DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Müzik Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 12-12-07, 13:45 Çevrimdışı   #1
Stajyer

cambaz41 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 117
Teşekkür etti: 22
RepForum Gücü: 7
Forum Puanı:551
cambaz41 ara sıra gören oluyorcambaz41 ara sıra gören oluyorcambaz41 ara sıra gören oluyorcambaz41 ara sıra gören oluyorcambaz41 ara sıra gören oluyorcambaz41 ara sıra gören oluyor
Müzik Zarar Verir Mi Okuyun Sonra Bir Daha Düşünün

Bu Yazıyı Allah Rızası İçin Dikkatlice Okuyun????????

Aşağıdaki yazı Meşhur Kazak yazarı Muhtar Şahanov’un, Medeniyetin Yanılgısı adlı eserinden alınmıştır:

Günümüzde artık utanç duygusu azaldı. Kalemde mürekkep olduğu gibi, insanda da, ruh zenginliği, hayâ ve namus bulunması lazım. Haya veya namusa önem vermeyen bu kadarcıkla bir şey olmaz diyen, kendisini helak edecek bombanın fitilini ateşlemiş demektir. Örnek olarak bir hikaye anlatayım:

Bir köyde uzun etek giyen güzel bir hanıma, birçok erkek evlenme teklif eder ama, bayan fakir olmasına rağmen, her nedense teklifleri geri çevirir. İki genç iddiaya girer. Yakışıklı olanı, "Ben bu bayana kendimi kabul ettiririm" der. Bayana giderek, “Annem sizin namuslu bir kadın olduğunuzu söyledi. Şu basit tokayı da hediye olarak gönderdi” der. Bayan sevinerek alır ve annesine selam gönderir. Genç, başka bir zaman, elmas taşlı altın bir yüzükle gelir, bunu da ben size hediye etmek istiyorum der. Bayan olmaz kabul edemem, karşılık olarak bir şey vermem gerekir ama bir şeyim de yok der. Genç de, illa bir şey vermeniz gerekirse, eteğinizi hafifçe çekip dizden aşağısına bir kerecik bakmam yeter der. Bayan da, bu kadar şeyden bir şey olmaz diyerek eteğini azıcık sıyırır. Genç, başka bir zaman, altın bir küpe ile gelir. Kız küpeyi görünce sevinir. Uzatılan küpeyi alır. Karşılık olarak benden ne istiyorsunuz der. O da, çok şey gerekmez, eteğinizi biraz daha sıyırıp dizden üstüne baksam yeter der. Bu sefer kız fazla tereddüt etmeden dizden üst kısmını gösterir. Genç bu sefer de güzel bir kolye ile gelir. Bayan uzatılan hediyeyi hemen alır. Genç, ücreti sadece bir öpücük der. Öpüştükten sonra artık işi iyice ilerletirler. Yakışıklı genç iddiayı kazanır. [Batının kilise müziğiyle başlayıp, istisnasız her müziğe devam etmesi bu olaya benziyor.]

Batı kültürünü gözü kapalı kabul ettik. Sevgiyi sekse, dostluğu da ticarete dönüştürdük. Batıda insani değerleri, ruhi vasıfları tahrip eden güçler vardır. Biz bunu çağdaş uygarlığın gereği olarak kabul ettik. Böylece asli değerleri kaybettik. Hitler'e, "Doğuda fethettiğimiz topraklara nasıl bir eğitim tarzı uygulayalım?" diye sorarlar. "Onlara sabahtan akşama kadar hafif müzik dinletin. Onlara düşünme, okuma fırsatını vermeyin. Çünkü manevi derinliği olmayan insanlar kendilerini hep mutlu hissederler" diye cevap verir. Bugün Hitler'in hayalleri gerçekleşmiştir. Günümüzde müzik kültürü bizi istila etmiş durumdadır. İnsanı insan yapan değerler gerilemiş, insanın hissiyatına hitap eden ve taklide sürükleyen araçlar çıkmıştır.

Bilim adamları ispatlamıştır ki, insanlara, devamlı olarak tahrik edici müzik dinletildiği zaman beyinleri çalışamaz duruma geliyor. Yunus balıklarına tahrik edici müzik dinlettiler ve yüzlerce Yunusun kendilerini karaya attığını gördüler. Tibet'te rahipler sesle her türlü camı kırabiliyorlar. Müziğe alıştırılan ineklerin sütlerinin hepsini sağma imkanı oluyor. Müziğe bağımlılık kazanılıyor.

Kazakistan'da 1986'da Aralık olayları oldu. Gençler ayaklanmıştı. Bu olay hakkında yazı yazmak yasaklandı. Bütün zorluklara rağmen bu meseleyi kamuoyuna taşıyan ilk ben oldum. Hatta Gorbaçov ile bir tartışma çıktı. "Eğer bu olay hakkında yazmaya devam edersen sana başka bir uslüp ile cevap veririz" diye tehdit etti. Saharov ve Yeltsin ise beni desteklemişlerdi.

Jiltoksan olaylarını araştıran komitenin başkanı idim. Yanıma bir kız gelip başından geçen olayları anlattı. Ölen gençleri de tanıyormuş. Bizi de sürekli takip edip dinliyorlarmış. Odadan çıktığımız zaman kızı yakalamışlar. KGB'de özel bir müzik odası varmış. Son sistem teknolojiyle donatılmış. Kızı müzik odasına sokmuşlar ve tavandan, tabandan, duvardan, hatta oturduğu masadan çeşitli müzikler dinletmişler. Birkaç saat bu odada tuttuktan sonra kızı akşam serbest bırakıyorlar. Başka günler yine çağırıp aynı odaya sokuyorlar. Ve iki üç uygulamadan sonra otobüs durağına bırakıyorlar. Fakat kız biliyor ki evi yakında fakat adresi bir türlü hatırlayamıyor. Geri dönerek KGB'nin kapısını çalıyor ve "Hafızama ne yaptınız?" diye bağırmaya başlıyor. "Bana adresimi söyleyin" diye yalvarıyor. Aynı şekilde müzik vasıtasıyla insanların beyinlerini tahrip ettiler. Bu dünya çapında yaşanıyor. Fakat insanlar bunu tam olarak kavrayabilmiş değil. Bu taklitçilik kültürü bizi de götürüyor. Hafızayı Cezalandırıcı Kozmo-Formül adlı eserimde insanı tahrip eden unsurları bu bakışla değerlendirmeye çalıştım. (Medeniyetin Yanılgısı, M.Şahanov)

Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (17-01-08), 13. (12-12-07), angedu27 (19-01-08), Yσкє∂!¢! (12-12-07), _sékér_ (13-12-07)
Eski 12-12-07, 20:36 Çevrimdışı   #2
Öğretim üyesi
13.
Düşünürler grubu

13. - ait Avatar
Genel Mesajlar: 984
Teşekkür etti: 676
RepForum Gücü: 30
Forum Puanı:10474
13. Rep olayını aşmış13. Rep olayını aşmış13. Rep olayını aşmış13. Rep olayını aşmış13. Rep olayını aşmış13. Rep olayını aşmış13. Rep olayını aşmış13. Rep olayını aşmış13. Rep olayını aşmış13. Rep olayını aşmış13. Rep olayını aşmış
çok ilginç bi yaklaşım olmuş...
bazı kısımlarına katılıyorum... ancak bazı kısımlarına kısmen katılmıyorum...
enterasan...

sorma neden, niçin? herşey yalnızlıktan

yalnızlık ömür boyu!
Eski 12-12-07, 21:01 Çevrimdışı   #3
Rektör
Düşünürler grubu

HeLL's AnGeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.008
Teşekkür etti: 4.388
RepForum Gücü: 180
Forum Puanı:77433
HeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Her Kısmına Katılmasamda GüzeL Bir Yazı..

Ödümüz patlıyor acı çekmekten!

Oysa;

Biraz da acıdır,
Aşkın mayası.

Kaçınamazsın!..
Eski 12-12-07, 21:42 Çevrimdışı   #4
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.639
Teşekkür etti: 2.139
RepForum Gücü: 98
Forum Puanı:36663
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
aslında biras degil gerçeklik payı çok
biras dinnemeye başladıgını müziklerden önceki yaşam bakın birde sonrasına bende gerçekten degişme var.
oda önemli bi gelişme....degil azalma...

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi
Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü
TÜRK Oglu Türktür
Eski 13-12-07, 01:44 Çevrimdışı   #5
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.501
Teşekkür etti: 2.797
RepForum Gücü: 104
Forum Puanı:45037
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Gayet dar görüşlü ve hüsnüniyet taşımayan bir yazı...İnsanlara bir kültürün neresini alıp neresini almayacağı bilincini vermeniz gerekir...Hatta neyin bir "kültür" neyin bir "kültür" olmadığını iyice anlatmanız gerekir...Batı müziği bir kültür olarak kabul edilebilir mi..Britney Spears sanatçıysa Beethowen nedir?Bu batı kültürünü gözü kabul edenlerin sorunu...Gazetelerin sadece spor sayfasından ibaret olmadığını,internetin sadece hoş vakit geçirmek için icat edilmediğini,okuduğu son kitabın Robinson Crusoe olmadığını,seviyeli tartışma programları yerine televole seyretmediğini bilen insanların sorunu değil...Burada batı kültürünü gözü kapalı kabul edenlere bir gönderme yapılacağına eğitim sistemlerine bir gönderme yapılması daha doğru olur...Ayrıca hafızasını kaybeden kız örneğinde faktör müzik değil "gürültüdür"..Kaldıkı araştırmacılar insan hafızasına çağrışım yapan 2 temel etken keşfettiler ; koku ve müzik...Paylaşım yapan arkadaşa teşekkürler ama yazarı doğrultusunda ciddiye alınacak bir konu değil

Konu BigBang tarafından (13-12-07 Saat 01:47 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
baris71 (13-12-07), Bir Ben Eksiktim (22-01-08), DREWFOSTER (20-02-08), `KarameL (13-12-07)
Eski 13-12-07, 10:49 Çevrimdışı   #6
Rektör

CnRaLpEr - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.302
Teşekkür etti: 15.205
RepForum Gücü: 222
Forum Puanı:90174
CnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
Saçma !

Hiç bir haklılık ve hayranlık ve durup düşünme eğilimim olmadı. Yazı'nın ilk başları ve ortasında okumaktan vazgeçmek istedim lakin başlamışken bitireyim düşüncesiyle devam ettim. Başarısız tesbitlerden ibaret olduğunu düşünüyorum.

Teşekkür ederim paylaştığınız için.
Mesaja teşekkür eden:
HANNİBAL (21-02-08)
Eski 13-12-07, 11:28 Çevrimdışı   #7
Öğrenci

SpartakusX - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2
Teşekkür etti: 12
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:4
SpartakusX Herkese mesafeli
iyi niyet yok ki

bi kere.. Ne anlattığını bilmeyen bir yazı...
Başı nereden başlıyor, sonu nerede bitiyor... Mesajı ne? Hiçbi şey belli değil...
İkincisi 'kötü örnek, örnek olmaz' diye bir kural vardır... Örnek diye palavradan bi şey anlatmış.. Otur uydur uydur uydur, yaz... Güzel bi kız varmış, her defasında bir adım ileri giderek sonunda kendini öptürmüş... Eeee, n'olmuş öptürünce... Dinden imandan çıkmasaymış, dinin ipine sarılsaymış öyle bi şey olmazmış ya!... Yani o örneği niye anlatmış o da belli değil ya... neyse..
Sonra getir müziğe bağla işi... Tasavvuf müziği (hani şu ramazan aylarında ve illa ki iftar saatinde çalan, enstrünmanı genellikle ney olan müzik) dışında müzik dinleyen herkes dinden, yoldan çıkmaya aday...
Amannnn diyim... gavur müziği filan dinlemeyin... Yoldan dinden çıkarsınız...
Son derece başarısız bir komplo teorisi denemesi...
ama beni şaşırtan bu tuhaf yazıya bile 'Evet katılıyorum' filan diye yazabilenlerin olması....

:::::: Bilgi paylaşıldıkça çoğalır ::::::
Mesaja teşekkür eden:
HANNİBAL (21-02-08)
Eski 13-12-07, 11:43 Çevrimdışı   #8
Öğretim üyesi
Antikapitalistler

katharsis - ait Avatar
Genel Mesajlar: 590
Teşekkür etti: 956
RepForum Gücü: 10
Forum Puanı:1079
katharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
bi kere yazının başındaki yanlış arkadaş püf...
Eski 13-12-07, 19:43 Çevrimdışı   #9
Stajyer

cambaz41 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 117
Teşekkür etti: 22
RepForum Gücü: 7
Forum Puanı:551
cambaz41 ara sıra gören oluyorcambaz41 ara sıra gören oluyorcambaz41 ara sıra gören oluyorcambaz41 ara sıra gören oluyorcambaz41 ara sıra gören oluyorcambaz41 ara sıra gören oluyor
Hepinizin fikirlerine saygı duyuyorum arkadaşlar.BEn bu konuyu ekledim ama bu düşünceyi savunduğum için eklemedim.Tartışmak için uygun bi konu olabileceğini düşündüm.İlginiz için Teşekkürler

Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
BigBang (14-12-07), HANNİBAL (21-02-08), Virane (19-01-08)
Eski 16-01-08, 17:14 Çevrimdışı   #10

Mod. denetleyicisi

MissCrow - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.065
Teşekkür etti: 3.328
RepForum Gücü: 93
Forum Puanı:34009
MissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
bu adam bir deha olmalı güldürdü insanı akşam akşam

MmMmMmMmMmMmm...!

Mesaja teşekkür eden:
HANNİBAL (21-02-08)
Eski 17-01-08, 01:59 Çevrimdışı   #11
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.785
Teşekkür etti: 2.649
RepForum Gücü: 38
Forum Puanı:12486
KartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmış
arkadaşlar, önemli olan müzik değil ses.

Nöronlar (sinir hücreleri) veri transferinin küçük bir kısmını nörotransmitter maddelerle kimyasal yoldan, geri kalan yolu ise çok hafif elektrik akımlarıyla iletmekte. Bu elektrik akımını ise, sodyum ve potasyum iyonları arasındaki elektronegativite farkını kullanan sodyum - potasyum pompası adı verilen bir olayla gerçekleştirir.

Peki bunların konuyla ne alakası var?

Her türlü dalga ve manyetik alan titreşimi, bu aktiviteye etki eder. Dolayısı ile veri akımında kesintiler ve düzensizlikler olabilir, ancak bunlar zamanla etkisi geçen şeylerdir.

Bunun dışında, beynin kendini aşırı duyarlı olacağı etkilerden kurtarmak için seçici hissetme özelliği vardır. Gözlerimizin gördüğü herşeyi olduğu gibi göremeyiz. Beynimiz eksik olan kısımları mantık çerçevesinde düzeltir, siler yada değiştirir. Aynı etki duyma hissinde de vardır.

Çeşitli kaynaklardan dinletilen çok çeşitli müzikler, beynin frekans, ton ve ses yüksekliği konusunda kararsız kalmasına ve karışmasına neden olacaktır. Bu karışıklıktan kurtulmak için beyin baskın olan sesi seçmeye çalışacaktır. Ancak baskın olan ses yoksa, beyin tüm faaliyetlerini kesip bunun üzerine yoğunlaşacaktır. Bu da belirli süre hafıza yitimi, garip davranışlar, görmede ve düşünmede anormalilere neden olacaktır. Son derece normal durumlar bunlar. Aynı etkiyi yaratmak için:

1) Aynı senkrona sahip 7 filmi kare kare ayırın.
2) Bu filmlerin herbirine bir numara verin.
3) 1. filmin ilk, 2. filmin 2., 3. filmin 3. ... 7. filmin 7. karesini aynı sırayla birleştirin. Bu durumu tekrar tekrar uygulayın.
4) Ortaya çıkan filmi başından sonuna kadar izlemeye çalışın. ilk 5 saniye içinde kapatma isteği geçmezse içinizden sabırlı birisiniz. Filmi kendinizi ne kadar zorlarsanız zorlayın kendi isteğinizle bitiremezsiniz. Ancak birinin zorla izletmesi gerekir. Bu filmi birkez başından sonuna kadar izlediğinizde genelde yaşanan durum kusma oluyor, tavsiye etmem.

Dolayısıyla anlatmak istediğim, buradaki işkence konusunda etkili olan şey müzik değil, sestir. Yani bu konuda sanatın suçlanması mantıkdışıdır.

Başar Demirsoy.
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
A.BuğrA (18-01-08), BigBang (17-01-08), Bir Ben Eksiktim (22-01-08), HANNİBAL (21-02-08), Samson (21-02-08), Virane (19-01-08), yεsiL (17-01-08)
Eski 17-01-08, 02:36 Çevrimdışı   #12
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.501
Teşekkür etti: 2.797
RepForum Gücü: 104
Forum Puanı:45037
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
KartofeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaşlar, önemli olan müzik değil ses.

Nöronlar (sinir hücreleri) veri transferinin küçük bir kısmını nörotransmitter maddelerle kimyasal yoldan, geri kalan yolu ise çok hafif elektrik akımlarıyla iletmekte. Bu elektrik akımını ise, sodyum ve potasyum iyonları arasındaki elektronegativite farkını kullanan sodyum - potasyum pompası adı verilen bir olayla gerçekleştirir.

Peki bunların konuyla ne alakası var?

Her türlü dalga ve manyetik alan titreşimi, bu aktiviteye etki eder. Dolayısı ile veri akımında kesintiler ve düzensizlikler olabilir, ancak bunlar zamanla etkisi geçen şeylerdir.

Bunun dışında, beynin kendini aşırı duyarlı olacağı etkilerden kurtarmak için seçici hissetme özelliği vardır. Gözlerimizin gördüğü herşeyi olduğu gibi göremeyiz. Beynimiz eksik olan kısımları mantık çerçevesinde düzeltir, siler yada değiştirir. Aynı etki duyma hissinde de vardır.

Çeşitli kaynaklardan dinletilen çok çeşitli müzikler, beynin frekans, ton ve ses yüksekliği konusunda kararsız kalmasına ve karışmasına neden olacaktır. Bu karışıklıktan kurtulmak için beyin baskın olan sesi seçmeye çalışacaktır. Ancak baskın olan ses yoksa, beyin tüm faaliyetlerini kesip bunun üzerine yoğunlaşacaktır. Bu da belirli süre hafıza yitimi, garip davranışlar, görmede ve düşünmede anormalilere neden olacaktır. Son derece normal durumlar bunlar. Aynı etkiyi yaratmak için:

1) Aynı senkrona sahip 7 filmi kare kare ayırın.
2) Bu filmlerin herbirine bir numara verin.
3) 1. filmin ilk, 2. filmin 2., 3. filmin 3. ... 7. filmin 7. karesini aynı sırayla birleştirin. Bu durumu tekrar tekrar uygulayın.
4) Ortaya çıkan filmi başından sonuna kadar izlemeye çalışın. ilk 5 saniye içinde kapatma isteği geçmezse içinizden sabırlı birisiniz. Filmi kendinizi ne kadar zorlarsanız zorlayın kendi isteğinizle bitiremezsiniz. Ancak birinin zorla izletmesi gerekir. Bu filmi birkez başından sonuna kadar izlediğinizde genelde yaşanan durum kusma oluyor, tavsiye etmem.

Dolayısıyla anlatmak istediğim, buradaki işkence konusunda etkili olan şey müzik değil, sestir. Yani bu konuda sanatın suçlanması mantıkdışıdır.
Evet konuda geçen müzik denince ses olayını yadsımamak lazım..Gece klübünde eğlenen insanların çalan müziğin bpm'sinin (ritm hızı) etkisiyle kalp atışlarının aynı ritm ve yüksekliğe ulaştığı bilimsel olarak kanıtlanmış..Ama bu ses notaları ve armoni ile ilgili olmayıp ritm ses değerlerinin desibeliyle alakalıdır..

Başar,sanırım bu dediğin film olayı Stanley Kubrick'in Otomatik Portakal filminde işlenmişti..

Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
DREWFOSTER (21-02-08), KartofeL (17-01-08), Samson (21-02-08)
Eski 17-01-08, 22:29 Çevrimdışı   #13
Yard. Doçent
Genel Mesajlar: 1.242
Teşekkür etti: 990
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:10757
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
Dikkat çekici ve düşündürücü bir yazı. Ancak her ne kadar düşündürücü olursa olsun bunu da propagandanın bir aracı olarak görmeli ve tedbirimizi almalıyız.

Unutmayalım ki, ısrarlı ve ustaca bir propaganda ile bütün bir millete cehennemi cennet, en sefil hayatı bir zevk gibi göstermek mümkündür.
Eski 18-01-08, 18:18 Çevrimdışı   #14
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
KartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmış
Alıntı:
AXIS CICERO´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Dikkat çekici ve düşündürücü bir yazı. Ancak her ne kadar düşündürücü olursa olsun bunu da propagandanın bir aracı olarak görmeli ve tedbirimizi almalıyız.

Unutmayalım ki, ısrarlı ve ustaca bir propaganda ile bütün bir millete cehennemi cennet, en sefil hayatı bir zevk gibi göstermek mümkündür.
Evet, hele önümüzde propaganda ve hitap konusunda Hitler ve Naziler gibi bir örnek varken, katılmamak elde değil.

Ancak ben propaganda ile örtüşen noktasını algılayamadım yazının.. Açıklarsan sevinirim..

Başar Demirsoy.
Eski 18-01-08, 20:26 Çevrimdışı   #15
Yard. Doçent
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
yeni Açıklamamı çok istiyorsan...

Alıntı:
KartofeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Evet, hele önümüzde propaganda ve hitap konusunda Hitler ve Naziler gibi bir örnek varken, katılmamak elde değil.

Ancak ben propaganda ile örtüşen noktasını algılayamadım yazının.. Açıklarsan sevinirim..
Uzunca bir aradan sonra yine bu konuları açıklamam gerekecek.

Neyse şöyle ifade edyim propaganda kitleye hitap ettiği için bu kıza yapılanların propagandayla ne ilgisi var denilebilir.

Kıza yapılanla bir ilgisi yok elbette, tabi eğer yazıya kobay orijinli bakıyorsan.

Burada müziğin toplumlar üzerindeki etkisinden ve düşman güçlerin propagandayla bizi ne kadar aptallaştırdığından bahsetmiş.

Tümüyle katılmasamda müziğin bizim üzerimizdeki etkileri zaten psikolojik olarak kanıtlanmıştır ve günümüz dünyası düşünülecek olursa gençliğe şu an sunulan müziğin sanatsal değerden uzak, gelip geçici ve kişide estetik yön uyandırmayan bir müzk tarzı olduğu ortaya çıkıyor.

Arkadaşımız büyük olasılıkla yazıyı yayımlarken bu tip müzikleri de dikkate almış olmalı.

Sonuç olarak propaganda görünenden çok tahmin edilmeyenle başarıya ulaşır. Müzikte ne yazık ki tahmin edilmeyen ve mağsum görülenlerin başında geliyor.
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
KartofeL (18-01-08), Samson (21-02-08)
Eski 19-01-08, 04:39 Çevrimdışı   #16
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
Axis, bu konuda haklısın. Yani, propaganda, zaten söylemlerden çok sanatla başarıya ulaşan bir araç.

Ancak propagandayı da iyi ve kötü propaganda olarak ayırmak gerekli diye düşünüyorum. İnsanların yanlış olana tepki göstermesi, ancak bilgili insanların bilgilerini paylaşması yoluyla olur. Yani örnek olarak sigaranın kötü birşey olduğunu birilerinden öğrenmeden kimse öğrenemez. Bunu da uzun uzun açıklamak yerine, iyi bir afişle yazılmış "Sigara öldürür" yazısı daha iyi anlatır.

Sonuçta bu da bir propagandadır. Bu nedenle neyin iyi neyin kötü olduğuna propagandalar arasında kendine hangisinin daha uygun olduğunu sorarak öğrenebilirsin.

Yine de dediğim gibi, propagandalar çok istismar edilmiştir ve edilmektedir.

Başar Demirsoy.
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
Marcus T.CICERO (19-01-08), Samson (21-02-08)
Eski 19-01-08, 19:44 Çevrimdışı   #17
Yard. Doçent
Propaganda iyi ve kötü ya da teknik adıyla kara ve ak olarak ayrılmaktadır. Bir de bunların dışında gri propaganda var ki bunun konuyla bir ilgisi yok. Bilgi amaçlı olarak veriyorum.

Propagandanın kime göre iyi olduğu konusu ise gerçekten çok tartışılır. Benim bu konudaki kıstasım milletin çıkarlarıdır.

Bu ise yine son derece genel bir kavram. Milletin çıkarları üzerine düşünüyorum diyemeyeceğimiz kadar gibi görünebilir ancak tarihi tecrübeme dayanarak söylemeliyim ki, en iyi hatipler bile bazen bu konuda tereddüt etmektedir.

Sonuç olarak tüm propagandacı hatipler sonuçları daha çok göz önüne almış ve tanımdan ak ya da kara oluşunu kendi taraflarına dolayısıyla hizmet ettikleri kuruma dayandırmışlardır. Bu da ister istemez devlet için çalışanın devlet çıkarını düşündüğü bir zemin hazırlamış bu da devlet çıkarı diye o hatiplerin önüne sunulanların sorgulanmadan halka ulaştırılmasına sebep olmuştur.

Benim millet çıkarından anladığım ise adaletin ne ölçüde sağlandığıdır. Ortada ise tartışılmaz olan tek gerçek propagandanın ustaca ilerlediği ve milletimizi her geçen gün daha şiddetli bir şekilde etkilediğidir. Saygılarımla.
Mesaja teşekkür eden:
Samson (21-02-08)
Eski 19-02-08, 09:24 Çevrimdışı   #18
Öğretim üyesi
Spor grubu

ctrlaltdel - ait Avatar
Genel Mesajlar: 557
Teşekkür etti: 287
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:598
ctrlaltdel ara sıra gören oluyorctrlaltdel ara sıra gören oluyorctrlaltdel ara sıra gören oluyorctrlaltdel ara sıra gören oluyorctrlaltdel ara sıra gören oluyorctrlaltdel ara sıra gören oluyor
Ruhsal Durumum:
göreceli...müzik ruhun gıdasıdır...
Eski 20-02-08, 22:18 Çevrimdışı   #19
Asistan

DREWFOSTER - ait Avatar
Genel Mesajlar: 458
Teşekkür etti: 682
RepForum Gücü: 9
Forum Puanı:2665
DREWFOSTER çevresinde seviliyorDREWFOSTER çevresinde seviliyorDREWFOSTER çevresinde seviliyorDREWFOSTER çevresinde seviliyorDREWFOSTER çevresinde seviliyorDREWFOSTER çevresinde seviliyorDREWFOSTER çevresinde seviliyorDREWFOSTER çevresinde seviliyorDREWFOSTER çevresinde seviliyorDREWFOSTER çevresinde seviliyorDREWFOSTER çevresinde seviliyor
Ayol, o fakir kızın yaşadığı köyde toptan salakmış bence yahu ; kız açlıktan kırılıyor, adamın biri ile işi pişirdi pişirecek, ne biçim köymüş bir kızlarına sahip çıkamamışlar..Ayrıca kız da salak; yatacaksın madem ne diye satıyorsun kendini..Bu arada sonu ne oldu ? Evlendiler mi bari ? Hayır bana ne canım da, şey bakımından kızın ve köyün namusu kurtuldu mu acaba ? Ben o bakımdan şey etmiştim...

KORKMA ONDAN BUNDAN
NE ÖLÜMDEN NE HAYATTAN !..
.
Eski 21-02-08, 22:10 Çevrimdışı   #20
Yard. Doçent
Kemalistler

HANNİBAL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.424
Teşekkür etti: 2.557
RepForum Gücü: 23
Forum Puanı:6707
HANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
çok saçma buldum ahlaki çökme ile müziğin ne alakası var kuramadım....
madem o kadar kültürlü terbiyeli bir gençlik yetiştiriyorlar o gençler ahlaksızmüzik dinlemeyecek iradeye zaten sahip olurlar...
ses bazı beyin işlevlerini etkiler doğrudur ama müzik zararlı demek büyük yanılgı...
tahrik olmaktan ne kadar korkuyorlar!malezya da da bir parti lideri kadınlar oje-ruj sürünce erkekleri tahrik ediyorlar demiş...ne sapıklıksa....
müzik dinlemeyin azarsanız çığırtkanlığı gibi.....
kazakistanın durumu göz önünde
acınası bir durum...
bilim ve teknoloji artık dünyanın güneşidir...bir çeşit ahlaki ve dinsel dogmalarla insanları bağlama çabaları aciz ve acınasıdır....

"İnsanlar kurtçuklara benzer. Küçük, kör ve değersiz."
David Smith
---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Zamanımı gerçekten boşa harcadım."
Jeffrey Dahmer
"my pain is self choosen"

Konu Seçenekleri