| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Kemalistler ![]() | Gökçek, ODTÜ’den elini çek!
Vay canına! Meğer yıllar yılı bir kaçak cennetin içinde gezinmişiz. Meğer Hazırlık’ta dil öğrenirken, kütüphanede ineklerken, İdari’de ders görürken, Mimarlık’ta forumdayken, yemekhanede yemek yerken, kortlarda maçtayken bir “yasak şehir”deymişiz de haberimiz yokmuş. Meğer Şehir Planlama öğrencileri, imar derslerini imar planı olmayan bir yapıda alıyorlarmış. Kaçak bina davalarında bilirkişilik yapan hocalarımız kaçak bir binada ders veriyorlarmış. Binalar ruhsatsız, iskân belgesizmiş. Başkentin gözbebeği ODTÜ, devasa bir kaçak yapıymış da haberimiz yokmuş. * * * Nasıl haberdar olduk bunca yıl sonra? Ankara’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek sayesinde... Gökçek yıllardır ODTÜ’nün Eymir Gölü’nün peşindeydi. Uğraşıyor, didiniyor, bir türlü gölü elde edemiyordu. ODTÜ Rektörü de inatçı bir adam; gölü vermediği gibi, durmadan hükümete veryansın ediyordu. Son su olayında Gökçek’i fena ofsayta düşür-müştü. Başkan, zehirli olduğu iddia edilen Kızılırmak suyunu 3 hafta Ankaralılara habersiz içirip “Bak kimse ishal olmadı” diye ortaya çıktığında, inandırıcı olsun diye “ODTÜ’nün ‘Temizdir’ raporu var” demişti ya... Rektör Prof. Dr. Ural Akbulut da çıkıp, “Biz öyle bir rapor vermedik. Tersine, bizim analizimize göre o suda limitin iki katı arsenik var” cevabını vermişti. “Gökçek, iddiasını ispat etmezse halkı aldatmaktan dava açacağız” diye de eklemişti. * * * Vay sen misin Başkan’a kafa tutan, göle sokmayan... Daha su kavgasından önce “Yıkarız o üniversiteyi” hıncıyla eski dosyalar açılıverdi. ODTÜ’de ruhsatsız yapılaşmalar bulunduğu “saptandı”; kampus içindeki 45 binaya 2 trilyon lira, (yanlış okumadınız 2 trilyon lira) ceza kesildi. Bu cezayla, sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin en iyi mimari projelerinden biri kabul edilen ODTÜ kampusundaki dersliklerden kütüphaneye, müzeden kreşe kadar hemen tüm binaların mühürlenmesi kararlaştırıldı. * * * Aslında gerçekten de ODTÜ’nün imarı yoktu; ama şaşırtıcı olan, Başkan’ın yarım asırlık bu gerçeği, görevdeki 14. yılında ve rektörle giriştiği ağız dalaşı sırasında fark etmiş olmasıydı. Anlaşılan Başkan, intikam yemeğini sıcak seviyordu. Peki bugüne dek yüzbinlerce mezun veren üniversite, bu imarsız yapılaşma üzerinde rant mı sağlıyordu ki, gecekondu gibi yıkım tehdidiyle cezalandırılıyordu? Yoksa güzelim kampusa ve Ankara’nın temiz hava deposu ODTÜ ormanına “arazi” gözüyle bakan zihniyet, “Buradan ne güzel kavşak geçirilir” diye iç mi geçiriyordu? Peki Başbakan’ın tatil yaptığı tatil köyü veya milletvekillerinin oturduğu lüks site imara uygun muydu? Yarın “yanlış bir siyasi adım”da onlar için de benzer intikam dosyaları açılır mıydı? Ve yerel seçimler yaklaşırken daha önemli bir soru: Tarihe “üniversite yıkan Başkan” olarak geçmek, gözü yükseklerde bir politikacıya itibar kazandırır mıydı? Kaynak Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" |
|
| Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi) | Bir Ben Eksiktim (23-07-08), bUrİk (25-07-08), KartofeL (22-07-08), kbrmbL (24-07-08), Photograph (22-07-08), Scнiивея (23-07-08), surperi (04-08-08), Unfaithful (22-07-08), Warmonger (25-07-08) |
| | #2 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 500
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:3653 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | can dündarın çok güzel bir yazısı bence haklı odtü gibi türkiyenin prestij iolan bir üniversite kaçak bile olsa yıkılmamalı veya ceza kesilmemeli. burda eğitim yuvasından binlerce öğrencinin evi gibi olmuş biryerden bahsediyoruz. 7000 öğrencininkaldığı yurdu yıkıp ordaki öğrencileri evinde mi misafir edecek. mühendislik fakültesini yıkıp ülkenin genç altyapısını mı yokedecek. yazık yani tek kelime ile. orda bilmem ne holding denizi doldurup kaçak otelini dikerken... çiftçi yaktı süsü verilip ormanlar yakıpı yerine oteller yapılırken kimsenin sesi çıkmıyor.. ama ülkeye kaliteli eleman yetiştiren hükümete biraz sataşan bir dev kurum yıkılıyor way gözünü sevdiğimin dünyası be... !!GamE IS OveR!! ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #3 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Gökçek başına iş aldı. ODTÜ'yü yıkmaya kalkıyor ancak kendi binaları dahi birçok devlet binası kaçak durumda. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #4 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.879
Forum Gücü: 65 Forum Puanı:21075 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | http://video.haberturk.com/Video.asp...&k_A=haberturk Öğle haberlerinde HaberTürk adlı televizyonda Başkan Melih Gökçek ve Prof.Dr.Ural Akbulut'un karşılıklı görüşmesi yer alıyor.. Temiz bir değerlendirme olabilir... Teşekkürler.. Konu RAMSES113 tarafından (21-07-08 Saat 17:11 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #5 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.950
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:31215 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Bir taş at. Bir yumruk yükselt. Şehitleri an. Hakikati söyle. Tarihine sahip çık. Bir slogan at. Hainlerle hesaplaş... |
|
| | #6 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.275
Forum Gücü: 32 Forum Puanı:11213 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | http://www.ankara.bel.tr/AbbSayfalar...ciklamasi.aspx buda melıh gokcek ın basın toplantısı ızlemenızı tavsıy eederım “ODTÜ’NÜN YIKILMASINI İSTEMİYORUZ” ODTÜ’nün Türkiye’nin en kıymetli üniversitelerinden birisi ve bir bilim yuvası olduğunu anlatan Başkan Gökçek, “Bu yuvanın devam etmesi lazım. Ben Ankara’nın hedeflerini sayarken her zaman Başkent’in üniversiteler kenti olması gerektiğini hep söylüyorum. Bu konuda da üniversitelere alt yapıyı Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçirmek kaydıyla karşılıksız olarak yapmaya hazır olduğumuzu beyan ettim. Bunun arkasındayım ve bir adım geriye atmadım. Burada önemli olan ODTÜ gibi bilim adamlarının en yoğun olduğu bir yerde, bilimden ve hukuktan yoksun bir şekilde, ‘hukuk ve bilim bizim için değil, bizim haricimizdeki müesseseler için geçerlidir’ mantığıyla yıllardan beri onlarca kaçak binanın korkusuzca yapılmasıdır. Bilirkişilik yapıp bu konuda karar veren kişilerin, bu yaptıklarını izah etmek mümkün değildir. Kimse orayı yıkmak istemiyor. Ama burayı hangi kanuna göre yaptıklarını ve sorumluları bulup açıklasınlar. Hamasi sözlerle ortalığı karıştırmasınlar” diye konuştu. "Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN Konu gulasor tarafından (22-07-08 Saat 19:30 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #7 | |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 39 Forum Puanı:12641 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
ODTÜ'nün bundan 51 yıl önce kurulum aşamasında hiçbir kamu binasının ruhsata ihtiyacı yoktu. Bu yasa 4 yıl önce bakanlar kurulu ile çıkarıldı. Şu anda da Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait tüm binalar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi de dahil olmak üzere bütün kamu binaları ruhsatlandırılmakta. Bu işlem için de Tapu ve Kadastro'dan, inşaat mühendisleri, çevre mühendisleri ve mimarlar odasından raporlar alınmakta projeler incelenmekte ve bütün bunlar belirli bir sırayla uygulanmakta. Bu raporlar tamamlanmadan da hiçbir yere ruhsat verilemez. Ayrıca, Biyolojik Bilimler Bölümü Binasının inşası 27 yıl almıştır. Bu 27 yıllık dönemde yapılan harcamaların çoğu binanın inşası ile birlikte çeşitli aletlerin taşınamaz yapıda olmasından dolayı bölüm içinde konstrükte ve montaj edilmesinden dolayıdır. Bu bina içindeki laboratuarlardan herhangi birini başka bir binaya aktarma çalışması en az 10 sene sürecektir. Gelelim Melih Gökçek'in bu olayı medyaya taşımasına gelecek olursak, Melih Gökçek'in Ankara halkına belki iyi niyetle vaad ettiği bir projesi var. Ankara'daki bütün sulak alanların çevresine alkolsüz hizmet veren parklar yapmak istemekte. Tabii ki bu çabanın altında Mogan'da, Göksu'da ve başka birkaç yerde daha gördüğümüz rant çatışmaları da yer almakta. Ankara'nın göllerinden biri olan Eymir ise, ODTÜ'ye ait. İçeride ODTÜ'ye bağlı tesisler var. Ve ODTÜ, ne pahasına olursa olsun, bu araziyi elinde tutmak istiyor. Olay, Melih Gökçek'in bu araziyi rant kapısına çevirmek istemesiyle bağlantılı. Yoksa, tekrar etmemde sakınca yok, büyük ihtimalle Ankara Büyükşehir'in, çevre belediyelerin ve hatta Bakanlıklar ile Meclis'in de ruhsatlarının olduğu konusunda ciddi şüpheler var. Bilmem anlatabildik mi? | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #8 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 109
Forum Gücü: 2 Forum Puanı:207 ![]() ![]() ![]() |
ODTÜ'yü yıkmaya gücü yetiyorsa yıksın bakalım. ODTÜ'de okumuyorum belkide ayağımı bile atmayacağım ama; Türkiye'de hiçbir güç devlet üniversitesini yıkmaya yetemez. Sıkıyorsa yıksın.
|
|
| | #9 |
Forum Gücü: 65 Forum Puanı:21075 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bu eymir gölü meselesi varmış tam bir bilgim yok ama.. Sanki o kısımda haklı gibi ? |
|
| | #10 |
Forum Gücü: 39 Forum Puanı:12641 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ramses, kardeşim. Diyelim senin yazları gittiğin bir arazin var. Orada pikniğini yapıyorsun, tatil gününü geçiriyorsun. Ve satmayı da düşünmüyorsun. Bir adam geliyor, "ben bu araziden oldukça kar elde ederim. Bana versene" diyor. Sen verir misin? Maddi kazancın da olmayacak.
|
|
| | #11 | |
Forum Gücü: 65 Forum Puanı:21075 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Fakat halkın çıkarları düşünülmesi gerekmektedir.. Oradan kar amaçlı değilde suyun kullanımı amaçlı oldugu belirtildi kendileri tarafından.. Tabi ne kadar dogru bilemeyiz.. Haklısın Başar Abi... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | KartofeL (25-07-08) |
| | #12 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.950
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:31215 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | haberlerde izlediğim kadrıyla, adam eymir gölünün suyuna gözü dikmiş gibiydi. gökçekin son çırğınışları. odtülüler şarkısını bile yaptılar: gökçekin suyu arseniklidir bir tas içilmez...
İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Bir taş at. Bir yumruk yükselt. Şehitleri an. Hakikati söyle. Tarihine sahip çık. Bir slogan at. Hainlerle hesaplaş... |
|
| | #13 |
Teşekkür etti: 1.477
Forum Gücü: 34 Forum Puanı:10840 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Gökçeğin Gözü Odtü arazisinde o yüzden böyle yapıyor.Aklı sıra Göl çevresini Rekreasyon alanı yapacak eğer imar geçirebilirse 3-5 bina dikip 39.kez köşeyi dönecek,kızılırmak suyu davası var tabii olay bundan ibaret Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" |
|
| | #14 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 109
Forum Gücü: 2 Forum Puanı:207 ![]() ![]() ![]() | Yok yok, Ortadoğu Camii'si yaptırır. Oradan da parayı bulur. En görkemli Camii olarak belkide Ankaraspor'a stadyum yaptırır.
|
|
| | #15 |
Forum Gücü: 39 Forum Puanı:12641 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar, zaten Eymir'in suyunu içme suyu haline getirmesi gibi bir olanak yok. Astarı yüzünden pahalıya gelecektir. Çünkü, Eymir gölünün suyu yüksek oranda fosfat, nitrat ve sülfat içermekte. Bunun dışında, bizim bölümdeki ekoloji hocasının hatası yüzünden bakteri populasyonu inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. Zaten bu nedenle bizim hoca ile çeşitli çevreci kuruluşlar arasındaki dava halen devam etmekte. Hadi bunları geçelim, rekreasyon alanı olarak belirlediği arazi, ODTÜ arazisi ve şimdiye kadar üniversite kurulumu haricinde, ODTÜ'den bir metrekare alan alabilmiş bir kurum yok. Belki bilirsiniz, Hacettepe ve Bilkent, ODTÜ'nün arazi vermesi ile kurulmuş üniversiteler. Bu ODTÜ'nün içtüzüğünde yer alıyor. Melih Gökçek, rekreasyon alanı için gölün çevresini bedelsiz istemekte. İmar iznini çıkarır çıkarmaz da neler yapacağını, Mogan Gölü ve Göksupark örnekleriyle görebiliyoruz. Bunun dışında Dikmen'deki trafik yoğunluğunu ODTÜ arazisinden geçirmek istediği 35m.lik (enden) yol ile rahatlatmayı planlamakta. Ancak bu ik yönden imkansız: Birincisi ODTÜ yönetmeliğine göre, ODTÜ arazisinde herhangi bir başka kamu inşası yapılamaz, ikincisi de geçireceği arazi ormanlık arazi. Dolayısıyla bu bölgede yol çalışması yapılamaz. Bunları açıkladığı TGRT'deki programda, geçse ne olur diye yüzsüzce bu planları savundu. Ancak hiçbir planın tutarlı bir kısmı yok. ODTÜ arazisindeki binaların ruhsatsız olmasını da herkesin farkettiği üzere medyatik bir oyun olarak ortaya koymakta. Sonuç olarak yapılan siyasi oyunlar için ODTÜ, fazla büyük bir lokma. |
|
| | #16 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 996
Forum Gücü: 46 Forum Puanı:16154 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güleyim bari |
|
| | #17 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 1.095
Forum Gücü: 65 Forum Puanı:25059 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Afiş güzel ama sanırım Melik Gökçekte o baş harflerin hepsi var...
Öğüdüm dinlersen, anlamı budur. En yakın dostundan bile sakın sen seni...! Vazifesini tam yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazaretin devası ne ilacın şifası deva getirmiş.. Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır. |
|
| | #18 |
| Stajyer Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:135 ![]() ![]() ![]() |
haklı olabilirsin odtüyü almamalı bencede ama cami yaptırmasıyla dalga gecemezsin. işin kolay bi yanını bulmuşsun hemen cami yaptırır yok namaz kıldırır bu ülkede Alahın adını ağzına alan suç işlemiş muamelesi görüo. su kadarını söylüorum. odtüyle caminin hiç bi alaksı yok. aklınca espri yapmaya calştın ama mantıklı bi fikirle karsı cıkmanı beklerdim.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | gulasor (27-07-08) |
| | #19 | |
Forum Gücü: 39 Forum Puanı:12641 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ayrıca arkadaş, Gökçek'in din istismarcılığına dem vurmuş, camiyle dalga geçme gibi bir durumu da yok sanırım. | |
|
| | #20 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 1.095
Forum Gücü: 65 Forum Puanı:25059 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gökçek Ankarayı çok güzel yapmış olabilir ama bu yanlış olur. Ama isterse yapacak gücü de vardır. Üniversiteleri yıkmak yerine yapmak için seçilenler. Yıkmayı bırakıp eğitim seviyesini ileri taşımalıdır. Her geçen gün bizim aleyhimizedir.
Öğüdüm dinlersen, anlamı budur. En yakın dostundan bile sakın sen seni...! Vazifesini tam yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazaretin devası ne ilacın şifası deva getirmiş.. Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır. |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |