| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: İlköğretimde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin içeriği sizce nasıl olmalı? | |||
| Mezhepleri de içine alarak Müslümanlık öğretilmeli | | 4 | 26,67% |
| Sadece Sünni Müslümanlık öğretilmeli | | 2 | 13,33% |
| Tüm dinler öğretilmeli | | 2 | 13,33% |
| Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi isteğe bağlı olmalı | | 3 | 20,00% |
| Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kaldırılmalı | | 3 | 20,00% |
| Bence şöyle yapılmalı | | 1 | 6,67% |
| Fikrim yok | | 0 | 0% |
| Oylayanlar: 15. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent ![]() | İlköğretimde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin içeriği sizce nasıl olmalı? İlköğretimde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin içeriği sizce nasıl olmalı? Geçmişten adam hisse kaparmış...Ne masal şey! Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi? Tarih'i "tekerrür" diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı,tekerrür mü ederdi? MEHMET AKİF ERSOY |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | MrTcN1905 (30-03-08), tutbenidüşmeden (30-03-08) |
| | #2 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bence isteğe bağlı olmalı!ama zorunlu olacaksada tüm dinlerin ögretilmesi gerekli! sonucta dersin adı islam bilgisi değil "din bilgisi"! YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | tutbenidüşmeden (30-03-08) |
| | #3 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.650
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kaldırılmalı ya da isteğe göre olmalı ÖSS de faydasını görmüyoruz... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #4 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.205
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90174 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Geçenler de bir öğrenci velisi(anne) din dersinin kaldırılması için mahkemeye baş vuruyor. Anne diyordu ki "Ahlakını bilmediğim bir insan benim çocuğuma nasıl ahlak dersi verebilir ?" Biz ilk okuldan bu yana her yıl "Din Kültürü ve Ahlam Bilgisi" dersi gördük. 11 yıl: Hz Muhammed'in hayatı İslamın şartları İmanın şartları 4 Halife dönemi Peygamberimizin Mekkeden Medineye göç'ü Hicret Bunlardan başka bir bilgi alamadık. 11 yıl öğrenciler "Din Kültürü ve Ahlam Bilgisi" dersi adı altında aynı konularda döndürülerek hocaların kendi akıl yönlerine çektikleri bir dersi gördük. Bu Türkiye'nin hemen her yerinde böyleydi. İlk okulda okul bahçesinde abdest almaya bile götürüldük... Sözlülerimizin sadece namaz bilgisi üzerine olduğu dönemler de işledik. Şunu da söyleyeyim en iyi derslerimden bir tanesi din dersiydi. (En düşük ya bir kere ya iki kere 4...) Peki neden? Çünkü 11 yıl aynı konuları işledik. ![]() Önce o dersin isminden "AHLAK" kavramını kaldırmak gerekiyor. Ahlak 2 saatlik bir ders içine sığdırlamaz. Aile, çevre ve kişilik yapıları ile ilgili bir olgunluktur. Vs... İçeriğe gelince tüm dinler işlenmeli. Bu hocaların ve okulun belirlediği sisteme göre belirlenmemeli. Eğer ille de o dersi müfredata sokmak isterlerse, tüm dinler ve o din içerisinde ki tüm meshep(kültür)lere de yer verilmeli. İslamiyet kesinlikle meshep çoğunluğu öğretisinin at koşturacağı bir din değildir. Din Kültür dersi din'in tüm azınlıkları ve din kavramının tüm paydalarının öğretim bilgisini içine alırsa ülkemiz de kesinlikle dersin kaldırılması veya var olması tartışmaları yaşanmaz ! Kaldırılmamalı! (İçerik genişletilip, her kesim işlenildiği taktirde...) |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Scнiивея (30-03-08) |
| | #5 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.630
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6647 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Din kültürü dersinin içeriği nasıl olursa olsun öğretmenin neden bu dersi verdiğini bilmesi gerek.amacından çok kolay sapabilecek bir ders. Bence eğitim fakültelerinde bu bölümü okuyanlara bu dersin asıl amacının dinin neden var olduğu,neden iyilik yapıldığı,nasıl erdemli bir birey olunabileceği gibi daha soyut konularla ışık tutucu,yönlendirici bir ders olduğu anlatılmalı. zamansız yorumsuz sessiz ... |
|
| | #6 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.054
Forum Gücü: 87 Forum Puanı:30589 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence sadece sünnilik öğretilmeli... Şu anki din kültürü dersinde ise bütün dinler öğretiliyor(evrensel). Ben museviliğide hristiyanlığıda gördüm. Tabiki islam kadar olması beklenilemez. Genel hatlarıyla öğrendik. Din dersi hakkında ortaya atılanların ise sadece iftira olduğunu düşünüyorum... ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler |
|
| | #7 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 947
Forum Gücü: 44 Forum Puanı:15967 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | isteğe bağlı olmalı |
|
| | #8 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.483
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dinini öğrenmek istiyen her yerde öğrenebilir. Örneğin halk kütüphanlerine gidip 200 nolu bölümden istemedikleri kadar dini kaynağa ulaşabilirler. Sadece İslam'ı değil bütün dinleri öğrenebilirler. Sonra camilerimiz var istemediğimiz kadar. :-) Oradan da öğrenebilirler. (kimseyi geri çevireceklerini sanmam.) Bunun için ücretsiz kurslar var. İslam'da zorlama olmaz zorla kimseye din dersi veremezler. Dini bir eğitim almak isteyen için İmam Hatipler de var. Kısacası ülkemiz çok elverişli bu konuda. Ben okullarda dinsel eğitim verilmesini anlamsız ve gereksiz buluyorum. Ayrıca istemeyene de zorunlu olması ayrı bir saçmalık! Not: Ben de herkes gibi yıllardır Din Kültürü Ahlak bilgisi dersi gördüm. Bazen isteyerek bazen de nefret ederek. ( ki hocaya bağlı bu) Bunun dışında konu dışı olan bir sürü dua v.b şeyler bize öğretilmeye çalışıldı. Diğer dinler kötülendi, yok sayıldı. Atatürk'le ilgili konular ( ki en sonlarda olur genelde) hiç işlenmedi, işlense bile üzerinde durulmadan geçiştirildi. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | tragonya (02-04-08) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |