| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Asker Üye Düşünürler grubu ![]() | imam nikahı?
ya imam nikahı ne kadar geçerli? yada imam nıkahı mühim bi mesele ise' direk olarak resmi nikah yapanlar imam nıkahı kıymadığı için günah mı işlemiş oluyolar? yada sadece imam nıkahı ile evli olanlar ne kadar evli oluyolar? ![]() iparhı anamesamaz ıa katamakı ke pos bori akoma senamın to ehıs posehsııksı gel tezkere gel tezkereee |
|
| Mesaja teşekkür eden: | delkray (24-05-07) |
| | #2 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 432
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:4478 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tabiki imam nikahı allah katında imam nikahı geçerli diğer nikah türkiyenin kanunu imam nikahı yaptırmayanlar evli sayılmaz yabancılara bakalım hıristiyanlara rahip karşısında evlilik yapıyorlar allah katında yabancıların meclisine bakalım! incile el basılyorlar |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #3 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.475
Forum Gücü: 54 Forum Puanı:19754 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | resmi nikah olmadıkça imam nikahının hiçbir geçerliliği yoktur bence |
|
| | #4 |
| Yard. Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.238
Forum Gücü: 18 Forum Puanı:4698 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
imam nikahı olmayınca o senın helalın deıldır umarım anlaşoldı
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Junior_Muftu (26-06-07), moses (22-05-07) |
| | #5 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 2.738
Forum Gücü: 123 Forum Puanı:50304 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İmam nikahı suistimal edilmeye başlandı ve şu an resmi nikah zorunluluk halini aldı. Kimsenin zor duruma düşmemesi adına iyi olduğunu düşünüyorum. Bir insan bence ikisinide yapmalıdır. Eskiden insanlar evliliklerini duyururlardı ama şimdi gizli şekilde kimsenin olmadığı bir ortamda imam nikahı yapanlar var. Bu sakıncalı durumları beraberinde getiriyor. insanın vicdanının rahat etmesi ve haklarının korunması için ikiside yapılmalıdır
|
|
| | #7 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ikiside olmalı devlet nikahında devlette evlendiğin belli oluyor. Diğerinde de Allah katında. Ama tek olmasına karşıyım ayrılık oldumu ortada kalma şansı yüksek
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
| | #8 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.483
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İki insan birbirini seviyorsa nikaha ne gerek var ki. İlla bak devlet biz evlendik tamam mı? Allah'ım biz evlendik demene gerek yok bence. :-)
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | troçki (30-06-07) |
| | #9 | |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 4.284
Forum Gücü: 70 Forum Puanı:26518 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "İslamiyet'te imam nikahı diye bir nikah da yoktur” Tamamen Hıristiyanlıktan gelen bir gelenek...... Alıntı:
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | crahman-ksk (24-05-07), KartofeL (25-05-07), solεil (22-05-07), tragonya (26-06-07), tutbenidüşmeden (22-05-07) |
| | #10 |
| Profesör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 4.961
Forum Gücü: 51 Forum Puanı:16341 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ben de inanmıyorum bu imam nikahına. Hiçbir geçerliliğinin olduğunu da sanmıyorum... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | crahman-ksk (24-05-07), unfortunate (22-05-07) |
| | #11 | |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 2.738
Forum Gücü: 123 Forum Puanı:50304 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
islamda Nikahın din görevlisi tarafından yapma şartı yoktur. Herkes yapabilir. Ama islami usüller vardır. Bunu, usülleri iyi bilen birisi yapabilir. Alıntı:
| |
|
| | #12 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 876
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2031 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İmam nikahı Allah katında mutlaka gereklidir. Resmi nikah da T.C. kanunudur, işin resmiyetidir. İkisi de olmadan helal sayılmaz... 314 - нαѕαη™ |
|
| | #13 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 33 Forum Puanı:10328 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kesinlikle..
. . . hep yalnız ben... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Junior_Muftu (22-05-07), Samson (22-05-07) |
| | #14 | |
Forum Gücü: 70 Forum Puanı:26518 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hürriyet Gazetesinden bir haber 12 Ekim 2005 Alıntı:
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #15 | |
Forum Gücü: 70 Forum Puanı:26518 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gazetede bir yorum Alıntı:
Gerçektende İSLAM Akıl ve Mantık dinidir. ve bunu çok sewiyorum. yukarda bir yorumcu çok güzel açıklamış bence..... bu bir gelenek. büyük bir birey hayırlı olsun der ve duasını okur. o kadar.... | |
|
| | #16 | |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 876
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2031 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
314 - нαѕαη™ | |
|
| | #17 | |
Hasancome kardeşim... Ben Şunu Biliyorum.... Dinimizde imam nikahı diye birşey yok. sadece hristiyanlardan gelen bir gelenek. yani bir imam bu nikahı kıycak diye bir sorumluluk ta yok. Büyük bir biray bu ewliliğin güzel olması için dua okur... Alıntı:
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #18 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.919
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37574 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
imam nikahi resmi nikahdan korkan yada ona baglı kalmayı beceremeyenlerin basvurdugu adres... bizim komsumuz mesela kocasının ( vefat etmiş ) maaşını alabilmek için imam nikahı kıydı yani boyle resmi bişi olmayınca devletten hala parasını alabilior...halbuki eve bir gelir sahibi kişi gelince o para kesiliordu.. işte resmi nikahın bazı seylerini kabul etmeyenler yalandan imam nikahı die evleniolar... fikrim bu... düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| | #19 |
| Stajyer Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 64
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:95 ![]() | bazı dinsiz arkadaşların bu gibi konulara ilgi duyması güzel. işte size dini nikahın islamda ki yeri (ayrıca imam nikahı yoktur dini nikah yada islami nikah vardır) dini nikah olmadan yapılan evlilikler islamda zina olarak kabul edilir hiçbir geçerliliği yoktur. Nikah, aralarında evlenme engeli olmayan kadınla erkeğin evlenme kararlarını şahitler huzurunda açıklamalarından ibarettir. Dini nikah, dinimizin öngördüğü şartlara uyularak kıyılan nikahtır. Bunun, şahitlerin ve karı-koca adayının durumu, kocanın kadına mehir ödeme yükümlülüğü ve velinin onayı gibi medeni kanunda bulunmayan tarafları vardır. Ayrıca Medeni Kanun, süt kardeşliğini ve din farkını evlenmeye engel saymaz. Bunlar hem dinimizin yüklediği hak ve sorumluluklar hem de psikolojik bakımdan medeni nikahın yeterli görülmemesine sebep olmaktadır |
|
| | #20 | |
Forum Gücü: 70 Forum Puanı:26518 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Kime Dinsiz diyorsun.... Bu Hakkın Sana kim verdi???? Kimsin sen bizim dinimizi yargılıyorsun.... Sen Çok imanlısın ya DİNSİZ diye bazı arkadaşlara yorum yapıyorsun.... Senin Dininde Böle Konuşmak Günah değil mi? nerden Biliyorsun Dinsiz olduğumuzu???? Bide Geçmiş bilgisayarın başına Yazıyorsun... Tartışmayıp çamur atçaksan yazma kardeşim..... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | ∂ĩяєŋ¢ (23-05-07), crahman-ksk (24-05-07), Junior_Muftu (26-06-07), KartofeL (25-05-07), solεil (22-05-07), troçki (23-05-07) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |