| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Sizce İnsan Yaratır Mı? | |||
| "Tövbe estağfurullah. 'Yaratmak Allah'a Mahsustur' " | | 48 | 81,36% |
| "Evet İnsan yaratır. Tanrı yaratıcılık vasfından bir parça da bize lutfetmiştir" | | 4 | 6,78% |
| "Bilemiycem orasını şimdi. Bu konular beni aşar biraz. | | 1 | 1,69% |
| "Yaratır hemde nasıl. Etrafınıza bir bakın herşeyi insan yaratmıştır.." | | 6 | 10,17% |
| Oylayanlar: 59. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]() | İnsan Yaratır Mı? "Yaratmak" kelimesinin Wikipedia'daki karşılığı: * Tanrısal anlamda ; yaratanın fiili sıfatı yani yoktan bir şeyleri oluşturmak ve ona can veren ruhu vermek. Yaratmak sadece O'na mahsustur. İnsanlar için kullanılmaz. * Sanatsal anlamda ; Soyut düşüncenin maddi materyaller kullanarak şekle sokması Sizin görüşleriniz nelerdir bu konuda... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | MiD_NiGhT (16-03-08), İnCi ÇiÇéKi (16-03-08) |
| | #2 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yaratır! sagınıza solunuza bakın gördügünüz hersey insan ürünüdür! yaratmak sadece ruh eklemek deildir bence! YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | yεsiL (15-03-08) |
| | #3 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.958
Forum Gücü: 187 Forum Puanı:83050 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Evet İnsan yaratır. Tanrı yaratıcılık vasfından bir parça da bize lutfetmiştir.. Dilimin ucunda Bu mevsim seni beklerken.. Umurumda mı dünya ? Kalbini hissederken..! Soranlar oldu ''Nerede bu yalnız Sonbahar ?'' Günler geçti Sonra geldi Sonbahar.. Uyudum.. Uyandım.. Geldi Sonbahar ! |
|
| | #4 |
| Öğrenci Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 4
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1 ![]() |
hayır insan yaratamaz yaratmak vasfı Allah a aittir insanların yaptıgı var olan bir şeyelri bir araya getirerek yeni ürünler ortaya koymaktır bunun adıda yaratmak deil "oluşturmak"tır
ela_asi |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) |
| | #5 | ||||||||||||
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 100
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:588 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Alıntı:
âyet-i kerimelerin meali: (Yaratmak Allah’a mahsustur.) [Araf 54] (Her şeyi yaratan ancak Allah’tır.) [Rad 16] (Her şeyin yaratıcısı Allah’tır.) [Zümer 62, Mümin 62] (Yaratıcı ancak Rabbindir.) [Hicr 86] (Sizi de, yaptığınız işleri de yaratan Allah’tır.) [Saffat 96] (Gökleri ve yeri yoktan yaratan Odur. Her şeyi O yaratmıştır.) [Enam 101] (Allah’ın yarattığı gibi yaratıcı ortaklar buldular da, bu yaratmayı birbirine benzer mi gördüler? Her şeyi yaratan Allah’tır.) [Rad 16] (Her şeyin yaratıcısı olan Rabbiniz Allah’tır. Ondan başka ilah yoktur. Nasıl aldatılıp döndürülürsünüz?) [Mümin 62] Konuyu açan arkadaşın alıntı yaptığı yerde; Alıntı:
İnternetteki sözlüklerden birkaç ilginç tespit; Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Allah bize yaratma özelliğinden eklemiştir diyen arkadaşlara; İslam alimi şöyle demiş; Alıntı:
ki Eş'ari de yaratma sıfatı subuti sıfatları içinde söylenmemiştir. Konu İzmarit tarafından (15-03-08 Saat 11:38 ) de değiştirilmiştir.. | ||||||||||||
|
| | #6 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 18.186
Forum Gücü: 203 Forum Puanı:82730 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yaratmaz, yaratılandan feyiz alır ve geliştirebilir sadece. iNCELİKLER YÜZÜNDEN! |
|
| | #7 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.314
Forum Gücü: 47 Forum Puanı:20169 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yaratmaz sadece var olan parçaları birleştirir ''off kocakafalı dünya'' |
|
| | #8 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.078
Forum Gücü: 36 Forum Puanı:11314 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aslında yaratır demek biraz saçma.İngilizler create demişler biz bunu yaratmak şeklinde çeviriyoruz.Ancak create tanrısal manada yaratma değil insanın kendi oluşturduklarıdır.Bu nedenle insanların yaptıklarına üretmek oluşturmak demek daha mantıklı olur.
... |
|
| | #9 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.183
Forum Gücü: 37 Forum Puanı:16005 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bencede insan yaratamaz... fizikte bir kural vardır... var olan bişey yok olamaz, yok olan bişide var olamaz... bence sadece yapbozun parcalarını tamamlar... seve... omedya mına |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #10 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 443
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:825 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yaratır tabikide Hürriyet Hepimize Yetmiyor , Hürriyet Hepimize Yetebilir ! SAVAŞSIZ BİR DÜNYA !!! "Allah'ı ararsan gönlünde ara Mekke'de , Kudüs'te Hac'da değil" Yunus Emre |
|
| | #11 |
| Rektör Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 1.105
Forum Gücü: 73 Forum Puanı:21906 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | insan yoktan bir şeyi asla yaratamaz yaratmak sadece allaha mahsustur BİZ HEP SENİNLEYİZ! Hayat Tek Bir 'N'Den İbaret... Karmaşık Return Of The Remuş Nasyonel Sosyalizm ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #12 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 1.431
Forum Gücü: 77 Forum Puanı:23470 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | +1 evet insanın yaptığı bu birleştirmeye damla beyinliler yaratmak diyor.. Azaldıkça aç kalmanın korkusuyla kuryacaksın.. Bu sebeble yaşlanacaksın.. Çünkü sen de baştan olmak üzere sonlanancaksın.. Trilyon da olsan harcanacaksın.. Savaşı kes barışacaksın! Kendinle aynalarında birebir anlaşacaksın.. Konu scabiyersto tarafından (15-03-08 Saat 14:24 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #13 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 9.859
Forum Gücü: 135 Forum Puanı:48765 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yaratir.. sanatsal anlamda cikarilan hersey yaratim dir. olmayan birseyi var etmekdir. dogada olan görsellikleri aklin ve duygunun karisimiyla gün isigina cikarmak, yorumlamaktir. bu bir yaratma gücü degilmi?
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | BigBang (16-03-08), DREWFOSTER (16-03-08), metalik_manyak (27-05-08), Sodir (21-03-08), tragonya (15-03-08) |
| | #14 | |
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
bizde insan gibi cewapladık yani herkes cewapladı kendine göre!tawrın hiç hoş deil!herkes aynı noktada birleşicekse neden tartısma konusu olsun ki?! aynı noktada birleşemiyosakta hiç degmeyen bi konuda hakaret etme insanlara! YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | DREWFOSTER (16-03-08), Sodir (16-03-08) |
| | #15 | |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.475
Forum Gücü: 54 Forum Puanı:19754 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
eğer yaratılmış bir doğa olmasaydı insan nereden ilham alacaktı? bence senin dediğin insanın yaratılmışla kendi hayal gücünü birleştirerek ortaya koyduğu üründür | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #16 |
| Muhabir Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.019
Forum Gücü: 112 Forum Puanı:46269 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İnsanoğlu olmayan bir şeyi var edemez.Ancak,kendine sunulan imkanlar doğrultusunda,türdaşları gibi-her insan gibi- bir şeyler oluşturabilir.Kendini ifade özgürlüğü vardır.Dünyada kendini enstürmanıyla,kalemiyle,çizimleriyle hatta daha niceleriyle anlatan o kadar çok insan vardır ki..Hiç birinin ifade şekli diğerine benzemez çünkü her birey kendi içerisinde tektir.Ve her birey aynı durumdan farklı etkiler alabilir.Fakat özü aynıdır.Sözcükleri kullanır,anlatış tarzı farklı dahi olsa yaptığı işin diğer insanlarınkinden bir farkı yoktur.İnsanın yaptığı iş yalnızca kendine ayna tutmaktır.Hayatın bir anını kendi penceresinden resmetmek..Fakat kendini ifade edişi,'yaratıyorum'gibi bir aldanmacaya sürükler onu kimi kez.Çünkü gerçekten de insanlar böyle zamanlarda-sanatsal yönlerini ortaya koyarlarken-kendilerini Tanrı'ya yakın hissederler..Bizdeki bu yaratma kudretne yakın duran hissiyatı da yaratan Tanrı olduğuna göre,onun yaratıcılığının yanında bizim oluşumlarımızın lafı bile olmaz.. ![]() Yaz günü palto giyerim Ceplerim dolu dolu şiir Gören beni deli sanır Adım kaçığa çıkar keşke kaçsam Keşke kaçabilsem şu dünyadan. -Yağmur içen kız.- Konu GönüLçeLen` tarafından (15-03-08 Saat 18:36 ) de değiştirilmiştir.. Sebep: İmla. |
|
| | #17 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.338
Forum Gücü: 435 Forum Puanı:181830 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kelime oyunlarına takılmayalım ![]() Kendini İlahlaştırmaya çalışmak kimsenin haddine değildir. Sanatçıya veya farklı isimle zikredilen kişilere, o aklın verilmesinden başlarsanız sonuca ne demeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. İkisi farklı şeyler. ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| | #18 | |
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
ama bir ressam sürrealist tablolarda çizebilir onlara ne diceksin o zman kendisi yaratmıs olmıcak mı ? YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | DREWFOSTER (16-03-08), yεsiL (15-03-08) |
| | #19 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.838
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yaratmak Allah'a mahsustur... yaratmak yoktan var etmek gibi bir manaya nükseder... peki insan gibi aciz bir canlı neyle nasıl yoktan birşeyi var edebilir ? Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | askkorsani (04-07-08), HeaveN| (16-03-08) |