| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Müslüman ırkçılık yapabilir mi? Son günlerde ırkçılık üzerine tartışmalar oluşmasının nedenlerinden birisi de “Irkçıların Müslüman olamayacağı”, “Müslümanların ise ırkçı olamayacağı” görüşü. Bu fikri savunan kişiler, bu iki olgunun yan yana yürüyemeyeceğini birbirine zıt kavramlar olduğunu iddia etmekte. Türk ırkçılığının yani Türkçülüğün çeşitli tanımları yapılabilir. Kimisi Türkçülüğün “Kendini Türk hissetme ile ilgili” olduğunu, kimisi “Kanı ve soyu Türk olma ile” ilgili olduğunu iddia eder. Ben birinci kısmı atlayıp, ikinci kısmı değerlendirmeye alıyorum. Türkçülüğün bu görüşünü savunan kişileri tanımlamak gerekirse, “Soyunu ve soyunun devamını, ırkının refahını ve bekasını savunan, dünyadaki en üstün milletin Türk milleti olması gerektiğine inanan kişiler” bu tanıma girerler. Bu tanımdan da anlayabileceğiniz gibi, diğer ırkları hor görme, aşağılama gibi bir tutum yoktur. Bu düşünceye sahip insanlar, kişinin inancını önemsemez. İnanan kişiye saygı duyar, dinlere inanmayana ise “neden inanmıyorsun” diye sormaz. Kişi, ancak kendini yaradan herhangi bir güç olmadığına inanıyorsa, yani ateistse Türkçüler o zaman o kişiyi inanca sevk etmeye çalışabilir. Konunun özüne dönersek, karşısındaki başka millete mensup kişiyi “tiksindirici bir yaratık” olarak görme rahatsızlığına kadar varmamışsa, Türkçülüğün Müslümanlık üzerinde hiçbir yan etkisi yoktur. Sadece kendi ırkına düşman olan ırklara karşı, aynı düşmanlık sergilenebilir. Bu da Hz.Muhammed zamanından bu güne kadar Arap camiasında da mevcuttur. Bazı Müslümanların dilinden düşürmediği “Müslüman olmayan cennete gidemez” sözü de bir “Ahiret Irkçılığı”dır. Asıl kınanacak düşünce bu olmalıdır. Alıntı:
Bu değerlendirmeden sonra bir daha soralım kendi kendimize; Müslüman ırkçılık yapabilir mi ? . . . | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (16 Kişi) | εgε (20-10-07), agbar (25-10-07), Artemis (20-10-07), BigBang (22-10-07), CnRaLpEr (28-10-07), EyLüLsu (20-10-07), HaZaL (23-10-07), husey_ni1753 (20-10-07), MeLLoO (07-11-07), p0lly (20-10-07), Sadness (22-10-07), seda (02-12-07), Sk8er Boi (20-10-07), Snorland (20-10-07), unfortunate (26-10-07), Zeus_ (22-10-07) |
| | #2 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Müslümanın ırkçılık yapmaması gerek. Ancak Emeviler'in neden yıkıldığını, yerlerini daha hoşgörülü olan Abbasilerin neden aldığını da biliyoruz. Pekçok kardeşim de, büyük ihtimalle yanlış düşüncelerini açabileceği bir merci bulamadığı için, saf Müslümanlık içindeki Emevi döneminden Arap Milliyetçiliği kalıntılarını görememekte. Bu nedenden dolayı, Müslüman olan insanın Arap milliyetçiliği yapmaması gerek, ancak yapılmakta. En basitinden, kendisine faydası dokunacak ilerlemeleri, "gavur icadı" diyerek hor görmekte. Halbuki, "ilim Çin'de olsa bulup öğreneceksin diyen nesiller sayesinde Müslümanlık yayılmış, gelişmiş, ilerlemiş. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi) | And (20-10-07), Artemis (20-10-07), celiko (11-11-07), Galiyev (04-11-07), husey_ni1753 (20-10-07), MareNostrum (22-11-07), MeLLoO (07-11-07), SerseriKursun (29-10-07) |
| | #3 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kuran da pek çok kez inanmayanları şiddetle uzak tutan, çirkin gösteren, yoğunlukla aşağılayan bölümler vardır. Gerçek müslümanların gayrimüslimlerle yakınlığı dinen günahkar olmalarını bile sağlar. Tabi ırkların farklılaşmasında inançlarda büyük etken sahibidir. |
|
| | #4 |
| Stajyer Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 53
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:32 ![]() | ah o eski osmanlı illede osmanlı.. |
|
| | #5 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.835
Forum Gücü: 106 Forum Puanı:46479 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kuranı Kerim her insan seviyesine göre yaklaşımlar sergileyen bir kitaptır..İlim konusunda yeterli düzeydeki insana da cehalet düzeyindeki insanada hitap eden bölümleri vardır..Ayetlerde emredilen "İlim öğrenme" aslında aklı başında her insanın uygulaması gereken bir şeydir..Bu emir bazıları için okuma yazma öğrenmeyi,bazıları için genetik mühendisliğinde ihtisaslaşmayı öngörür..Yoksa bu kadar genele hitap edebilme başka nasıl olabilir..Şimdi eğri oturup doğru konuşalım..Günümüzde batı medeniyetine ilgi var..Bu ilgi bazı insanlar için sanatsal ve bilimsel anlamda,bazıları için sadece kendini ifade etme biçimi anlamında..Kendini ifade etme biçimi derken giyim kuşam davranış trendler moda akımları sosyal güdüm taklitçiliği gibi aklınıza ne gelirse..Eğer bir müslüman olduğunuzu iddia ediyorsanız insan olmanın onurunu hissetmeniz ve gerekleriyle yaşamanız gerekir..Aklınızı "bor madenini nasıl işlerim" diye yormak yerine "Breatney Spears çocuklarının velayetini aldımı" diye yorarsanız bu dünyada yaşıyor olmanın bilincini elde edememişsiniz demektir..Kuran aslında insanların mutlu yaşamaları için indirilmiştir..Kuran'ı gerçek anlamıyla -ki bu neredeyse hiç olmadı- yaşayabilsek dünya çok daha anlamlı bir yer olurdu..Sanki Kuran'ın geleceği görür gibi diğer dinden olanları yargılaması bu bilinç düzeyine sahip olmayan insanları uyarmasıdır...Kuran akıl kitabıdır..Batının bilimini yadsıdığını hiç zannetmiyorum..Batının ancak dejenere kültürünü aşağılayabilir..Lisedeyken sırf filmlerde falan gördüğü için boynuna HAÇ takan insanlar gördüm..Bu insanlara birde uyarı getirmeyin herhalde pazar günleri kiliseye falan giderlerdi..Ben gayet genel geçer konuştum "Kuran dili" bilmediğim için yorumlar güvendiğim kaynaklara göre şekillenmektedir...
|
|
| | #6 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.115
Forum Gücü: 48 Forum Puanı:17546 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | müslüman olamaz diyemeyiz ancak bir müslümanın ırkçılık yapmaması gerek.. . . sustum.. |
|
| | #7 |
| Stajyer Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 14
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:227 ![]() ![]() ![]() |
Şu an Müslümanların kaçı yapması gerekeni yapıyor ya da yapmaması gerekeni yapmıyor? Tabii ki ırkçılık yapmaması gerek,ama daha yapmaması gereken o kadar çok şey var ki!.. Allah bizi bağışlasın inşaallah... |
|
| | #8 |
| Stajyer Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 53
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:32 ![]() | müslüman var mü'min var ikisini birbirine karıştırmamak gerek önce.. çünkü islamın birden fazla şartını farzlarını yerine getirmemiş veya (ahh hep bu nedenler) getirememiş bir çok kişiye müslüman denmektedir ki su-i zannımca günümüzde müslümanlığı sadece dilinde olan kişi sayısı gittikçe artmaktadır konuya gelecek olursak hakiki müslüman yani mü'min konuyu açan arkadişinde verdiği örneklerde bahsettiği gibi yapmaz ki yapsa mi'min olmaz ama demiyorum ki müslüman kalmaz.. Konu husey_ni1753 tarafından (22-10-07 Saat 12:37 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #9 |
| Yard. Doçent Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 195
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:2285 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
müslüman olmak için böle şartlar olduğuna inanmıyorum ırkçılık yapılmaması gereken bir şey fakat nitekim yapılıyor bunu da hemen dine çekip yorumlamak yanlış. hiç istemediğim halde şu dönemde ben de yapıyorum elimde olmadan ve ne kadar müslüman olabildiğimi ben dahil kimse bilemez..
|
|
| | #10 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
alasını müslümanlar yapıyor zaten!soruya bak..
YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| | #11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 4.896
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:93700 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
|
| | #12 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.258
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:7148 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bence ırkçılık dinle alakalı degildir... kişi ile alakalıdır ... kaldıki müslümanlarında hristiyanalrında içinde ırkçı vardır... yani kişinin kendinde bitio... biraz da insan olmakla alakalı bence... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #13 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.450
Forum Gücü: 442 Forum Puanı:185123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Efendimiz, bu soruya, pek kullanmadığı ağır bir azarlama cümlesiyle cevap verdi. Ne dedi biliyor musunuz? - Da'hü ilennar!.. Bırak onu, Cehennem'e kadar yolu var! Evet, ırkçılık yapan adamın Cehennem'e kadar yolu vardı. Ötesi varmı? Bunu okuyup,bilip, yapan varsa yazık ona ![]() ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| | #14 |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.488
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | islam dini tüm insanlar için var olduğu söylenen bir din olsada , içinde barındırdığı birçok ayette bazı milletlere birçok hakaret vardır !!bazı milletlerin ahlak yapısına , inanışına karşı yazılı olan birçok ayet vardır !!ama sonuç olarak dinleri de insanlar yarattığına göre , her şey insanda bitiyor !! parasız eğitim , parasız sağlık ve parasız aşk istiyoruz ! ![]() Konu troçki tarafından (25-10-07 Saat 02:30 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #15 | |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 2.508
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:24347 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
[IMG]http://img256.imageshack.us/img256/3854/banev5.jpg [/IMG] | |
|
| | #16 | |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
sen önce adam gibi konuş !! gösterirsem ne vericen koçum .. parasız eğitim , parasız sağlık ve parasız aşk istiyoruz ! ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Gıskın (26-10-07) |
| | #17 |
| Profesör ![]()
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:24347 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gösterip kanıtlıcaksın tartışıcaz anladın mı koçum öle kafandan bişiler uydurup yazma buraya [IMG]http://img256.imageshack.us/img256/3854/banev5.jpg [/IMG] |
|
| | #18 | |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
sen hangi dindensin koçum ..eğer müslümansan , kendi kitabını okumamışsın gibi geliyor bana ..biyerinden uyduran sensin ..önce bi kitabını oku ondan sonra tartışırız .. ![]() parasız eğitim , parasız sağlık ve parasız aşk istiyoruz ! ![]() | |
|
| | #19 | |
| Profesör ![]()
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:24347 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
[IMG]http://img256.imageshack.us/img256/3854/banev5.jpg [/IMG] | |
|
| | #20 | ||
ya sen kitabını gerçekten okuyp anlamış olsaydın bilirdin bence bunları ..ama laf olsun diye konuşup duruyorsun işte ...bence git israiloğulları ve puta tapanlar hakkındaki ayetleri bi oku !!Alıntı:
parasız eğitim , parasız sağlık ve parasız aşk istiyoruz ! ![]() | ||
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
|