DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Siyaset Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 21-08-08, 22:59 Çevrimdışı   #1
Asistan
Genel Mesajlar: 484
Teşekkür etti: 472
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:11475
кємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmış
dikkat Kapitalizm-Komünizm ve Küreselleşme

Bayanlar ve Baylar;

Bilindiği üzere forumumuz itibari ile de en çok tartışılan konulardan olan Kapitalizm ve Komünizm birbirinden çok farklı temel taşlar üzerine oturtturulmuş ekonomik sistemlerdir.Açtığım bu konu Sizlerle paylaşmak üzere beni uzun zamandır tereddüt içerisinde bırakmış olsa da artık zamanının geldiğini düşünüyorum.Başlıca tartışma konusu olan bu iki ekonomik sistem peki aslında neye ve hangi ilkeye hizmet etmektedir?Bunu derince incelemeden önce bu iki sistemi en genel ve bilimsel açıklaması halinde sizlere kısaca sunmak isterim;

Kapitalizm:Özel mülkiyetin üretim araçlarının ağırlıklı bir bölümüne sahip olduğu ve işlettiği; yatırım, dağılım, gelir, üretim ve mal ve hizmet fiyatlarının piyasa ekonomisinin belirlediği sosyal ve ekonomik sistemdir.

Komünizm:Sosyal örgütlenme üzerine bir kuramsal sistem ve üretim araçlarının ortak mülkiyetine dayalı bir politik harekettir. Komünizm sınıfsız bir toplum yaratma amacındadır.

Bu kısa açıklamaları verdikten sonra konumuzun asıl içeriğine geçebiliriz.
Komünizmin kurucuları Marx ve Engel , Haham Moritz Hess'in öğrencileriydiler ve Hegel'e fikir babalığı da yapmışlardır.Peki Hegel ne yapmıştır?
Hegel diyalektiği kısaca tez ile anti-tez'den bir sentez oluşacağını söyler.Bu sentez daha sonra yine tez olur ve karşısına bir anti-tez çıkararak yeni bir sentez oluşturulur.Bu ise böyle gider.Hegel'e göre iki gücü kontrol eden Yeni Dünyanın da efendisi olur.
Zamanımızda Amerika Birleşik Devletlerinin kapitalizmi tez,Rusya'nın Komünizmi anti-tez olmuştur ve sentezi dünyaya ''Küreselleşme''olarak sunulan
Yeni Dünya Düzeni olacaktır.
Yani bir ülkenin Komünizmi,Kapitalizmi veya Sosyalizmi benimsemesi hiçbir şeyi değiştirmez çünkü hepsi bir gücün oluşturduğu sistemlerdir.Başta akıllı ve zengin,yönetici bir avuç insan ve yönetilen Halklar...
Buna en büyük örnek ise Rus devrimidir.Hegel diyalektiği gereği Amerika Birleşik Devletlerinde oluşan Kapitalist sisteme bir karşı sistem oluşturarak Dünya Yönetimini ellerine alacaklardı.Çünkü istediğiniz gibi yönlendirebilmek için bir şekilde insanları avuçlarınızın içinde devamlı baskı altında tutmanız ve korkutmanız gerekir.Bunun içinse en ideal rejim Komünizmdi!
Rotschild ailesinin(Avrupa Birliği fonlarında büyük otoriter,finansman ve banka kuruluşlarının dev ismi Baron de guy Rotschild)özel desteği ile Rusya'da devrim gerçekleştirildi ve komünizm ilan edildi.Amerikan kapitalist sistemine karşı Rusların Komünizm sistemi.Ne büyük ve derin bir strateji!
Burada ise Hegel Diyalektik yöntemi gereği , Marksist yönetim antitez olarak tezin yani Kapitalist yönetimin karşısına çıkarılıyordu.Bu iki zıt gücün sentezinden Amerikan Bir Doları'nın arka yüzündeki piramitin altında yazdığı gibi
''Novus Ordo Seclorum'' yani Yeni Dünya Düzeni ortaya çıkıyordu.
Böylece dünya ülkelerinin Komünist rejime dahil olmayan yarısı,Komünizm tehlikesine karşı devamlı korkutuldu.Bu sistem içerisindeki insanlar bu tehlikenin geleceğinden korktuklarından Devlete sonsuz destek vermişlerdir...
Öte yandan Sovyetler Birliği ve Komünist sistemde yaşayan insanlara ise Kapitalist sistemin ayrımcı ve ne kadar öcü olduğu anlatılıyordu.Böylece onlarda içerisinde bulundukları durumun ne kadar iyi olduğuna ve bunun Komünist sistem tarafından sağlandığına inanmışlardı.Böylece insanlar devamlı baskı altında tutulabiliyor ve istenildiği gibi yönlendirilebiliyorlardı.
Tabii burda medyaya ve Sinema sektörüne büyük görevler düşüyordu.
Bununla birlikte ise gelişen Nükleer Savaş tehdidi en büyük blöf olarak tarihe geçmiştir.Fakat insanların öyle ya da böyle bir hayat boyunca kandırılması imkansızdır ve bunun üzerine komünist ülkelerin serbest piyasa ekonomisine geçip Kapitalizme yönelmeleri için sizlerinde bildiği gibi birkaç günde durup dururken ve hiç kan dökülmeden o çok korkulan Sovyetler Birliği dağılıverdi;meşhur Berlin duvarı yıkıldı ve komünizm balonu söndürüldü.
Bununla birlikte ise yine Yeni Dünya'nın efendisi belli oldu...
Değerli Arkadaşlar, Yeni Dünya düzeni içerisinde kapitalizmin zaferi aslında işin başından beri sentezi oluşturan ana etken olan tez olmasıyla kanıtlanmış ve benimsenmiştir.
Ben bu konu itibari ile siz değerli arkadaşlarımdan Komünizm'in anti-tez olarak oluşumunda katkısı olduğu Küreselleşme sentezi hakkındaki görüşlerinizi ve bununla birlikte bu düzen içerisinde Türkiyemizin orta ve uzun vadedeki yeri hakkında ne düşündüğünüzü bilmek ister,mantıklı ve realist yorumlarınızı beklerim...
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
Marcus T.CICERO (22-08-08), Warmonger (23-08-08)
Eski 22-08-08, 17:32 Çevrimdışı   #2
Asistan
Kemalistler

acü - ait Avatar
Genel Mesajlar: 277
Teşekkür etti: 125
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:541
acü ara sıra gören oluyoracü ara sıra gören oluyoracü ara sıra gören oluyoracü ara sıra gören oluyoracü ara sıra gören oluyoracü ara sıra gören oluyor
Bilgi yanlışlarını ve eksikliklerini düzeltmek isterim,zira yazı wikipediadan birkaç kavramı açıklayıp 20.yüzyıl tarihini ,biri istedi rus devrimi oldu, gibi garip iddialara dayanıyor.
Öncelikle marx ve engels hegele fikir babalığı yapmamıştır aksine birçok ardılı gibi marxda hegelden etkilenmiştir. Hegelin diyalektik mantığı marxın diyalektik materyalizmi ile farklı olmakla beraber kapitalizm-komünizm sistemlerinin dünya üzerinde bulunuşuyla bir alakasının olduğunu düşünmek oldukça gariptir.Marx diyalektik idealizmden esinlenerek diyalektik materyalizm görüşünü savunmuştur(kendi değimiyle hegelin ters koyduğu bardağı düzeltmiştir) ve bunu maddenin doğası hakkında bir teori olarak benimsemiştir. marxa göre doğa bilimleri insan bilimlerinden ayrılamaz dolayısıyla diyalektik materyalizm toplumsal yapının ve üretim araçlarının değişimiylede alakalıdır. Tabi marksizmi diyalektik materyalizmle özdeşteştirmek yanlıştır,zaten birçok marksist entellektüel diyalektik materyalizmi benimsemiyor. Dediğim gibi marx ve hegel diyalektiği felsefe olarak ele almıştır, bunun dışında marxın kapitalizmin sorunlarıyla daha alakalı artık değer , yabancılaşma , artı değer, meta fetişzmi , sınıf kavramı gibi kuramları konuyla daha çok alakalıdır.
İkinci olarak komünizm kavramı marxtan çok daha önce vardır. marx üretim araçları ve insan ihtiyaçlarındaki değişimlerin sosyal devrimlerle yakın zamanda komünal sistemi doğuracağını belirtmiştir. ayrıca komünizm bir devlet şekli değil kapitalizm gibi toplumsal ve iktisadi bir sistemdir.
Ekim devrimine gelirsek, ekim devriminin rotschild ailesinin emirleri doğrultusunda olduğunu söylemek nasıl bir yaklaşımdır ? Ve bu iddianın dayanakları nedir ? Bu soruların yanıtları yazıda yok ama bu iddianın gerçekçi olmadığı ekim devrimini incelersek açık bir şekilde ortaya çıkar. en azından mantıken tarihi hurafelerle açıklamak bilimselliğe sığmaz.
Marksizme geri dönersek, marxı birçok lider yanlış anlamış daha doğrusu çarpıtmıştır. Genelde liderler ideolojilerinin doğru olduğunu inandırmak için felsefi görüşleri ideolojilerine dayanak olarak göstermişlerdir. Örneğin hitler nietzschenin üstinsan görüşünü çarpıtarak germen ırkının üstün bir ırk olduğunu iddia etmiştir. ilkel komünal yaşamları saymazsak dünya üzerinde komünizmin uygulanmadığını söyleyebiliriz. Örneğin sovyetlerin resmi ideolojisi marksizm-leninizm olmasına karşın sovyet sistemi komünizm değil kollektif ekonominin uygulandığı proleterya dikdatörlüğüdür.Proleterya dikdatörlüğü lenine göre bir geçiş evresidir. stalinizme göre proleterya dikdatörlüğü toplumsal evrimin son aşamasıdır. Yinede lenin döneminde proleterya dikdatörlüğünden çok proleterya adına sbkp dikdatörlüğünün olduğunu stalin döneminde ise tek adam dikdatörlüğünün olduğunu söylemek daha doğru olur. Stalinden sonraki kruşçev dönemi ise revizyonizm dönemi olarak adlandırılabilir. brejnev ve gorbaçov dönemi ise sistemli olarak kapitalizme geçiş olarak değerlendirilmelidir. Sovyetler birliğinin birkaç gün içinde dağıldığını söylemek tam bir cahillik örneğidir. En azından bir kaç satır yazı yazmak için konu hakkında biraz araştırma yapmak gerekir...
Konu çok kapsamlı-geniş bir konu olduğundan hata yapmak olası. Ama bu hataların nedeni bilgi eksikliği veya mantık hatası olmalı. hakkında yüzlerce kitap yazılmış konuları kapitalizm şöyledir komünizm böyledir biri istedi rus devrimi oldu ondan sonra halk istedi bir haftada kapitalizme geçtiler gibi ilginç yaklaşımlarda bulunmak alıştığımız gibi çarpıtmadan ibarettir. Asıl ben sizi mantıklı olmaya davet ediyorum

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
bu hasret bizim...
Eski 22-08-08, 18:49 Çevrimdışı   #3
Asistan
кємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmış
Konu içerisinde belirttiğim Hegel diyalektiğini Kapitalizm ve Komünizmin buluşuna dayandırdığımı nerden çıkardınız bunu merak ediyorum açıkcası..
Benim üzerinde durduğum Husus Kapitalizm ve Komünizm ekonomik sistemlerinin Hegel diyalektiği doğrultusunda birileri tarafından dünya üzerinde bir tez ve anti-tez yaratarak geleceğin düzenini oluşturma sentezine ulaşmak amacıyla kullanılmasıdır.Kısacası bahsettiğim Husus Tez olarak Amerika'nın Kapitalizmine karşı anti-tez olarak Rusya'nın komünizmi ve Hegel diyalektiği altını çiziyorum Kullanılarak(!) bir senteze ulaşılmasıdır..Konu itibari ile Hegel diyalektiğinin bu iki sistemin oluşumunda etkili olduğuna dair bir yargıda bulunmadım,Benim bahsettiğim husus bir cümle önce belirttiğim üzere Hegel diyalektiğinden esinlenerek bu iki sistemin karşı karşıya getirilmesidir.Konuyu incelerken gösterdiğiniz hassasiyet sanırsam sadece bir tartışma ortamı oluşturmak üzere 'ki bunu mesajınızdan anlamak oldukça basit.
Öte yandan Rotschild ailesinin dünya üzerindeki konumu ve stratejik anlamda ilkelerini bununla birlikte yine Rockefeller ailesinin duruşunu sanırsam fazlaca bilmemektesiniz ki bu gibi isimlerin bu tarzda olaylarla ne alakası olduğunu bana sormaktasınız.Bununla birlikte Haham Moritz Hess'in kim olduğunu ve fikir babalığı yaptığı Marx,Engel ve Hegel ile ne tarzda bir etkileşimi olduğunu; Stalin,Hitler gibi belirttiğiniz isimleri içerikli bir şekilde incelemenizi ve asıl olarak neye hizmet ettiklerini araştırmanızı dilerim.Her ne kadar konuyu benimsememek üzere ısrarcı olacağınızı bilsem de felsefe ağırlıklı yorumunuz için teşekkür ederim...
Eski 22-08-08, 22:03 Çevrimiçi   #4
Doçent
Antikapitalistler
Genel Mesajlar: 2.327
Teşekkür etti: 341
RepForum Gücü: 22
Forum Puanı:6190
YagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Arkadasimiz ne güzel anlatmis, bu yazidan sonra kesin kapitalist olurum
Eski 22-08-08, 22:05 Çevrimiçi   #5
Doçent
Antikapitalistler
Genel Mesajlar: 2.327
Teşekkür etti: 341
RepForum Gücü: 22
Forum Puanı:6190
YagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Bu arada komunizm in sürekli insanlari kandirdigindan ve insanlarin artik uyandigindan bahsedilmis, yani suan günümüz insanligi uyanmis vaziyette!
Uyanmis halleri buysaaa!!!
Eski 23-08-08, 00:56 Çevrimiçi   #6
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.501
Teşekkür etti: 2.797
RepForum Gücü: 104
Forum Puanı:45037
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Yolda giderken bir simitçi gördünüz..Aldınız simitinizi ve fiyatının normalin 3'te bir fiyatı olduğunu öğrendiniz..Herhalde "al arkadaşım bu simitin ederi budur" deyip ardaki farkı ödemezsiniz..Veya oturduğunuz evi satıyorsunuz..Ederinin ne olduğunu bilmenize rağmen "ben bu evin çok hayrını gördüm biraz da başkaları görsün yarı fiyatına satayım" da demezsiniz..Veya ; komünist olduğunu iddia eden arkadaşlarım,"ben bu gün karnımı doyurdum yarında maaş alıyorum cebimdeki son parayı şu ihtiyacı olana vereyim" derlermi acaba..Diyemezler çünkü bu dünyada eşitlik sınıfsız toplum hayalleri kuranlar çok paraları olsa "acaba yarın uçağıma atlayıp Kanarya adalarına mı gitsem Maldivlere mi?.." diye hayal kurarlar..Yani bu dünyanın dengesi ister kabul edin ister etmeyin "PARA" üzerine kurulmuştur..Humanist ve idealist arkadaşlar test edilemeyip laboratuar deneyine tabi tutulamayacakları için ne diyecekleri belli..Ama keşke dediğiniz gibi olsa...

Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
RAMSES113 (23-08-08), Warmonger (23-08-08)
Eski 23-08-08, 12:52 Çevrimdışı   #7
Yard. Doçent
Genel Mesajlar: 1.242
Teşekkür etti: 990
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:10757
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
Kapitalizm, Küreselleşme ve Yeni Dünya Düzeni

"Kapitalist sistemde herkes kendi çıkarı peşinde koşarken sıklıkla katkıda bulunmaya niyetleneceğinden çok daha fazla halka katkıda bulunur."

Adam Smith, Milletlerin Zenginliği

Kapitalizmin her geçen gün geleceğin dünyası olmaya başlasığı şu günlerde böyle dikkat çekici bir konu için arkadaşıma teşekkür ederim.

Bilindiği üzre, küreselleşme kaçınılmaz bir şekilde ilerlemekle birlikte, İran gibi birkaç ülke dışında tüm dünyaya yayılmış sayılır. Kapitalizm, dünyadaki en mükemmel ekonomik sistem olmakla birlikte, iyi bir hukuk, eğitim ve sosya yapı tarafından desteklenmezse aksamaya mahkumdur. Nitekim, Türkiye'de tam olarak serbest piyasaya geçilmemesinin nedenlerinden biri de budur. Ayrıca serbest piyasa Devlet Tekeli ve Müdahelesi mantığını kırdığı için demokratik gelişime de katkı sağladığı gibi, hataların yalnızca hukuk tarafından düzeltilebileceğini öngörerek de, hukuk siteminin gelişmesini sağlamaktadır.

Küreselleşme ile birlikte gelen yeni dünya düzeni, ulusların, kültürel ve ekonomik anlamda pek çok özelliği paylaşmasını sağlamıştır. Yeni Dünya Düzeni'nin en önemli hedefi ise şüphesiz Ortadoğu'dur. İşte tam bu noktada geminin kaptanı olan Birleşik Devletler ve geminin geçeceği stratejik sular olan Türkiye'de, Birleşik Devletler ve Türkiye işbirliğinin önemi ortaya çıkıyor. Ortadoğu haritasının yeniden şekillenmeye başladığı şu günlerde,yeni dünya düzeni yaklaşıyor.

Bu düzen kaçınılmaz ve bu güce karşı koyulamaz. Geç olmadan bu düzenin içinde tam anlamıyla yer almalıyız.
Mesaja teşekkür eden:
Eski 23-08-08, 13:06 Çevrimdışı   #8
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

Warmonger - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.490
Teşekkür etti: 1.342
Forum Puanı:9132
Warmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayran
Ruhsal Durumum:
Öncelikle bu konu tam olarak uzman olmadığım bir konu, ancak fikirlerimi belirtmek istiyorum.

Açıkçası kapitalizm komunizmi yeneli çok oluyor evet kapitalizm daha acımasız, insafsız ve adaletsiz bir sistemdir, ancak zengin olmak için de ondan kopmamak gerekir. Ülkenin zenginliğinden bahsediyorum elbette.

Ancak özellikle bir konuyu belirtmek istiyorum, bazen aşırıya kaçmak iyi değildir, hükümet biraz aşırıya kaçıyor gibi bence.. Özellikle özelleştirmelerde.. Venezuela'da Chavez, özelleştirilmiş bütün kurumlara tek tek el koyuyor akabinde örneğin çimento fiyatları da düşüyor, bu ilginç bir gelişme bilmem örnek teşkil edebilir mi?

''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates)
Mesaja teşekkür eden:
BigBang (24-08-08)
Eski 23-08-08, 13:58 Çevrimdışı   #9
Yard. Doçent
Genel Mesajlar: 1.242
Teşekkür etti: 990
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:10757
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
Alıntı:
Warmonger´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

Ancak özellikle bir konuyu belirtmek istiyorum, bazen aşırıya kaçmak iyi değildir, hükümet biraz aşırıya kaçıyor gibi bence.. Özellikle özelleştirmelerde.. Venezuela'da Chavez, özelleştirilmiş bütün kurumlara tek tek el koyuyor akabinde örneğin çimento fiyatları da düşüyor, bu ilginç bir gelişme bilmem örnek teşkil edebilir mi?
Özelleştirme kötü gösterilmemelidir ve gereklidir. Ancak akp hükümetinin yanlış ve düzensiz özelleştirmeleri ne yazık ki, bize özelleştirmeleri kötü göstermektedir ki, Türkiye'de hükümetin imzaladığı özelleştirmeler gerçekten serbest piyasayla uzaktan-yakından ilgili değildir.

Özelleştirme iyi bir sosyal ve hukuki sistemle desteklenmelidir ve eşit fırsatlar sağlanmalıdır. Özelleştirme devletin malını hediye verme değil, devletin yapamadığını daha iyi yapacak, daha büyük istihdam sağlayacak ve kısaca şirketin kendisi kadar halka hizmet edecek olana şirketin satılmasıdır. Birleşik Devletler'in hukuki sistemi çok iyi olduğundan orada işler gereği gibi yürür ve özel şirketler bu saydığım vasıflara sahiptir.

Rekabet her zaman için halka en iyiyi en hesaplı sunmayı sağlayan bir kurumdur.
Mesaja teşekkür eden:
BigBang (24-08-08)
Eski 23-08-08, 15:54 Çevrimdışı   #10
Asistan
Alıntı:
Marcus T.CICERO´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Özelleştirme kötü gösterilmemelidir ve gereklidir. Ancak akp hükümetinin yanlış ve düzensiz özelleştirmeleri ne yazık ki, bize özelleştirmeleri kötü göstermektedir ki, Türkiye'de hükümetin imzaladığı özelleştirmeler gerçekten serbest piyasayla uzaktan-yakından ilgili değildir.

Özelleştirme iyi bir sosyal ve hukuki sistemle desteklenmelidir ve eşit fırsatlar sağlanmalıdır. Özelleştirme devletin malını hediye verme değil, devletin yapamadığını daha iyi yapacak, daha büyük istihdam sağlayacak ve kısaca şirketin kendisi kadar halka hizmet edecek olana şirketin satılmasıdır. Birleşik Devletler'in hukuki sistemi çok iyi olduğundan orada işler gereği gibi yürür ve özel şirketler bu saydığım vasıflara sahiptir.

Rekabet her zaman için halka en iyiyi en hesaplı sunmayı sağlayan bir kurumdur.
Öncelikle arkadaşımıza bu mantıklı yorumu dolayısıyla teşekkür ederim.
Marcus'unda bahsettiği üzere Ülkemizde özelleştirme kavramı doğru bir şekilde uygulanmamaktadır ve ne yazıktır ki bir palavra üzerine kurulu bir sistem haline dönüşmüştür bunun ise yine en büyük sebebi Arkadaşımın bahsettiği üzere serbest piyasa kurallarının tam anlamıyla uygulanmamasından kaynaklı bir durumdur.Eğer'ki ülkemizde bu oyun kurallarına göre oynanmıyor özelleştirme palavrası ile büyük kurumlar aslında ''yabancılaştırılıyorsa'' bunun en büyük sebebi ne yazıkki fevkalade yürütülebilecek olan Kapitalist sistemin şeytani yanından yararlanan ve en büyük amaçları başta kendilerini zenginleştirmek olan Hükümetlerimizdir.
Turgut Özal bu sistemi kurallarına göre oynayan ve bakir piyasalarımızı dünyaya açarak Global ekonomi içerisinde önemli bir rol oynamamızı sağlayan önemli bir siyasi liderimizdir.Fakat ne yazıkki sonrasında bu sistemi kendi yönüne çevirme isteğinden kaynaklı olarak temiz hayallerle başladığı bu işi abartıya kaçarak yine kendini bitirmiştir.Artık Yarınların ve Yeni Çağın Düzeninin başlamasına yaklaşılmakta ve Küreselleşme ile kaçınılmaz bir modernizasyon yapılmaktadır.Bu modernizasyon ise ; Ekonomik anlamda güç artışını akabinde uluslararası arenada daha fazla ortaklıkları getirmektedir.Kısacası artık Global bir Dünya'da yaşamaktayız ve Global Dünya'nın en büyük gereksinimi olan serbest piyasa ekonomisi yani Kapitalizm tam anlamıyla uygulanmalı ve bu ekonomik entegrasyon her alana yansımalıdır..
Unutulmamalıdır ki Yeni Çağın Düzeninde en önemli unsur Ekonomi olmakla birlikte Ekonomisi zayıf olan ülkeler kaybolmaya veya Gölge altında yaşamaya mahkumdur!

Konu кємαℓιѕтüяк tarafından (23-08-08 Saat 16:23 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden:
Marcus T.CICERO (23-08-08)

Tags
kapitalizm, komünizm, novus ordo seclorum, orda ab chaos

Konu Seçenekleri