..

''Ülke çapında dinci gazetelerin sayıları ve ağırlıkları gün geçtikçe artıyor...

Her gün yarım milyon gazeteyi Anadolu çapında, kapı kapı, ev ev dağıtabilecek cemaat ve tarikat patronajı, medyayı hızla ele geçirmektedir...

Bunların para derdi yok...

Bir büyük işadamının söylediği gibi:

- Tarikat ve cemaat kesiminin sermayesinde maliyet sıfır!..

Gazetenin maliyeti ne?..

Fiyatı ne?..

Dinci medyada bu sorunların ağırlığı da solda sıfır...''

**

Yukarıdaki satırları dünkü 'Pencere' den aktardım...

Ne rastlantı!..

Aynı gün Tufan Türenç Hürriyet'teki köşesinde aynı konuyu ele almış; sayılarla çarpıcı ve uyarıcı gerçeği sergiliyor:

''Zaman gazetesi tirajını 500 bin olarak ilan ediyor.

Ancak Zaman gazetesi bu satışın sadece 31 binini tezgâhta satıyor. Geri kalanını kendi yöntemleriyle abonelerine dağıtıyor.

Yeni Şafak da öyle. 105 binlik satışının 80 binini kendisi abonelerine ulaştırıyor. Tezgâh satışı ise 25 bin.

Vakit, 68 binlik satışının 50 binini abonelerine yolluyor, tezgâh satışı 18 bin.

Milli Gazete'nin tezgâh satışı 5 bin, abonesi 45 bin.''

Türenç yazısını şöyle sürdürüyor.

''Gazetelerin tirajlarını belirleyen 'ABC Tiraj Denetim Kurulu' belgelendirilmeyen abone rakamlarını satış olarak kabul etmiyor.

Bu dört gazeteden sadece Zaman gazetesi ABC'ye üye olarak kabul edilmişti.. Ancak abone satışlarını belgeleyemediği için bu kuruldan çıkarıldı.''

Tufan Türenç soruyor:

''Bu gazeteler (...) milyarlarca lirayı nereden bulup bu kadar gazeteyi basıp dağıtıyorlar?''

**

Türenç'in rakamlarına göre dört dinci gazetenin gerçek satışı 79 bin...

Her gün bedava dağıttıkları gazete sayısı ise 645 bin...

İçlerinde en güçlü gazete patronu Fethullah Gülen ...

Amerika'da oturan suçlu, güçlü, dinci patron, her gün Türkiye'de yaklaşık yarım milyon gazeteyi bedava dağıtacak sermayeye ve örgüte sahip...

Dört dinci gazetenin stratejileri ilginç...

Bedava dağıttıkları gazeteleri satış rakamına katabilirlerse o oranda reklam olanaklarına kavuşacaklar; ülkenin laik kurumları da dinci propagandaya destek verecekler...

AKP iktidarı bu amaç yoluna ağırlığını koyuyor...

**

Cumhuriyet fiyatını arttırmak zorunda kalırken dinci gazeteler bedava dağıtılıyor...

Peki, bu paraların kaynağı nedir?..

Demokrasilerde dört kuvvet olduğu ileri sürülür:

Yasama..

Yürütme..

Yargı..

Basın..

Dinciler işlerini biliyorlar, hedeflerine doğru yürüyorlar...

Yarım milyonu aşkın gazeteyi ülkenin her yanında bedava dağıtacak bir örgüt kurduklarına göre, hedeflerine epey yaklaşmış sayılırlar...

BU ADAMLARIN HAZIMSIZLIĞINI ANLAMIYORUM

Zavallı Şahsiyet...Hala Fethullah Gülen in patron olmadığını anlayamıyorlar..O sadece bir cemaatin en sevilen kişisidir... Söylediğini yapmak için can atan milyonlarca seveni var..Firma sahipleri 100 er 200 er alıp çalışanlarına hediye edemez mi?..Yandaşları ceplerinden gazeteleri parasıyla alıp hediye ediyorlarsa Cumhuriyet okuyan patronlar da parasıyla alıp hediye etsinler..Ama edemezler..Çünkü onların davaları zaten para için...Kazandıkları paraları inandıkları yolda harcayacak yürekleri yok..Onun için gazete köşelerinden ona buna çamur atarak kıskançlıklarını gösteriyorlar..Kedi erişemediği ciğere mundar dermiş..

Aslında bir yandan da hoşuma gidiyor bu haberler bu tür adamların böyle çıldırdığını görünce yüreğim eriyor son cümlesi de hoşuma gitti yazarın hedeflerine epeyi yaklaşmış durumdalar siz kudurmaya devam ede durun kervan yürüyor hatta bu rakamlar eksik kalmış bunlara ek bir sürü dergi kitap kasetler de olması gerekidrdi ama neyse burda açıklamayalım şimdi okuyanların yüreklerine inmesin yavaş yavaş acelemiz yok...Bizi deşifre etmişler nasıl olsa saklayacak bir şeyimiz de yok artık değil mi
Mesaja teşekkür eden:
cahil (31-01-07)
Eski 17-12-06, 17:47 Çevrimdışı   #2
Asistan
Müzik grubu
Genel Mesajlar: 391
Teşekkür etti: 94
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:513
toprakche ara sıra gören oluyortoprakche ara sıra gören oluyortoprakche ara sıra gören oluyortoprakche ara sıra gören oluyortoprakche ara sıra gören oluyortoprakche ara sıra gören oluyor
Zavallı kardeşlerim sizler hala kullanıldığınız anlamıyorsunuz. Yüce Rab'ba ulaşmak için bula bula Fetullah vb mi kaldınız. Sizde akıl yok mu?
Mesaja teşekkür eden:
ucakla (18-12-06)
Eski 17-12-06, 18:13 Çevrimdışı   #3
Asistan

ff28 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 235
Teşekkür etti: 215
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:123
ff28 ara sıra gören oluyorff28 ara sıra gören oluyor
Yarım milyonu aşkın gazeteyi ülkenin her yanında bedava dağıtacak bir örgüt kurduklarına göre, hedeflerine epey yaklaşmış sayılırlar...

Bu kadar parayı hangi yıkıcı dış kuvvetten aldıklarını düşün de konuş. Fetullah Hoca yalancı bir propagandist.
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
ucakla (18-12-06), IrMakKk (18-12-06), MareNostrum (17-12-06)
Eski 17-12-06, 19:59 Çevrimdışı   #4
Cezalı Üye
Acınızı paylaşıyoruz Aman siz zeki olun biz böyle olduğumuz için çok memnunuz herkes deli bi siz akıllı
Mesaja teşekkür eden:
cahil (31-01-07)
Eski 17-12-06, 20:01 Çevrimdışı   #5
Cezalı Üye
Alıntı:
toprakche´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Zavallı kardeşlerim sizler hala kullanıldığınız anlamıyorsunuz. Yüce Rab'ba ulaşmak için bula bula Fetullah vb mi kaldınız. Sizde akıl yok mu?
Neden bir an için saygılı olmayı denemiyorsunuz sizene yahu sizi ne ilgilendirir niye burnunuzu her işe sokuyorsunuz milyonlarca deli kardeşimle mutluyuz biz siz de bir avuç akıllı kurtarın ülkeyi konuşarak karışmayın bilmediğiniz işlere sizene kim deli kim akıllı
Mesaja teşekkür eden:
cahil (31-01-07)
Eski 18-12-06, 01:04 Çevrimdışı   #6
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.456
Teşekkür etti: 1.203
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:7985
ucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmış
Adam sonuna kadar doğru söylemiş, bir şekilde medya ile güzel beyin yıkanır ordu da kurulur, isyan da çıkarılır. Ama gün gelecek bu gazeteler yok olacak. Yüce İslam Dini'ni hiç kimse ne politikaya ne başka bir şeye ne alet ne de malzeme yapamayacak. Yakın çok uzak değil....

bugün kendimi, tonlarca yük taşıyan gemilerin denizi gibi hissediyorum...
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
ff28 (18-12-06), IrMakKk (18-12-06), romantik_dj (18-12-06)
Eski 18-12-06, 10:03 Çevrimdışı   #7
Asistan

ff28 - ait Avatar
Basının çok güçlü bir silah olduğunu tarih bize gösteriyor ve başkalarının(!) desteğini alan kanal sahipleri bunu son haddine kadar kullanmaktan çekinmiyorlar. Hepsi yok olmaya mahkumdur.
Eski 18-12-06, 18:02 Çevrimdışı   #8
Cezalı Üye
Siz Kartel basının ülkeyi bölmek için islamı çökertmek için yaptıklarını görmezsiniz bazı bölücü gazeleri görmezsiniz amacı dini konularda halka bir şeyler vermek isteyen ve bu gazetelerin yapmak isteğidi bölücülüğü islami yollarla engellemeye çalışan gazelere laf atarsınız siz nasıl ülkeninii seviniyorsunuz bu gazeler terörün islama yakışmadığını bağıra bağıra anlatan gazeler halkı aydınlatan gazeteler masonluk yaymak amacı olan sahipleri mason localarına üye olan grupların tv lerini gerile gerile seyredersiniz gazetelerini alır okursunuz ama bu dini gaeteleri duyunca bir yerleriniz tutuşur sizin safınız neresi be önce onu bir belli edin Türkiyeye en fazla zararı veren mason vb localara hizmet eden adamları destekliyorsunuz farkında olmadan.Dini bir yerde kullanmayı neden herkes alet etmek olarak algılar anşamıyorum yani milliyetçi gazeteler milliyetçiliği alet etmiyor solcu gazeler solculuğu alet etmiyor Atatürklçü gazeler Atatürkçülüğü alet etmiyor ama dini konuda bir şey olunca din alet edilmiş oluyor bu ne saçmalıktır ya dini neden alanını daraltıyorsunuz dileyen isteği alanda istediği yerde konuşurda yazarda sizene beğeniyrsanız okumayın zorla mı okuyan okuyor rakamlar ortada bu çekememezlik neden
Mesaja teşekkür eden:
cahil (31-01-07)
Eski 18-12-06, 19:15 Çevrimdışı   #9
Asistan
Antikapitalistler

IrMakKk - ait Avatar
Genel Mesajlar: 232
Teşekkür etti: 267
Forum Puanı:390
IrMakKk ara sıra gören oluyorIrMakKk ara sıra gören oluyorIrMakKk ara sıra gören oluyorIrMakKk ara sıra gören oluyor
Alıntı:
ff28´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

Bu kadar parayı hangi yıkıcı dış kuvvetten aldıklarını düşün de konuş. Fetullah Hoca yalancı bir propagandist.
efendiler hedeflerine yaklaşabilirler fakat hiçbir zaman ulaşabileceklerini sanmıyorum.. ulaşamazlar çünkü insanlara ancak at gözlüğü takabiliyorlar. o at gözlüğü giyenlerin de canı yandığında gözlük filan fayda etmiycek herkes bi silkincek, gerçeklerin farkına varabilecek.. belki ülke yıllarca geride kalmış olcak ama efendiler hedeflerine ulaşamicaklar.. efendiciler fazla heveslenmesin

Kırık dökük kapımdan
Çek ellerini soframdan
Ufacık tefecik dünyamdan
Git bir an önce

Ben düşmanım çünkü senden değilim
Kan kusmadım hiç olmadı petrolüm
Halıya bastın çamurdun
Oysa ne zor temizlemiştim..
Eski 18-12-06, 19:23 Çevrimdışı   #10
Asistan

KaGaN - ait Avatar
Genel Mesajlar: 184
Teşekkür etti: 211
RepForum Gücü: 10
Forum Puanı:1544
KaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuş
toprakç

takva sahibi olduğun her halinden belli söyle insanlara doğru yolu bulsunlar.
Yada ne idüğü belirsiz insanların peşinden mi gitsin sonra komünizim hayranı yada dinsizlermi türesin. Akıl sahibi olduğunu sanan kardeşim.

ff28

Bilip bilmeden konuşma diyorsun afedersin sen ne biliyorsun. Önce kendi eksikliklerini gider bence

demiralTR

Birader kahinmisin sen neyin nezaman olcağını biliyon biliyorsan sorayım sana
bu ülke nezaman Komünistlikle şereflenecek(!).

Tabi doğru söyler, çünkü iyi bi beyin yıkayıcı olan basını kullanıyor, burada kimin beynini yıkadığından belli olmuyormu?

Haklısın dinsizliği o kadar politika içine soktularki Allah diyene dini kullanıyor yaftası yapıştırılıyor. ki sen bile kullanıyorsun bunu farkında değilsin.

Bu satırları yazmak istemezdim ama seviyeyi düşürmek zorunda kaldım kusura kalmayın.
Hakaret etmeyi düşünce özgürlüğü sanan insanlara cevap niteliğinde olacağını sanıyorum

No İngilizce, evet Türkçe..!
======
Haksızlığı Hak Zanneden Adamlara Karşı Hak Dava Etmek Bir Nevi Haksızlıktır, Hakka Karşı Hürmetsizliktir. Ben Bu Hürmetsizliği İrtikab Etmek İstemem.

Konu KaGaN tarafından (18-12-06 Saat 19:47 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
HasbiHalen (20-12-06), nurislam (18-12-06)
Eski 18-12-06, 19:28 Çevrimdışı   #11
Asistan
Antikapitalistler

IrMakKk - ait Avatar
Genel Mesajlar: 232
Teşekkür etti: 267
Forum Puanı:390
IrMakKk ara sıra gören oluyorIrMakKk ara sıra gören oluyorIrMakKk ara sıra gören oluyorIrMakKk ara sıra gören oluyor
kominizm dinsizlik oldu dimi..? buna gülünür

Kırık dökük kapımdan
Çek ellerini soframdan
Ufacık tefecik dünyamdan
Git bir an önce

Ben düşmanım çünkü senden değilim
Kan kusmadım hiç olmadı petrolüm
Halıya bastın çamurdun
Oysa ne zor temizlemiştim..
Eski 18-12-06, 19:53 Çevrimdışı   #12
Asistan

KaGaN - ait Avatar
Genel Mesajlar: 184
Teşekkür etti: 211
RepForum Gücü: 10
Forum Puanı:1544
KaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuşKaGaN üç beş tanıdığı olmuş
düzelttim
oda olabilir kurucusu karl ın kendi görüş ve düşünceleri beni bu düşünceye sevketti

No İngilizce, evet Türkçe..!
======
Haksızlığı Hak Zanneden Adamlara Karşı Hak Dava Etmek Bir Nevi Haksızlıktır, Hakka Karşı Hürmetsizliktir. Ben Bu Hürmetsizliği İrtikab Etmek İstemem.
Eski 18-12-06, 20:29 Çevrimdışı   #13
Cezalı Üye
Komünizmin temeli Drein teorisi bu dinlililik mi oluyor acaba.Komünizmin temsilcisi olarak bilinen Lenin Stalin vb insanlar dinlimiydiki o kadar müslüman ve diğer halklardan kişiler katletti savunacak başka şeyiniz kalamdımı anlamadım.Dini savunan alet edinir diyenler yerden yere vurulur ama komünizm gibi şeyler denince savunmaya geçilir yahu ben anlamıyorum bu insanları kimler neler neye hizmet ediyorlar.Böyle insanlar oldukça bir de cemaatlere ne gerek birinni peşinden gitmeye ne gerek var diyorlar bırakalım da böyle adamların peşlerinden mi gtisniler.Onların da istediği o zaten bu nedenle her fırsatta islama saldırıyorlar böyle cemaatleri islam karşıtı bişeymiş gibi göstermeye çalışıyorlar ama nafile bu ülke müslümandır müslüman kalacaktır biz de bu uğurda elimizden geleni yapacağız varsa gücünüz engelleyin konuşmakla bir şey yapamazsınız.Müslümanım diyen bu davaya destek verir bu dava Hak davasınıdr bataklığa sürüklenen insanları doğru yola iletme davasıdır insanarı ağına çekmek isteyen sapık fikirlilerden koruma davamızdır bu yola yürek koyduk baş koyduk Peygamberimizin dediğini gibi güneşi sağ elimize ayı sol elimize koysalar Hak yolundan dönmeyiz Peygamberimizin SAV ismi en yüce yerlere çıkana kadar Güneşin battığı yerden doğduğu yere kadar ulaşana kadar bu dava bitmeyecek AHİR ZAMANDA EN GÜRr SADA İSLAMIN SADASI OLACAKTIR...
Mesaja teşekkür eden:
cahil (31-01-07)
Eski 23-12-06, 17:34 Çevrimdışı   #14
Asistan

ff28 - ait Avatar
F.G. bu dünyadan tasfiye edilmediği o ve onun gibi dış güç destekli yıkıcı güçler kovulmadığı onun yolunu izleyen adi propaganda takımı kendi erittikleri kurşunlarla delik deşik olmadığı sürece bu ülkenin içindeki kötülük tohumları yok olmaz...
Eski 23-12-06, 18:44 Çevrimdışı   #15
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 338
Teşekkür etti: 367
Forum Puanı:179
ser.dab ara sıra gören oluyorser.dab ara sıra gören oluyor
kızmayalım lütfen

tasfiye sizin işiniz zaten devlet dairesinden tasfiye yaş kararı tasfiye ama bu kadarıda olmaz dünyadandamı tasfiye onuda yaparsınııız bi gurup mutlu azınlık olur nede güzel yaşarsınız kimsenin kurşun erittiği yok ama görüyorumki sen silahı çoktan doğrultmuş hazır kıt-a bekliyosun yapma be kardeşim kimsenin kimseyi vurmaya ne hakkı var hemde düşüncelerinden dolayı, bu olacak iş deyil senin gibi aklı selim bir arkadaşa yakıştıramadım bu sözleri varsın biz akılsız olalım varsın biz at gözlükleriyle bakalım hayata ama öldürmeyin bizi bizde nefes alıyoruz şu dünyada. saygılarımla

Konu ser.dab tarafından (23-12-06 Saat 18:50 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden:
cahil (31-01-07)
Eski 23-12-06, 19:24 Çevrimdışı   #16
Asistan

ff28 - ait Avatar
Ben tasfiyeden bahsederken bu ülkenin aleyhinde çalışanların tasfiyesini(yani toplumdan soyutlama ceza vb.) kastediyorum. Bu tasfiye gerçekleşmezse ülkenin aleyhinedir. Hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız bu ülkeyi düşünmek her yuttşın vazifesidir.

Konu Seçenekleri