| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Muhabir Düşünürler grubu ![]() | Fransızca'da "beni terketme/beni bırakma" anlamina gelen cümle, ayrıca Jacques Brel'in en bilinen şarkısıdır. Ayrılık sonrası dinlenmemesi tavsiye edilir.Aksi halde kalbinizin çatlaklarından sızan acı miğdeye oturur. (: Ya da içinizde sigara söndürlmüş hissi verir. Brel'in bu şarkıyı kendisini terk eden Polonezyalı sevgilisine yazdığı söylenir fakat sevgilisi buna rağmen Brel'e geri dönmemiştir. Türkçe ve İngilizce versiyonları mevcuttur.. Ayrıca; Oya Baydar'ın ''Sıcak Külleri Kaldı'' eserinde Ülkü ve Arın aşkının son soluğunu temsil eden şarkıdır. Çevirisi şöyledir; ''beni terketme unutmak lazım herşey unutulabilir, kaçmış olan bile. zamanı unutmak yanlış anlamalar, ve kaybedilen zaman nasıl olacağını bilerek bu saatleri unutmak bazen öldürenler bir kaç neden iyiliğin kalbi beni terktme beni.. beni... sana sunacağım inci yapmurlarını yağmurun yağmadığı ülkelerden gelen yeri kazacağım öldükten sonra vucüdünu sarabilmek için.. altından ve ışıktan (vucudun) bir yol açacağım aşkın kral olduğu aşkın kral olduğu senin kraliçe olduğun beni terk etme.. beni terketme seni yaratacağım hassas kelimelerden senin anlayacağın sana bahsedeceğim bu aşıklardan kalplerinin sarıldığını 2 kere görenlerden sana anlatacağım bu kralın hikayesini karşılaşamadan ölenin.. bir kaç kez gördük tekrar yanan ateşini o eski volkanın çok yaşlı olduğuna inandığımız öyle gözükürdü yanan taşlar daha çok buğday verirdi daha güzel bir nisan ve ne zaman gece gelir alev alev yanan bir gece için kırmızı ve siyah onlar nişanlanmaz beni terketme beni terketme daha fazla ağlamayacağım daha fazla konuşmayacağım şuraya saklanacağım seni seyretmek için dansetmen ve gülüşün ve seni dinlemek şarkı söyleyip gülmek bırak beni olayım gölgenin gölgesi elinin gölgesi köperğinin gölgesi beni terketme... Şarkının linki için pm atabilirsiniz((: ![]() Yaz günü palto giyerim Ceplerim dolu dolu şiir Gören beni deli sanır Adım kaçığa çıkar keşke kaçsam Keşke kaçabilsem şu dünyadan. -Yağmur içen kız.- |
|
| | #2 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 281
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:10599 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | stingden dinleynce daha cok etkilendiim 1 parçadir... Aman allahim benim kuzenim bir psikopatmanyakkkk ![]() |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |