| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: İnsan mı tanrıyı yarattı yoksa tanrımı insanı yarattı ? | |||
| İnsan Tanrıyı | | 14 | 29,17% |
| Tanrı İnsanı | | 34 | 70,83% |
| Oylayanlar: 48. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Stajyer Antikapitalistler ![]() | İnsan mı tanrıyı yarattı yoksa tanrımı insanı yarattı ?
İnsan mı tanrıyı yarattı yoksa tanrımı insanı yarattı ?
|
|
| | #2 |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.488
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ee tabiki bu soru biraz tepki çekecektir ..çünkü inançlı insanlar ''tanrının insanı yarattığını'' savunuyorlar ... ama bana soracak olursan eğer ..insanlar tanrıyı beyinlerinde yarattılar .... yoldaşş buna benzer bir konu açılmıştı sanırım ![]() |
|
| | #3 |
| Yard. Doçent Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 422
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:884 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bence bu konuya tepkiye bile gerekyok çünkü hem bence hem çogunlukça bu sprunun cevabı belli
|
|
| | #4 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 956
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1079 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence bu sorunun cevabı belli değil sadece her birey kendi düşüncesini savunacaktır. Tekrar diyorum; Bence insan tanrıyı yarattı.
|
|
| | #5 |
| Yard. Doçent Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 789
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7381 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ALLAH insanı yarattı şüpheşiz .... Ben sende seni sevdim Avuçlarken yüzümü Yahut dokunurken sessiz yar... Ne yeminler bozdum Geceler büyürken sensiz Ne yeminler bozdum Yıllar geçerken sitemsiz Ne yeminler bozdum Tarifi bile imkansız Senin için ey karagül |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | ιмρσѕѕιвℓє gιяℓ (08-03-07), GeSTaPo (07-03-07), mizs_gunes (09-03-07), sniper elite (08-03-07), ~sebofan_memo~ (07-03-07) |
| | #6 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:50 ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | ιмρσѕѕιвℓє gιяℓ (08-03-07), GeSTaPo (07-03-07), KÜBÜŞ (07-03-07), mizs_gunes (09-03-07), sniper elite (08-03-07), şualar (09-03-07) |
| | #7 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 413
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:886 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence Allah insanı yarattı.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #8 |
| Doçent Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 1.181
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:4142 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benım dinime göre benım indığım inanca göre ALLAH biz insanları yararttı. ancak insanların kendi yarattığı tanrılarda vardır. (uzak doğudakı yerel dinler) |
|
| Mesaja teşekkür eden: | sniper elite (08-03-07) |
| | #9 | |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.421
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:3224 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
bence Allah insanları yarattı... ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #11 | |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 94
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:497 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
darısı seninde beynine arkadaşım..inşallah senin de beyin bu kadar güclü bir varlık (cümlenin gelişi..) yaratır... | |
|
| | #12 |
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1079 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
saso o varlığı sen yaratmadın önceden gelen bir inanca dahil oldun.. eğer ilahi varlık dediğin şey tanrıysa
|
|
| | #13 | |
| Asistan ![]()
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:497 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
o önceden gelen inanç(diger arkadaşın deyimiyle insanlar tanrıyı beyinlerinde yarattı ) ki o önceden gelen inanç içinde o önceden inanan insanlarında beyinlerinde yarattıkları demek oluyor... ne güzel beyinler de oluşmuş (tesadüfen )...de bazı insanların bile aklının almayacagı ne ilahi güçler yaratmışlar... | |
|
| | #14 |
| Muhabir Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.019
Forum Gücü: 112 Forum Puanı:46269 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
insanlar yani bizler olmasakta Tanrı Tanrılığını kaybetmes! tanrı her zaman Tanrıdır! bizleri tanrı yarattı! ![]() Yaz günü palto giyerim Ceplerim dolu dolu şiir Gören beni deli sanır Adım kaçığa çıkar keşke kaçsam Keşke kaçabilsem şu dünyadan. -Yağmur içen kız.- |
|
| | #15 |
evet bazı insanlarda o kadar iyi düşünebilen bir beyin varki görmedikleri birşeye körü körüne inanıp kapılıp gitmişler.
|
|
| | #16 |
| Asistan ![]()
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:497 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
görmek.... hani şu aşk...sevgi...akıl....mutluluk...huzur....enerji.. ..yörünge......atmosfer...falanlar ...filanlar.. göremedigimiz şeyler gibimi.... ilahi benim beynime...herşeyede inanıyor... huzurda böyle bişey olsa gerek...inanmak gibi |
|
| | #17 |
düşünce gücü mantığına dayanırsak hani mantık varya huzuru inançta ararsan inançta bulursun.
|
|
| | #18 | |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | !!!! Alıntı:
birincisi ; oradaki ''insanlar '' kelimesi tüm insanları düşünerek söylenmiş bir kelime değildir !! aşk...sevgi...akıl....mutluluk...huzur....enerji.. ..yörünge......atmosfer.. gibi şeyleri örnek vermişsin ..bunlar bilimle kanıtlanmış şeylerdiir .....sen bence biraz duygusal yaklaşıyorsun olaya!! tanrının bilimsel kanıtı yoktur Konu troçki tarafından (08-03-07 Saat 00:38 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| | #19 |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | eeee
peki o zaman tanrı insanı neden yarattı ?? tanrının insana neden ihtiyacı olsun ki... madem ki tanrı insanlar olmasa da tanrıdır insanı neden yarattı o zaman ? |
|
| | #20 |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | fff |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |