| |
| |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]() | HAKARETE ÖDÜL! İktidar, “Türkler, 1 milyon Ermeni 30 bin Kürt öldürdü” iftirası atan O. Pamuk’u ders kitaplarına soktu Sonunda Türkiye bunu da gördü! Türk milletine “soykırımı” iftirası attığı için Nobel’le ödellendirilen Orhan Pamuk, AKP iktidarı tarafından da baş tacı ediliyor. Daha önce AB dayatmasıyla Atatürk’ü müfredattan çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı, Pamuk’un 2 kitabından bazı bölümleri ders kitaplarına yerleştirdi. Karara tepki yağdı AKİF AKKUŞ (MHP) Özellikle lise çağına gelmiş çocuklarımıza vatan ve millet sevgisinin benimsetilmesi gerekirken, bu kişinin yazıları okul kitaplarına girmemeliydi. MUSTAFA GAZALCI (CHP) bu seçim çok düşündürücü. AKP milli eğitimi ulusal eğitimden uzaklaştırma politikası uyguluyor. MEB kitaplarında bulanıklık var. İSMAİL KONCUK (TÜRK EĞİTİM-SEN) Türk milletini dünya kamuoyuna katil gibi gösteren bir yazarın eserlerinin okutulması, ihanete prim vermek olur. Türk’e küfre ödül Milli Eğitim Bakanlığı, Türk milletini soykırımcılıkla suçlayıp Avrupalılar tarafından ödüllendirilen Orhan Pamuk’un romanlarını lise kitaplarına soktu Haber: Sümeyra YILMAZ “Türkler 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürdü” dediği için Nobel alan Orhan Pamuk, bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Daha önce “Atatürk’ü müfredattan çıkarmakla” eleştirilen Bakanlığa bağlı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, 12’inci sınıflar için hazırladığı “Türk Dili ve Edebiyatı” ile “Dil ve Anlatım” kitaplarına Pamuk’un iki ayrı romanından bölümler aldı. “Türk Dili ve Edebiyatı” kitabı için Pamuk’un 1995 yılında yayımlanan “Yeni Hayat” adlı romanından altı sayfalık bir bölüm alıntılanırken, “Dil ve Anlatım” kitabında ise “Sessiz Ev” kitabından bölümler örnek metin olarak kullanıldı. Ayrıca yine 12’nci sınıf İngilizce kitabında Bob Dylan, Nicole Kidman ve Lale Orta’yla birlikte Orhan Pamuk da hakkında biyografi hazırlanması istenen ünlüler arasında sayıldı. YENİÇAĞ ![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #2 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.450
Forum Gücü: 441 Forum Puanı:184753 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Haberi hazırlayanlar büyük ayıp etmişler. “Türkler 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürdü” dediği için Nobel alan Orhan Pamuk, Bu tabir bile ne kadar taraflı ve mesnetsiz bir haber olduğunu gözler önüne seriyor. Böyle dediği için değil yazdığı kitaplar sayesinde almıştır ödülü. Diğer konu ise hepimiz bilirizki Lisede Okumamız için önümüze konan ilk kitaplar Orhan Pamuk' un kitapları idi Nobel almadan yada bu talihsiz cümleyi kurmadan önce. Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Orhan Pamuk, bu sözü söyledi diye silimezsiniz yaptıklarını. Sırf karalamak adına yanlı haber yapılmış. İnsanlar kandırılıyor yazık. ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
| | #3 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.635
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Orhan Pamuk o iftirayı atmasa Nobel değil gazoz kapağı bile alamazdı, o adam kaç kuruşluk adam ve kaç kuruşluk tarih bilgisi varki masa başında işkembeden sıkma laflarla piyasa yapıyor? Eğer müfredata girecek bir kitap varsa oda TTK'nın hazırlattığı 1915 olayları ile ilgili kitap çalışmalarıdır. Orhan Pamukun açıklaması tamamen siyasi ve avrupalı dost(!)larımıza yaranmak amacıyla söylenmiş bir laftır... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #4 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.394
Forum Gücü: 174 Forum Puanı:70117 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Sormadan edemiyecegim Kac tane kitabini okudun ve temalari neydi? "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - | |
| | #5 | |
Forum Gücü: 441 Forum Puanı:184753 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() http://tr.wikipedia.org/wiki/Orhan_Pamuk Söylediği söz tamamen yanlış ve bence ayıp olsa bile bu yazarlığının önüne geçmez. ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum | |
| | #6 | |
Forum Gücü: 441 Forum Puanı:184753 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Hiç kimseyi ilgilendirmez benim okuyup okumamam. Ayrıca beni sınayacak kapasitede değilsin. Bu Ülkenin Okullarında eğitim aldım ve bunu yapan herkes'e okuması için Orhan Pamuğun kitapları tavsiye edilmiştir Edebiyat öğretmenleri tarafından varsa itirazı olan buyursun. Merak ediyorsan kitaplarını Biyoğrafisini incele ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum | |
| | #7 | |
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ödül almak kolaydır, ama üstüne atılan iftirayı silmek ödül almak kadar kolay değildir. Biyografisindende belli aristokrat bir aileden gelme olduğu, zaten halk içinden biri olsa yaşadığı topraklara iftira atmaz ve dünya gündeminde ülkesini zor duruma düşürmezdi. Kitap yazacağına otursun aşağı tarihi araştırsın. Yaşadığı hayat ve ödülleri umrumda değil... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() | |
| Mesaja teşekkür eden: | Virane (29-08-08) |
| | #8 | |
Söylemeseydi o ödülü alamazdı diyerek iftiraya ortak olmayın sadece. ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum | |
| | #9 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.232
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10055 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ceyhun konubu deıl kı sen orhan pamugun odulu ıftara sonucu aldıgını soylıyordun,sımdı umrumda deıl dıyorsun "Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN |
| | #10 |
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şimdi sen buna çelişkide dersin... Yazdıklarımı okumadan anlamadan cevap yazıyorsun ya Ahmet, ne desem sana... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
| | #11 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.183
Forum Gücü: 37 Forum Puanı:16005 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
söyledikleri hakkında yorum yapmıcam ama yaşar kemal gibi biri varken orhan pamuğun alması biraz garip dogrusu...
seve... omedya mına |
| Mesaja teşekkür eden: | Virane (29-08-08) |
| | #12 |
Teşekkür etti: 2.211
Forum Gücü: 102 Forum Puanı:38822 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | nobel ödülündemi siyasetle veriyorlarmış araştırmak lazım böyle pat diye söylemekle olmuyorki. Eger siyaset içerikli verdikleri ödüller varsa getirir buraya koyarsınız bizde deriz he dogru.. Fakat söyledigi bi söz için nobel gibi bi ödülün verilecegini sanmıyorum her laf söyleyen versler ülkede bi çok edebiyatçıda laf söyler türklüge... Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Kristallnacht Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
| | #13 | |
Forum Gücü: 174 Forum Puanı:70117 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ha okumamissan kisinin fikirlerinin kitaplarinda gecmedigini nerden biliyorsun bana somut kanitlarla gösterirmisin? Bu sinamak degil sadece sorudur. "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - | |
| | #14 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.020
Forum Gücü: 193 Forum Puanı:85926 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Orhan Pamuk ne derse dersin, ne yaparsa yapsin..önemli bir edebiyatcidir.. bunu kimse degistiremez..Ödül alamazdi, sunu yapamazdi..diyenlere de..'nerden biliyorsunuz?' gibi bir soru sorma istegi duyuyorum..her yazar devletini kötüledigi zaman mi nobel ödülü aliyor ? Cehaletin gözü gör olsun.. En acisi da su ki, okumadan yargiliyanlar var..burda Orhan Pamuk söyle böyle diyen insanlar, acaba onun kitaplarini almayi birak, dis kapagi nasil görünüyor biliyorlar mi ?! Tuğrul Bey'e de sunlari demeden gecemeyecegin ne yazik ki..agziniz cok iyi laf yapiyor olabilir..ama o kücümsediginiz adam varya, nobel almis ve dünyaca ünlü bir edebiyatci..o üc kurusluksa, BAZI insanlarin degerini ölcmek bile istemiyorum (: 'onun ne kadar tarih bilgisi var ki?' sözünüze gelince..sizin ne kadar tarih bilginiz var ? ondan az okuyup bildiginizden süphe bile duymuyorum..bilmiyorum biliyor musunuz ama, eger bir yazar tarihe yönelik bir kitap yaziyorsa, öncelikle bircok tarihle ilgili kitaplar okuyup, yazdiginin okuyuca güven verebilmesi icin gerceklerle pekistirmelidir..sanirim onun tarih bilgisini sorusturmak haddimize düsmemis ((: saygilar.. Biz üç kişiyiz; Ben, Keyfim ve Kâhyası.. E bıktım artık fahişe gönüllerden ! |
| | #15 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.280
Forum Gücü: 32 Forum Puanı:9664 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | “Türkler 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürdü” dediği için Nobel alan Orhan Pamuk, Şu lafı söyledikten sonra yazarların piri olsa değeri tezekle eşitlenmiştir. Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" |
| | #16 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 331
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:5260 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yanlış düşünüyorsunuz Orhan Pamuk'un daha önce hiç bi kitabını okumadınız??
Ah bir tutsaydın ellerimi Biraz gözlerime inansaydın Biliyorsun yapamazdım Gitmezdim bu şehirden ![]() Bu forumda sigara içilmez. Cezası: 593 YTL |
| | #17 | |
Sen var diyorsan somut kanıt göster olmayan birşeyi somut kanıtla gösteremem. Orhan Pamuk siyasi yada Tarihi kitaplar yazmadı, Roman yazdı. Konu içeriği olarak Politikayada, Tarihede göndermeler varsada yazdıklarının adı roman. Değindiği konular Ülkemizin gerçekleri siyasi görüşünü yargılayamam kendi görüşüne göre yazmıştır ama bu haketmediği anlamına gelmez ![]() Yaptığın saygısısızlıktı soru falan değil konununda tamemen dışına çıkardın. Böyle bir değeri ders kitaplarına koymak rezaletmidir? Asla değildir bu kadar basit. ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum | |
| | #18 |
Forum Gücü: 174 Forum Puanı:70117 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Saygisizlikla alakasi yok sen bana önümüze konulan ilk kitaplardan biri dedin bende sana sordum kactane okudum magdem önüne konulan ilk kitaplardan di. ------------------------------------------------------------- Gördügüm bazi arkadaslar normalde O.P nin lafini bile etmezken simdi O.P ci olmus, buda ideolojik görüsler ülkenin degerlerinden daha önemli hale geldigini gösteriyor yazik. "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
| | #19 | |
Yıllardır bu böyle yazarın kitapları eğitim sisteminde var. yeni bir olay değil yani, sen bana okudunmu diye sorarsan okumadan bilip bilmeden yazıyorsun demeye getiriyorsun anlamına gelir. Buda bana saygısızlıktır. Bende sevmem ama bu hakettiği şeyi aşşağılamamı gerektirmez hepimizin öyle olmalı. ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum | |