| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]() | Nasıl ateist oldunuz? (Ateist arkadasLar için) Ateist katılımcılar, bu topic altında nasıl ateist olduklarını,diğer katılımcılarla paylaşsınlar... 1-AİLENİZİN, EĞİTİM DURUMU VE HAYAT ANLAYIŞI NASILDIR? 2-YETİŞTİĞİNİZ ÇEVRENİN KÜLTÜREL DURUMU NEDİR? 3-SİZE ATEİZMİ ÖĞÜTLEYEN VAR MI? 4-ATEİST OLMADAN ÖNCE ATEİZMLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZ NEYDİ? 5-ATEİZMİ EĞER BİR SÜREÇ İÇİNDE KABUL ETTİYSENİZ, BU SÜREÇ NASIL BAŞLADI VE DEVAM ETTİ? 6-YAKIN ÇEVRENİZDE SİZİN DİNİ GÖRÜŞLERİNİZDEKİ DEĞİŞİME ŞAHİT OLANLAR VAR MI? YOKSA BU KONUDA İÇE KAPANIK MISINIZ? 7-ATEİZMİN, YAŞAMINIZDA YAPTIĞI DEĞİŞİKLİKLER NEDİR? 8-KENDİNİZİ BİR ATEİST OLARAK SİYASİ VE KÜLTÜREL OLARAK NEREYE YERLEŞTİRİYORSUNUZ? biraz ayrıntılı ama, daha faydalı bir görüş alış-verişi olacak... GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| Mesaja teşekkür eden: (20 Kişi) | *Azra* (16-01-08), A.BuğrA (16-01-08), agbar (05-03-08), amorous_nope (29-04-08), And (16-01-08), antiterorES (22-02-08), bEyAzLi (27-05-08), BigBang (16-01-08), HeLL's AnGeL (16-01-08), Kayıp_Şair (16-01-08), MiSsCaT (16-01-08), MissCrow (16-01-08), p0lly (19-01-08), RAMSES113 (19-01-08), Riyanka (19-01-08), s!mg€ (16-01-08), Sadness (17-01-08), saklap (09-05-08), samira_prensess (25-08-08), Virane (16-01-08) |
| | #2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 4.896
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:93700 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Buradaki sorulara yapılacak samimi yorumlar benimde ilgimi çekecek (: hep merak ederdim.. Buyrun yorumlar sizin... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi) | agbar (05-03-08), amorous_nope (08-05-08), Artemis (16-01-08), BigBang (17-01-08), DR_GoKiSsS (15-01-08), Kayıp_Şair (16-01-08), n!da (17-01-08), p0lly (19-01-08) |
| | #3 |
| Stajyer Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:758 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hani nerde o her dini konunun altında başka şeyler arayan vatandaşlar......
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #4 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu soruş tawrın görüş alışwerişinden çok sanki bir dini otorite yada yargı sistemiymişsin gibi!ama sana şimdiden söliim geliceğimiz nokta sıfır!bu konu bu forumda binlerce kez konusuldu!aynı seyler basa dönücek eminim!(konuyu açan arkadaş)
YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... Konu tragonya tarafından (16-01-08 Saat 15:00 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #5 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.173
Forum Gücü: 214 Forum Puanı:92496 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
ister cevaplarsıııııınnn ister cevaplamazsın arkadaş And uygun gormus ve konumu onaylamış al işte aşagıdaki alıntıdada kanıtı ![]() GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM Konu DR_GoKiSsS tarafından (16-01-08 Saat 15:53 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | pamukşeker20 (19-05-08) |
| | #6 |
Forum Gücü: 214 Forum Puanı:92496 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ateist arkadaslar'a : konuyu cevaplamak yada cevaplamamak size kalmış kimsenin boğazını sıkmıyoruz cevaplayın diye sizleri daha yakından tanımak sizi rahatsız etmiş olabilir ama yapacak bir sey yok eleştirebilirsiniz kiminizde 1000'lerce kez soruldu diye benim gormedigim konu başlıkları kullanabilir kimse kimsenin konusuna cevap vermek zorunda degil Unutmayalım Kendimize Saygı Başkasına SaygıdırBenim Reel'de cok ateist arkadaslarım ve bana Kutsal Doktorluk Mesleğini öğreten hocalarım var onlar'da ateist ama hiç bir zaman onları yargıladığımı yada aşağılar gözle baktığımı bilmem cünkü insan insandır ne olursa olsun Saygılar ... GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #7 |
| Doçent Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.514
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24026 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ateist değilim ancak bi kaç arkadaşım oldu onlardan edindiğim izlenimlere dayarak sunları söyleyebilirim ; Kişiye cekirdekten Allah inancı verilse dahi yine de sapabiliyor Ortam en büyük etken. Arkadaş ortamı.Ortamdan etkilenip dönüş yapanlar var...Anası babası dinar ülkücü olan bir arkadaşım vardı kendisi hem komünist hemde ateist idi kolunda sey gibi Che dövmesi vardı niye diye sorduğumda ; ''bu benim secimim,benim hayatım annemin babamın değil!'' deyip geciştiriyordu kimseyi ilgilendirmez tarzı bir tavır takınıyordu.. ki bazılarıda marjinallik babında seciyor Arşı geç,ferşi atla,sidreyi aş, Gör ne var maverada ibrethiz. |
|
| | #8 | |
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
işte sorunda bu sanırım!yani sorun dedğim sana bu kadar satırlar dolusu yazdıran sey önceden bu konuların içinde olmamış olman! tabiki bende görüşümü söylerim!actıgın konunun mantıgını sorgulamıyorum!soulan sorular yargılar nitelikte ayrıca giriş cümleside hiç hoş değil!sadece bunu söledim sana!bu kadar yazmana gerek bile yoktu!ben belki 10larca konu acmısımdır cewap yazmısımdır bu konuyla alakalı! ne yazık ki cıkacak sonucu önceden biliyorum!müslümanlara ateizm deizm gibi seyler cok ters geliyor we mantıklı bir acıklama yapsanda dalga konusu haline geliyosun yoksa bircok kişi agzının payını almıştır!agzının payı diyorum çünkü tartısmadan cıkıp camur atmaya geliyodu olay!şimdilik diyecegim bu umarım sende anlamıssındır! YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... | |
|
| | #9 | |
Forum Gücü: 214 Forum Puanı:92496 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
karşılıklı paylaşma evet eleştiriler tabikide olacak ama bunları görmezden gelmek en iyisi olur bence,o zaman ilk başlığı şöyle yapalım Ateist arkadaslarımız Bizlerle neden Ateizm kuramını sectiklerini paylaşırlarsa sorulan soruların dışındada olur bu cevaplar,bizleri mutlu ederLer. kırıcı degil yapıcı olmalıyız ayrıca ... GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | HANNİBAL (17-01-08) |
| | #10 |
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ewet belkide şimdi daha uygun oldu!tabiki her zaman yapıcı olunması gerekli buna katılıyorum!ama bazen bu pekte mümkün olmuyor kendi adımada sölüyorum bunu dger arkdaslar adınada hangi gruba üye olursa olsun yada kim olursa olsun! ama saygı sart her zman için sart!bu hassas bi konu oldugu için 2 kat saygı we anlayıs gerektigini düşünüyorum!yani "genel mantık" şu aa biz ilahi dinlere inanıyoruz bunlar ateist inançsızlar bi yolunu bulalımda tezlerini çürütelim ama bir kişi zaten inanmıssa sen kuranıda örnek wersen dünya kainat ewrenide örnek wersen o kişiyi inandıramazsın!çünkü o onun dogrusudur!yani dogru olan bişey yok anladın mı!(dogrudan kastım inanç) müslümanlık hristiyanlık yahudilik ateistlere göre dogru değil!ateistlik we dger seylerde ilahi dinlere göre dogru değil!ama senin ateistlerin neden ateist olduklarını ögrenmek istemenide bu mesajından sonra daha ii anlamıs oldum!saygı duyuyorum.. ben deist bir insanım!buna 3 kutsal kitabı okuyarak wardım!sanırım bu cewap yeterli bana göre!istersen dahada konusabiliriz! YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | yεsiL (16-01-08) |
| | #11 | |
GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM | |
|
| | #12 |
toplum dediğim gibi büyük bir cogunluk olarak karsı bu tip düşünclere!ama yakın cewrem beni bilir siyasi düşüncemide dini düşüncemide!cok abartı tepkiler almıyorum genelde beni tanımayanlar büyük tepki werrler!burda oldugu gibi!(seni kastetmiyorum)bunun dısında pekte bi sorun yok!
YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| | #13 | |
GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM | |
|
| | #14 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 9.874
Forum Gücü: 136 Forum Puanı:49439 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "tapmak" basli basina bir celiski oldugu icin ateist dünya görüsünü benimseyenler bu yolu secmistir zaten. tapmak diye birsey söz konusu olamaz bir ateist icin.
Kollarından boşluğu fırlat soluk aldığımız uzaya; Belki kuşlar daha derin bir uçuşla duyar genişleyen havayı ... Konu yεsiL tarafından (16-01-08 Saat 19:09 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi) | CnRaLpEr (16-01-08), DR_GoKiSsS (16-01-08), Galiyev (23-03-08), im aakag'e (17-01-08), roza (20-01-08), tragonya (16-01-08), troçki (16-01-08) |
| | #15 |
Forum Gücü: 214 Forum Puanı:92496 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ateist arkadaşlarımız tapma güdüsü olmadıgından diyen YesiL,sana göre celişki ama peki neye inanırsınız sadece kendinizemi? GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #16 | |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 136 Forum Puanı:49439 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() mantikli düsünüyorum sadece. bilim ve bilimsel kanilara "inanirlar" cogu zaman. uslubun da bir hayli alayci geldi ama neyse ![]() benimde ateist arkadaslarima sorum olacak. herseyin ilk cikis noktasi nedir ateist görüse göre. akliniza bunu nasil anlatabilyiorsunuz?.. gayet ciddi bir soru bu benimkisi. Kollarından boşluğu fırlat soluk aldığımız uzaya; Belki kuşlar daha derin bir uçuşla duyar genişleyen havayı ... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #17 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.437
Forum Gücü: 120 Forum Puanı:48465 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Madem ateistler cevaplamiyor, ben kendi düsüncemi yazayim ![]() Bence Ateist olma sebeblerinden en büyügü yada tek sebebi, Dinin koydugu yasaklarin islerine gelmemesi. Yani özgür olup her halti yemeleri. Sen Hic Ay Isiginda Seytanla Raks Ettin Mi? Organize isler..... Bunlar.. |
|
| | #18 | |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 136 Forum Puanı:49439 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
yadaa söyle sorayim: sivas katliyamini ateistler mi yapti acaba yoksa görünüsde dini bütün insanlar mi? ateistlerin elbette inandiklari belli kurallari vardir. iyi insan olmak önemlidir. insan öldürmek suc dur. gördükki inancli insanlarimiz bu sucu gözünü kirpmadan isliyebiliyor.. demekki burda bir yanlis var. Kollarından boşluğu fırlat soluk aldığımız uzaya; Belki kuşlar daha derin bir uçuşla duyar genişleyen havayı |