| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi | İNGİLİZCE'DE CÜMLENİN YAPISI VE ÖGELERİN DİZİLİŞİ İngilizce ile Türkçe'nin sözcük dizilişi farklıdır. Cümle yapısı Türkçe'de Özne+Nesne+Yüklem şeklinde; İngilizce'de ise Özne+Yüklem+Nesne şeklindedir. Ben İngilizce öğrenirim. Özne + Nesne + Yüklem I learn English. Özne + Yüklem + Nesne Yukarıdaki örneklerde görüldüğü gibi İngilizce'de özne ve nesnenin yerleri değişmektedir. Bu nedenle İngilizce'de cümle kurarken bu kurala dikkat etmemiz gerekecek: Özne + Yüklem + Nesne. Dolaylı tümleç veya zarf tümleci İngilizce'de cümlenin en sonuna getirilir. Ben akşamları İngilizce çalışırım. Özne + Zarf + Nesne + Yüklem I study English in the evenings. Özne + Yüklem + Nesne + Zarf Zarflar, Dolaylı Tümleçlerden sonra getirilir. Ben akşamları evde İngilizce çalışırım. Özne + Zarf + Dolaylı Tümleç + Nesne + Yüklem I study English at home in the evenings. Özne + Yüklem + Nesne + Dolaylı Tümleç + Zarf Sınırsız DownLoaD... Müzik & Film & Oyun & Program ![]() " Beklemeyiniz... / Yönlendirmeyiniz... / Eleştirmeyiniz..." ![]() |
|
| | #2 |
| Grup Lideri Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 103
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:1201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evet pratik ing. structure'ı bu diebiliriz... emeğine sağlık...
|
|
![]() |
| Tags |
| 2008, bilgi, smyrna, yabancı dil |
| Konu Seçenekleri | |
| |