| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent ![]() |
Son yillarda ülkemizde hip hop kültürü büyük adimlarla ilerlemekte, ve piyasada artik söz sahibi olmaya başladı. hiphop hakkında bildiğiniz ne varsa burda paylasabilirsiniz. sorular yöneltebilirsiniz. |
|
| | #2 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 221
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:1321 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet nedense gittikçe büyümekte. Halbuki ecnebi bir kültür,bence ilerlemesini durdurmak için kendi kültürümüze sahip çıkmalıyız.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | emrowski (27-12-06) |
| | #3 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 6
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:362 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
peki hip-hop ecnebi kültürü ise pop kimin rock kimn arabesk kimin cevap verin!?(fatalrhymer)Yani bu saydıklarımın kökenleri nerden geliyor?sizce:arabesk arap ezgileri demek pop da popular kelimesinin kısalmış hali rock zaten malum yani arkadaşlar senin benim yok müzik evrenseldir...bu konuyu açan arakdaşa teşekkürler....
KAF_KEF A.K.A. |
|
| | #4 |
![]() ![]() Forumda uzman
Teşekkür etti: 4.637
Forum Gücü: 112 Forum Puanı:39278 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ecnebi demeyelim bence arkadaşlar evrensel diyelim
" Kim ne derse desin, sözcükler ve düşünceler dünyayı değiştirebilir. " |
|
| | #5 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hiphop ile rap arasındaki farkı ben tam olarak bilmiyorum. bir defa birde bu işin kökeni afrika asıllı amerikalılarda mı, mtv yi ve bizim uyduruk kilpleri seyrederseniz bence öyle, bizim ülkede yapılmasında bence zarar olmaz, öyle kültür yozlaşması filan katılmıyorum. bir müzik ypzlaşma yapabilirse bunu yapsa yapsa arabesk müzik yapar. ama ben dinler miyim yoov yooov....
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | `Hiperaktif (12-02-07) |
| | #6 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 221
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:1321 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ya neden rap le hiphopu karıştırıyorsunuz ki. Hiphop bir çeşit kültür rap müzik çeşidi.Benim müziğe hiç bir lafım yok. Her tür müzik dinlerim.
|
|
| | #7 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 140
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:340 ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaslar hip hop ile rapin arasinda fark var... hip hop usher, veya 50 cent in yaptigi müziktir, ama rap ise ceza veya sagopa kajmerin müzik türüdür... bende dikkat edilmeli
|
|
| | #8 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 2
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:786 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hiphop tarzı müzikleri dinlemem ama dinleyen arkadaşlara da saygısızlık yapmam yalnız şu kadarını söyleyebilirim. bir tad ya da zevk cverdiğini düşünmüyorum. sadece bir süreliğine bireyin sitreslerinden kurtulmak adına dinlediği bir tarz olduğu kanısındayım.
|
|
| | #9 |
![]() ![]() Forumda uzman
Teşekkür etti: 4.637
Forum Gücü: 112 Forum Puanı:39278 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ama sen şimdi açıklamıyosunki örnek veriyosun
" Kim ne derse desin, sözcükler ve düşünceler dünyayı değiştirebilir. " |
|
| | #10 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 327
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:35555 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gelecekte çok daha popüler hale geleceği ortada.. ama bana kalırsa rap kesinlikle bir müzik türü değil..
"son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir" karl marx ---- Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle; Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle ![]() |
|
| | #11 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 164
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:691 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Xander sana katılmıyorum rap te bir müzik türüdür ayrıca nerden olmasın hızlı söylenmesi onun müzik olmadığı anlamına gelmez
|
|
| | #12 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 596
Forum Gücü: 13 Forum Puanı:2286 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bencede bi tarzdır...Çünkü farklı bi müzik altyapısı,şarkıların söyleniş tarzı ve oluşturulmuş bir giyim tarzı...Bunlar bence yeni bir akım için yeterlidir... Ve Türkiye'de de bu işi ciddi şekilde yapmalarından çok memnunum... |
|
| | #13 |
| Yard. Doçent Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 236
Forum Gücü: 27 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | dinleyenlere karışmam ama rap ve hip hop hiçbir şekilde müzikal altyapısı olmayan türlerdir buna son yıllarda pop da dahil edilmiştir.elektronik müzik yapmak yetenek istemez ne ister bol bol sample ve vıcı vıcı aletinin aksamlarını öğrenmek ister.bunların dışında ki müziklere saygım var arabeske bile ...arabeske bile deyince arabeskçi arkadaşlar kükremesin ben dinlemem o yüzden yani... |
|
| | #14 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.647
Forum Gücü: 122 Forum Puanı:47969 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hippidi hoppidi bisi yaww sewmiom ben .. ama rap ayriiiiiiiiii
|
|
| | #15 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.432
Forum Gücü: 124 Forum Puanı:39306 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rap ve hiphop bence bir müzik türüdür sorun galiba anlaşılmamasından kaynaklanıyor tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz herkez ayrı şeylerden hoşlanır
|
|
| | #16 | |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 131
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:228 ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
bir insanı tarzından dolayı dışlıamazsın... bazı rockçular, hiphopçular vardır kültürüne tamamen sahip çıkar bazı pop söleenler vardır ülkesini sırtından bıçaklamak için elinden geleni yapar | |
|
| | #17 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 242
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:1270 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rap i veya hiphopu sevmeyenlere bşe diemem kndi bilecekleri iş fakt olaya önyargyla yaklaşmasınlar çoğu rockçı böle müzkmi olur adam konuşuo şarkı olmuş diolar bundan 5-10 sene öncede rock kültürü bnmsenmeye başladı ozmnda aynı dertleri kndileri çekiolardı şimdi nie aynı şeyi rap e yapıolar anlamıom...
tabutlara sığmayacak kdr intihar var şeytanın siparişi Dünya'nın ninnisi olmuş sirenler Ya Rab bizi özler Sagopa Kajmer |
|
| | #18 | |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 4.658
Forum Gücü: 252 Forum Puanı:95130 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
hiphop ve rap arasında fazla fark yok rap ı severim her türlüsünü I love rap | |
|
| | #19 | |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.432
Forum Gücü: 124 Forum Puanı:39306 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
diğer müziklerinde birçoğu bizim kültürümüzü yansıtmıyor, zaten çoğumuz kültürümüzü tanıtalım gibisinden bir amaç içinde müzik dinlemiyoruz. herkez kendinden bir şeyler bulduğu ritm türünü dinliyor hiphop da bu açıdan kendi sevenlerinin müziğidir ![]() | |
|
| | #20 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla ben sagopa yı dinliyorum sadece bu dalda o kadar arkadaşlar kırılmasın ama bence ceza vs. sadece hızlı söylüyor yani müzik yok gibi ama sagopanın şarkılarında müzik var seside iyi valla bende rap le hiphop arasındaki farkı çıkartamıyorum müzik evrenseldir bence türk müziği yabancı müzik diye ayrım yanlış
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |