Konu Seçenekleri
Eski 05-04-08, 00:16 Çevrimdışı   #1
Öğrenci
Genel Mesajlar: 3
Teşekkür etti: 0
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:1
Guest Herkese mesafeli
[Hikaye] Yaz tatilim..

Bu hikayenin oyunculari da, gelisen olaylari da tamamen benim hayalgücümün eseridir

Begenildigi taktirde devam edilecektir.

Heyecanini korumak için kisa yazilar seklinde sunulacaktir.

---------

---------

Aras, Ankarada oturan, 17 yasinda, okulu bir takim depresif ve ideolojik takintilar sebebiyle bir sene önce birakmis, tüm gününü evinde konsol oynayarak ya da bilgisayar kullanarak geçiren bir gençtir.

Ailesi ve biri erkek (14), digeri kiz (16) olan kardesleriyle yasamaktadir.

---------

Gün 1.

Saat sabahin sekiziydi, gece boyunca rüyama giren güzel kizlarin rüyadan ibaret oldugunu farkedince, büyük bir hayalkirikligi yasadigim gibi, uykum da kaçmisti..ee kolay degil, hayatimda simdiye kadar hiç kiz arkadasim olmadi.. ( hayalini kurdugum ve kendimi çiktigimiza inandirdigim bir kiz vardi aslinda, ama onunla da son hayalimde ayrildik )

Yatagimdan kalkip dogruca Pc nin power dügmesine bastim. Lanet olasi, içinde barindirdigi video, müzik ve oyunlar'in sayisi yüzünden 10 dakika da anca açiliyor.
Firsattan istifade, mutfaga girip bir bardak süt doldurdum kendime.
Cumartesi günü oldugundan, herkes uyuyordu evde.

10 dakika oyalandiktan sonra, Pc'nin önüne geçtim. Önce Ebay'e bir göz attim ( disari çikmadigimdan, tüm alisverislerimi de internetten yapiyordum ), ardindan Msn de ki maillerime baktim..en sonunda da forumlara girdim, bir kaç yüz mesaj atmaya ( bu bir takinti haline gelmisti, malum forumda 45.255 mesaj sayisina sahip olup ikinci siradaydim )

3 yildir bilgisayarda ayni veya benzer eylemlerin getirdigi monotonluktan dolayi, 1 saat sonra Playstation'i açtim.

Oyun süresi 150 saat olan Rather Tale oyununun cd'sini koydum ve çalistirdim.

Saat 11 oldugunda, annemin her dakika tekrarlanan "Araaaaas, kahvalti haziiiir" sözlerine daha fazla katlanamayip sonunda oyunun basindan kalkmaya ikna ettim kendimi.
Mutfaga girip oturdum masaya.

Babam : "Beyefendi sonunda tesrif ettiler..
Ben : Oyun oynuyordum..konsantrasyon sebebiyle kalkamadim bir türlü..
Babam: Baska ne yaparsin ki zaten, okul yok, is yok, güç yok..insan en azindan arada bir disari çikar hava alir.
Ben : Baba, ne disarisi bu havada..yaz yaklasti zaten, sicaktan çatlarim.
Annem : Aras..yaz dedin de, bu yaz bir planin var mi?
Ben : Var! Bütün yazi kapsayan bir program olusturdum.
Annem : Hayret, nedir?
Ben : Evde oturmak muhaha.
Annem : Bikmadin mi 1 senedir Atari oynayip gerçekle sahteyi birbirine karistirmaktan?
Ben : Playstation deniliyor ona..
Babam : Kusura bakma, bu yaz ne bilgisayar, ne de baska birseye izin veririm. Tatil yapacaksin. Yerini de sen seç.
Ben : Sen de kusura bakma, özgürlügümü kisitlarsan intihar ederim.
Babam : Ne özgürlügü lan, bu mu özgürlük! Tembellikten baska birsey degil, hayatini dört duvar arasinda geçiriyorsun.
Ben : Baslama yineeee!
Babam : Bu yaz seni bu evde görmeyecegim, son sözüm de bu. Erkeksen git intihar et "

Bu sözler üzerine masadan kalkip odama çekildim.
Sinirden ve korkudan heryerim titriyordu, stres içindeydim..
Sarji bitmekte oldugu için her saniye öten cep telimi farkedip, elime alip duvara firlattim. Zaten lazim da degildi, rehberim de ailem, dayim, teyzem ve kardeslerimden baskasi yoktu, ha bir de doktorum.

Gece az uyumus olmanin etkisiyle yatagima uzanip gözlerimi kapattim. Sakinlesmek için de bir sigara yaktim.

Kendimi normal bir insan olarak görmedigimden degil, ama hem soguklugum, hem utangaçligim hem de yabani yönlerimden dolayi insan içine çikmaktan pek hoslanmayan biriydim. Ancak hayatimin su sekilde güzel gittigini de söyleyemezdim.

Düsünmeye basladim..belki biraz degismeliydim artik..
Eski 05-04-08, 00:18 Çevrimdışı   #2
Öğrenci
Guest Herkese mesafeli
Gün 2.

Berbat hissediyordum, kafama takilan tatil olayindan dolayi degil, hastalanmistim.

Disari çikmayan birini bile kolayca buluyordu grip denen cehennemlik hastalik.

Gecem saçmasapan ve garip rüyalar esliginde berbat geçmisti ve sabah olmustu.

Saatin kaç oldugunu bile bilmeden, içeri kardesim Emre girdi.

Emre :"Yarin ki ödevim için bilgisayarin lazim, kullanabilir miyim?
Ben : Oha lan, bu saatte? Bas git olum, zaten hastaliktan geberiyorum.. "

O sirada diger kardesim Firuze de dalar odaya..

Emre :"Geçmis olsun, geçmis olsun, geçmis olsun..
Firuze : Noldu ki?
Ben : Hiiç, hastaliktan ölen biri var da..
Firuze : Aaa geçmis olsun.
Ben : Ama ben degilim Saka, tabi ki benim..
Firuze : Neyin var?
Ben : Grip, senin?
Firuze : Hiç"

Bu arada Emre de bilgisarayi açmistir..

Ben :"Neden sadece ben hastayim Hepimiz Allahin kulu degil miyiz?
Firuze : Bizim saglikli olmamizi mi kiskaniyorsun?
Ben : Hayir, hasta olmamaniza üzülüyorum..

Emre : Abi, bu kadar uzun sürmezdi bu yaa..
Ben : Aradan çok zaman geçti olum, bu bilgisayar aninda açilirken sen daha kundaktaydin.
Emre : Niye hep siyah ekran var?
Ben : Ne??? Ne siyah ekrani yaa, çekil suradan. "

...

Bilgisarayim mort olmustu..muhtemelen geçen gün girdigim kirmizi noktali siteden virüs bulasmisti.

Bütün gün ugrastim, fakat Windows'a bile giremedim..en büyük eglencem gözlerimin önünde can vermekteydi..

Garanti servisine bilgisayari vermek demek, en az 2 hafta beklemek anlamina geliyordu. Garanti demisken, sanirim 3 senelik süre de doldu..

Saat aksamin 8'i olmustu, msn den ve forumlardan yoksun sekilde, heyecandan tirnaklarimi yemekteydim..acaba basliklarima ve mesajlarima cevap gelmis midir? msn de bensiz kimbilir neler konusulmustur vs..tüm bu sorular beynimi kemirmekteydi.

Yarin ilk is, bir internet kafede almakti solugu..
Eski 05-04-08, 00:20 Çevrimdışı   #3
Öğrenci
Guest Herkese mesafeli
Gün 3.

Bir kez daha gecem berbat geçmisti..gribin beni terk etmesi için genelde 1-2 hafta gerekirdi..Az ama öz hastalananlardanim sizin anlayacaginiz.

Büyük bir efor sarfederek kalktim yatagimdan. Önce bir dus aldim, ardindan da giyindim ve çiktim yola.

Uzun zamandir disarida dolasmadigim için mahalledeki bazi yeniliklerden de habersizdim..evimizin 50 metre ötesinde yeni bir internet kafe açilmis..bugün gerçekten sansli günüm, sehrin derinliklerine dalmayacagim böylece.

Girdim içeri.
Kalabaliktan dolayi yer bulmak zordu..millet Counter Strike'a dalmis.
Kendilerini öyle bir kaptirmislar ki, istihbarat kurumunun antrenman alaninda zannedersiniz kendinizi..

Kullanmaya basladigim Pc gerçekten çok yavasti..bir sayfayi açabilmek için bile saniyelerce bekletiyordu.
Counter oynayanlara kulak verdim bekleme sürelerinde..

Kafe sakini : "Abi ben birakiyorum oyunu yaa, bu ne böyle..
Kafe sakini : Olum daha yeni girdim, lag yapmadan death oldum! Cildirmak istiyorum ama halen soktayim!
Counter Osman : Lan bu Lord_999 kim bee???
Kafe sakini : Abi nicke bakilirsa baya karizmatik bir tip..
Counter Osman : Lan resmen hile yapiyor herif, baksana hepimizi vuran o.
Kafe sakinleri : HILE MI!?"

Herkes ayaklanir.. bir anda kargasa yasanir kafede, sanki adam öldürüldü yaa..

Counter Osman : "Sakin olun çocuklar, bu isi çözecegim..Simdi tek tek bütün Pc'leri kontrol edecegim, benim oyunumda hile yapan iblis kimmis görecegiz. Counter Osman'a yamuk yapilmaz olum! Yapani da Microsoft binasinin önünde asarlar..
Kafe sakini : Abi, Counter'in yapimcisi Microsoft degildi bu arada, Valve'idi yanilmiyorsam..
Counter Osman : Kes lan trasi!"

Ayaga kalkip bilgisayarlari kontrol etmeye baslar Osman..

Counter Osman : "Sen!
Ben : Ne?
Counter Osman : Counter oynadin mi?
Ben : Oynadim..
Counter Osman : Ne zaman kapattin oyunu?
Ben : Yillar önce..
Counter Osman : Ya git isine yaa!"

O arada 8-9 yaslarinda bir çocuk hizla masasindan kalkip kafeden kaçar..

Counter Osman : "O ne lan?
Kafe sakini : Yoksa bu mu..
Counter Osman : Simdi belli olur...

...

Counter Osman : Lan hakikaten buymus..bebeye bak, hepimizi alt etti..sonra da gözümüzün önünde kaçti gitti.."

Kafe sakinlerinin bu panik anlarindan sonra tekrar isime döndüm..msn, forumlar falan derken, bir reklamla karsilastim..Yahu benim bilgisayarda pop-up'lar kendiliginden kapaniyordu..ama burada izin verilmis.
Kapattim reklami.
2 dakika geçmedi yine açildi..
Yunanistan'a tatil olanaklari..seyahat ajansi falan filan..

Aradan 4 saat geçtikten sonra (reklamlari da ezberlemis olarak..) eve dönmeye karar verdim.

Aksam yemegi sessiz ve sakin geçiyordu ki, babam sonunda dayanamadi..

Babam : "Karar verdin mi?
Ben : Neye?
Babam : Tatili nerede yapacagina."

Evet, beklenen soruyu sormustu..ve maalesef verecek tek cevabim yoktu..

Ama dur..öyle bir yer söyleyecektim ki , madem beni zorla tatile gönderiyorlar, onlara o kadar pahaliya patlasin ki pisman olsunlar..

Ben : "Yunanistan"..
Eski 25-09-08, 08:46 Çevrimdışı   #4
Öğretim üyesi

SeMPaTi-GiRL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 566
Teşekkür etti: 55
RepForum Gücü: 3
Forum Puanı:707
SeMPaTi-GiRL ara sıra gören oluyorSeMPaTi-GiRL ara sıra gören oluyorSeMPaTi-GiRL ara sıra gören oluyorSeMPaTi-GiRL ara sıra gören oluyorSeMPaTi-GiRL ara sıra gören oluyorSeMPaTi-GiRL ara sıra gören oluyorSeMPaTi-GiRL ara sıra gören oluyor
Ruhsal Durumum:
bence iiiiidii

|^^^^^^^^^^^^^|
|_SeMPaTi-GiRL _|''|"; ___
|____...______===|'|__|... ]
"(@)'(@)***|(@) (@)*****(@)

Konu Seçenekleri