| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: İlk tecrübe, her zaman en iyisi midir?Sonrakiler ilkinden daha iyi nasıl olabilir? | |||
| Evet | | 10 | 34,48% |
| Hayır | | 12 | 41,38% |
| Fikrim yok | | 2 | 6,90% |
| Diğer | | 5 | 17,24% |
| Oylayanlar: 29. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | İlk tecrübeler, her zaman en iyisi midir?Sonrakiler ilkinden daha iyi nasıl olabilir? İlk tecrübeler, her zaman en iyisi midir?… Sonrakiler ilkinden daha iyi nasıl olabilir? Not:İnsanların her konuda hayat tecrübeleri olduğu için tek bi konuya odaklanıp cevap vermesseniz sevinirim.. . Afra tafra off pofff (: |
|
| | #2 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.359
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
insanin hayat tecrübeleri elbette önemlidir belli konularda ilk tecrübe belli konularda ise ilk tecrübe en iyisi degildir. Bence bazen ilk tecrübeler bir konuda okadar yanilmamizi sagliyor ki, sonradan o konuya negatif bakiyoruz. Neden cünkü bu konuda tecrübemiz var diyoruz. Bunun icin ilk tecrübeden sonraki tecrübeler önemlidir. yanilgiya varmamak icin. "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #3 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.205
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90174 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İlk tecrübe muhakkak çok önemlidir. Tecrübesizlik içerisinde bilinmeyerek yapılan veya uygulanan bir durum ikincisinin öğretmeni olacaktır. Mesela en basitinden bir örnek verecek olursak : Bir ceptelefonu kapağını çıkarmaya çalırırken tuutcu tırnakları kırmamak için özen gösteririz ve ikinci açmalarda artık biricinin tecrübesi durumu kolaylaştırmıştır. Tabi yanlış tecrübelerin götürdüğü yanlış noktalar da oluyor. Örneklere ve çeşitli yorumlara daha sonra devam edeceğim. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Bεяsŧŷ (27-09-07) |
| | #4 |
| Profesör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 4.961
Forum Gücü: 51 Forum Puanı:16341 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İlk tecrübeler her zaman en iyidir denilemez; bu,o tecrübe kunusuyla alakalıdır. Bazı şeyler tecrübeyle, deneme-yanılma yoluyla kazanılır, doğru ve bunun kazanımı akıllardan hiç çıkmayacak kadar kalıcıdır. Bir daha aynı hataya düşmeyecek kadar deneyim sahibi yapar insanı. Bir taraftan da öyle deneyimler vardır ki insan bir kere yaptı mı bir daha asla geri dönüşümü olmaz, son pişmanlık da fayda etmez o durumda. Ama tabii bu kötü deneyimin de insana iyi veya kötü, güzel veya çirkin kattığı bazı bedelleri vardır. Bence hayatta herşey illa tecrübeyle öğrenilecek diye bir kural da yoktur. Kısacası "ilk tecrübe en iyi tecrübedir" denilemez. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #5 |
![]() ![]() Bölümünde deneyimli
Teşekkür etti: 2.051
Forum Gücü: 72 Forum Puanı:27885 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bu Soruda Sanırım Kelime Hatası Var..Tecrübe Zaten Zamanla Kazanılır..Yani Bunun İlki Sonu Yoktur..Yılların Birikimiyle Belirli Bir Seviyeye Gelinir.. Sorulmak İstenen Soruyu Tam Anlayamasam Da Şu Cevabı Verebilirim : Bir İş İlk Yapıldığında Yada Hayattaki İlkler Her Zaman Daha İyi Gibi Gelir..Ama Sonraki Deneyimlerle Kendini Geliştireceğinden Daha İyidir.. Umarım Bişeyleri Anlatabildim...Teşekkürler |Ř ayına Sokmak Zor da Olsa RaP'i |σ rtamı Bulmak Kolaydır Belki |σ lmasa da Bazen Yazma Fikri |κ arışık Gerçekleri Çözmek İçin Mi ? |ΐ syan Etmek Kolay , Dayanmak İse Dahi |₤ r Yada Geç Yaşatırım Ben İçimdekini |
|
| | #6 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.853
Forum Gücü: 170 Forum Puanı:69428 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tecrübenin zaten anlamı budur zamanla kazanılır ama hayattımızda belli konularda ilk tecrübelerimiz vardır benden ondan bahsediyorum ama sen anlamamışsın ne yazık ki . Afra tafra off pofff (: |
|
| | #7 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 450
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:5256 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ilk tecrubeler önemlidir, herkes de aynı kanıya varmış zaten. ama en iyisi midir bunu düşünmek lazım, bazn iyi olabilir ama bazen de olmaya bilir.. önemlidir ancak en iyisi değildir sanırım. ...Âh mine'l Âşk... ...Âh mine'l Mevt... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Bεяsŧŷ (27-09-07) |
| | #8 |
![]() O Şimdi Asker
Teşekkür etti: 3.604
Forum Gücü: 220 Forum Puanı:88296 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Soru yada soruların ucu açık... Zaten belirtmişsin Tek bi konuya odaklanmayın diye ![]() Ayrıca Takip edeceğim Güzel bir anket (: ![]() Bir şehri tam kalbinden Beyninden Vurup gitmek Var aklımda... (Tüm Askerlerimize bol bol dua edin)... Konu Sadness tarafından (27-09-07 Saat 23:35 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #9 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.338
Forum Gücü: 435 Forum Puanı:181830 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tecrübe ettikçe daha iyisi olur. Ama en güzeli ilkidir bir çok şeyde ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| | #10 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 4
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:71 ![]() |
her zaman ilk tecrübeler daha önemlidir izleri kalır
|
|
| | #11 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.464
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:14511 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ilkler asla unutulmaz.... |
|
| | #12 | |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
bu konuda yazılanlar arasında okuduğum en mantıklı cevap, tebrikler... çoğu konuda uzun uzun cümleler kuran ben bile, soleil'in görüşlerine katıldığımı söylemekle yetiniyorum... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | solεil (28-09-07) |
| | #13 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 9.859
Forum Gücü: 135 Forum Puanı:48765 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ilk tecrübe teknik olarak kötü dür.. sadece teknik olarak..mutlaka bir ikincisine ders olucaktir ilk tecrübe. ama ani olarak bakilirsa ilk lere ilk tecrübe de en iyisi ve en degerlisi olabilir! bir ilk i hicbirzaman unutmaz insan.. iyi olsun kötü olsun..insana kattigi deger ve anlam acisindan ilk tecrübeler sanirim her konuda (aklima gelenler icersinde) daha degerlidir ve daha masumdur. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #15 |
![]() ![]() Bölümünde deneyimli
Teşekkür etti: 2.051
Forum Gücü: 72 Forum Puanı:27885 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kusura Bakmayın..
|Ř ayına Sokmak Zor da Olsa RaP'i |σ rtamı Bulmak Kolaydır Belki |σ lmasa da Bazen Yazma Fikri |κ arışık Gerçekleri Çözmek İçin Mi ? |ΐ syan Etmek Kolay , Dayanmak İse Dahi |₤ r Yada Geç Yaşatırım Ben İçimdekini |
|
| | #16 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.396
Forum Gücü: 181 Forum Puanı:77545 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Řσσκΐ₤ (07-10-07) |
| | #17 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.258
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:7148 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ilkler hiç unutulmaz... |
|
| | #18 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 41 Forum Puanı:12169 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İlk Öpücük Gibi Güzel Bişeyde Yoktur , İlk İş Günü Gibi Lanet Bişeyde
|
|
| | #19 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 5.335
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:31527 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kurallar ve prensipler. her insanın hayat yoluna göre şekil alırlar , ve bu yolda yaşanmış herşey tecrübedir. ilk yada daha sonrası , akla en çok yatmış olan benim tercihimdir. teşekkürler Aslı(m) Konu delkray tarafından (05-10-07 Saat 11:38 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #20 |
| Öğretim üyesi Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 230
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:1082 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ilk tecrübe değil ilk izlenim desek daha doğru olur ![]() ve evet çok önemlidir çünkü bir insan için en zor şeylerden biri önyargısını yenmektir Gözlerinden düştüm, yerlerde yuvarlandım Belki o final aşkının kadehlerinde yudumlandım Belki de bir son dakika fotoğrafı olup Duvarlarına asıldım Gerçek olan tek şey vardı Hüzünlü bir öyküde Yanlış bir adrese postalanmıştım ben |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Řσσκΐ₤ (07-10-07) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |