DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Siyaset Tartışmaları

Anket Sonuçlarını Göster: GÜÇLÜ MÜ OLMAK İSTERSİNİZ,GÜÇLÜNÜN YANINDA MI OLMAK İSTERSİNİZ?
Güçlü olmak 13 86,67%
Güçlünün yanında olmak 2 13,33%
Kendi halinde olup sadece olanları uzaktan izlemek 0 0%
Oylayanlar: 15. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Konu Seçenekleri
Eski 07-05-08, 18:39 Çevrimdışı   #1
Asistan
Genel Mesajlar: 484
Teşekkür etti: 473
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:11475
кємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmış
GÜnÜmÜzde GÜÇ Ne İle Orantili?

Dünya tarihi üzerinde birçok devir başladı ,yaşandı ve kapandı.Dengeler ve Güçler dönem dönem değişti...Peki bu ne ile orantılı idi...?Tabii ki ekonomik güç ile..Bu günümüzde daha net bir şekilde ortadadır.Ekonomik güç peşinde kitleleri sürükleyen bir güçtür.Güç ise günümüzde Amerikadadır.
EKONOMİSİ GÜÇSÜZ OLAN BİR ÜLKE İSE KAYBOLMAYA MAHKUMDUR. . . SONUÇ İTİBARİYLE GELDİĞİM NOKTA ŞUDUR; BU DURUMDA ŞUNU SORMAK İSTERİM AMERİKAN PROVAKASYONU YAPMAKLA ELDE EDİLMEK İSTENEN NEDİR? BU ÜLKE'DEN ŞU DURUMDA YABANCI SERMAYE ÇEKİLİRSE BU ÜLKENİN ŞU ANDA BİLE PARLAK OLMAYAN EKONOMİSİ NE HALE GELİR,BİR DÜŞÜNÜN..TÜRKİYENİN BEKASI İÇİN PROVAKASYONLARI BİR KENARA BIRAKIP , GEÇMİŞTEN SIYRILIP , GÜNÜMÜZE AYAK UYDURMAK ZORUNDA DEĞİL MİYİZ? duygusal olmaktan sıyrılıp mantığınızla cevap verin lütfen...
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
And (08-05-08), Marcus T.CICERO (09-05-08)
Eski 09-05-08, 13:16 Çevrimdışı   #2
Doçent
Antikapitalistler
Genel Mesajlar: 2.342
Teşekkür etti: 354
RepForum Gücü: 23
Forum Puanı:6217
YagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Mantigimla cevap veriyorum
ABD yi bu kadar büyük bir güc olarak görmek ve bu yüzden onsuz olmayacagini düsünmek yada ne bilim iste, yabanci sermaye cekilirse söyle batariz böyle batariz düsüncelerine hic mi hic katilmiyorum. Bu dünya yüzeyinde ABD yokkende insanlar belli bir sistem icinde yasiyorlardi. ABD nin istedigi bu zaten, herkesin böyle düsünmesi.
Ben bu konuda her zaman oldugu gibi küba yi örnek gösteriyorum. Orda ABD yok, yabanci sermaye de yok, ama adamlar saglik, egitim vs. gibi bir cok sorunu cözmüs ve kendi sistemlerini oturtmuslar ve bunu kendi deyimleri ile canavarin (ABD) yanibasinda yapiyorlar. Türkiyede insanlar hep su yukardaki yazidaki anlayis yerlestiriliyor ve bu cok ince bir politika ile yapiliyor.
Yani acikca deniyorki, "devletimizin bekasi" icin ABD nin kucagindan lütfen kalkmayalim. Ben buna katilmiyorum ve diyorum ki , iyi oturmalar...
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
roza (09-05-08), tragonya (11-05-08), weekend warrior (09-05-08), ŞiYaR (09-05-08)
Eski 09-05-08, 13:39 Çevrimdışı   #3
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.092
Teşekkür etti: 2.510
RepForum Gücü: 116
Forum Puanı:45438
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
bir güce dayanmanın yerine kendi gücümüzü oluşturmalıyız.
Çünkü sonunda ya dayandıgımız devlet yıkılırsa ne olcak bizde herhal birlikte yıkılırız.

Herşeyi ile bagımsız,adil bir şekilde dünyayı yöneten büyük imparatorluk tekrar müslümanların olacaktır...

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

"Kudüs İşgal Altındayken Ben Nasıl Gülerim!!!" (Selahaddin-i Eyyübi)

Kristallnacht
Eski 09-05-08, 13:41 Çevrimdışı   #4
Grup Lideri
Kemalistler

Scнiивея - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.949
Teşekkür etti: 2.980
RepForum Gücü: 96
Forum Puanı:39893
Scнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Conilerin karısı olacağıma açlıktan ölürüm !!!

"Uçurum kenarında yıkık bir ülke
türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar
yıllarca süren savaş, ondan sonra
içerde ve dışarda saygı ile tanınan
Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet

İşte Türk Genel Devrimi"

ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє..
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
st4n (10-05-08), ŞiYaR (09-05-08)
Eski 09-05-08, 14:33 Çevrimdışı   #5
Yard. Doçent
Genel Mesajlar: 1.242
Teşekkür etti: 990
RepForum Gücü: 30
Forum Puanı:10757
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
yeni Yalnızca güç tarafından desteklenen güç, kalıcı olan güçtür.

Bu dünyada belirli bir güç dengesinin yanında olmazsanız asla başarı sağlayamazsınız. Bu dengenin altını ise dünyaya hükmeden Birleşik Devletler'dir.

Elbette önemli olan gücün yanında olabilmek. Bu sayede safınızı belli etmiş olursunuz. Güçlü olmak mı? Türklerin dünyasında güç tükendi artık.

Birleşik Devletler ortada yokken İngiltere bir numaraydı, ondan önce Osmanlı, ondan önce Roma vs. Sonuçta her zaman büyük bir güç vardı.

Bizim güçlü olduğumuz devirler geride kaldı. Osmanlı 1699 Karlofça Antlaşmasından sonra gücünü kaybetti. Artık gücün yanında olup, hayalperest olmayan yöntemlerle ülkemizi geliştirmeliyiz.

Arkanızda büyük bir güç yoksa bu dünyada saf bulamaz ve yok olursunuz.
Eski 09-05-08, 15:15 Çevrimdışı   #6
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
gücü arkamıza alacagımıza niye arkaya alınacak güç olmuyoruz??

Kristallnacht
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
кємαℓιѕтüяк (09-05-08), Marcus T.CICERO (09-05-08), saklap (10-05-08)
Eski 09-05-08, 15:27 Çevrimdışı   #7
Profesör
Genel Mesajlar: 3.683
Teşekkür etti: 3.112
RepForum Gücü: 89
Forum Puanı:36862
pavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
yazık geleceğinizi satın bir elli yıl güçlü olun ya bunun sonrası ...atalarınıza ihanet etmeyin onlar bu emperyalist oyuncuları ülkelerinden atabilmek için sırt sırta verip bağımsız bir türkiye için savaştı..
abd nin arkamızda olması pek manidar abd arkamıza geçerse duman oluruz...(şuan öyleyiz bu durumun daha vahimi yoktur heralde)
sizin tütün üreticileriniz çay üreticileriniz şeker üreticileriniz neden yeteri kadar üretim yaparken kısıtlama getirişip abd şeker alınıyor ekonomiyi çökertmek içinmi...gidin üretim yapılan bölgelere ve işçilerin tarlada kalan pancarlarına bakın ve buna rağmen abd alınan şekere bakın ...
M.K. Atatürkün kurduğu uçak fabrikası neden kapatıldı ..abd den uçak almak için kendi sanayimizi geliştireceğimize başkasından mal alalım..o ne ala memleket böyle mi güçlü olacaksınız..
Mesaja teşekkür eden:
saklap (10-05-08)
Eski 09-05-08, 16:15 Çevrimdışı   #8
Asistan
кємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmış
Mantığın bu ise allah bu ülkeyi bu tarzda mantıktan korusun...

Alıntı:
YagmurYüreklim´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Mantigimla cevap veriyorum
ABD yi bu kadar büyük bir güc olarak görmek ve bu yüzden onsuz olmayacagini düsünmek yada ne bilim iste, yabanci sermaye cekilirse söyle batariz böyle batariz düsüncelerine hic mi hic katilmiyorum. Bu dünya yüzeyinde ABD yokkende insanlar belli bir sistem icinde yasiyorlardi. ABD nin istedigi bu zaten, herkesin böyle düsünmesi.
Ben bu konuda her zaman oldugu gibi küba yi örnek gösteriyorum. Orda ABD yok, yabanci sermaye de yok, ama adamlar saglik, egitim vs. gibi bir cok sorunu cözmüs ve kendi sistemlerini oturtmuslar ve bunu kendi deyimleri ile canavarin (ABD) yanibasinda yapiyorlar. Türkiyede insanlar hep su yukardaki yazidaki anlayis yerlestiriliyor ve bu cok ince bir politika ile yapiliyor.
Yani acikca deniyorki, "devletimizin bekasi" icin ABD nin kucagindan lütfen kalkmayalim. Ben buna katilmiyorum ve diyorum ki , iyi oturmalar...
Pardon ama siz neye inanıyorsunuz,hayallleremi?Bu ülkenin;

İMF'E BORCU: $85 MİLYAR
18 yillik dönemde Türkiye'ye, toplam: 167 milyar 891 milyon dolar girdi
Yabancilarin bu dönemde Türkiye'deki hisse senedi ve iç borçlanma kağitlarini satarak ya da vadesinde tahsil ederek çikardiklari sicak para miktari ise 151 milyar 420 milyon dolar oldu. Böylece bu dönemde net 16 milyar 471 milyon dolarlik bir giriş oldu.
Kişi başina gelir ise 842 dolar küçüldü.Bu 18 yıldan süre gelen bir serüvendir.Ülkeyi yönetenlerin uyguladığı yanlış politikalar yüzünden Türk ekonomisi tam anlamıyla yabancı sermaye endeksli bir ekonomi haline gelmiştir.Konuşacaksınız eğer bilerek konuşun , Don kişot luk yapmayın rica ediyorum.Bu durumda bu dengeleri bir yana bırakıp sadece ve sadece hayaller peşinde koşmak zaten bu ülkeyi başkalarının kucağına atmak demektir,bu durumda rolleri karıştırmayalım.Kübadan bahsediyorsun Türkiye Küba olabilirmi ? Olamaz ...Mustafa Kemalin hangi ideolijiyi benimsediğini en başta iyi kavrayın.Komunizim Rusyada bile başarıya ulaşamamışken kalkıp da Türkiyeyi bu sistemin içinde düşünmek Türkiye için en büyük Tehlikedir,Allah korusun...M.Kemal Atatürk uluslararası arenada Türkiye'nin aktif ve güçlü olması gerektiğini ve bununla birlikte muassır medeniyetler seviyesinde olması gerektiğini her daim savunmuştur.Siz bunu yapacağınıza güçsüz olmayı yeğlemektesiniz , asıl hayallerden siz vazgeçinde Dengeleri Ve Türkiye'nin durumunu iyi gözetin..
Eski 09-05-08, 17:46 Çevrimdışı   #9
Doçent
Antikapitalistler
YagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Alıntı:
KemalisTürk´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Pardon ama siz neye inanıyorsunuz,hayallleremi?Bu ülkenin;

İMF'E BORCU: $85 MİLYAR
18 yillik dönemde Türkiye'ye, toplam: 167 milyar 891 milyon dolar girdi
Yabancilarin bu dönemde Türkiye'deki hisse senedi ve iç borçlanma kağitlarini satarak ya da vadesinde tahsil ederek çikardiklari sicak para miktari ise 151 milyar 420 milyon dolar oldu. Böylece bu dönemde net 16 milyar 471 milyon dolarlik bir giriş oldu.
Kişi başina gelir ise 842 dolar küçüldü.Bu 18 yıldan süre gelen bir serüvendir.Ülkeyi yönetenlerin uyguladığı yanlış politikalar yüzünden Türk ekonomisi tam anlamıyla yabancı sermaye endeksli bir ekonomi haline gelmiştir.Konuşacaksınız eğer bilerek konuşun , Don kişot luk yapmayın rica ediyorum.Bu durumda bu dengeleri bir yana bırakıp sadece ve sadece hayaller peşinde koşmak zaten bu ülkeyi başkalarının kucağına atmak demektir,bu durumda rolleri karıştırmayalım.Kübadan bahsediyorsun Türkiye Küba olabilirmi ? Olamaz ...Mustafa Kemalin hangi ideolijiyi benimsediğini en başta iyi kavrayın.Komunizim Rusyada bile başarıya ulaşamamışken kalkıp da Türkiyeyi bu sistemin içinde düşünmek Türkiye için en büyük Tehlikedir,Allah korusun...M.Kemal Atatürk uluslararası arenada Türkiye'nin aktif ve güçlü olması gerektiğini ve bununla birlikte muassır medeniyetler seviyesinde olması gerektiğini her daim savunmuştur.Siz bunu yapacağınıza güçsüz olmayı yeğlemektesiniz , asıl hayallerden siz vazgeçinde Dengeleri Ve Türkiye'nin durumunu iyi gözetin..
Türkiyenin IMF olan borcu sizin su yukarda savundugunuz düsüncenin eseridir. Sosyalizm yada Komunizm sebep olmadi buna. Ben ayrica yabanci semayeye karsi da degilim. Ancak yabanci sermaye geliyor adi altinda ülkenin degerlerinin satilmasini kabul edemem, türkiyede olan budur.
Bir kere sizin sunu kabul etmeniz gerekir, türkiyede yasayan herkesin kemalist ideolojiyi benimsemesi diye bir durum söz konusu olamaz. Bu anlamda kemalist ideolojiyi yada atatürkün ortaya attigi seyleri savunmak zorunda degilim, hickimse degil.
Demissiniz ki:
"M.Kemal Atatürk uluslararası arenada Türkiye'nin aktif ve güçlü olması gerektiğini ve bununla birlikte muassır medeniyetler seviyesinde olması gerektiğini her daim savunmuştur"
Peki bir duruma bakalim, türkiye ABD nin izni olmadan ne yapabiliyor? Bence hic. AB ülkeleri ile iliskilerinde söz sahibi mi? Kesinlikle degil. Ortadogu da ne gibi bir etkinligi var? Israilin müttefikligini yapmak disinda yine bir hic.
Peki ülkenin sosyal duruma bakalim, egitim sorunlari cözülmüs mü? Peki saglik? Yoksulluk? vs.
Tüm bunlar, kemalist düsünce tarafindan yönetilmis türkiyenin suan bulundugu durumu gösteriyor zaten. Öyle lafla söyle olmaliyiz böyle olmaliyiz demekle olmuyor. Bu laflari hele bir de atatürk imzasi ile duymak sizlerin ruhunu oksuyor olabilir, yada tüm bu laflarda söylenilenin gerceklesmis oldugunu da düsünebilirsiniz, ancak gelin görün ki türkiye gercekligi hicte öyle degil. bir de kalkmis sosyalizmi komunizmi sucluyorsunuz, bu sistemler bu ülkeye hic gelmedi ki! Neye dayanarak bunlarin olamayacagini savunuyorsunuz, rusya mi? bana ne rusyadan. Neden hep kötü örnekleri veriyorsunuz? SSCB de sosyalist sistemin cöküsü, sadece sistemin kendisi ile ilgili sorunlardan kaynaklanmiyor ki, simdi bunu burda tartismayacagim. Ancak ABD ve müttefiklerinin her daim bu sistemi yikmak adina yaptigi düzenbazliklari nedense hep görmezden geliyorsunuz.
Ben kemalist düsünceyi iyi bilirim, atatürkün söyledikleri ve pratiklerini de. Ancak su var ki türkiyede bircok kisi okulda ders kitaplarindan ögrendigi tarih ile yasanilan gercek tarihi karistiriyor. Okulda ögretilen objektif degil ideolojik bir tarihtir. Bence siz biraz objektif dünya tarihi ögrenin. Klasik ABD emperyalizminin ögretilerini sizlerden duymak gercekten iyice SIKICI olmaya basladi
Eski 09-05-08, 17:57 Çevrimdışı   #10
Yard. Doçent
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
Döküman Artık çok geç...

Alıntı:
Yokedici´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
gücü arkamıza alacagımıza niye arkaya alınacak güç olmuyoruz??
Güzel söylemişsin ancak daha önce de söylediğim gibi Türklerin dünyasında güç yok. Büyük ve sağlam bir ekonomi için büyük bir güce ihtiyacımız var.

Ayrıca Türkiye Avrupa'nın politikarı yüzünden bu hale geldi. Bazı arkadaşlarımız bunun Birleşik Devletler'den kaynaklandığını söylese de, bunlar gerçek dışıdır. Türkiye en bütük ithalatı Avrupa'dan yapmaktadır. Gümrük birliği yüzünden de ihracatçımız zarar görmektedir.

Şimdi gel de kapitalizmi arama! Gerçek kapital piyasaya bakacak olursanız yerli-yabancı ayırt edilmeksizin eşit koşullar, eşit faiz oranları ve eşit vergiler göreceksiniz. Ancak ülkemizdeki yanlış teşvik politikar nedense yabancı sömürücünün yanında.

Ben özelleştirmeyi savunurken de söyledim. Türkiye'de bu konuda çok büyük hatalar yapılıyor diye. Bu konuda Birleşik Devletler'i kıstas alırsanız en istikrarlı büyüme sürecini yaşarsınız dedim.

Yabancı gelecekse istihdam ve yatırım getirmelidir dedim. Ancak gelip kaymağı yiyip giden çok ihracatçımız var. Çünkü özelleştirmeler Birleşik Devletler kıstaslarıyla denetlenmiyor ve uygulanmıyor. Varsa yoksa Avrupa!

Elbette tüm bu konularda Birleşik Devletler'in yanında olduğumuzu göstermemiz gerekiyor.
Eski 09-05-08, 18:06 Çevrimdışı   #11
Öğretim üyesi
Antikapitalistler

Sodir - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.104
Teşekkür etti: 1.183
RepForum Gücü: 38
Forum Puanı:16005
Sodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
hala küçük amerika peşindesiniz...

yabancı sermaye dediğiniz şey, şu anda bizim kurulu olan iş yerlerimizi tabiri caiz se altın yumurtlayan tavuklarımızı alıp çalışan işçileri çıkartıp kar eldesidir...

ama aslında yabancı sermaye girdigi ülkede yeni yerler acmak ve insanlara iş imkanı bulmaya yaramalıdır...

şimdi düşünün böyle bişi olsa geri kalmıs ülkeler kalkınır...
ama sizin amerikanız bunu istermi?
siz kalkınırsanız ona ihtiyacınız kalırmı?

ımf nin el attıgı hangi ülke kalkınmıs bu güne kadar?
yabancı sermaye , kapitazlizm gibi ölü dogan bir cocuktur...

seve...

omedya mına
Eski 09-05-08, 18:13 Çevrimdışı   #12
Yard. Doçent
Alıntı:
Adir´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

yabancı sermaye , kapitazlizm gibi ölü dogan bir cocuktur...
O ölü doğan çocuklar bugün Birleşik Devletler'i süper güç yaptı...
Eski 09-05-08, 18:18 Çevrimdışı   #13
Doçent
Huzur Pınarı

gulasor - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.696
Teşekkür etti: 1.275
RepForum Gücü: 32
Forum Puanı:11213
gulasor Rep olayını aşmışgulasor Rep olayını aşmışgulasor Rep olayını aşmışgulasor Rep olayını aşmışgulasor Rep olayını aşmışgulasor Rep olayını aşmışgulasor Rep olayını aşmışgulasor Rep olayını aşmışgulasor Rep olayını aşmışgulasor Rep olayını aşmışgulasor Rep olayını aşmış
ben bu gıbı konulardan pek anlamam ama benım anlamadıgım konu nıye her fırsata sızı kolesı yapamaya calısan bır devletın yamakcısı olmamızı soylıyorsunuz,osmanlı zamanında devrın en guclu devletı deılmıydı ,sımdı tekrardan nıye olmasın,hepımız uzerımıze dusen gorevı yaparsak bu hayal oömaktan cıkar bence

"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler."

guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN
Eski 09-05-08, 18:24 Çevrimdışı   #14
Yard. Doçent
Hayal var tespit yanlış.

Alıntı:
ahmedkırmızıgul´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ben bu gıbı konulardan pek anlamam ama benım anlamadıgım konu nıye her fırsata sızı kolesı yapamaya calısan bır devletın yamakcısı olmamızı soylıyorsunuz,osmanlı zamanında devrın en guclu devletı deılmıydı ,sımdı tekrardan nıye olmasın,hepımız uzerımıze dusen gorevı yaparsak bu hayal oömaktan cıkar bence
Osmanlı 1453-1699 yılları arasında güçlüydü. Ancak işin hayal yani Osmanlı'nın artık var olmaması ve şuanki durumun güç dengelerine bakıldığında asla ortaya çıkamayacak olmasıdır.

Bu işin çok çalışmayla bir ilgisi yoktur. Çalıştırırlarsa çalışırsınız mantığıyla ilgilidir.

Zaten çok çalışmayla zengin olunsaydı ameleler holding patronu olurdu.
Mesaja teşekkür eden:
Eski 09-05-08, 18:30 Çevrimdışı   #15
Asistan
saygı duyuyorum fakat biliniz ki yanlış yoldasınız...

Alıntı:
YagmurYüreklim´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Türkiyenin IMF olan borcu sizin su yukarda savundugunuz düsüncenin eseridir. Sosyalizm yada Komunizm sebep olmadi buna. Ben ayrica yabanci semayeye karsi da degilim. Ancak yabanci sermaye geliyor adi altinda ülkenin degerlerinin satilmasini kabul edemem, türkiyede olan budur.
Bir kere sizin sunu kabul etmeniz gerekir, türkiyede yasayan herkesin kemalist ideolojiyi benimsemesi diye bir durum söz konusu olamaz. Bu anlamda kemalist ideolojiyi yada atatürkün ortaya attigi seyleri savunmak zorunda degilim, hickimse degil.
Demissiniz ki:
"M.Kemal Atatürk uluslararası arenada Türkiye'nin aktif ve güçlü olması gerektiğini ve bununla birlikte muassır medeniyetler seviyesinde olması gerektiğini her daim savunmuştur"
Peki bir duruma bakalim, türkiye ABD nin izni olmadan ne yapabiliyor? Bence hic. AB ülkeleri ile iliskilerinde söz sahibi mi? Kesinlikle degil. Ortadogu da ne gibi bir etkinligi var? Israilin müttefikligini yapmak disinda yine bir hic.
Peki ülkenin sosyal duruma bakalim, egitim sorunlari cözülmüs mü? Peki saglik? Yoksulluk? vs.
Tüm bunlar, kemalist düsünce tarafindan yönetilmis türkiyenin suan bulundugu durumu gösteriyor zaten. Öyle lafla söyle olmaliyiz böyle olmaliyiz demekle olmuyor. Bu laflari hele bir de atatürk imzasi ile duymak sizlerin ruhunu oksuyor olabilir, yada tüm bu laflarda söylenilenin gerceklesmis oldugunu da düsünebilirsiniz, ancak gelin görün ki türkiye gercekligi hicte öyle degil. bir de kalkmis sosyalizmi komunizmi sucluyorsunuz, bu sistemler bu ülkeye hic gelmedi ki! Neye dayanarak bunlarin olamayacagini savunuyorsunuz, rusya mi? bana ne rusyadan. Neden hep kötü örnekleri veriyorsunuz? SSCB de sosyalist sistemin cöküsü, sadece sistemin kendisi ile ilgili sorunlardan kaynaklanmiyor ki, simdi bunu burda tartismayacagim. Ancak ABD ve müttefiklerinin her daim bu sistemi yikmak adina yaptigi düzenbazliklari nedense hep görmezden geliyorsunuz.
Ben kemalist düsünceyi iyi bilirim, atatürkün söyledikleri ve pratiklerini de. Ancak su var ki türkiyede bircok kisi okulda ders kitaplarindan ögrendigi tarih ile yasanilan gercek tarihi karistiriyor. Okulda ögretilen objektif degil ideolojik bir tarihtir. Bence siz biraz objektif dünya tarihi ögrenin. Klasik ABD emperyalizminin ögretilerini sizlerden duymak gercekten iyice SIKICI olmaya basladi
Elbette ki Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya attığı düşünceleri kabul etmek zorunda değilsiniz.Bu sizin bireysel tercihinizdir,bu ülke zaten başta Kemalizm 'i yanlış anlamak ile kaybetti.Mustafa Kemal doğru anlamda anlaşılsaydı içerisinde bulunduğumuz durum çok farklı olurdu.Komunizm çağın gerisinde kalmış bir ideoojidir.İncelediğimizde Kominizm ile yönetilen ülkeler Uluslararası arena ya kendini tamamen kapatmış kapalı bir kutu gibi yaşayan toplumlardır.Siz Yabancı sermayeye karşı değilim derken zaten kendinizle çelişkiye düşüyorsunuz. Dünyadada baktığımız vakit Kominizm bir kaç ülkeden başka bir yerde geçerli bir rejim değildir.Size diyebileceğim tek şey vardır;Siz tercihinizi zaten kaybeden bir rejim ile apaçık ortaya koymuşsunuz,yolunuz açık olsun fakat fazla bir yolunuz olmayacaktır bunu da iyi kavrayın...Ayrıca Şu anda yaşadığımız ülkenin durumunu M.Kemal ' e bağlamak sizin saygısızlığınızı ifade etmektedir.M.Kemal yaptıkları ile bu ülkeye adeta yeni doğmus bir bebek gibi önce konuşmayı öğretti,sonrada katledilmesi gereken uzun yollar için yürümeyi..İçerisinde yaşadığımız durumun en büyük sorumluluları ortaklıkları yanlış anlayan ve sorumluluklarından kaçan Devlet adamlarıdır. Unutmayınız ki Türkiyede komunizm de faşizm de sadece bir sahra olarak kalabilir...Bende sizden bu tarz Kominizmi savunan öğretileri duymaktan Sıkıldığım için hayali ideolojinizle başbaşa başarılar dilerim.
Mesaja teşekkür eden:
Marcus T.CICERO (09-05-08)
Eski 09-05-08, 18:59 Çevrimdışı   #16
Rektör

DR_CoCoRiCo - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.338
Teşekkür etti: 3.365
RepForum Gücü: 230
Forum Puanı:99822
DR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazDR_CoCoRiCo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Güçlünün yanında olmak sıkkını işaretleyen arkadaslar bir acıklamada bulunabilirlermi güçlünün yanında olmaktan kastınız nedir katil abd mandası himayesine girmek

eger oysa bu soruma cevap vermeyin

GLoBaL Çingene GökiŞ
(:

http://www.zamansiz.com/signaturepics/sigpic22569_5.gif

Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =)
Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM
Eski 09-05-08, 19:01 Çevrimdışı   #17
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
şunu bilirimki hiç bişey için hiçbir zaman geç kalmış sayılmayız.
Siz kısa yoldan zengin olalım halkın sırtından başkalarının masumların sırtından geçinelim diyorsunuz fakat.:Kanla kurulan rejimler kanla yıkılmaya mahkümdür.Ve Çok büyük dediginiz amerika kanla kuruldu yine kanla yıkılacaktır...

Kristallnacht
Eski 09-05-08, 19:03 Çevrimdışı   #18
Doçent
Antikapitalistler
Alıntı:
KemalisTürk´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Elbette ki Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya attığı düşünceleri kabul etmek zorunda değilsiniz.Bu sizin bireysel tercihinizdir,bu ülke zaten başta Kemalizm 'i yanlış anlamak ile kaybetti.Mustafa Kemal doğru anlamda anlaşılsaydı içerisinde bulunduğumuz durum çok farklı olurdu.Komunizm çağın gerisinde kalmış bir ideoojidir.İncelediğimizde Kominizm ile yönetilen ülkeler Uluslararası arena ya kendini tamamen kapatmış kapalı bir kutu gibi yaşayan toplumlardır.Siz Yabancı sermayeye karşı değilim derken zaten kendinizle çelişkiye düşüyorsunuz. Dünyadada baktığımız vakit Kominizm bir kaç ülkeden başka bir yerde geçerli bir rejim değildir.Size diyebileceğim tek şey vardır;Siz tercihinizi zaten kaybeden bir rejim ile apaçık ortaya koymuşsunuz,yolunuz açık olsun fakat fazla bir yolunuz olmayacaktır bunu da iyi kavrayın...Ayrıca Şu anda yaşadığımız ülkenin durumunu M.Kemal ' e bağlamak sizin saygısızlığınızı ifade etmektedir.M.Kemal yaptıkları ile bu ülkeye adeta yeni doğmus bir bebek gibi önce konuşmayı öğretti,sonrada katledilmesi gereken uzun yollar için yürümeyi..İçerisinde yaşadığımız durumun en büyük sorumluluları ortaklıkları yanlış anlayan ve sorumluluklarından kaçan Devlet adamlarıdır. Unutmayınız ki Türkiyede komunizm de faşizm de sadece bir sahra olarak kalabilir...Bende sizden bu tarz Kominizmi savunan öğretileri duymaktan Sıkıldığım için hayali ideolojinizle başbaşa başarılar dilerim.
Peki o zaman ben size soruyorum, türkiye de suan kemalizm dogru anlamis kimler var, isim isim söyleyebilirsiniz. Ben kendi adima kemalizmi dogru algiladigimi düsünüyorum, bilakis kemalistim diyenlerin bunu dogru algilamadigini düsünüyorum, mesela bana göre kamalizm de antiemperyalizm yoktur. Ancak kemalistler kemalizmin anti emperyalist bir yapida oldugunu söylerler, bunun gibi seyler var mesela.
Eski 09-05-08, 19:16 Çevrimdışı   #19
Yard. Doçent
Taktın sen mandaya...

Alıntı:
DR_GoKiSsS´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Güçlünün yanında olmak sıkkını işaretleyen arkadaslar bir acıklamada bulunabilirlermi güçlünün yanında olmaktan kastınız nedir katil abd mandası himayesine girmek

eger oysa bu soruma cevap vermeyin
Bakınız, gücün en büyük göstergesi nedir?

Gücün hükmetme yeteneği olmasıdır. Bu sebeple hükmedenin yanında olmalıyız. Ben bu anlamda bu seçeneği işaretledim.

Gücün yanında olmak sandığın gibi mandacılık değil İttifaktır.
Eski 09-05-08, 19:23 Çevrimdışı   #