| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent Huzur Pınarı ![]() | ibadet eden ve etmeyen... ibadet edenle etmeyenın arasındakı farkı neyle neyın arasındakı farka benzetırsınız? *İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #2 |
| Asistan Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 19
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:719 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yemek yiyenle yemiyen arasındaki farka benzetirim ibadet eden manevi yönden doyar ve huzurlu olur ibadet etmeyen huzursuz olur hep bi eksiklik hisseder ölen bilir hayat nedir... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (11-01-08), by_chance (10-08-08), Junior_Muftu (24-01-08), p0lly (20-01-08), ~~abd~~ (12-01-08), »Cαηیµ« (23-01-08) |
| | #3 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.344
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:9132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar ibadet eden huzurla dolar doğrudur ama illa ki ibadet etmek gerekmez ''huzurla'' dolmak için.. Örneğin meditasyon,yoga veya trans çalışmaları da huzur verir insana.. İbadetin ayrı bir huzur vermesi normaldir, çünkü bir ödevdir inançlı insan için, ödevini yapan da mutlu olur huzurlu hisseder kendini.. Tek sebebi budur psikolojik olarak incelersek ![]() Küçük sözler, ibadet edenle etmeyen arasındaki tek fark inançlı olup gereğini yerine getirmek veya inançsız olup ibadet yapmamaktır.. basit..
![]() ''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates) |
|
| | #4 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.549
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25406 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ibadet edenle etmeyen arasındaki fark, düz yolda yürürken yere düşen gibidir; ibadet eden sırat köprüsünden geçer, ibadet etmeyen ise köprüde ayağı takılıp cehenneme düşer. bence... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #5 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.802
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:45037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şöyle bir düşüncem var..Diyelimki Allah Kuran Peygamber yok (haşa) ve ben ibadet ediyorum yinede kaybedecek bir şeyim yok....Ama tersini kabul edelim ibadet etmeyenlerin kaybedecekleri çok şey var..
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Jen (07-02-08), tutbenidüşmeden (13-01-08) |
| | #6 |
| Stajyer Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:758 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dogru söze ne denir....
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | Tuğrul Bey (12-01-08) |
| | #7 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.039
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:30308 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayat deniz olsa, ibadet yüzmeyi bilmek olsa. İbadet denizde boğulmamızı engeller....
![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | bEyAzLi (27-05-08), Sevda_Nehri (14-01-08), Yσкє∂!¢! (20-01-08), ~~abd~~ (12-01-08), »Cαηیµ« (23-01-08) |
| | #8 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 956
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1079 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ibadet edenle etmeyen arasındaki var inanann ve inanmaya arasndaki fark gibidir biri özgürdür(ibadet etmeyen ,inanmayan) diğeri ise tabular içinde kitlenmiştir..
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | troçki (28-05-08) |
| | #10 |
| Yard. Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.238
Forum Gücü: 18 Forum Puanı:4698 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ibadet etmeyen neden özgürdür. ibadet etmedıgı için mi özgür oluyor asıl bende o sıkıntılı ve dar bır yaşam hayatında olandır ruhende bedenen de
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Junior_Muftu (24-01-08) |
| | #11 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.833
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ibadet eden rahattır... tek kelime.. ibadet etmeyen ise sürekli bir sıkıntı barındırır içinde.. Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Junior_Muftu (24-01-08) |
| | #12 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 442
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:825 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İkisi arasında fark olduğunu düşünmüyorum İNSAN olması yeterlidir |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | BigBang (13-01-08), Mes-uT (14-01-08), troçki (28-05-08), tutbenidüşmeden (13-01-08), yεsiL (15-01-08) |
| | #13 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.833
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | başka insanlar açısından bakış tarzı olarak farktan bahsedilmiyor... o insanın kendisi içinde yaşadıkları olarak düşünülüyor... bu şekilde bakarsak olaya ... ibadet eden bir insan her zaman rahattır... etmeyen ise içinde sürekli olagan bir sıkıntı barındırır... Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
|
| | #14 |
| Öğretim üyesi Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 451
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:2852 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bence çok bir fark yok aralarında önemli olan insan olmak iyi kalpli olmak o da bir ibadettir...ibadet sadece namaz zekat oruç değildir...Ama bir örnek vermek istiyorm yinede çok çalışkan bir öğrenciyle(ibadetlerini namaz oruç cinsinden yapan bir insan) çok zeki bir öğrenci(İbadetlerini iyi kalplilik ve insanlıkla yapan bir insan) örneği geldi aklıma çalışkan olan da iyi yerlere gelir zeki olan da ama ikisi de olmayan hiçbir yere gelemez ...... Her Şey BenDen ÖncE Ben SeNDeN SonRaYım ...... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ~Aвsυя∂є~ (20-01-08) |
| | #15 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.480
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | evet bu oldukça haklı bir düşünce. Zaten tarihte böyle düşünen filozoflarda var. Bunun zıttını düşünenler ise neden boş yere zamanımı ibadet ederek harcayayım diye düşünüyorlar. İki düşünceye de saygı duyuyorum. Bu biraz Rus ruleti gibi. :-) Bilmem anladınız mı? :-)
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | BigBang (13-01-08) |
| | #16 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nerdesin? Sana baş kaldırmışım işte; Karanlık içindeyim, ışığın nerde? Cenneti ibadetle kazanacaksam Senin ne cömertliğin kalır bu işde? ÖMER HAYYAM YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi) | Evamm (15-02-08), MareNostrum (20-01-08), metalik_manyak (27-05-08), saroth (24-01-08), troçki (15-01-08), tutbenidüşmeden (14-01-08), yεsiL (15-01-08), yasaksız (12-08-08) |
| | #17 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.305
Forum Gücü: 33 Forum Puanı:12461 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sırf allah korkusuna yapılan ibadetle canı gönülden edilen dua arasında uçurumlar kadar fark vardır.bu sebeple ibadet eden yada etmeyen diye benzetme yapmak çok yanlış. ![]() eşkiya yüreğime çığ düştü üşüyorum haa aç ellerini... GELDİM MUTSUZLUĞUMLA YÜREK SUSUZLUĞUMLA |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | tutbenidüşmeden (14-01-08), yεsiL (15-01-08) |
| | #18 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.404
Forum Gücü: 65 Forum Puanı:29913 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İbadet bir olgudur,bu olgu diger bütün dinlerde de bulunmaktadır..Geçmiş tarihimizde de insanların belirli şeylere inanmış olmasıda bunun başlıca örneklerindendir..İnsanların herşeyden daha çok ibadete önem vermiş olmasının bir örnegi..İslamiyette ise hidayetle ibadetin önemi ve ebedi saadetin elde ediliş yöntemi, kesin bir düstur ve şaşmaz bir formül halinde sunulur..Bu yüzden yeri geldiginde bir şükür ifadesi,edilen bir dua bile hakikat bilgisi ibadettir, İslam’ı doğru yaşama şekli ve yöntemi, en özlü biçimde ifade edilmiştir..."Ancak sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz"bu ayette de oldugu gibi...Fakat ibadet etmeyen bir insan için herşey sorun olabilir,hayat onun için bir çıkmazdır artık...Benden bu kadar ... ![]() |
|
| | #19 |
| Öğretim üyesi Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 230
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:1082 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ahlaklı olan ve olmayan arasındaki farktan daha büyük değildir bence.. Gözlerinden düştüm, yerlerde yuvarlandım Belki o final aşkının kadehlerinde yudumlandım Belki de bir son dakika fotoğrafı olup Duvarlarına asıldım Gerçek olan tek şey vardı Hüzünlü bir öyküde Yanlış bir adrese postalanmıştım ben |
|
| Mesaja teşekkür eden: | saroth (24-01-08) |
| | #20 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.039
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:30308 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler | |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |