| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]() | Güneş Ne Zaman Doğacak - 1977 (YASAKLANAN FILM) Bir Cüneyt Arkın Filmi - Güneş Ne Zaman Doğacak - 1977 Yönetmen: Mehmet Kılıç Senarist: Tufan Güner Firma: Orhun Film Yapımcı: Mehmet Kılıç ![]() 400 e yakın Cüneyt Arkın filmlerinden biri. Film sosyalist bir ülkede (rusya) yapılan baskılara dayanamayan 2 türkün hikayesini anlatır. Bunlardan biri olan Alp Giray (Baki Tamer) Türkiye' ye kaçmak için yıllarca kendi kimliğini gizlemiş ve düzen içinde yükselerek iyi bir mevki sahibi olmuş fırsat bulduğunda yanına Yavuzu da (Cüneyt Arkın) alarak türkiyeye sığınmıştır ancak kaçtıkları ülke peşlerini bırakmamış onlara rahat vermemiştir. Bir kovalamaca sırasında Alg Giray yaralanarak ölür bu sayede Yavuz Türk polisine teslim olur ve sınırdışı edilerek sosyalist ülkeye iade edilirken söz konusu ülke tarafından öldürülür... Film sosyalist ülkeye iade edilirken öldürülen 150 Türk anısına ithaf edilmiştir... (Türkiyenin yurtdışında tanınan ender filmlerinden biridir. Ama ne yazık ki zamanında Türkiye'de yasaklanmıştır.) Filmin başını seyredebildim. Filmcilerde bulamadım filmi. Bulabilecekler mutlaka izlemeli. Çok güzel bir film. Bana göre ticanilik, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur. antisemitist |
|
| Mesaja teşekkür eden: | zerren (15-10-08) |
| | #2 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 218
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:4137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türkiye'de neden yasaklanmış acaba bu konuda bir bilgi var mı? Kesin konusunda "siyasi ideoloji" barındırıyor diyedir. Saçmalık işte.. Oysa ki ne de güzel konusu varmış.. Araştıracağım.. Teşekkürler.. Marifet iltifata tâbidir. İltifatsız marifet zâyidir. - Bu defa durum karışık, bana çalacak bir şey bulamazsın artık... - AŞK varsa şarkıda vardır... . |
|
| | #3 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.359
Forum Gücü: 110 Forum Puanı:41008 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Bana göre ticanilik, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur. antisemitist | |
|
| | #4 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.510
Forum Gücü: 116 Forum Puanı:45438 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | cüneyt abiyse izlenir saygılar cüneyt abi Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) "Kudüs İşgal Altındayken Ben Nasıl Gülerim!!!" (Selahaddin-i Eyyübi) Kristallnacht |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |