| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]() | günümüze kadar darbelerin bize yararları ve zararları nelerdir?
arkadaşlar birbirimize saygılı olarak tartışalım...çok şey öğreneceğimi umuyorum herkese teşekkürler...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | CnRaLpEr (22-04-07) |
| | #2 |
| Haftanın Moderatörü ![]() ![]() Forumda uzman
Teşekkür etti: 3.339
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:34940 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | konu yoruma acilmistir ![]() |
|
| | #3 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.630
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6647 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Darbelerin bir faydası olduğunu düşünen yoktur herhalde. Türkiye'nin kritik dönemlerinde otokontrol kurmak için mantıklı sebepler öne sürerek darbe girişiminde bulunanlar her zamanki gibi toplumun değil belli kitlelelerin çıkarları uğruna hareket etmişlerdir. Sonuç:kaybedilen canlar... Bize kalanlar:ibretlik sahneler zamansız yorumsuz sessiz ... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #4 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 196
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:215 ![]() ![]() ![]() |
darbeler demokrasiyi rafa kaldırmak demek darbecilerden başka kimseye yarar getirmemiştir zararları ise saymakla bitmez
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | tragonya (23-04-07) |
| | #5 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 218
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:351 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Darbe T.C. anayasasina göre suctur, bunun ne kadar gerici bir hareket oldugu konusunda herhalde herkes hemfikirdir, ancak darbe sucundan dolayi hapse giren birini aranizda gören yada duyan varsa beni bilgilendirirse sevinirim, bugünkü anayasa da hala darbecilerin yazdigi anayasadir, bunuda belirtmekte fayda var...
|
|
| | #6 | |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 376
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:3065 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #7 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 218
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:351 ![]() ![]() ![]() ![]() | Kesinlikle haklisin, evet bunu bende bir türlü cözemedim, herkes darbeye karsi ama darbeci anayasasina degil (yada söye daha dogru olur, darbeye karsi olanlarin cok azi onlarin anayasasina karsi), bu sence ne ile aciklanabilir ?
|
|
| | #8 |
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:3065 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
darbeye maruz kalanlar mı haklıydı yoksa darbeyi yapanlar mı?ama şurası kesin ki darbeler bizi olduğumuz yerden çok gerilere götürmeyi başarmıştır.
|
|
| | #9 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.879
Forum Gücü: 65 Forum Puanı:21075 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
örnek olarak 12 eylül darbesı ülkeyi en az 50 yıl geriye goturmustur... bnece bı yararı yoktur... askerın sıyasete karısmaması gerek bence...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | KIRGIN (06-05-07) |
| | #10 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.820
Forum Gücü: 46 Forum Puanı:10838 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Darbenin hic bi seye hic bi faydasi yok.. O yuzden kimse sınırını asmasa iyi olur..
BiR KoRKuLuK GiBi iÇiMe DiKiLDiN BeNi DaHa BuLaŞMaDaN BiTiRDiN BiR HaYaT aVCuMa ÇiZiLDiN BeNi KeMiRDiN NeYe ÇeViRDiN SeN.. |
|
| | #11 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 6.507
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:16538 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 12 eylül darbesi tamamen amerika kontrollü bir harekettir !!!ve kapitalizmin türkiye üzerinden doğuya açılacağını abd çok iyi bilmekteydi !!..bu amacına ulaşan abd için 12 eylül , oldukça başarılıdır !! ![]() |
|
| | #12 |
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:3065 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar paylaşım için teşekkürler...
|
|
| | #13 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.097
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7342 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | darbelerin hiçbir şekilde faydası yoktur.zararları ise saymakla bitmez... bugün yetişen insanlara bakarsak,darbenin etkilerini açıkça görebiliriz.. kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu titrek sesinde umutların avuntusu bir mendil eski bir resim bulduğum tahta masasında bilmeden unuttuğu gözyasları doldurmus giderken boslugu |
|
| | #14 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
darbeler ülkeye çok büyük kayıplar oluşturur, resmen zamanı ve ilerlemeyi durdurur. bu tamam çok kötüdür ama özellikle 80 ihtilali öncesindeki durum da çok kötüdür, insanların sağcı solcu diye kutuplara ayrılması, birbirine vurdurulması, insanların sokaklarda ve cezaevlerinde işgencelere uğraması, katledilmesi, bunlarda çok kötüdür, yani yine dış mihraplar hazırlar darbe için gerekli koşulları, olgunlaşınca da işte o hoşlanmadığımız ve istemediğimiz manzara....
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | illegall (26-04-07), karahindiba (26-04-07) |
| | #15 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 242
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:723 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Darbe emir komuta yaptirimiyla kendi ewladinizin size silah dogrultmasidir...kesinlikle suctur!!Hakli gosterilebilecek hicbir yonu yoktur..askeri kanat yaparsa darbe halk yaparsa devrim olur...olmasi gerekende burdur,ulkelerde askerde devlette millet icin wardir... |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |