| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İnanç Özgürlüğü ve Sınırları İnsanların inançlarına göre yaşaması gerektiğini söyleyenler, neden bazı insanlara saçma da olsa inançları yüzünden ağır eleştiri ve hakaretler yapıyorlar? Biz "saçma" buluyor olabiliriz ama hani herkesin inancı kendisineydi! Alıntı:
Alıntı:
| ||
|
| Mesaja teşekkür eden: (18 Kişi) | -misspasha- (02-10-07), agbar (02-10-07), BigBang (14-11-07), filamingo (20-05-08), Gıskın (29-09-07), HANNİBAL (06-08-08), HaZaL (03-10-07), HeLL's AnGeL (20-05-08), husey_ni1753 (29-09-07), Jen (13-03-08), Kayıp_Şair (26-11-07), mardinli (26-02-08), Sessiz Senfoni (14-10-08), troçki (03-10-07), tutbenidüşmeden (02-10-07), YaGMuR_CiNi (08-12-07), Şidaam (25-01-08), ŞiYaR (14-11-07) |
| | #2 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnanç özgürlüğü konusunda söylemem gereken şey, pekçok kişiyi yaralayabilir ve karşıma alabilir, ancak ben inaç özgürlüklerine en fazla diğer özgürlükler kadar hoşgörü gösterme düşüncesindeyim. ABD'de, 12 yaşındaki James Nixon 2004'te okulunda "Eşcinsellik günahtır. İslam Yalandır. Kürtaj Cinayettir." yazılı bir tişört giyerek mahkemelik olmuş, ancak tüm bu hakaretlere rağmen okulda bunu giymeyi yasallaştırmıştır. Bunu da ifade özgürlüğüne karşı olmasına rağmen,avukatı konuyu dini özgürlüklere dayandırmış ve bu mahkemeyi kazanmışlardı. Yine ABD'de Bir grup yerlinin inançlarında "hoasca çayı" içerek Tanrı ile haberleşebildiklerini söyleyerek, tüm ABD'deki halüsinojen uyuşturucu yasağından kurtuldular. Ancak aynı yasada, "tıbbi açıdan ihtiyaç duyanlarda dahi bu yasağın cezalarının uygulanacağı" maddesi vardı. Bu her toplumda bu şekilde. Herşeyi sorgulayabiliyoruz, ancak inanç meselesindeki mantıksızlıkları sorgulamaya kalkıştığınızda bu sizin hayatınızı cehenneme çevirecek bir probleme yol açıyor. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | And (03-10-07) |
| | #3 |
| Asistan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 406
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:1312 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | simdilik cok isabetli bir konu acdigini soylemek isterim dostum...bu konuyla ilgili tum tartismalar donup-dolasib inanc ozgurlugune dayaniyordu...tebrik ederim.... ![]() BIRLIKTE EN GÜÇLÜYÜZ... |
|
| | #4 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 753
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:3369 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
konu gercekten güzel inanç özgürlüğünü savunupta uygulamayan cok forumda Sevmek nedir bilir misin? Bir şeyler tutuşur yüreğinde kıpır kıpır Bütün benliğini sarar, ısıtır. Her gülüşte yeniden doğarsın Ve bin kere ölürsün her iç çekişte Nasıl anlatsam bilmem ki. Yani "sevmek" işte. |
|
| | #5 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.096
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | tabi ki herkes inancında özgür.. ama farklı inançları eleştirmeme gibi birşey de olamaz bence.. ben bütün inançları haklı bulacaksam benim dinim ya da görüşüm diye birşey olmaz ki.. saygıda kusur edemem tabi ki ama eleştiririm.. kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu titrek sesinde umutların avuntusu bir mendil eski bir resim bulduğum tahta masasında bilmeden unuttuğu gözyasları doldurmus giderken boslugu |
|
| Mesaja teşekkür eden: | KartofeL (18-10-07) |
| | #6 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 4.871
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:93188 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Burada eleştiriye itiraz yok zaten... "inançları yüzünden ağır eleştiri ve hakaretler" İçin kınama var "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi" için kınama var | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | N_e_w_i_N (03-10-07) |
| | #7 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.258
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:7148 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kişi ister allaha inansın ister inanmasın ister putlara tapsın isterse gitsin ineğe tapsın... neye inanmak isterse istesin bu ona kalmıs ( tabi siz ona dogruları anlatmalısınız)ama herkesin inancı kendinedir... herkes birbirinin inancına saygılı olmak zorundadır... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | tutbenidüşmeden (04-10-07) |
| | #8 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.802
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:45037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu bölümde tartışarak hiçbirimizin diğerinin düşüncesini değiştirebileceğine inanmıyorum..Bu bölümde tartışarak sadece kendimizi anlatabiliriz..Kendimizi anlatırsak başkalarının bizi anlamasını sağlayabiliriz..Birileri bizi anlarsa en azından saygı duyabilir..Saygı duyulan yerde paylaşım olur..Fikir alışverişi olur..Teşekkürler And...
|
|
| | #9 |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.488
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | inançta saygı beklenir ama saygı gösterilmez pek ..çünkü inançlar bazı insanlar üzerinde uyuşturu etkisi yapar ..bense inancı sağlam birisinin öncelikel ''saf insan '' olması gerektiğini savunurum ..ama tüm inançlar ''insan olmak için bu gerekli '' gibi saçma yargılarda bulunurlar ...inançlarda kurallar ,insani düşünceden önce gelir !!o yüzden bence bir değeri yoktur !!bence insani değerleri en çok ön planda tutan ''saf insan ateizmidir ''' gelecekteki inanç sistemi bu olacaktır !! nietszche 'nin de dediği gibi yanlış hatırlamıyorsam ) beni 100 ya da 200 yıl sonrasının insanı anlayabilri belki ancak ... parasız eğitim , parasız sağlık ve parasız aşk istiyoruz ! ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Sessiz Senfoni (14-10-08), sonsuus (29-11-07) |
| | #10 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.285
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:7882 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "inançta özgürlük ve sınırları" çok güzel bir konu inancında herkes özgürdür...fakat saygı çerçevesinde... bir insan görüşünü sonuna kadar savunabilir yalnız diğer inanclar da saygısını esirgememelidir... inancını diğer inanç gruplarına dikte etmemelidir... inancının arkasına sığınıp insanı hiçe saymamalıdır... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... ÇEVRİMDIŞI |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | And (29-11-07), Sessiz Senfoni (14-10-08) |
| | #11 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 92
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:819 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kısacası bu çoğu surelerde de geçiyor ki şunu söylerim: ''Benim dinim bana senin dinin sana''. Olay bu kadar basit...
|
|
| | #12 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 431
Forum Gücü: 3 Forum Puanı:755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
|
| | #13 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.396
Forum Gücü: 181 Forum Puanı:77545 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ... Çok GerekLi Bir Konu idi . Çünkü Coğu Tartişma İnanç Özgürlüğüne Vuruyor .. Ve Hakaretler İçeriyor .. Ödümüz patlıyor acı çekmekten! Oysa; Biraz da acıdır, Aşkın mayası. Kaçınamazsın!.. |
|
| | #14 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.551
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25429 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kafirun suresini hatırlayalım: Kul yâ eyyühelkâfirûn. Lâ a’büdü mâ ta’büdûn. Ve lâ entüm âbidûne mâ a’büd. Ve lâ ene âbidün mâ abedtüm. Ve lâ entüm âbidûne mâ a’büd. Leküm dînüküm veliye dîn. "1 - De ki: Ey kâfirler 2 - Sizin taptıklarınıza ben tapmam. 3 - Siz de benim taptığıma tapıcılar değilsiniz. 4 - Ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim. 5 - Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz. 6 - Sizin dininiz size, benim dinim banadır." yani isteyen inanır, isteyen inanmaz. inanmayan inanana saygı göstermelidir, aksi halde tarihte din nedenli çok kanlı savaşlar çıktığı malumdur. kişi inanmak zorundada değildir, bunada saygı gösterilmelidir. kişi inançları nedeniyle başka bir kişiyi tenkit ederken kırıcı olmamalıdır. tam tersi durumlarda dahil... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Dinlemeyeceksiniz biliyorum, O yüzden susuyorum... |
|
| | #15 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.569
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6686 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güzel konu....: inançlara yada inancın olmamasına saygı gösterelim.... göstermeyenleri uyaralım.... David Smith --------------------------------------------------------------------------------------------------- "Zamanımı gerçekten boşa harcadım." Jeffrey Dahmer "my pain is self choosen" |
|
| Mesaja teşekkür eden: | RAMSES113 (06-08-08) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |