DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Müzik Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 25-12-06, 18:16 Çevrimdışı   #1
Yard. Doçent

BUR@K - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.063
Teşekkür etti: 413
RepForum Gücü: 12
Forum Puanı:886
BUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuş
dikkat Hiphop hakkında ne düsünüyorsunuz.?

Son yillarda ülkemizde hip hop kültürü büyük adimlarla ilerlemekte, ve piyasada artik söz sahibi olmaya başladı.
hiphop hakkında bildiğiniz ne varsa burda paylasabilirsiniz.
sorular yöneltebilirsiniz.
Eski 25-12-06, 21:05 Çevrimdışı   #2
Öğretim üyesi

Tammer - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.027
Teşekkür etti: 221
RepForum Gücü: 11
Forum Puanı:1321
Tammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuş
Evet nedense gittikçe büyümekte.
Halbuki ecnebi bir kültür,bence ilerlemesini durdurmak için kendi kültürümüze sahip çıkmalıyız.

musha ring dum a doo dum a da...

Mesaja teşekkür eden:
emrowski (27-12-06)
Eski 26-12-06, 00:09 Çevrimdışı   #3
Öğretim üyesi

herifmanyakk - ait Avatar
Genel Mesajlar: 547
Teşekkür etti: 6
RepForum Gücü: 9
Forum Puanı:362
herifmanyakk ara sıra gören oluyorherifmanyakk ara sıra gören oluyorherifmanyakk ara sıra gören oluyorherifmanyakk ara sıra gören oluyor
Ruhsal Durumum:
peki hip-hop ecnebi kültürü ise pop kimin rock kimn arabesk kimin cevap verin!?(fatalrhymer)Yani bu saydıklarımın kökenleri nerden geliyor?sizce:arabesk arap ezgileri demek pop da popular kelimesinin kısalmış hali rock zaten malum yani arkadaşlar senin benim yok müzik evrenseldir...bu konuyu açan arakdaşa teşekkürler....

Sil adımı baştan yaz kalbine baş harfi büyük olsun yeniden küfret geçmişi hadım ettik olmadı ben suyun oldum bardak dolmadı!

KAF_KEF

A.K.A.
Eski 26-12-06, 00:25 Çevrimdışı   #4

Forumda uzman
Genel Mesajlar: 8.333
Teşekkür etti: 4.637
RepForum Gücü: 112
Forum Puanı:39278
MareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
ecnebi demeyelim bence arkadaşlar evrensel diyelim

" Kim ne derse desin, sözcükler ve düşünceler dünyayı değiştirebilir. "
Eski 26-12-06, 00:54 Çevrimdışı   #5
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.456
Teşekkür etti: 1.203
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:7985
ucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmış
hiphop ile rap arasındaki farkı ben tam olarak bilmiyorum. bir defa birde bu işin kökeni afrika asıllı amerikalılarda mı, mtv yi ve bizim uyduruk kilpleri seyrederseniz bence öyle, bizim ülkede yapılmasında bence zarar olmaz, öyle kültür yozlaşması filan katılmıyorum. bir müzik ypzlaşma yapabilirse bunu yapsa yapsa arabesk müzik yapar. ama ben dinler miyim yoov yooov....

bugün kendimi, tonlarca yük taşıyan gemilerin denizi gibi hissediyorum...
Mesaja teşekkür eden:
`Hiperaktif (12-02-07)
Eski 26-12-06, 01:05 Çevrimdışı   #6
Öğretim üyesi

Tammer - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.027
Teşekkür etti: 221
RepForum Gücü: 11
Forum Puanı:1321
Tammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuşTammer üç beş tanıdığı olmuş
Ya neden rap le hiphopu karıştırıyorsunuz ki.
Hiphop bir çeşit kültür rap müzik çeşidi.Benim müziğe hiç bir lafım yok.
Her tür müzik dinlerim.

musha ring dum a doo dum a da...

Eski 27-12-06, 14:21 Çevrimdışı   #7
Stajyer

celiko - ait Avatar
Genel Mesajlar: 113
Teşekkür etti: 140
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:340
celiko ara sıra gören oluyorceliko ara sıra gören oluyorceliko ara sıra gören oluyorceliko ara sıra gören oluyor
arkadaslar hip hop ile rapin arasinda fark var... hip hop usher, veya 50 cent in yaptigi müziktir, ama rap ise ceza veya sagopa kajmerin müzik türüdür... bende dikkat edilmeli
Eski 28-12-06, 15:55 Çevrimdışı   #8
Stajyer

araz - ait Avatar
Genel Mesajlar: 130
Teşekkür etti: 2
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:786
araz ara sıra gören oluyoraraz ara sıra gören oluyoraraz ara sıra gören oluyoraraz ara sıra gören oluyoraraz ara sıra gören oluyoraraz ara sıra gören oluyoraraz ara sıra gören oluyor
hiphop tarzı müzikleri dinlemem ama dinleyen arkadaşlara da saygısızlık yapmam yalnız şu kadarını söyleyebilirim. bir tad ya da zevk cverdiğini düşünmüyorum. sadece bir süreliğine bireyin sitreslerinden kurtulmak adına dinlediği bir tarz olduğu kanısındayım.

"Hayata bakış açınız aynı zamanda karakterinizdir"
Eski 28-12-06, 15:59 Çevrimdışı   #9

Forumda uzman
Genel Mesajlar: 8.333
Teşekkür etti: 4.637
RepForum Gücü: 112
Forum Puanı:39278
MareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMareNostrum tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Alıntı:
celiko´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaslar hip hop ile rapin arasinda fark var... hip hop usher, veya 50 cent in yaptigi müziktir, ama rap ise ceza veya sagopa kajmerin müzik türüdür... bende dikkat edilmeli
ama sen şimdi açıklamıyosunki örnek veriyosun

" Kim ne derse desin, sözcükler ve düşünceler dünyayı değiştirebilir. "
Eski 31-12-06, 12:27 Çevrimdışı   #10
Profesör
Düşünürler grubu

XaNDeR - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.470
Teşekkür etti: 327
RepForum Gücü: 94
Forum Puanı:35555
XaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
gelecekte çok daha popüler hale geleceği ortada.. ama bana kalırsa rap kesinlikle bir müzik türü değil..

Johnny Cash & June Carter Cash - Time's A Wasting

"son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir"
karl marx

----

Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle;
Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle

Eski 31-12-06, 17:57 Çevrimdışı   #11
Asistan

POLECAT - ait Avatar
Genel Mesajlar: 407
Teşekkür etti: 164
RepForum Gücü: 9
Forum Puanı:691
POLECAT ara sıra gören oluyorPOLECAT ara sıra gören oluyorPOLECAT ara sıra gören oluyorPOLECAT ara sıra gören oluyorPOLECAT ara sıra gören oluyorPOLECAT ara sıra gören oluyor
Xander sana katılmıyorum rap te bir müzik türüdür ayrıca nerden olmasın hızlı söylenmesi onun müzik olmadığı anlamına gelmez

'' Doğrular Dökülürken Dilimden Benden Kötüsü Yok. ''
Eski 31-12-06, 18:07 Çevrimdışı   #12
Öğretim üyesi

justdoit85 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 871
Teşekkür etti: 596
RepForum Gücü: 13
Forum Puanı:2286
justdoit85 çevresinde seviliyorjustdoit85 çevresinde seviliyorjustdoit85 çevresinde seviliyorjustdoit85 çevresinde seviliyorjustdoit85 çevresinde seviliyorjustdoit85 çevresinde seviliyorjustdoit85 çevresinde seviliyorjustdoit85 çevresinde seviliyorjustdoit85 çevresinde seviliyorjustdoit85 çevresinde seviliyorjustdoit85 çevresinde seviliyor
Ödüller:
bencede bi tarzdır...Çünkü farklı bi müzik altyapısı,şarkıların söyleniş tarzı ve oluşturulmuş bir giyim tarzı...Bunlar bence yeni bir akım için yeterlidir...

Ve Türkiye'de de bu işi ciddi şekilde yapmalarından çok memnunum...

hayat akıp giderken avuçlarımdan eğilip yerden toplayamıyorum parçalarımı ve artık hersey için çok geç demek için belki de çok geç...
Eski 31-12-06, 23:58 Çevrimdışı   #13
Yard. Doçent
Figüranlar

Pitekantropus - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.445
Teşekkür etti: 236
RepForum Gücü: 27
Forum Puanı:8209
Pitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
dinleyenlere karışmam ama rap ve hip hop hiçbir şekilde müzikal altyapısı olmayan türlerdir buna son yıllarda pop da dahil edilmiştir.elektronik müzik yapmak yetenek istemez ne ister bol bol sample ve vıcı vıcı aletinin aksamlarını öğrenmek ister.bunların dışında ki müziklere saygım var arabeske bile ...arabeske bile deyince arabeskçi arkadaşlar kükremesin ben dinlemem o yüzden yani...
Eski 01-01-07, 00:09 Çevrimdışı   #14
Rektör

Unfaithful - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.359
Teşekkür etti: 2.647
RepForum Gücü: 122
Forum Puanı:47969
Unfaithful tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazUnfaithful tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazUnfaithful tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazUnfaithful tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazUnfaithful tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazUnfaithful tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazUnfaithful tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazUnfaithful tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazUnfaithful tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazUnfaithful tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazUnfaithful tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
hippidi hoppidi bisi yaww sewmiom ben .. ama rap ayriiiiiiiiii
Eski 06-01-07, 13:57 Çevrimdışı   #15
Rektör

ArKaNtoS - ait Avatar
Genel Mesajlar: 12.049
Teşekkür etti: 2.432
RepForum Gücü: 124
Forum Puanı:39306
ArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
rap ve hiphop bence bir müzik türüdür sorun galiba anlaşılmamasından kaynaklanıyor tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz herkez ayrı şeylerden hoşlanır
Eski 06-01-07, 14:20 Çevrimdışı   #16
Asistan

GiZemlİTÜRK - ait Avatar
Genel Mesajlar: 459
Teşekkür etti: 131
RepForum Gücü: 7
Forum Puanı:228
GiZemlİTÜRK ara sıra gören oluyorGiZemlİTÜRK ara sıra gören oluyorGiZemlİTÜRK ara sıra gören oluyor
Alıntı:
Tammer´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Evet nedense gittikçe büyümekte.
Halbuki ecnebi bir kültür,bence ilerlemesini durdurmak için kendi kültürümüze sahip çıkmalıyız.
katılmıorum bir insanı tarzından dolayı dışlıamazsın... bazı rockçular, hiphopçular vardır kültürüne tamamen sahip çıkar
bazı pop söleenler vardır ülkesini sırtından bıçaklamak için elinden geleni yapar

NESCAFE BİLE ÜÇÜ BİR ARADA BEN YANLIZIM
Eski 12-02-07, 00:20 Çevrimdışı   #17
Yard. Doçent

manyax - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.266
Teşekkür etti: 242
RepForum Gücü: 12
Forum Puanı:1270
manyax üç beş tanıdığı olmuşmanyax üç beş tanıdığı olmuşmanyax üç beş tanıdığı olmuşmanyax üç beş tanıdığı olmuşmanyax üç beş tanıdığı olmuşmanyax üç beş tanıdığı olmuşmanyax üç beş tanıdığı olmuşmanyax üç beş tanıdığı olmuşmanyax üç beş tanıdığı olmuş
rap i veya hiphopu sevmeyenlere bşe diemem kndi bilecekleri iş fakt olaya önyargyla yaklaşmasınlar çoğu rockçı böle müzkmi olur adam konuşuo şarkı olmuş diolar bundan 5-10 sene öncede rock kültürü bnmsenmeye başladı ozmnda aynı dertleri kndileri çekiolardı şimdi nie aynı şeyi rap e yapıolar anlamıom...

tabutlara sığmayacak kdr intihar var
şeytanın siparişi
Dünya'nın ninnisi olmuş sirenler
Ya Rab bizi özler

Sagopa Kajmer
Eski 12-02-07, 15:17 Çevrimdışı   #18

S.mod denetleyicisi

`Hiperaktif - ait Avatar
Genel Mesajlar: 17.160
Teşekkür etti: 4.658
RepForum Gücü: 252
Forum Puanı:95130
`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
Alıntı:
celiko´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ben katılmıyorum buna bana göre aynı müziği yapıyorlar ceza aynı eminem gibi söylüyor hızlı sagopa ise biraz daha ağır yani 50 cent gibi sonuçta aynı milletten olmasalar bile tarzları benziyor
hiphop ve rap arasında fazla fark yok
rap ı severim her türlüsünü
I love rap
Eski 12-02-07, 16:42 Çevrimdışı   #19
Rektör

ArKaNtoS - ait Avatar
Genel Mesajlar: 12.049
Teşekkür etti: 2.432
RepForum Gücü: 124
Forum Puanı:39306
ArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
herifmanyakk´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
peki hip-hop ecnebi kültürü ise pop kimin rock kimn arabesk kimin cevap verin!?(fatalrhymer)Yani bu saydıklarımın kökenleri nerden geliyor?sizce:arabesk arap ezgileri demek pop da popular kelimesinin kısalmış hali rock zaten malum yani arkadaşlar senin benim yok müzik evrenseldir...bu konuyu açan arakdaşa teşekkürler....
katılıyorum müzik evrenseldir
diğer müziklerinde birçoğu bizim kültürümüzü yansıtmıyor,
zaten çoğumuz kültürümüzü tanıtalım gibisinden
bir amaç içinde müzik dinlemiyoruz.
herkez kendinden bir şeyler bulduğu ritm türünü dinliyor
hiphop da bu açıdan kendi sevenlerinin müziğidir

Eski 12-02-07, 16:54 Çevrimdışı   #20
Rektör
Düşünürler grubu

~sebofan_memo~ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.079
Teşekkür etti: 3.393
RepForum Gücü: 145
Forum Puanı:57946
~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
valla ben sagopa yı dinliyorum sadece bu dalda o kadar arkadaşlar kırılmasın ama bence ceza vs. sadece hızlı söylüyor yani müzik yok gibi ama sagopanın şarkılarında müzik var seside iyi valla bende rap le hiphop arasındaki farkı çıkartamıyorum müzik evrenseldir bence türk müziği yabancı müzik diye ayrım yanlış

Selam doğru yolda gidenleredir

Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık,
Baygın gözlerimi aldı aydınlık,
İçimde tıkandı, kaldı aydınlık,
Bu aydınlık beni boğmak üzeredir.

1923 NFK
Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter

Konu Seçenekleri