| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Profesör Antikapitalistler ![]() | haklarımızı yeterince biliyor ve savunuyormuyuz.? halkımız artık boğaz tokluğuna çalışmak pahasına bir çok hakkından vazgeçip adete bir köle gibi çalışıyor ve sosyal haklarını ,mesailerden elde edeceği kazancın v.s... hesabını sormaya çekiniyor buda toplumsal olarak kuzulaşmaya tepkisizleşmeye yol açıyor... hiç bir sosyal güvencesi olmadan çalışan ve bir iş kazası sonra yaşamını yitiren aile mağdur oluyor veya kaza sonucu sakat kalıp birde bu kazadan sorumlu tutuluyor... sizce haklarımızı yeterince biliyor ve savunuyormuyuz... CEZALI ÜYE |
|
| | #2 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 682
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2665 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilmiyoruz, bilsek bile savunamıyoruz.. Örnek; Bir işyerinde (konfeksiyon olsun) patron mesai ücreti ödemeden, yada çok az ödeyerek ve ssk sız olarak insanları çalıştırıyor diyelim ki..(tekstil sektöründe bu çok yaygındır) Mesaiye kalmak istemezsen yada ssk ile ilgili istekte bulunursan, işten atıveriyor..'zaten kapının önü 500 milyona çalışacak adamlarla dolu' diyor işçiye.. İşten atılma korkusu nedeniyle kimse ses çıkaramıyor..Ücretler yetersiz, sendikalaşma ve birlikte hareket etme kültürü neredeyse yok denecek kadar az.. Büyük patronlardan alamadığı vergiyi, devlet işçisinden, çiftçisinden, memurundan ve küçük esnafından söke söke peşin peşin alıyor..Bizim mahallede bile geçen ay 3 küçük esnaf kepenk kapattılar..Artık büyük alış-veriş merkezleri ile başedemiyorlar.. KORKMA ONDAN BUNDAN NE ÖLÜMDEN NE HAYATTAN !... |
|
| | #3 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.338
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:8754 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hayır haklarımızı ne biliyoruz ne de arıyoruz...aslında bizim insanımız haklkını bilsede aramaz... artık tembellik demek istemiyorum ama insanlar umutsuzluğa alışmışlar...umut yok...ve umudu arama isteği..bu da tabiki yaşama isteği yok demek oluyor...insanlar artık hayatla aralarındaki bağları iyice kaybediyorlar...insanlar hastalanıyorlar...ve bu hastalığın tek çaresi umut... İnadına sosyalizm İnadına Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu İnadına Tam Bağımsız Türkiye ![]() "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum" Deniz GEZMİŞ |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #5 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.690
Forum Gücü: 83 Forum Puanı:34311 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bu kadar işsiz olan bir ülkede iş bulunmuşta hakmı arayacak adam.. Adamını bulucaksın adam gibi bir yaşam için... ![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | HANNİBAL (07-03-08) |
| | #6 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 206
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7870 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kendi adıma; çok Şükür biliyorumda, savunuyorumda.. Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Ben annemin kızıyım; harbiyim, yalan bilmem. Kalbim oyuncak değil, hiç kimseye Eğilmem! |
|
| | #7 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.635
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne biliyoruz, nede savunabiliyoruz. bilsekte savunmayız. en azından işimizi kaybetme korkusundan. doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar. biz sustukça birileri bizi koyun gibi gütmeye devam ediyor. acı ama gerçek.
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #8 | |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 682
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2665 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Çok şey mi istedik acaba ? İmza; Adamını bulamayan kadın KORKMA ONDAN BUNDAN NE ÖLÜMDEN NE HAYATTAN !... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | HANNİBAL (07-03-08) |
| | #9 | |
Teşekkür etti: 2.635
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
para kazanmak isteyen işçi kapitalizmin çarkları altında ezilmeye mahkumdur bir bakıma. sendikalılar paçayı kurtarır bir nebze. ancak asıl patron yerine kompradorların eline düşen işçiler ne hak sorabilir ne hukuk. yol gösterirler. [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | DREWFOSTER (08-03-08) |
| | #10 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 451
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:906 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Haklarımızı bilmiyoruz doğal olarakta savunamıyoruz bundan en büyük etken eğitim ve medya Hürriyet Hepimize Yetmiyor , Hürriyet Hepimize Yetebilir ! SAVAŞSIZ BİR DÜNYA !!! "Allah'ı ararsan gönlünde ara Mekke'de , Kudüs'te Hac'da değil" Yunus Emre |
|
| | #11 | |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.690
Forum Gücü: 83 Forum Puanı:34311 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | DREWFOSTER (08-03-08) |
| | #12 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.232
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10055 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bılıyoruz ama savunamıyoruz .bana dokunmayan bın yıl yasasın dıyoruz hep :( ornegın bızım okulda hocanın yanlısını soyleyemıyoruz okul 8. 9. sınıflardan gecılmıyo bunu kımse goze alamıyor "Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN |
|
| | #13 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.673
Forum Gücü: 47 Forum Puanı:13351 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsanlara verilen haklar hukuk kurualları anayasada belirtilmiş. Ancak bu haklar sitemin başındaki kişiler tarafından sınırlı ve sorunlu haklar olarak tarafımıza verilmektedir. Tam haklarımımı alamıyoruz. Ne işçi ne memur ne çifci v.b. hiç kimseye hakları tanınmıyor. Öyle bir dünya sistemiki karmaşık anlaşılmaz. Devletimiz işciden memurdan vergiyi maaşını vermeden önce alıyor. Böyle bir şey olabilirmi. neyse bu bu konular derin. ne hakkımızı savuna biliyoruz nede hakkımızı ala biliyoruz. Yazamam derim yazarım Ben acı ile doğdum Olsun yinede yaşarım Hayat buya Dolunca vadem Çeker giderim srknakr |
|
| Mesaja teşekkür eden: | pavel (21-03-08) |
| | #14 |
Teşekkür etti: 2.211
Forum Gücü: 102 Forum Puanı:38822 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Allaha Havale ediyoruz Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Kristallnacht Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #15 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 74
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Halkın algıları böylesine kapanmışken davlarını bile unutmuşken nasıl haklardan bahsedebiliriz. fakat halka mana bulunmaz onları bu hale getiren sistem asıl suclu olandır. Türk halkı hiç bir zaman haketmediği kadar aşağlanmaktadır..
|
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |