| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Stajyer ![]() | hip hop/RAP-METAL niye birbirine zıt grublar?
ben bir rapçi olarak metal we rock dinleyen arkadaşların bizi neden sewmediğini herzaman merak etmişimdir?eğer böyle bişey yok diyorsanız; geçen seneki rockın coke ta ceza'nın başına gelenleri örnek weririm.bir rapçi olarak rock we metal dinleyen arkadaşlara(genelleme yapmıyorum çünkü her iki tarzıda sewenlerin olduğunu biliyorum)aramızda ki problemlerin ne olduğu sormak istiyorum.gerçekten merak ediyorum...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | `Hiperaktif (15-02-07) |
| | #2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 5.179
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:171740 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Konu onaylanmıştır. ![]() |
|
| | #3 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 4.658
Forum Gücü: 252 Forum Puanı:95130 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla bana göre zıt durmuyorlar pek ama ben ikisinide sviyorom rock'u da rap'ıda ama değişik düşüncelerde var tabi |
|
| | #4 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 46
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:113 ![]() ![]() |
Ya sorun bence rap'in özellikle Türkiye'de varoşlara daha çok hitap etmesi.Çünkü çevremde gördüğüm pek çok insan rap'in ne olduğunu bilmeden rap dinlediğini iddia ediyor. Mesela İzmir'de yaşadığım için gördüklerimi söylüyorum.İzmir de rapçiler rapi sadece bol giyinmek ve dans etmek olarak görüyorlar.Ve rapin kolay bir şey olduğunu iddia ediyorlar.BEn heavy metal müziği benimsemiş bir insan olarak rapi müzikal açıdan bepenmesem de daha çok saygıyı hak ettiğini düşünüyorum. Bide rock'n coke olayına gelince organizasyonun adı üstünde Rock temelli bir organizasyon bu sebepten sence de bir rapçinin ve rap gruplarının çağırılması yanlış değilmi.Çünkü oraya insanlar rock müzik dinlemeye gidiyorlar.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | baris71 (18-02-07) |
| | #5 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 22
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:13 ![]() |
rock' coke olayında haklısın ama burda cezanın weya başka bir rap grubunun hatası yoktu.bu tamamem organizasyonun suçu.sadece bi şarkı söylicekti olay biticektiorda bulunan rockçı weya metalci arkadaşlar cezayı weya rapi sewmiyorlarsa bile en azından müziğe saygı göstermeleri gerekirdi.we içlerinde bunu yapanlar wardı.gerçekten saygı gösterip sonuna kadar dinleyenler.onlara we onlar gibilere bi rapçi olarak teşekkür etmek istiyorum.
|
|
| | #6 |
| Doçent Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 1.181
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:4142 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bana göre ikisi bir arada çok güzel oluyor birbirine zıt olcak bişi yok ama öyle |
|
| | #7 |
| Yard. Doçent Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 236
Forum Gücü: 27 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | rap ve hip hop müzik açısından içi boş müziklerdir her zaman söylediğim gibi müzikal bir altyapıları yoktur bu ikisinin ya dup dıs koyarsın sonuna ya da kendini tekrar eden bir sample ayrıca kliplerinde çıplak kadınları yada pahalı arabaları(genelleme) koyarak görgüsüzlüklerini ortaya koyuyorlar bana göre . bi de şöyle bir kavram var rap dinleyenler kendilerini rapçi olarak tanımlarlar ama dikkat ederseniz metal yada rock diyenler kendilerini böyle lanse etmezler çevre öyle onlara böle bir ünvan koyar aslında onlar rock çı yada metal ci değildir sadece bu müziği icra eden kişileri dinlerler onun dışında diğer türlere de açıklardır(genelleme)klasik müzik,blues felan bilmem anlatabildim mi ? |
|
| Mesaja teşekkür eden: | `Hiperaktif (16-02-07) |
| | #8 | |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 46
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:113 ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: | beyaz şeytan (16-02-07) |
| | #9 | |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 4.658
Forum Gücü: 252 Forum Puanı:95130 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
klasik müzik yada blues hayatta dinlemedim dinlememde bilmem anlata bildimmi Konu `Hiperaktif tarafından (16-02-07 Saat 12:00 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | beyaz şeytan (16-02-07) |
| | #10 | |
| Stajyer ![]()
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:13 ![]() | Alıntı:
ama diğer konularda sana katılmıyorum.rapin içi boş deil we gerçekten bu işi çok iyi yapan kişiler war.bu sözünle onlara haksızlık etmiş oluyosun. | |
|
| | #11 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.802
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:45037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İlk önce şunu belirtmek lazım hiphop ve rock u karşılaştırmak çok yanlıştır.Çünkü tamamiyle farklı iki alt-kültür ve anatomik yapıyla karşı karşıyayız.Artık herhalde "rock mu hip-hop'mu" tartışmasından gına gelmiştir..İnsanları tercihleriyle başbaşa bırakmak zorundayız.Ama şu noktaya kadar;Bir hip-hop parçasından "rap" kısmını (yani hızlı konuşarak müziğe uymaya çalışılan kısım) çıkarılırsa geriye ne kalır?Yada bir rock parçasından sözleri çıkarılırsa geriye ne kalır?Cevabınız sizi müzikal anlamda tatmin ediyorsa tartışacak bir şey yok ortada...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | KartofeL (09-03-07) |
| | #12 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.096
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ikisi de hakkı vererek yapıldığında güzel olabilir.kaliteli şey her zaman dinlenir.ister rock ister rap olsun,emek vererek yapılmış,kaliteli işlere kimsenin bşey demeye hakkı yoktur die düşünüorummm kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu titrek sesinde umutların avuntusu bir mendil eski bir resim bulduğum tahta masasında bilmeden unuttuğu gözyasları doldurmus giderken boslugu |
|
| | #13 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 267
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:390 ![]() ![]() ![]() ![]() |
bence de hangi müzik türü olursa olsun kaliteli olduktan sonra dinlenebilir. ben metal de dinlerim rap de, rock da, pop da, türkü de.. ben rapçiyim ben rockçıyım ben metalciyim vs.. insanlar bu kelimeleri çoğunlukla gösteriş amaçlı kullanıyor. kendi çaplarında tarz yapmaya çalışıyorlar. hele bir de rap dinliyorum edalarında dolaşan arabesk-rap tutkunları yok mu tüylerim diken diken oluyo Kırık dökük kapımdan Çek ellerini soframdan Ufacık tefecik dünyamdan Git bir an önce Ben düşmanım çünkü senden değilim Kan kusmadım hiç olmadı petrolüm Halıya bastın çamurdun Oysa ne zor temizlemiştim.. |
|
| | #14 | |
| Stajyer ![]()
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:13 ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #15 | |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #16 | |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.802
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:45037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
.İşin şakası bir yana sadece ritmin üzerine kurulu bir müzik türü bence tam olarak müziğin içinde yer almaz.Ama bu sadece teknik bir tanımlama içine girebilir yoksa ritm müziğin ayrılmaz bir parçasıdır ayrıca bende bu tür müzikleri zevkle dinliyorum..
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: | KartofeL (10-03-07) |
| | #17 | |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |