| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | Kent Ütopyasının Sonu / Kalabalıkta Yalnız Olmak ![]() Tarih: 17 Kasım 2007 Cumartesi 18 Kasım 2007 Pazar 19 Kasım 2007 Pazartesi Mekan: İFSAK İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. Özverim Ap. 34/2 0 212 292 42 01 Beyoğlu/İstanbul İFSAK'ın 141. dönem proje grubu bir yıllık çalışmasının ürünlerini bir sergi ile izleyiciye sunmaya hazırlanıyor. 15 katılımcıdan oluşan grup; zihnimize oncelikle dinamik bir kalabalıklığı çağrıştıran kent olgusunun bir diğer yüzüne, insanı yalnızlaştıran, endişeye mahkum eden gerçekliğine bakmayı hedefliyor. "...Kentin sokaklarını dolduran kalabalıklar yalnızlığın üzerine bir sis perdesi çeker. Perdenin aralandığı yerlerde yalnızlık kendini ele verir. Kenti kalabalıkla tarif etmek doğru değildir artık. O yalnızlığın da vatanıdır aynı zamanda. Bedenlerin içiçe geçtiği kentte ruhlar birbirinden uzaklaşır. Kalabalık yalnızlığı daha görünür kılar. Bu karşıtlık kentin kimliğidir. İki karşıt uç arasında ebedi bir huzursuzluğa mı mahkumuz? İstediğimiz kimlik bu mu? Kent ütopyasının sonuna geldik çoktan, artık gerçeğini yaşıyoruz... Yalnızlaşarak." Sergi metninde bu cümlelerle tanımlanan kentin hamurunda yer alan kalabalık/yalnızlık karşıtlığı serginin görsel çatısını da oluşturuyor. Sergide büyük panolarda oluşturulan iç içe geçmiş kalabalık kolajları ve kentin yalnızlarının çarpıcı görüntüleri yanyana kullanılmakta. 17 Kasım da açılacak olan sergi 7 Aralık tarihine kadar İFSAK Sergi Salonunda izlenebilir. Katılımcılar: Alkan Öztürk, Nurten Nazlı, Serpil Orhan, Hakan Yaşar, Ruşen Ertan, Erdinç Aksu, Ceren Acun, Başak Gürbüz Derman, Borahan Tümer, Özlem Şimşek, Gökçe Gören, Özlem Karakoç, Ersin Danış, Hülya ergi, Handan Önder, Kadriye Çapan, Selin Şahin Daha söylenmedi aşkın son şarkısı Daha silinmedi hasretler Canımı dişime takıp Sevdim deliler gibi Sustum... ölüler gibi Senden vazgeçmeden ölürüm belki Aşkın son şarkısı olurum belki Dudaklarından at beni |
|
| Mesaja teşekkür eden: | RebeL (17-11-07) |
| | #2 |
| Grup Lideri Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 4.130
Forum Gücü: 92 Forum Puanı:31997 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bilgi için tşk........
![]() Solmadan avuçlarıma düş Sokul yüreğime Gülüşünle ısınsın bedenim Ve Dudaklarımda acıyan yara öpüşlerinde can bulsun /..Öp Beni ve Öyle Kal Bende../ |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |