Konu Seçenekleri
Eski 29-08-08, 17:02 Çevrimdışı   #1
Grup Lideri
Kemalistler

Scнiивея - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.846
Teşekkür etti: 2.690
RepForum Gücü: 83
Forum Puanı:34311
Scнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
yeni Hakarete ÖdÜl! - AKP Rezaleti part II

HAKARETE ÖDÜL!

İktidar, “Türkler, 1 milyon Ermeni 30 bin Kürt öldürdü” iftirası atan
O. Pamuk’u ders kitaplarına soktu

Sonunda Türkiye bunu da gördü! Türk milletine “soykırımı” iftirası attığı için Nobel’le ödellendirilen Orhan Pamuk, AKP iktidarı tarafından da baş tacı ediliyor. Daha önce AB dayatmasıyla Atatürk’ü müfredattan çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı, Pamuk’un 2 kitabından bazı bölümleri ders kitaplarına yerleştirdi.

Karara tepki yağdı
AKİF AKKUŞ (MHP) Özellikle lise çağına gelmiş çocuklarımıza vatan ve millet sevgisinin benimsetilmesi gerekirken, bu kişinin yazıları okul kitaplarına girmemeliydi.
MUSTAFA GAZALCI (CHP) bu seçim çok düşündürücü. AKP milli eğitimi ulusal eğitimden uzaklaştırma politikası uyguluyor. MEB kitaplarında bulanıklık var.
İSMAİL KONCUK (TÜRK EĞİTİM-SEN) Türk milletini dünya kamuoyuna katil gibi gösteren bir yazarın eserlerinin okutulması, ihanete prim vermek olur.

Türk’e küfre ödül
Milli Eğitim Bakanlığı, Türk milletini soykırımcılıkla suçlayıp Avrupalılar tarafından ödüllendirilen Orhan Pamuk’un romanlarını lise kitaplarına soktu

Haber: Sümeyra YILMAZ

“Türkler 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürdü” dediği için Nobel alan Orhan Pamuk, bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Daha önce “Atatürk’ü müfredattan çıkarmakla” eleştirilen Bakanlığa bağlı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, 12’inci sınıflar için hazırladığı “Türk Dili ve Edebiyatı” ile “Dil ve Anlatım” kitaplarına Pamuk’un iki ayrı romanından bölümler aldı. “Türk Dili ve Edebiyatı” kitabı için Pamuk’un 1995 yılında yayımlanan “Yeni Hayat” adlı romanından altı sayfalık bir bölüm alıntılanırken, “Dil ve Anlatım” kitabında ise “Sessiz Ev” kitabından bölümler örnek metin olarak kullanıldı. Ayrıca yine 12’nci sınıf İngilizce kitabında Bob Dylan, Nicole Kidman ve Lale Orta’yla birlikte Orhan Pamuk da hakkında biyografi hazırlanması istenen ünlüler arasında sayıldı.

YENİÇAĞ

"Uçurum kenarında yıkık bir ülke
türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar
yıllarca süren savaş, ondan sonra
içerde ve dışarda saygı ile tanınan
Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet

İşte Türk Genel Devrimi"

ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє..

Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
J.Mengele (29-08-08), Tuğrul Bey (29-08-08), Virane (29-08-08), _osiris_ (29-08-08)
Eski 29-08-08, 17:49 Çevrimdışı   #2
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Genel Mesajlar: 20.051
Teşekkür etti: 15.450
RepForum Gücü: 441
Forum Puanı:184753
Snorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Haberi hazırlayanlar büyük ayıp etmişler.

“Türkler 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürdü” dediği için Nobel alan Orhan Pamuk,

Bu tabir bile ne kadar taraflı ve mesnetsiz bir haber olduğunu gözler önüne seriyor.
Böyle dediği için değil yazdığı kitaplar sayesinde almıştır ödülü.

Diğer konu ise hepimiz bilirizki Lisede Okumamız için önümüze konan ilk kitaplar Orhan Pamuk' un kitapları idi Nobel almadan yada bu talihsiz cümleyi kurmadan önce.
Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Orhan Pamuk, bu sözü söyledi diye silimezsiniz yaptıklarını.
Sırf karalamak adına yanlı haber yapılmış. İnsanlar kandırılıyor yazık.

Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım
Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım
Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara
Ama en sonunda anladım
Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum
Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum

Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi)
*KuĞu* (30-08-08), agulasor (29-08-08), ASAKİRİ (29-08-08), aydan (29-08-08), CSKN (29-08-08), `KarameL (29-08-08)
Eski 29-08-08, 17:57 Çevrimdışı   #3
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.307
Teşekkür etti: 2.635
RepForum Gücü: 82
Forum Puanı:26553
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Orhan Pamuk o iftirayı atmasa Nobel değil gazoz kapağı bile alamazdı, o adam kaç kuruşluk adam ve kaç kuruşluk tarih bilgisi varki masa başında işkembeden sıkma laflarla piyasa yapıyor? Eğer müfredata girecek bir kitap varsa oda TTK'nın hazırlattığı 1915 olayları ile ilgili kitap çalışmalarıdır. Orhan Pamukun açıklaması tamamen siyasi ve avrupalı dost(!)larımıza yaranmak amacıyla söylenmiş bir laftır...

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Anti-Komintern

Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
J.Mengele (29-08-08), Virane (29-08-08), _ŞizofreN_ (29-08-08)
Eski 29-08-08, 18:01 Çevrimiçi   #4
Rektör
Düşünürler grubu

Virane - ait Avatar
Genel Mesajlar: 9.048
Teşekkür etti: 5.394
RepForum Gücü: 174
Forum Puanı:70117
Virane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Snorland´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Haberi hazırlayanlar büyük ayıp etmişler.

“Türkler 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürdü” dediği için Nobel alan Orhan Pamuk,

Bu tabir bile ne kadar taraflı ve mesnetsiz bir haber olduğunu gözler önüne seriyor.
Böyle dediği için değil yazdığı kitaplar sayesinde almıştır ödülü.

Diğer konu ise hepimiz bilirizki Lisede Okumamız için önümüze konan ilk kitaplar Orhan Pamuk' un kitapları idi Nobel almadan yada bu talihsiz cümleyi kurmadan önce.
Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Orhan Pamuk, bu sözü söyledi diye silimezsiniz yaptıklarını.
Sırf karalamak adına yanlı haber yapılmış. İnsanlar kandırılıyor yazık.

Sormadan edemiyecegim

Kac tane kitabini okudun ve temalari neydi?

"Her gün bir yerden göçmek ne iyi,
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hos,
Dünle beraber gitti cancagizim;
Ne kadar söz varsa düne ait,
Simdi yeni seyler söylemek lazim."

- Mevlana -

Eski 29-08-08, 18:04 Çevrimdışı   #5
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Snorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Alıntı:
Tuğrul Bey´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Orhan Pamuk o iftirayı atmasa Nobel değil gazoz kapağı bile alamazdı, o adam kaç kuruşluk adam ve kaç kuruşluk tarih bilgisi varki masa başında işkembeden sıkma laflarla piyasa yapıyor? Eğer müfredata girecek bir kitap varsa oda TTK'nın hazırlattığı 1915 olayları ile ilgili kitap çalışmalarıdır. Orhan Pamukun açıklaması tamamen siyasi ve avrupalı dost(!)larımıza yaranmak amacıyla söylenmiş bir laftır...
Sana verecek çok cevabım var ama en güzeli Orhan Pamuğun Biyoğrafisi olacaktır

http://tr.wikipedia.org/wiki/Orhan_Pamuk

Söylediği söz tamamen yanlış ve bence ayıp olsa bile bu yazarlığının önüne geçmez.

Ama en sonunda anladım

Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
*KuĞu* (30-08-08), aydan (29-08-08), CSKN (29-08-08)
Eski 29-08-08, 18:08 Çevrimdışı   #6
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Alıntı:
Virane´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sormadan edemiyecegim

Kac tane kitabini okudun ve temalari neydi?
Öncelikle konu ben değilim.
Hiç kimseyi ilgilendirmez benim okuyup okumamam.
Ayrıca beni sınayacak kapasitede değilsin.
Bu Ülkenin Okullarında eğitim aldım ve bunu yapan herkes'e okuması için Orhan Pamuğun kitapları tavsiye edilmiştir Edebiyat öğretmenleri tarafından varsa itirazı olan buyursun.

Merak ediyorsan kitaplarını Biyoğrafisini incele

Ama en sonunda anladım

Eski 29-08-08, 18:10 Çevrimdışı   #7
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
Sana verecek çok cevabım var ama en güzeli Orhan Pamuğun Biyoğrafisi olacaktır

http://tr.wikipedia.org/wiki/Orhan_Pamuk

Söylediği söz tamamen yanlış ve bence ayıp olsa bile bu yazarlığının önüne geçmez.
Dil ola kese savaşı, dil ola kestire başı...

Ödül almak kolaydır, ama üstüne atılan iftirayı silmek ödül almak kadar kolay değildir. Biyografisindende belli aristokrat bir aileden gelme olduğu, zaten halk içinden biri olsa yaşadığı topraklara iftira atmaz ve dünya gündeminde ülkesini zor duruma düşürmezdi. Kitap yazacağına otursun aşağı tarihi araştırsın. Yaşadığı hayat ve ödülleri umrumda değil...

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Anti-Komintern

Mesaja teşekkür eden:
Virane (29-08-08)
Eski 29-08-08, 18:12 Çevrimdışı   #8
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Alıntı:
Tuğrul Bey´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Dil ola kese savaşı, dil ola kestire başı...

Ödül almak kolaydır, ama üstüne atılan iftirayı silmek ödül almak kadar kolay değildir. Biyografisindende belli aristokrat bir aileden gelme olduğu, zaten halk içinden biri olsa yaşadığı topraklara iftira atmaz ve dünya gündeminde ülkesini zor duruma düşürmezdi. Kitap yazacağına otursun aşağı tarihi araştırsın. Yaşadığı hayat ve ödülleri umrumda değil...
Öyleyse söylediği söz ile eleştirin. Bunu bende eleştiriyorum Tarihçiler bile bunun doğru olmadığını söylerken bunu söylemesi yakışıksız oldu.

Söylemeseydi o ödülü alamazdı diyerek iftiraya ortak olmayın sadece.

Ama en sonunda anladım

Eski 29-08-08, 18:12 Çevrimdışı   #9
Doçent
Huzur Pınarı

agulasor - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.604
Teşekkür etti: 1.232
RepForum Gücü: 30
Forum Puanı:10055
agulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmış
ceyhun konubu deıl kı
sen orhan pamugun odulu ıftara sonucu aldıgını soylıyordun,sımdı umrumda deıl dıyorsun

"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler."

guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN

Eski 29-08-08, 18:14 Çevrimdışı   #10
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Alıntı:
agulasor´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ceyhun konubu deıl kı
sen orhan pamugun odulu ıftara sonucu aldıgını soylıyordun,sımdı umrumda deıl dıyorsun
Şimdi sen buna çelişkide dersin... Yazdıklarımı okumadan anlamadan cevap yazıyorsun ya Ahmet, ne desem sana...

[Tuğrul Bey]

Anti-Komintern

Eski 29-08-08, 18:16 Çevrimdışı   #11
Öğretim üyesi
Antikapitalistler

Sodir - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.104
Teşekkür etti: 1.183
RepForum Gücü: 37
Forum Puanı:16005
Sodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSodir tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
söyledikleri hakkında yorum yapmıcam ama yaşar kemal gibi biri varken orhan pamuğun alması biraz garip dogrusu...

seve...

omedya mına

Mesaja teşekkür eden:
Virane (29-08-08)
Eski 29-08-08, 18:19 Çevrimiçi   #12
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.753
Teşekkür etti: 2.211
RepForum Gücü: 102
Forum Puanı:38822
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
nobel ödülündemi siyasetle veriyorlarmış araştırmak lazım böyle pat diye söylemekle olmuyorki.
Eger siyaset içerikli verdikleri ödüller varsa getirir buraya koyarsınız bizde deriz he dogru..
Fakat söyledigi bi söz için nobel gibi bi ödülün verilecegini sanmıyorum
her laf söyleyen versler ülkede bi çok edebiyatçıda laf söyler türklüge...

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

Kristallnacht
Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi
Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü
TÜRK Oglu Türktür

Eski 29-08-08, 18:20 Çevrimiçi   #13
Rektör
Düşünürler grubu

Virane - ait Avatar
Virane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Öncelikle konu ben değilim.
Hiç kimseyi ilgilendirmez benim okuyup okumamam.
Ayrıca beni sınayacak kapasitede değilsin.
Bu Ülkenin Okullarında eğitim aldım ve bunu yapan herkes'e okuması için Orhan Pamuğun kitapları tavsiye edilmiştir Edebiyat öğretmenleri tarafından varsa itirazı olan buyursun.

Merak ediyorsan kitaplarını Biyoğrafisini incele
Merak etme ben biyografisini inceliyeli bir hayli oldu, ben kapasiteden filan bahsetmiyorum Sen alt kisimda alinti yaptigim yerde önümüze konan ilk kitaplardan idi diyorsun bende merak ettigim icin sana soruyorum ki magdem ilk kitaplardan di kactane okudun.

Ha okumamissan kisinin fikirlerinin kitaplarinda gecmedigini nerden biliyorsun bana somut kanitlarla gösterirmisin? Bu sinamak degil sadece sorudur.

Alıntı:

- Mevlana -

Eski 29-08-08, 18:28 Çevrimiçi   #14
Dekan
Düşünürler grubu

aydan - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.147
Teşekkür etti: 3.020
RepForum Gücü: 193
Forum Puanı:85926
aydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Orhan Pamuk ne derse dersin, ne yaparsa yapsin..önemli bir edebiyatcidir..
bunu kimse degistiremez..Ödül alamazdi, sunu yapamazdi..diyenlere de..'nerden biliyorsunuz?' gibi bir soru sorma istegi duyuyorum..her yazar devletini kötüledigi zaman mi nobel ödülü aliyor ? Cehaletin gözü gör olsun..
En acisi da su ki, okumadan yargiliyanlar var..burda Orhan Pamuk söyle böyle diyen insanlar, acaba onun kitaplarini almayi birak, dis kapagi nasil görünüyor biliyorlar mi ?!

Tuğrul Bey'e de sunlari demeden gecemeyecegin ne yazik ki..agziniz cok iyi laf yapiyor olabilir..ama o kücümsediginiz adam varya, nobel almis ve dünyaca ünlü bir edebiyatci..o üc kurusluksa, BAZI insanlarin degerini ölcmek bile istemiyorum (:
'onun ne kadar tarih bilgisi var ki?' sözünüze gelince..sizin ne kadar tarih bilginiz var ? ondan az okuyup bildiginizden süphe bile duymuyorum..bilmiyorum biliyor musunuz ama, eger bir yazar tarihe yönelik bir kitap yaziyorsa, öncelikle bircok tarihle ilgili kitaplar okuyup, yazdiginin okuyuca güven verebilmesi icin gerceklerle pekistirmelidir..sanirim onun tarih bilgisini sorusturmak haddimize düsmemis ((:
saygilar..

Biz üç kişiyiz;
Ben, Keyfim ve Kâhyası..

E bıktım artık fahişe gönüllerden !

Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
CSKN (29-08-08), Snorland (29-08-08), Yσкє∂!¢! (30-08-08), `KarameL (29-08-08)
Eski 29-08-08, 18:37 Çevrimiçi   #15
Doçent
Kemalistler

_osiris_ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.008
Teşekkür etti: 1.280
RepForum Gücü: 32
Forum Puanı:9664
_osiris_ herkes hayran_osiris_ herkes hayran_osiris_ herkes hayran_osiris_ herkes hayran_osiris_ herkes hayran_osiris_ herkes hayran_osiris_ herkes hayran_osiris_ herkes hayran_osiris_ herkes hayran_osiris_ herkes hayran_osiris_ herkes hayran
Ruhsal Durumum:

Şu lafı söyledikten sonra yazarların piri olsa değeri tezekle eşitlenmiştir.

Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben"

Eski 29-08-08, 18:44 Çevrimdışı   #16
Yard. Doçent
Antikapitalistler

αηтιкαριтαℓιѕт - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.237
Teşekkür etti: 331
RepForum Gücü: 16
Forum Puanı:5260
αηтιкαριтαℓιѕт Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorαηтιкαριтαℓιѕт Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorαηтιкαριтαℓιѕт Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorαηтιкαριтαℓιѕт Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorαηтιкαριтαℓιѕт Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorαηтιкαριтαℓιѕт Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorαηтιкαριтαℓιѕт Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorαηтιкαριтαℓιѕт Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorαηтιкαριтαℓιѕт Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorαηтιкαριтαℓιѕт Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorαηтιкαριтαℓιѕт Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
yanlış düşünüyorsunuz Orhan Pamuk'un daha önce hiç bi kitabını okumadınız??

Ah bir tutsaydın ellerimi
Biraz gözlerime inansaydın
Biliyorsun yapamazdım
Gitmezdim bu şehirden

Bu forumda sigara içilmez.
Cezası: 593 YTL

Eski 29-08-08, 18:44 Çevrimdışı   #17
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Alıntı:
Merak etme ben biyografisini inceliyeli bir hayli oldu, ben kapasiteden filan bahsetmiyorum Sen alt kisimda alinti yaptigim yerde önümüze konan ilk kitaplardan idi diyorsun bende merak ettigim icin sana soruyorum ki magdem ilk kitaplardan di kactane okudun.

Ha okumamissan kisinin fikirlerinin kitaplarinda gecmedigini nerden biliyorsun bana somut kanitlarla gösterirmisin? Bu sinamak degil sadece sorudur.
Fikir dediğin şey bu sözle alakalı olanlarsa hiç birinde yoktu.
Sen var diyorsan somut kanıt göster olmayan birşeyi somut kanıtla gösteremem.
Orhan Pamuk siyasi yada Tarihi kitaplar yazmadı, Roman yazdı. Konu içeriği olarak Politikayada, Tarihede göndermeler varsada yazdıklarının adı roman.
Değindiği konular Ülkemizin gerçekleri siyasi görüşünü yargılayamam kendi görüşüne göre yazmıştır ama bu haketmediği anlamına gelmez
Yaptığın saygısısızlıktı soru falan değil konununda tamemen dışına çıkardın.
Böyle bir değeri ders kitaplarına koymak rezaletmidir?
Asla değildir bu kadar basit.

Ama en sonunda anladım

Eski 29-08-08, 18:53 Çevrimiçi   #18
Rektör
Düşünürler grubu

Virane - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
Saygisizlikla alakasi yok sen bana önümüze konulan ilk kitaplardan biri dedin bende sana sordum kactane okudum magdem önüne konulan ilk kitaplardan di.
-------------------------------------------------------------

Gördügüm bazi arkadaslar normalde O.P nin lafini bile etmezken simdi O.P ci olmus, buda ideolojik görüsler ülkenin degerlerinden daha önemli hale geldigini gösteriyor yazik.

- Mevlana -

Eski 29-08-08, 19:00 Çevrimdışı   #19
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Alıntı:
Saygisizlikla alakasi yok sen bana önümüze konulan ilk kitaplardan biri dedin bende sana sordum kactane okudum magdem önüne konulan ilk kitaplardan di.
-------------------------------------------------------------

Gördügüm bazi arkadaslar normalde O.P nin lafini bile etmezken simdi O.P ci olmus, buda ideolojik görüsler ülkenin degerlerinden daha önemli hale geldigini gösteriyor yazik.
Onu neden dediğimi anlamadın demekki.

Yıllardır bu böyle yazarın kitapları eğitim sisteminde var. yeni bir olay değil yani, sen bana okudunmu diye sorarsan okumadan bilip bilmeden yazıyorsun demeye getiriyorsun anlamına gelir. Buda bana saygısızlıktır.

Bende sevmem ama bu hakettiği şeyi aşşağılamamı gerektirmez hepimizin öyle olmalı.

Ama en sonunda anladım