| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Dekan Huzur Pınarı ![]() | X ve Y koordinatlarina göre simetrik bir düzende sayilarin çarpimlarini görebileceginiz ufak fakat mantik gelistirme açisindan ise yarar bir program... // Asagidaki Kodlari Formun Istediginiz Bir Olayina Yazabilirsiniz. Ben Çift Tiklama Olayina Yazmistim. Degistirmeden Yolluyorum. En Alttaki Buton Formu Temizleyip Tekrar Islem Yaptirmak Amaçli... ----------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ------------- unit Unit1; interface uses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs, StdCtrls; type TForm1 = class(TForm) Label1: TLabel; Label2: TLabel; Label3: TLabel; Button1: TButton; procedure FormDblClick(Sender: TObject); procedure Button1Click(Sender: TObject); private { Private declarations } public { Public declarations } end; var Form1: TForm1; implementation var say : array[1..9] of byte=(1,2,3,4,5,6,7,8,9); num : array[1..9] of byte=(1,2,3,4,5,6,7,8,9); {$R *.dfm} procedure TForm1.FormDblClick(Sender: TObject); var i,a: byte; x,y,z,d: integer; xs :integer; begin x:=25; y:=25; z:=45; for i:=1 to 9 do begin form1.Canvas.TextOut(x,y,inttostr(say)); form1.Canvas.TextOut(y-20,z,inttostr(num)); x:=x+20; z:=z+20; d:=0; for a:=1 to 9 do begin xs:=say[a]*num; form1.Canvas.TextOut(y+d,x,inttostr(xs)); d:=d+20; end; end; end; procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin form1.Refresh end; end. Şahit olsun Kainat, Alemler şahit olsun . Titreyen sesin ile Yüregin şahit olsun. Çok Yakın Güzel Günler,Bir Kez Daha Ufka Bak, Hep Semaya Açtıgın,Ellerin Şahit Olsun. Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Deli Var YakalaYın ![]() |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |